HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#1361 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 13. 13:11

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 12:38

Igen, a sok kozmetikázott screenshot van, semmi egyéb. A megjelent címek grafikáján meg csak szánakozni lehet. A nextgent nem arra használták, hogy szebbek legyenek a játékok hanem mégjobban csökkentsék a fejlesztésre és optimalizációra fordított időt. Egyre szarabb programok leszenek egyre bonyolultabb effektekkel, így egyre nagyobb számítási igénnyel, de a látvány nem jobb mint eddig.

Nem mondtam, hogy most, de majd figyelj jól idén. Abban igazad van, hogy ez eddig jó másfél-két hónap alatt megjelent címek mindent takarnak, csak nem optimalizációt. A trend egyébként gyönyörűen a pécés játékokra igaz, nem a konzolokra, mivel ott csak 4-6 évente van nagyobb kapacitás. :)

#1362 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 13:14

Idézet: acu - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 12:51

nekem ez a kedvencem  :D  :lol:

nem technikailag értettem, hanem összemérhető élményként. láttál már:

Resident Evil 4-et?
Metal Gear Solid 3-at?
Gran Turismo 4-et?

#1363 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 13. 13:15

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 14:05

Mennyibe fog kerülni? Az Xbox 360 Premium bótti ára 399 dollár, azaz kb. 80 ezer forint. A PlayStation 3 várhatóan drágább lesz, mondjuk 499-nél nem valószínű, hogy drágább, a legextrémebb becslések mennek csak e fölé. Az egy 100-as. 5 évre. Persze további bizbaszokat pénzért vehetsz, ahogyan a pécék árába se kalkulálunk webkamerát, vezeték nélküli billentyűzetet.

A játékok kb. 2-4 ezer forintos felárral mennek a PC-hez képest, cserébe viszont értékállóbbak, tehát hasnáltan is jobb árat lehet érte kérni. A kalózkodás csak neked szempont, meg a többi hasonszőrű élősködőnek, akik hosszájárulnak a PC-s piaci zsugorodáshoz. Nézd, a piacot azért mégsem a hozzád hasonlók mozgatják, akik az összeharácsolt drága hardveren ingyen akarnak játszani, és akkor elégedettek, hogy milyen gazdaságosak. :D Többségben vannak olyanok, akik szoftverre, tartalomra akarnak költeni, hardverre meg nem, mert nem érdekes a hardver.

A konzolok mindig olcsóbbak lesznek a játékpécéknél, ez az egyik lényegük. Az, hogy drágább, a te fantazmagóriád. Hogy kevesebbet tud: az asztali DVD-lejátszódtól se várod el, hogy lehessen rá apacsot telepíteni. Az új konzolok, de a PS3 legalábbis, szórakoztatás terén összemérhetőek lesznek  a pécével. Az előbb ezt próbáltam megértetni veled. :) De ha érdekel, akkor a PS3 teljesértékű Linuxot is futtat neked, semmi akadálya, hogy legyen hozzá mindenféle bizbasz program, mint pécére.

Sajat magadra kene inkabb ujjal mutogatni oreg, mert nekem csak gyari jatekom van.
Itt latszik milyen szemellenzos vagy ha leirjak, hogy mennyibe fog az neked kerulni, ha megkell venned az eredetit, akkor mar aki leirta, az warezol es keresztbe tesz a PC piacnak.

Szamoljunk akkor:
80k konzol
200K 1080i leggagyibb LCD TV.
billentyuzet
kamera
eger
ha kicsi a 20GBs vinyo akkor csere (ez minimum 30k es akkor nagyon szereny voltam)
5 jatek kozel 20k darabja 100k
Es akkor van otthon egy kvarcjatekom 410K-ert amihez van 5 jatekom.

Hat csak gratulalni tudok.
A terelesrol pedig ki akar venni vezeteknelkuli billentyuzetet vagy kamerat, hiszen a komoly alkalmazas szerinted a videochat volt a konzolnal. LOL.
A periferiakat mindenkeppen megkell venni a PChez, azok a reszei a konzollal ellentetben.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#1364 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 13:20

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 14:07

Én most nem értem miről beszélsz, elnézést, ha félreértettem. Őszintén szólva, nem is akarom megérteni, szóval ne fáradj.

