HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#191 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 15:41

Idézet: prygme - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 15:34

Hát nemtudom ki hogy van ezzel, de én még mindig jobban kedvelem a CRT monitorokat, a képe színhűsége még mindig messze jobb mint az LCDké. A Notebookomon (IBM Thinkpad ami nem épp az alsó kategória) sem az aoc lcd monitorom (ennél azért van jobb is) nem tudott meggyőzni az ellenkezőjéről. Igaz a crt monitor Mitsubishi Diamondtron síkképcsöves Belinea, de a többi újabb monitorra is áll, hogy szebb. A villódzás pedig már rég a múlté, 1280x1024 100Hz-en nekem teljesen OK. Alacson sugárzás is már jó évtizedes vivmány :)

Kb másfél éve használok otthon tft-t, és szerencsére kb 1 éve melóhelyen is már az van. Azóta ha leülök egy 120hz-es crt elé kb 10 perc után könnyezni kezd a szemem annyira fos. Crt-k amiket én láttam sehol nincsenek a tftkhez, amiket láttam.

#192 Felhasználó inaktív   bugger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 15:45

Idézet: Yv@n - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 16:41

Kb másfél éve használok otthon tft-t, és szerencsére kb 1 éve melóhelyen is már az van. Azóta ha leülök egy 120hz-es crt elé kb 10 perc után könnyezni kezd a szemem annyira fos. Crt-k amiket én láttam sehol nincsenek a tftkhez, amiket láttam.

Igen, TFT sokkal barátibb a szemnek, de igaza van, tényleg színhőmérsékletben elmaradnak. Tehát a grafikusoknak egyszerűen nem jó a TFT.

Alacsony sugárzás: mármint egy bizonyos "vívmány" évtizedes, egy másik meg újabb. Viszont TFT ebben jobb.
ASUS M6700 WXGA 1.7 Dothan, 512MB@333, 60GB@5400, 60@4200, 40@3600 Ati Mobility 9700(64), 802.11bg, 8*DVD+-DL
Antec P180B, ASUS A8V-E SE, AMD A64 3000+, 2x512 Corsair, 650GB HDD, HIS Excalibur X1900GT PCIe/256, Logitech diNovo Media 2.0 Keyboard, Logitech Cordless Laser G7 Mouse

#193 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 15:50

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 15:15

vagy pedig, amit nem tudsz elkepzelni, nyilt vegu, hosszutavu befekteteseben all a penze amit megbontani igen nagy buktaval jarna. Momentan nincs egyben felmilaja de 4-5 honap alatt osszejon, megveszi hitelre majd mire osszejon csinal egy elotorlesztest es fel ev mulva kifizeti, no jo igy 3%-kal dragabban jott ki belole mint ami a bolti cimken all :)
a masik fajta ember meg tenyleg olyan, hogy van havi 40-50 elkoltheto penze es tenyleg csak ennyi. special mondott valamit a jelenertekrol. persze pakolaszhatja 3 evig a tokeszamlara es vagy pluszban jon ki belole vagy pedig minuszban. aztan 3 ev mulva megveheti a TVjet - szerinted.

Nem érted a lényeget látom. Ha most jössz rá, hogy tv-t akarsz venni, akkor nem most kell elkezdeni elpakolászni a pénzt. Hanem amit az évek alatt elpakoltál, abból simán meg kéne hogy legyen, mindenféle hitel nélkül, annak, akinek van hiteltörlesztésre pénze.

#194 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 16:33

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 15:19

Szerintem inkabb te vagy az, mert te is azt hajtogatod, amit a vilagbank.
Csakhogy en nem a vilagbank fejevel gondolkozom, nem abbol elek, hogyan lehet minnel tobb penzt kisajtolni a monetaris paicbol.
A sajat erdekeit nezi minden bank,  es azzal nem is mondtam semmit, ha a magyar penzugyminiszter talalkozik az angol bankok vezetoivel egy hettel, mikor gyengittik 10%-al a forintot.
Te bedolsz ennek a GDP dumanak en nem.

legyen neked a te hited szerint. de hosszutavon vesztesre allsz :p
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#195 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 16:39

Idézet: szabinar - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 14:35

Emlexem, nem is olyan regen a legjobbnak kikialtott es minden ujsag altal 99%, ***** es hasonlo eredmenyeket elert konzolos "RPG"-t (lol :) ) 3 ora alatt vegig jatszottam. Egy szamomra rpg-nek nevezheto jateknal kb ennyit toltok el a karakter generalassal. En lesz@rom, hogy milyen platformra jonnek ki a jo jatekok, jatszom veluk. De: konzolokra egyenlore -ugy 99%-ban csak igenytelen szarokat sikerult kiadni (nyilvan ezert ilyen sikeresek, lasd szappanoperak nezettsegi mutatoi Vs. konzolos jatekok eladasi statisztikai). Szoval, felolem bedogolhet a PCs jatekipar, de elobb jojjenek ki szinvonalas es TARTALMAS jatekok konzolokra is.

