HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#1441 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 14. 13:46

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 13:42

LOL.  :D
Baratom nehogy mar ne vegyem egy kalap ala, ugyanis fent kell tartani mindkettot.
Valamibol fizetni kell a jatekokat.
A PC alkalmas arra, hogy jatszak vele es penzt keressek, amibol fent tudom tartani az igenyeimet.
Erre a konzol alkalmatlan.
Kisebb mondjuk 5%-al a jatekelmeny mint egy PS3-n ? (Az is elmulik ha sokaig egy jatekkal jatszik csak az ember.)
Nagy kaland, de en az altala megtermelt osszegen veszek egy ev alatt 8szor annyit szoftvert, amennyit te a sajat zsebedbol.
Ellehet gondolkozni melyik eri meg jobban. A +5% jatekelmeny vagy a havi 100K, amit barmire fordithatok.
De tuti ti az elvakultsagotokkal az 5% jatekelmeny mellett szavazol.  :omg:

Nehogymar azt vedd alapnak, hogy az akinek szamitogepe is van penzt keres vele. :omg:
2: ne hasonlitsd ossze a workstationt egy gamer PC-vel vagy konzollal.
3: kinek mi a nagyobb jatekelmeny, nem vita targya...

utoljara, de nem utolso sorban nem vagyok a baratod. azokat jobban megvalogatom.
(Ps, megsugom, hogy tudom milyen PC-vel penzt keresni... )
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1442 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 13:48

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 14:40

Nagyon egyszeruen el lehetne donteni ezt a dolgot: szimplan egyszeruen csak a jatekeladasokat kellene nezni (tehat se konzol vas, se pc vas), 2004-es US adatokat talaltam, nehany hozzaszolassal visszabb megtalalod (1.1 milliard (PC) vs. 6.4 milliard (konzol)). Itt nics semmi torzito adat csak es tisztan a jatek eladasbol befolyt osszegeket osszesitettek. Ezt magyarazd ki ha tudod.

"Csak annak a statisztikának hiszek amit én magam hamisítottam"

Sir Winstone Churchill

#1443 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 13:49

Idézet: Boba - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 13:46

Szerintem az itt megfordulok 95%-a PC-vel keresi a kenyeret. Viszont (az en esetemben peldaul) egy ERP rendszer bevezetesehez nem kell jatekra alkalmas PC. ;) (integralt vga rulez)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1444 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 13:50

a konzol jatekra, a PC munkara valo. Ennyi. (kiemeltem, hogy megtalald a kiemelt kerdesedre a valaszt ;))

~10 év pcgamer múltammal a hátam mögött örülük hogy vére ezt is megtudhatom: a pc nem való játékra  :omg:

#1445 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 13:52

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 13:48

"Csak annak a statisztikának hiszek amit én magam hamisítottam" Sir Winstone Churchill

Ez az ultimate valasz. Ha cafolni nem tudom, akkor a szavahihetoseget kerdojelezem meg... ugyes. ;) Keress olyan hamis statisztikat, ami ennek az ellenkezojet mutatja.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1446 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 14. 13:52

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 13:31

az inkompatibilitas kenyszer

:D  még ilyet!

Először is nem alapfeltétel a visszamenőleges kompatibilitás, ugyanis a régi gép ugyanúgy megmaradhat, továbbá mivel ez a piac ugrásokkal működik, ezért kevesen akarnak majd nextgen játékok mellett a régiekkel is játszani. Ha igen, akkor megtartják ~20 ezer forintot érő hardvert. Másodszor a PlayStation 3, ahogyan a 2-is, visszafelé kompatibilis az előző generációval. Hibák vannak néha, de ezeket kitesztelik, és szólnak előre. Gyakorlatban így is kompatibilisebb, mint a papíron tökéletesen kompatibilis PC a régi játékokkal (értsd, berakod, megy). A legsikeresebb Xbox-játékok kompatilibitása is garantált 360-on. A Nintendo Revolution is teljes kompatibilitást ígér a GameCube-bal, sőt a perifériákat is kezeli majd, ahogyan a PlayStation 2 kezeli pl. az első memóriakártyáját, így a régi játékok mentései nem vesznek el.

#1447 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 13:53

2004-es US adatokat talaltam, nehany hozzaszolassal visszabb megtalalod (1.1 milliard (PC) vs. 6.4 milliard (konzol)). Itt nics semmi torzito adat csak es tisztan a jatek eladasbol befolyt osszegeket osszesitettek. Ezt magyarazd ki ha tudod.