Ilyenkor persze mar nem akarod megerteni mit is mondtal.
LOL egy rohelyes ficko vagy.
A szemellenzoseg meg hagyjan lenne, de ha a sajat ellentmondasodat szembeallitjak veled, akkor az mar nem erdekel, itt latszik mekkora konzolmuki vagy.

Hozzaszolasodbol idezve:

A félreértések elkerülése végett, a cikkben citált számok csak az otthoni videokonzolokat takarják, azaz semmi handeld. Az teljesen igaz, hogy a playstation, xbox, gamecube más-más rendszer, csak azt nem fogadod el, hogy ezek egyenként nagyobbak lehetnek a pécés piacnál a jövőben, valamint a folyamatra sem adsz választ, hogy a pécés forgalom drasztikusan csökken, míg a konzolos nő.

Sajat cikkedbol idezve:

""legyen szó a következő generációs otthoni játékképektől kezdve (Microsoft Xbox 360, Sony PlayStation 3, Nintendo Revolution), a kézigépeken (Nintendo GameBoy, Sony PSP) át a mobiltelefonokig, addig a PC-s eladások évek óta zsugorodnak.""
My name is penis.

#1365 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 13:24

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 14:11

Nem mondtam, hogy most, de majd figyelj jól idén. Abban igazad van, hogy ez eddig jó másfél-két hónap alatt megjelent címek mindent takarnak, csak nem optimalizációt. A trend egyébként gyönyörűen a pécés játékokra igaz, nem a konzolokra, mivel ott csak 4-6 évente van nagyobb kapacitás. :)

Alljatok mar elo kesz tenyekkel, ne kometikazzatok, a  mar, a majd, a ha, a nem most gondoltam, es jovore kifejezesekkel.
Tenyeket irjatok, hogy a X360 kiadasok tulhaladtak a sima Xboxet, a Japan eladasok az egeket verik.
Ilyet en nem latok, csak a ha meg a esetleg jovore es hasonlo kifejezeseket.
Mi vagy te josno ?
Ha a nagyanyadnak toke lett volna, o lett volna a nagyapad ? ROTFL
My name is penis.

#1366 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 13:28

Az a te problémád, ha csak a konzol miatt veszel HDTV-t. De mint elmondtam, lehet monitorra is kötni akár egy extra kábellel, a PS3-at meg akár közvetlenül is, ha HDMI-s a monitor. Az is a saját találmányod, hogy vegyük bele az összevethetőségbe a warezolást. Megintcsak nem tudom, honnan van a 20k-s játék ötlete. A játékok 50-60 dollár között mennek általában, az barátok közt is 12 000 ezer. Pedig segíteni akartam, mikor azt mondtam, 2-4 ezerrel drágábbak a játékok, mint pécés társaik, tehát 5-tel szorozva 10-20 ezer forinttal költöttél többet játékra. 20 új, friss játéknál ez tehát akár 40-80 ezer forintra is rúghat. De a hardver ára már idén csökkenni fog, aztán megint. De így is több millió, a te fogalmaid szerint ostoba fog xboxot, vagy playstationt venni.

#1367 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 13:34

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 14:28

Az a te problémád, ha csak a konzol miatt veszel HDTV-t. De mint elmondtam, lehet monitorra is kötni akár egy extra kábellel, a PS3-at meg akár közvetlenül is, ha HDMI-s a monitor. Az is a saját találmányod, hogy vegyük bele az összevethetőségbe a warezolást. Megintcsak nem tudom, honnan van a 20k-s játék ötlete. A játékok 50-60 dollár között mennek általában, az barátok közt is 12 000 ezer. Pedig segíteni akartam, mikor azt mondtam, 2-4 ezerrel drágábbak a játékok, mint pécés társaik, tehát 5-tel szorozva 10-20 ezer forinttal költöttél többet játékra. 20 új, friss játéknál ez tehát akár 40-80 ezer forintra is rúghat. De a hardver ára már idén csökkenni fog, aztán megint. De így is több millió, a te fogalmaid szerint ostoba fog xboxot, vagy playstationt venni.

