HWSW Informatikai Kerekasztal: "Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) ...múlt és jelen Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 26. 12:18

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 12:12

Hát ez speciel nem így van. :) A Slayer, a Metallica, az Anthrax és a Megadeath a Venom-ot követően váltak a trash "alapító atyáivá".

Thrash! :)
Rhino666

#942 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 12:19

Én egy picit máshogyan látom. Szerintem a hörgős-károgós énekesek inkább hangszerként, mint énekhangként használják a torkukat. Nem tudom mennyire érted, mit szeretnék kifejezni.
Szóval nekem ez az énekstílus olyan, mintha a bandában lenne még egy mélyre hangolt, széttorzítottt gityó, ami végigszólózza a dalokat.
Ennél fogva szerintem lehet dallamos a hörgés is.

Hopp, hülye fórummotor.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#943 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 26. 13:33

Ez a Stormlord nagyon beteg! :eek: Under the boards. :boa:
Rhino666

#944 Felhasználó inaktív   Never79 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 14:15

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 13:12

Annyira azért nem badarság. (Egyébként "LY"-al kell írni a szót!) Nyilván vannak műfaji határok, amelybe minden egyes bandát bele lehet szorítani. De abban igazad van, hogy egyes zenekarok működésük során több zenei stílusban is jeleskedhetnek, így egy adott irányzat az adott bandánál ideiglenes lehet.

Hát ez speciel nem így van. :) A Slayer, a Metallica, az Anthrax és a Megadeath a Venom-ot követően váltak a thrash "alapító atyáivá".

Szintén a már említett szerzőpáros írja, hogy a Hellhammer volt az első banda, akiket a death metal elnevezéssel illettek! Mindössze 1 albumuk jelent meg 1985-ben, Apocalyptic Raids címmel, majd belőlük alakult meg a Celtic Frost.

S érdekesség, hogy a legtöbb death metal banda a Venom-ot (black metal) említi fő hatásként. De nem csak ők, hanem pl. a Metallica is.

Szerk.: Helyesírási hiba szerkesztve.

Én azzal a mondattal is, amit kiemeltél, csak arra akartam rámutatni, hogy más zenét skatulyáztak be egy adott időszakban egy adott műfajon belül. Amikor Chuck Schuldinert arról kérdezték, hogy mért lett Death a zenekara neve, ezt hozta indoknak amit én említettem. A skatulyázásnak régen lehet, hogy volt értelme, de mára rengeteg zenefajta összemosódott, ezért én nem látom szükségszerűnek már.

Az vitathatatlan, hogy ezek nagy thrash bandák (na és persze szegény Exodus mindig kimarad, pedig a Bouned By Blood van olyan alapmű, mint pl. a Kill'em All), de hogy csak a Venom-ot követték volna, azt már kötve hiszem. A Metallica nagy Motörhead fan, a Slayer sosem tagadta a Judas Priest, Iron Maiden valamint a punk hatásait, Ian Scott pedig a régi new york-i hardcore bulikról beszél, ha arról kérdezik, milyen zenén nőtt fel.

A Hellhammer is "csak" egy azon bandák közül, akik úttörők voltak a death metal kialakulásában (na meg a Celtic Frost :respect: ), de nem lehet azt mondani, hogy ők voltak az elsők (a Possesed-et ismered?). Hogy őket nevezték elsőnek death metalnak? Kik nevezték őket annak? Az USA-ban nem a Hellhammer volt anno a "menő" (szerintem nem is ismerék az ottani bandák őket), hanem az egyre durvább thrash (ugye sokan akarták a Reign In Blood-ot felülmúlni), amiből aztán kialakultak egy még szélsőségesebb zene, és ezáltal a "nagyok" (Morbid Angel, Death, Canibal Corpse, Authopsy). Persze ez csak a floridai vonal...

