Távoli gép MAC Address-e
Elküldve: 2005. 10. 29. 19:02
A munkahelyi gépem MAC Address-ére lenne szükségem.De mivel itthon vagyok,a cég zárva nem tudom megszerezni és sürgős lenne.A benti gépem folyamatosan megy,céges IP címem megvan.
Szóval hogyan tudnám a hálókártya fizikai címét megszerezni?
Nem tudom számít-e,de cégen belül alhálózat és tűzfal van...
Elküldve: 2005. 10. 29. 19:13
Elküldve: 2005. 10. 29. 19:15
Idézet: rage1 - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 20:02
Nem tudom számít-e,de cégen belül alhálózat és tűzfal van...
Akkor sehogy...
(a céges tűzfalig eljutsz, de a belső hálóra már nem tudsz bejutni csak vpn-el vagy ha el tudsz érni egy belső gépet, vagy ha a gépedet tudod "távirányítani", pl. logmein-el)
Elküldve: 2005. 10. 29. 19:24
azért köszi!
egyébként véletlenül alakult így ez az egész technológia,hogy nem lehet a mac addreshez férni vagy szándékosan?mert nem értem miért titok...
Elküldve: 2005. 10. 29. 21:16
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2005. 10. 30. 17:31
Idézet: VKP - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 22:16
Nem is arról van szó hogy kell, ezért küldi, hanem arról, hogy az a gép egy szinttel lejebbi címe. Ez alapján talál el a keret a lokális hálózaton a gépig, de ez nem routeolodik, mindenki a saját MAC címével küldi a kereteket. (Vagyis, mikor egy router továbbtol egy csomagot, amit te küldesz valahova kifele, akkor a forrás IP a tied, a forrás MAC viszont a routeré).
Ebből következik egyébként, hogy nem is értem, mire kell neked a MAC címed otthon....
(és VKP, gondolom hogy tudod, csak pontosítottam

Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2005. 10. 31. 15:04
Idézet: kroozo - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 17:31

Aha, Csapó is ezt szokta mondani.. :Đ
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 10. 31. 16:32
Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 15:04

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2005. 11. 02. 06:20
Idézet: kroozo - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 16:32

Igaza is van. Netróger.

(na és? Nekem Grósz mondta ugyanezt, amikor digitből éppenhármasra taksálta a vzsgámat-aki meg nem tudta, hogy mi a difi a NOR-NAND kapu között, 4-est kapott).
Apó talán államvizsgán csodálkozott legjobban, mikor a DMA-vezérlőt keresztbe-kasul elmondtam neki. Az elnök írta a HW-elemek könyvet, szóval ő is örült, hogy valaki nem csak tudja, hanem érti is :Đ .
Szakközepes maradék a 286 körüli érából, hogyne emlékeznék rá.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 11. 02. 07:46
Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 6:20

(na és? Nekem Grósz mondta ugyanezt, amikor digitből éppenhármasra taksálta a vzsgámat-aki meg nem tudta, hogy mi a difi a NOR-NAND kapu között, 4-est kapott).
Apó talán államvizsgán csodálkozott legjobban, mikor a DMA-vezérlőt keresztbe-kasul elmondtam neki. Az elnök írta a HW-elemek könyvet, szóval ő is örült, hogy valaki nem csak tudja, hanem érti is :Đ .
Szakközepes maradék a 286 körüli érából, hogyne emlékeznék rá.
:ehh:
Van ez így. Én switcheket mondtam neki. Írtam vagy négy oldalt.

Elküldve: 2005. 11. 02. 22:03
Idézet: kroozo - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 7:46
Van ez így. Én switcheket mondtam neki. Írtam vagy négy oldalt.

...Te is diplomás vagy már?