Te hol kapsz 12-ert uj konzoljatekot az X360-ra ?
Sehol magyarorszagon, vagy a te fantaziadban.
Arrol ne is beszeljunk, hogy itt magyarorszagon minden dragabb es kintrol postakoltseggel nem erdemes hozni semmit, mert ilyen tetelnel nem eri meg a plusz koltseg.
Es ne gyere az E-Bayes eladasokkal, hogy 2 eves hasznalt jatek mennyibe kerul, mert nem arrol van szo.

Szerkesztette: Jakuza 2006. 01. 13. 13:37 -kor

My name is penis.

#1368 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 13:40

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 13:20

Sajat cikkedbol idezve:

""legyen szó a következő generációs otthoni játékképektől kezdve (Microsoft Xbox 360, Sony PlayStation 3, Nintendo Revolution), a kézigépeken (Nintendo GameBoy, Sony PSP) át a mobiltelefonokig, addig a PC-s eladások évek óta zsugorodnak.""

A lejjebb található konkrét számok (az otthoni játékkonzolokra vonatkoznak. Valóban félreérthető így utólag olvasva.

Idézet

2010-ben már 17,16 milliárd dollárt tesz majd ki a konzolos játékok értékesítéséből származó bevétel, míg a PC esetében 2,96 milliárd körül alakul. Látható, hogy a konzolok piaca közel hatszorosát teszi majd ki a folyamatosan zsugorodó PC-snek. Az idei évre az Informa 13 milliárd dollárra taksálja a konzoljátékok, és 4,3 milliárd dollárra a PC-s játékok forgalmát. Márpedig egy dinamikusan növekvő iparban egy zsugorodó piac több mint riasztó a kiadók számára.

http://www.informamedia.com/marlin/3000000...bcode/IMG_press

#1369 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 13:51

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 13:34

Te hol kapsz 12-ert uj konzoljatekot az X360-ra ?
Sehol magyarorszagon, vagy a te fantaziadban.
Arrol ne is beszeljunk, hogy itt magyarorszagon minden dragabb es kintrol postakoltseggel nem erdemes hozni semmit, mert ilyen tetelnel nem eri meg a plusz koltseg.
Es ne gyere az E-Bayes eladasokkal, hogy 2 eves hasznalt jatek mennyibe kerul, mert nem arrol van szo.

Ki beszélt Magyarországról, jajj. Csak te, viszont nem szóltál, kis hamis.:) Itthon tényleg drágább. Most csak cheapboynál néztem, ott 15 000-19 000 között vannak a 360-as játékok. USA árakat néztem egyébként.

#1370 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 13:53

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 13:51

Ki beszélt Magyarországról, jajj. Csak te, viszont nem szóltál, kis hamis.:) Itthon tényleg drágább. Most csak cheapboynál néztem, ott 15 000-19 000 között vannak a 360-as játékok. USA árakat néztem egyébként.

:)

Magyarországon... de még EU-ban sem érdemes nézni az USA árakat. :p

Itt biza lesz 20k egy jobb sikerjáték tuti...

#1371 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 14:31

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 14:40

A lejjebb található konkrét számok (az otthoni játékkonzolokra vonatkoznak. Valóban félreérthető így utólag olvasva.

http://www.informamedia.com/marlin/3000000...bcode/IMG_press

Mi felreertheto ? Kisse erdekesen irsz, az a magyarazat.
Magaban az eredeti cikkben egy osszesito tablazat volt, ami az osszes eladast tartalmazza a te cikkedben, kisse mashogy jelenik meg a dolog, mintha maga a konzolipar termelne az egesz bevetelt.