#945 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 26. 14:48

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 13:19

Én egy picit máshogyan látom. Szerintem a hörgős-károgós énekesek inkább hangszerként, mint énekhangként használják a torkukat. Nem tudom mennyire érted, mit szeretnék kifejezni.
Szóval nekem ez az énekstílus olyan, mintha a bandában lenne még egy mélyre hangolt, széttorzítottt gityó, ami végigszólózza a dalokat.
Ennél fogva szerintem lehet dallamos a hörgés is.

Én értem, hogy mit szeretnél mondani, de ez ("a hörgésnek is van dallama") már egy teljesen erőltetett magyarázat arra nézve, hogy egy death metal banda hogyan is játszhat "dallamos" számokat.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#946 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 15:12

Idézet: Nevermore - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 15:15

Az vitathatatlan, hogy ezek nagy thrash bandák (na és persze szegény Exodus mindig kimarad, pedig a Bouned By Blood van olyan alapmű, mint pl. a Kill'em All), de hogy csak a Venom-ot követték volna, azt már kötve hiszem. A Metallica nagy Motörhead fan, a Slayer sosem tagadta a Judas Priest, Iron Maiden valamint a punk hatásait, Ian Scott pedig a régi new york-i hardcore bulikról beszél, ha arról kérdezik, milyen zenén nőtt fel.

Itt alaposan félreértetted a mondandómat. A "Venom-ot követően" arra vonatkozott, hogy a thrash alapkövének a Venom első albumát, a Welcome To Hell-t tartják. A második albumuktól (melynek címe is jelzi - Black Metal) számítottak "színtiszta" black metal bandának.

A Slayer, az Anthrax gyökereiről nem írtam, de teljesen egyértelmű, hogy a thrash olyan zenekarok nyomán alakult ki, mint a Black Sabbath és a Motörhead. Ez már kicsit olyan, mint a "tyúk, vagy tojás" esete. :) Emellett nyilván az említett bandákra hatott a punk, a Judas Priest féle heavy metal, és a hardcore is, ahogyan azt említetted.

Ezzel kapcsolatban mindössze annyit írtam, hogy a Metallica elsősorban a Venom-ot említi azon bandák közül, amelyek nagy hatást gyakoroltak rájuk.

Azt pedig, hogy a Venom számos death metal bandának volt az "alfa és omega" az elismert szerzőpáros említi. Én pedig kénytelen vagyok hinni nekik. :)

(Vagyis sem én, sem ők nem írtunk olyat, hogy "csak és kizárólag a Venom-ot követte volna bárki is"!)

Idézet

A Hellhammer is "csak" egy azon bandák közül, akik úttörők voltak a death metal kialakulásában (na meg a Celtic Frost :respect: ), de nem lehet azt mondani, hogy ők voltak az elsők (a Possesed-et ismered?). Hogy őket nevezték elsőnek death metalnak? Kik nevezték őket annak? Az USA-ban nem a Hellhammer volt anno a "menő" (szerintem nem is ismerék az ottani bandák őket), hanem az egyre durvább thrash (ugye sokan akarták a Reign In Blood-ot felülmúlni), amiből aztán kialakultak egy még szélsőségesebb zene, és ezáltal a "nagyok" (Morbid Angel, Death, Canibal Corpse, Authopsy). Persze ez csak a floridai vonal...

A Possessed-et csak hallomásból ismerem. De még a honlapjukon is úgy említik, hogy megalakulásukkor, első demo anyagaik alkalmával még nem death bandának tartották őket, hanem az ő zenéjük volt a modern death metal "előszele".

S hogy kik nevezték legelsőként a Hellhammer-t death bandának? Nos... ezt talán Paul Elliott-tól kellene megkérdezni, mert ő írta ezt a megjegyzést.  :)
Könnyen el tudom képzelni, hogy így volt, mert hidd el, a fazon elég mélyen beleásta magát a témába, s otthon van e téren. Aztán lehet, hogy mégis a Possessed lesz az, akit keresünk. ;)
De hogy nem a Slayer volt a kérdéses banda, abban szerintem mindketten kiegyezhetünk.  :cool:

#947 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 15:20

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 15:48

Én értem, hogy mit szeretnél mondani, de ez ("a hörgésnek is van dallama") már egy teljesen erőltetett magyarázat arra nézve, hogy egy death metal banda hogyan is játszhat "dallamos" számokat.