Samott

Ez benne a csusztatas amit ti olyan nagyon eroltettek.
Az a 6,4 milliard all korulbelul 15 fajta konzolbol.
Aminek az 54%-a Handheld.
Maris csak 3 milliardrol beszelunk a 3 nagyobb konzol osztozik a maradekon Xbox,PS2,NCube (csak alaptipusokat irok beleszamithato a PSX vagy mas is)
Ha csak ezt a harmat veszem ami igaz nem a harmada (mert nem igy osztoznak a piacon a resztvevok), mar kevesebb mint 1,1 milliard.
Aztan magyarazhatod, hogy a Sony bevetele a Nintendoe vagy a MS-e.
A kulonbseg maris nem marginalis.
Ket diplomaval igazan fellehetne fogni.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#1448 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 13:53

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 13:49

Szerintem az itt megfordulok 95%-a PC-vel keresi a kenyeret. Viszont (az en esetemben peldaul) egy ERP rendszer bevezetesehez nem kell jatekra alkalmas PC. ;) (integralt vga rulez)

Samott

Igen, gondoltam ra, hogy ezt beirom... ez mar csak a hab a tortan, hogy akik ide irogatnak ilyen vagy olyan modon kozuk van a szamitastechnikahoz, ebbol elnek.

Ombuccman : sportkocsival is kilehet menni fold utra, meg a Discovery-vel is a verseny palyara.

#1449 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 13:55

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 13:53

Maris csak 3 milliardrol beszelunk a 3 nagyobb konzol osztozik a maradekon Xbox,PS2,NCube (csak alaptipusokat irok beleszamithato a PSX vagy mas is)
Ha csak ezt a harmat veszem ami igaz nem a harmada (mert nem igy osztoznak a piacon a resztvevok), mar kevesebb mint 1,1 milliard.
A kulonbseg maris nem marginalis.
Ket diplomaval igazan fellehetne fogni.

Ha gondolod szetvehetjuk a PC-ket mint workstation, gamer PC, laptop, apple cuccok, handheld cuccok...

#1450 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 13:58

Idézet: Boba - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 14:46

Nehogymar azt vedd alapnak, hogy az akinek szamitogepe is van penzt keres vele. :omg:
2: ne hasonlitsd ossze a workstationt egy gamer PC-vel vagy konzollal.
3: kinek mi a nagyobb jatekelmeny, nem vita targya...

utoljara, de nem utolso sorban nem vagyok a baratod. azokat jobban megvalogatom.

Ah pont Alex Haley-t olvasgattam, aztan Nomen est Omen a baratom csuszott ki a szamon a konyv cime helyett. :D
Mea Culpa. 

Szerkesztette: Jakuza 2006. 01. 14. 13:58 -kor

My name is penis.

#1451 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 14:00

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 13:50

~10 év pcgamer múltammal a hátam mögött örülük hogy vére ezt is megtudhatom: a pc nem való játékra  :omg:

Jatszottam en is eleget PC-n... (TNT2/GF3/R9600 korszakok) eleg volt a mokuskerekbol, az allando fejlesztgetesekbol. Majd egyszer te is rajossz. ;) Persze sarkosan fogalmaztam, lehet jatszani PC-n is... de en mas utat valasztottam, es bejott. Egy fuggo hardcore gamer arcnak lehet, hogy nem megoldas, de PC-n jatszani szvsz olyan mint 30 eves olasz (francia) autot fenntartani: butykolgeted, megy is rendesen, de egy fiatal japan kocsival osszehasonlithatatlan.

Samott

#1452 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 14:02

Idézet: Boba - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 14:55

Ha gondolod szetvehetjuk a PC-ket mint workstation, gamer PC, laptop, apple cuccok, handheld cuccok...

Lol.  :omg:
Nem szoltal volna bolcs maradtal volna.
A laptop az nem PC ?
A PC eladasokba sehol nem szamolnak bele handheld eladasokat ket kulonbozo kategoria, nem ugy mint az elvakul konzolhhivok.
Viszont nem mutatsz olyan PCt amin legalabb egy PCs jatek ne futna el.
Ezzel szemben en mutatok kapasbol 40db konzolt neked amelyiken egy masik tipusu konzol jatekja nem fut el.
My name is penis.

#1453 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 14:05

En nem mondtam, hogy a laptop nem PC. Azt mondtam, hogy akkor szedjuk szet kategoriakra a PC-t.

De miert... laptopon nem lehet jatszani? Dehogynem... kaktusszal is lehet segget torolni.