2000 2005 2010
Console Hardware       4,791 3,894 5,771
Console Software*      9,451 13,055 17,164
Handheld Hardware     1,945 3,855 1,715
Handheld Software*    2,872 4,829 3,113
PC Software*              5,077 4,313 2,955
Broadband                     70  1,944 6,352
Interactive TV                 81  786 3,037
Mobile                            65  2,572 11,186
Total                      24,352  35,248 51,292

Raadasul valami fondorlat miatt nem szerepelt benne a PCs Hardware eladasok, (ertheto miert, mert akkor most billios nagysagu osszegekrol beszelnenk, erdekes a konzol hardware megjelenik a bevetelben ugylatszik a PCs aladasok nem a bevetel kategoriaba soroltatnak)
Talan tegyuk a kiadasok oldalra, talan ugy bele is egyezik az osszes elfogult konzolmufti. LOL
Errol meg ne is beszeljek. (*sales and rental)
tehat a kiberelt konzol es jatekok is benne vannak.
Tudni illik ugye hogy a PCs jatekoknal ez kozel sem jellemzo, mint a konzolnal, hogy berelni lehet es visszavinni mondjuk a berelt szoftvert 1 het mulva.

2.
A kutyat nem erdekli, hogy az USA-ban 12k-ert lehet venni barmit is, ha itt 19-20krol van szo es rolad beszeltunk, hogy neked mennyit kellene kolteni ha konzolt veszel.

Tehat teljes mertekben helytallo az, hogy 5 jatek 100k, mikozben PCn ingyen jatszhatsz MMORPGkel amik kozott van, nem egy jo is.(persze kell hozza internet, de a konzolnal is ugyanugy elokell ra fizetni)

Tehat akkor melyik is olcsobb ?

Szerkesztette: Jakuza 2006. 01. 13. 14:48 -kor

My name is penis.

#1372 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 14:46

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 14:31

Raadasul valami fondorlat miatt nem szerepelt benne a PCs Hardware eladasok, (ertheto miert, mert akkor most billios nagysagu osszegekrol beszelnenk, erdekes a konzol hardware megjelenik a bevetelben ugylatszik a PCs aladasok nem a bevetel kategoriaba soroltatnak)

A PC hardver eladasokat ovatosan kell szamolni, mert valszeg a vallalati piac lenyegesen nagyobb mint a lakossagi (es ugye a ceges gepeken ertelemszeruen nem jatszanak)... talan az eladott, jatekra javasolt (legalabb kozepkategorias) vga kartyak szamabol ki lehetne szamolni a jatekra hasznalt PC-k szamat. Viszont el kell hogy keseritselek: a PC-s hardver eladasokban is egyre nagyobb szerepet kapnak a notebookok (ha jol tudom mar tobb notit adnak el mint asztali gepet)... azok meg nem igazan jatekra lettek tervezve. Ugy nez ki, hogy a gamer PC-t lassan kiszoritja a noti + konzol paros...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1373 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 14:50

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 15:46

A PC hardver eladasokat ovatosan kell szamolni, mert valszeg a vallalati piac lenyegesen nagyobb mint a lakossagi (es ugye a ceges gepeken ertelemszeruen nem jatszanak)... talan az eladott, jatekra javasolt (legalabb kozepkategorias) vga kartyak szamabol ki lehetne szamolni a jatekra hasznalt PC-k szamat. Viszont el kell hogy keseritselek: a PC-s hardver eladasokban is egyre nagyobb szerepet kapnak a notebookok (ha jol tudom mar tobb notit adnak el mint asztali gepet)... azok meg nem igazan jatekra lettek tervezve. Ugy nez ki, hogy a gamer PC-t lassan kiszoritja a noti + konzol paros...

Samott

Ugye a te olvasatodban a NoteBook az nem szemelyi szamitogep  ? :p
Meseld mar el melyik kategoriaba sorolhato ?
A konzoleba talan ?
Attol hogy hordozhato szamitogep attol az meg ugyanugy PC.
Meg mint leirtam jo lenne ha nem csusztatott adatokkal szamolna a kedves konzolhivo, mar a  berbeadasok is benne vannak az eladasokban, hogy jol mutasson a statisztika.
Vagy mar meg is lehet tartani a kolcsonzott gepet es szoftvert? :p Ezek azok a nevetseges dolgok, amikbe kapaszkodtok.

Szerkesztette: Jakuza 2006. 01. 13. 14:53 -kor

My name is penis.