Én erre megint csak azt tudom felhozni, hogy CHILDREN OF BODOM. Ők magukat, illetve a sok metal-újságban dolgozó újságírók is death metalnak nevezik. Márpedig a Bodom dallamos, néhol károgós, remek zene. Szerintem. :)
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#948 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 17:18

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 15:48

Ezen hozzászólásomban leírtakra nem reagáltál. A dallamos szót Te abszolut dallamosként fogod fel, mi pedig realtív dallamosként :D Én egyszerűen nem tudom jobb szóval megkülnböztetni a "dallomos" death zenéket a "nem-dallamos" death zenéktől. Ha mondasz jobb szót szívesen áttérek, mert teljesen egyetértek veled abban, hogy a szó szoros értelmében egyik melodic-death zene sem dallamos.
In Flames We Trust

#949 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 17:33

Idézet: pascal - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 18:18

Ezen hozzászólásomban leírtakra nem reagáltál. A dallamos szót Te abszolut dallamosként fogod fel, mi pedig realtív dallamosként :D Én egyszerűen nem tudom jobb szóval megkülnböztetni a "dallomos" death zenéket a "nem-dallamos" death zenéktől. Ha mondasz jobb szót szívesen áttérek, mert teljesen egyetértek veled abban, hogy a szó szoros értelmében egyik melodic-death zene sem dallamos.

van ez a grindcore vagy miarépa műfaj, ha ahhoz viszonyítunk, akkor minden dallamos :D

>>Egészség és Harmónia<<

#950 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 17:37

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 17:33

van ez a grindcore vagy miarépa műfaj, ha ahhoz viszonyítunk, akkor minden dallamos :D

Így van.
Be is szeretném mutatni kedvenc grindcore bandám, a F:startály honlapját.
Különösen figyelemre méltő a galéria, valaminzt a dalszövegek.

fostartaly
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#951 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 22:43

Ejh...

Nomit taláttam: egy külföld oldal, ahol össze vannak gyűjtve a világ jelentősebb (azaz amikről írnak, pl: fostartályt ne keressétek) metalzenekarai, műfaj és nemzetiség szerint csoportosítva. Nem volt időm végignézegetni, és az oldal szerkezete sem a legjobb, de pl: kideríteni hogy adott zenekar mien műfajú, vagy hogy adott műfajban vannak e hasonló zenekarok, kiváló.

LINKK

Ajánlom figyelmébe mindenkinek ;)

>>Egészség és Harmónia<<

#952 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 27. 12:31

Idézet: Nevermore - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 15:15

Az vitathatatlan, hogy ezek nagy thrash bandák (na és persze szegény Exodus mindig kimarad, pedig a Bouned By Blood van olyan alapmű, mint pl. a Kill'em All), [..]

El is felejtettem írni, hogy ebben egyetértek veled. Az első albumuk igazi klasszikus. De talán azért feledkeznek meg - méltatlanul - róluk, mert utána már nem tudtak olyat alkotni. (Persze Kirk Hammett és Paul Beloff nélkül már nem ugyanaz volt az Exodus.) Míg a "4 nagyágyú" utána is képes volt erre.

#953 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 27. 12:34

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 16:20

Márpedig a Bodom dallamos, néhol károgós, remek zene.

Én pedig erre változatlanul azt tudom mondani, hogy ha összességében vizsgálod, akkor a "károgós" részek miatt nem lehet az egészre azt mondani, hogy dallamos.