#1454 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 14:06

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 13:53

Jol szamolsz. Erzed, hogy ha hatfele (PS2, XBOX, Nintendo, GBA, NDS, PSP - a tobbi mar kifutott, vagy meg nem jelent meg) bontod a konzol jatek beveteleket, az akkor is egyenkent akkora mint a teljes PC-s jatekpiac? Ezek egyebkent csak attetelesen a gyartok bevetelei (hiszen reszesednek a licenszdijon keresztul) amit itt szamoltak az a jatekot kiado cegek bevetelei... EA es tarsai. Tudod akik kiadjak fejlesztik a jatekokat... es akik eldontik hogy a jovoben melyik platformokat favorizaljak.

Samott

#1455 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 14:09

Idézet: Boba - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 14:05

De miert... laptopon nem lehet jatszani? Dehogynem... kaktusszal is lehet segget torolni.

:Đ Kikerem magamnak! Meg integralt grafikaval is szepen fut a notimon a SimCity 3000... ;) De csak ezert az egy jatekert nem fogok fenntartani egy asztali gepet bohom dobozzal, monitorral es akkora billentyuzettel, ami nagyobb mint a notim. ;)

Samott

#1456 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 14:10

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 15:00

Jatszottam en is eleget PC-n... (TNT2/GF3/R9600 korszakok) eleg volt a mokuskerekbol, az allando fejlesztgetesekbol. Majd egyszer te is rajossz. ;) Persze sarkosan fogalmaztam, lehet jatszani PC-n is... de en mas utat valasztottam, es bejott. Egy fuggo hardcore gamer arcnak lehet, hogy nem megoldas, de PC-n jatszani szvsz olyan mint 30 eves olasz (francia) autot fenntartani: butykolgeted, megy is rendesen, de egy fiatal japan kocsival osszehasonlithatatlan.

Samott

Nekem meg elegem lett a konzolgepek 5 evenkenti cserejebol es abbol, hogy a konzol kifutasi ideje alatt alig volt jatekom mert annyiba kerultek, mint a platina.
Pedig en aztan mar akkor kezdtem amikor meg schilling volt a fizetoeszkoz ausztriaba egy 1000AS volt egy szaros Sega Master Systembe egy jatek.
Konzolon jatszani, olyan mint allandoan egyfelet enni megunod mert nincs csak allandoan ugyanaz a menu, vagy a gatyadat is rakoltod ugy, hogy nem tudsz visszatermelni vele egy kanyit se.
My name is penis.

#1457 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 14:12

Jó ez a topic :D

Azért még egy érdekes problémát felvetnék. Mondjuk kedvenc játékaim: Silent Hill sorozat, HL sorozat, FarCry. Mi kell nekem ahoz, hogy ezek mind meglegyenek? Kell egy xbox és egy ps2 vagy későbbiekben egy ps3. Ugye a PS kompatibilis, de mondjuk a FC nem szerepel a box listáján vagy mondjuk van 5 olyan játékom, amit nem támogat az x360. Tarthatok fennt egy xboxot, egy x360at és egy PS-t. Na ennek a 3nak az ára azért durva. Ha a boxom meghal mondjuk 2 év múlva? 1) iszonyatos költségű javítás vagy 2) sokért vehetek még egyet. Ennek semmi értelme...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1458 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 14:12

Samott, de 5 eves jatek a kutyat nem erdekli. Mi a jelenrol probalunk beszelni... most egy kozel fel millaert megvasarolt laptoprol irok (Hp Nc4000) amin a max jatek elfut az egy Quake3 motoros valami... nem erre vettem, amire vettem arra jo, es vissza is hozza az arat.

Jakuza : de mert az jobb, hogy fel evente kell VGA kartyat cserelni, ami annyiba kerul mint egy konzol? Miaz, hogy ugyan az a menu? Konzolra is tobb jatek jelenik meg, mint amennyi idod lenne jatszani.

#1459 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 14:14

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 14:12

Jó ez a topic :D

En is tok elvezem! :)

Amugy a kerdesedre... FC lesz box-ra. Sima boxot nemkell megtartani, Ps2-t szinten nem kell megtartani. Amint meg mar mondtam, egy uj vga kartya arabol megvan a box360. mi van, ha tonkre megy? Miert... szamitogep nemtud tonkre menni?

#1460 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 14:18

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 14:10

Nekem meg elegem lett a konzolgepek 5 evenkenti cserejebol...

Meg mindig olcsobb mint VGA-t (CPU-t, alaplapot) cserelgetni joval tobbszor ugyanennyi ido alatt.

Samott

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.