#1374 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 14:57

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 14:50

Ugye a te olvasatodban a NoteBook az nem szemelyi szamitogep  ? :p
Meseld mar el melyik kategoriaba sorolhato ?

Lehet hogy pontatlanul fogalmaztam: ugy ertettem, hogy nem jatekra hasznalatos szamitogep.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1375 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 15:05

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 15:57

Lehet hogy pontatlanul fogalmaztam: ugy ertettem, hogy nem jatekra hasznalatos szamitogep.

Samott

Ah ertem mar, a notebook nem alkalmas jatekra, de a kvarcjatekok (handheldek) azok igazi konzoloknak szamitanak. :PPP
Vegulis ja. Megmagyarazni mindent lehet, csak az a baj hogy eleg tavol esik az erveles a valosagtol.
My name is penis.

#1376 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 15:09

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 15:05

Ah ertem mar, a notebook nem alkalmas jatekra, de a kvarcjatekok (handheldek) azok igazi konzoloknak szamitanak. :PPP
Vegulis ja. Megmagyarazni mindent lehet, csak az a baj hogy eleg tavol esik az erveles a valosagtol.

Ebbol jol mar nem tudsz kijonni... ;) Igen, notebookot jellemzoen nem jatekra hasznalnak. Es igen, azokat a "vacak kvarcjatekokat" (NDS, PSP) bizony jatekra veszik/keszitik. PDA mas kategoria, azt tenyleg nem szabad idekeverni.

Samott

#1377 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 15:20

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. Jan. 13., Friday - 15:05

:omg:
JóSebesség

#1378 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 15:24

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 16:09

Ebbol jol mar nem tudsz kijonni... ;) Igen, notebookot jellemzoen nem jatekra hasznalnak. Es igen, azokat a "vacak kvarcjatekokat" (NDS, PSP) bizony jatekra veszik/keszitik. PDA mas kategoria, azt tenyleg nem szabad idekeverni.

Samott

Ettol meg alkalmas a jatekra, ha nem arra hasznaljak jellemzoen.
Szoval te nem fogsz tudni ebbol kijonni.
Tekered jobbra, tekered balra, de ettol meg alkalmas a laptop is jatekra.
Es biza a vacak NDS sok mindenre nem jo, meg annyira se mint egy PS2 vagy Xbox.
A Japanoknak meg a kisgyerekeknek megfelelo, mint ahogy a mobilos jatekok is, de attol meg azok igencsak messze allnak az igazi jatekgepektol.
Nem is tudom melyiket valasztanam, a Laptopot az NDSt esetleg a PSP-t  ? :p
Kerdezd meg te is magadtol, ha valaki felajanlana a valasztasi lehetoseget, melyiket is valasztanad ugy hogy nem volt egyik se soha (PC se) es utana mar nem lehetne a masik soha a budos eletben.
My name is penis.

#1379 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 15:29

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 15:24

Ettol meg alkalmas a jatekra, ha nem arra hasznaljak jellemzoen.

Ez szep. Sajat magad cafolod... ;) Nem mindegy, hogy alkalmas-e jatekra, ha ugyse arra hasznaljak? Akkor miert kellene a jatekra hasznalt gepek koze sorolni?

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 15:24

Nem is tudom melyiket valasztanam, a Laptopot az NDSt esetleg a PSP-t  ? :p Kerdezd meg te is magadtol, ha valaki felajanlana a valasztasi lehetoseget, melyiket is valasztanad ugy hogy nem volt egyik se soha (PC se) es utana mar nem lehetne a masik soha a budos eletben.

Tudod ebben az a szep, hogy nem csak egyet valaszthatsz... nem vagy kenytelen asztali PC-t valasztani, hogy szoveget szerkessz, levelet irj es jatsz... hanem valasztod a notebookot az elso kettore es a konzolt (amelyik a legjobban lenyerte teszesedet) a harmadikra.

Samott

#1380 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 15:39

Na amíg ti vitatkoztok, én kivárom hogy mit lesz érdemes választani. :D

Legrosszabb esetben veszek egy búgócsigát. :D  :D  :D

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67