Ez olyan, mintha lenne egy szuper, modern limuzinod, amelynek az első két ülése a legklasszabb, fűtött, bőr kagylóülés, míg a többi ülés fémforgácsokkal, szilánkokkal kibélelt, rongy borítású "kínzóeszköz"... s te ezek után kijelentenéd az autódra, hogy kényelmes. Pedig könnyen belátható, hogy így ez az állítás nem állja meg a helyét.  :)

#954 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 27. 12:39

Idézet: pascal - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 18:18

Pontosan így van, ahogy mondod.  :up: Jobb szó? Szükséges ilyet mondani? Éppen erről beszéltem, hogy nem értem sok death zene rajongótól, hogy miért próbálja bizonygatni minden áron, hogy dallamos zenét hallgat. Az általa kedvelt zene nem arról szól, hogy dallamos legyen. Aki az ilyen zenét, szövegeket szereti, hát tegye.
Én nem tartozom közéjük, de hát nem vagyunk egyformák. Egyébként úgy gondolom, hogy amíg valaki nem gondolja véresen komolyan azoknak a daloknak a szövegeit, nem azonosul teljesen lelkileg a sátánista, anyagyilkos mondanivalóval, addig nincsen probléma.

A gond ott van, hogy vannak, akikre mindez nem igaz.

#955 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 27. 12:50

Egyébként most éppen ezt a CD-met hallgatom:

Kép

:cool:  :rock:

Van itt még rajtam kívül olyan rock rajongó, aki szereti Ronnie James Dio munkáit? Elképesztő, hogy ebből a kis emberből ilyen erőteljes, átütő énekhang jön ki!  :respect: Ő is egyike a rock igazi nagy egyéniségeinek!

Sajnálatos módon ezen a CD-n kívül nem sok Dio felvételem van meg. De hát egyszer csak teljes lesz a gyűjteményem!  ;)

(Jah, lol... tegnap este éppen az a rész volt a South Park-ból, amelyikben az iskolai bál zenekara a Dio! :lol: Nagyon nagy! Nálunk miért nincs ilyen soha? A mi főiskolánkon csak a Fekete Pákó és a Back II Black voltak vendégek.  :( :omg: )

#956 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 13:23

:lol:

Ja amugy Bodomék power/death együttes ;) Szal dallamos. Mer az. Kárognak, de azt is dallamosan, olyan nyakatekert, fülbemászó szólókkal, hogy csak na. :)

>>Egészség és Harmónia<<

#957 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 13:25

nationaldayofslayer.org

\,,/,

#958 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 27. 16:40

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 22:43

Ejh...

Nomit taláttam: egy külföld oldal, ahol össze vannak gyűjtve a világ jelentősebb (azaz amikről írnak, pl: fostartályt ne keressétek) metalzenekarai, műfaj és nemzetiség szerint csoportosítva. Nem volt időm végignézegetni, és az oldal szerkezete sem a legjobb, de pl: kideríteni hogy adott zenekar mien műfajú, vagy hogy adott műfajban vannak e hasonló zenekarok, kiváló.

LINKK

Ajánlom figyelmébe mindenkinek ;)

Ilyesmi volt a metálmánianet is, kisebb adatbázissal, nagyobb átláthatósággal, csak aztán... vámpírmagazin lett belőle. :(
Rhino666

#959 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 19:44

Idézet: blash - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 14:25

\m/ (>_<) \m/    :Đ

>>Egészség és Harmónia<<

#960 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 14:56

csak mutatnek valamit (megint  :D ) amit en nagyon szeretek. ez valami remix: sx remix nem jut eszembe minek a remixe, de amugyse ismerem az alapanyagot amibol csinaltak.

az elejen meg semmi durvulas nincsen, kb 1 perc "digital hc" szeru kezdes van. jaH!, es nem akadt be a cd!!!! ennek a style-nak tobbek kozt ez az egyik ismerteto jegye.  :cool: kar hogy ilyen trash a minosege.  :( (56kbps)

extreme breakcore-noize power! :drocker:  :doom:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.