Szívemből szólsz....  :up:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#196 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 10. 28. 16:44

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 17:39

Szívemből szólsz....  :up:

:reszeg:
Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

#197 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 16:46

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 13:59

pontosan errol van szo. szorakoztato elektronikat akar a tobbseg. ha ehhez hozzajuthat $400-ert akkor hulye lesz $1400-at fizetni erte. Usakban az emberek tobbsege nem ad mar ki PCre se $600-nal tobbet. A $600-as PC-t meg barmennyire is faj, de egy PS2 csont nelkul lenyom jatekelmenyben ha ugyanazt a cimet nezed... A $600-as PC budgetebe ugyanis csak egy Inte GMA9000-es 3D-lassito fer bele...

Az USA-t csak ne említsd, ilyen szerencsétlen igénytelen buta népség, aki egy City of Heroest képes MMORPG-nek nevezni (és élvezni) az meg is érdemli.

#198 Felhasználó inaktív   rode 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 16:52

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 15:21

A chipek árazásának semmi köze a gyártási költséghez, processzor filléres tétel. A kétmagos Pentium és Athlon chipek gyártási költsége olyan 10-12 ezer forint lehet, erre jön még rá a szállítási stb költség, attól függően, merre megy tovább. Az árazás a kereslet-kínálat optimalizálásából fakad, valamint a beruházásokat (pl. félvezetőgyári berendezések, K+F) kell visszahozni.

A Cellnél a Merrill Lynch 100 dollárral, azaz huszonezer forinttal számol, mire belekerül a dobozba.

De remélem abban egyetértünk, hogy egy konzol előállítási költsége igen csak magasabb mint a végfelhasználói ára ?!

#199 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 16:55

Idézet: Yv@n - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 15:41

De mindez a problema a TFT megvetele elott valamiert nem lepett fel. Akkor a CRT nem 120-ban hanem esetleg ha 75-ben nyomta es eveken at jatszottal ugy is, mindenfele fejfajas es konnyezes nelkul....  :D

#200 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 17:10

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 16:46

Az USA-t csak ne említsd, ilyen szerencsétlen igénytelen buta népség, aki egy City of Heroest képes MMORPG-nek nevezni (és élvezni) az meg is érdemli.

anelkul a szernecsetlen igenytelen buta nepseg nelkul neked ma nemhogy City of Heroes-ed de meg PC-d sincsen. :D

#201 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 17:11

Idézet: rode - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 16:52

De remélem abban egyetértünk, hogy egy konzol előállítási költsége igen csak magasabb mint a végfelhasználói ára ?!

ez jo kerdes. az eletciklus felen tul, a 2. ev vegen mar nyereseges altalaban (except microsoft)

Szerkesztette: SFIJ 2005. 10. 28. 17:12 -kor

#202 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 17:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 18:10

anelkul a szernecsetlen igenytelen buta nepseg nelkul neked ma nemhogy City of Heroes-ed de meg PC-d sincsen. :D

Te is tudod, hogy nem erről volt szó. Nem érdekel, hogy az amerikainak megfelelnek ezek a sz@r rágógumi-játékok péeshármon, én Morrowindet akarok játszani akkor is. (Remélem nem én egyedül)

#203 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 17:58

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 17:42

Te is tudod, hogy nem erről volt szó. Nem érdekel, hogy az amerikainak megfelelnek ezek a sz@r rágógumi-játékok péeshármon, én Morrowindet akarok játszani akkor is. (Remélem nem én egyedül)

eltelik 4-5 ev es meglasd az lesz a trendi itt is, amit usakiaban ma latsz. te meg szornulkodhecc, ahogy csak akarsz. kicsit nyitottszemmel jarva veszem eszre, hogy rohamosan terjed pesten az iPod. Az iPod rohadt draga, nincs benne radio, nincs hozza iTunes zenebolt se magyarorszagon es megis terjed mint a pestis. na igy lesz ez szepen a konzolokkal...

Tudom hogy Krinyo, speical es en kepviselem itt a sotet oldalt, de ebben talan azis benne van, hogy mi lattunk vilagot, IRL :)

#204 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 18:39

Tudod nem az a baj, hogy ezt hangoztatjátok, hanem az, hogy látszólag ti örültök ezeknek a dolgoknak.

#205 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 18:53

Idézet: rode - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 17:52

most a nextgen konzolok biztosan többe kerülnek legyártani, mint amennyiért a polcokra kerülnek -- eleinte. olyan 400-500 dollár között lehetnek előállítani, míg a bruttó kisker áruk USA-ban 399 vagy alatta lesz, azaz 200-300 dollárt is bukhatnak az első darabokon.

több oka van, hogy a termelési költséget erősen leszorítják:

-- méretgazdaságossági okok, hatalmas sorozatnagyságok
-- tanulási görbe: ezt kiemelném, rendkívül fontos. a termelési, logisztikai eljárások hatékonyságának, eredményességének növelése rendkívüli mértékben leszoríthatja a költségeket. kezdve a chipek kihozatalától az összeszerelési eljáráson át az alkatrészek számának csökkentésén keresztül a beszállítók hasonló megrugdosásaig minden.
-- félvezető-gyártástechnológiai fejlődés: talán már 2006-második felében, de 2007-ben már biztosan 90 helyett 65 nanométeres sorokon készülhetnek a főbb chipek (CPU/GPU), és a DRAM is zsugorodik. ez ha nem is felezi meg a költségeket, hiszen a tokozás a drágább, akkor is igen jelentős dollárokat takarít meg, főleg közvetetten, hiszen csökkenhet az alaplap mérete, a kevesebb hő olcsóbb, egyszerűbb hűtést igényel, elég a gyengébb tápegység, majd végül azt is be lehet építeni a gépbe talán.

konkrét számokat soha nem hoznak nyilvánosságra a cégek. az egész úgy van belőve, hogy kb. 5 év alatt jó megtérülést hozzon. az első 1-2 évben a veszteségeket lenyelik. később pedig nagyon is reális elképzelés, hogy a gyártási költség bőven alámegy a kisker árnak. itt azért még számításba kell venni a befektetéseket, mint k+f, gyártástechnológiai beruházások, szóval nem egyszerű bűvészkedés ez, de működik.:) az már látszik, hogy sajnos a Nintendo ebben nem tud részt venni. a globális piacnak növekednie kell ahhoz, hogy az a modell az eddigi fejlődésében fennmaradjon, mert a költségek sajnos rohamosan növekednek. egy nagyobb kapacitású korszerű félvezetőgyár ma 2-3 milliárd dollár. aztán lesz 4 milliárd, aztán 6...

#206 Felhasználó inaktív   Windy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 19:01

Lehet leáldozott a PC-s játékok kora, de mivel most pár héten belül megjelent az Age Of Empires 3, Quake 4, F.E.A.R., COD 2, FIFA06, PES5, Serious Sam 2 és nemsokára itt az új NFS , ez annyira most nem izgat.  Inkább az érdekelne, hogyan fogok így CS:S-özni... :D

#207 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 19:07

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 19:39

Tudod nem az a baj, hogy ezt hangoztatjátok, hanem az, hogy látszólag ti örültök ezeknek a dolgoknak.

én nem érzek sem örömöt, sem bánatot a témával kapcsolatban. probálom megérteni a mozgatórugókat.

#208 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 19:14

csak működjenek sokáig a blizzard szerverek, hogy lehessen sokáig d2lod-ozni meg wow-ozni :D

bár nem értem miért akarják annyira kiszorítani a pc-ket, pláne ms, mikor ilyeneket olvasok, rendesen felmegy bennem a pumpa, no nem a cikktől vagy a cikk írásától, hanem a sok hülyeségtől ami megy, mondjuk annyira nem értem a ms hozzáállását, sonyt mondjuk igen pénzt akar keresni és kész, mondjuk ki nem :D

ms, pc-re win ok
ms, aztán xbox konzol

rá jött hogy annyit nem tud keresni az oprendszerével, úgyhogy kiadott egy konzolt, vagy mi? :think:

értem én hogy konzolra rendesen lehet és kell optimalizáni, meg pc-n más alkatrészek, de... ááh, inkább hagyom, jó kis resident evil sorozat is át ment konzolra hogy fene vigye el, (vagy inkább abba hagyták a portolását pcre)
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#209 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 19:17

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 20:07

én nem érzek sem örömöt, sem bánatot a témával kapcsolatban. probálom megérteni a mozgatórugókat.

azt én is próbálnám, de akkor az ember vegyen egy rakás konzolt ha pont arra nem jön ki, vagy mi? vagy lehet hogy csak én vagyok túlságosan ragaszkodó a pc-hez (mint sokan mások is)
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#210 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 19:23

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 18:42

naggyon jó. morrowind van xboxra, az oblivion is a legelsők között lesz xbox 360-ra. vicces egyébként, mert a konzolokra mindig is nagyon sok kaland/rpg volt, van és lesz. ja és a morrowinder/obliviont amerikában csinálják amerikaiaknak :D

Just for you:

http://ps2.ign.com/games/?constraint.grid.....sortorder=desc

http://xbox.ign.com/index/games.html?const...urn_all=is_true

Szerkesztette: special 2005. 10. 28. 19:33 -kor

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12