Bankszámla, kártya fiataloknak
Elküldve: 2005. 10. 31. 19:00
Azért nyitottam ezt a topikot mert szeretném megismerni ezt a rendszert hogy 18 év alatt hogy és milyen feltételek közt lehet az embernek olyan bankkártyája amivel fizethet a neten és egyebek.
Kérdéseim amik igy felötlöttek bennem:
- Ahhoz hogy legyen kártya, kell egy alap bankszámla is amihez 'csatolva' lesz a kártya?
- A csináltatáshoz kell szülőnek jelen lennie?
- Melyik banknál érdemes?
- Kb mennyibe kerül?
- Ha külföldi pénzt (euro, usd) kapok akkor az hogy jelenik meg egy ilyen számlán? Ha bedugom egy atm-be akkor automatán átváltja forintba a mennyiséget és ugy kapom kézhez?
- Van ilyenekhez ilyen netes rendszer, mint pl az otpdirekt?
Úgytudom hitelkártyához kell fix jövedelem, ugyhogy itt csak bankkartyarol lenne szo.
Thx ha van válasz vagy helyreigazítás.
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!
Elküldve: 2005. 10. 31. 20:24
Idézet: FireShadow - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 19:00
Azért nyitottam ezt a topikot mert szeretném megismerni ezt a rendszert hogy 18 év alatt hogy és milyen feltételek közt lehet az embernek olyan bankkártyája amivel fizethet a neten és egyebek.
Kérdéseim amik igy felötlöttek bennem:
- Ahhoz hogy legyen kártya, kell egy alap bankszámla is amihez 'csatolva' lesz a kártya?
- A csináltatáshoz kell szülőnek jelen lennie?
- Melyik banknál érdemes?
- Kb mennyibe kerül?
- Ha külföldi pénzt (euro, usd) kapok akkor az hogy jelenik meg egy ilyen számlán? Ha bedugom egy atm-be akkor automatán átváltja forintba a mennyiséget és ugy kapom kézhez?
- Van ilyenekhez ilyen netes rendszer, mint pl az otpdirekt?
Úgytudom hitelkártyához kell fix jövedelem, ugyhogy itt csak bankkartyarol lenne szo.
Thx ha van válasz vagy helyreigazítás.
(szerintem már van ilyen topic ami bankkárttyákkal bankokkal foglalkozik, de):
1. igen
2. igen, ha még nem vagy 18.
3. szerintem K & H TRAMBULIN SZÁMLA (többféle van, 14 év feletti pl.)
4. Maga a nyitás ingyenes, de lehet be kell rakni 5-10 ezer Ft-ot
5. Itthon ATM forintban ad, a hirdetmény szerint.
6. Van netes rendszer minden banknál. A K & H-é talán a legbiztonságosabb chipkártyás -olvasós - pines.
Hitelkártyát (dombornyomottat) csak komolyabb összeg betétele után adnak, azt nem tudom hogy 18 év alattinak e-? S az éves kártyadíj is elég húzós, 3-5 ezer Ft.
https://www.khb.hu/portal/page?_pageid=243,...&_schema=PORTAL
Szerkesztette: Kory 2005. 10. 31. 20:26 -kor
Elküldve: 2005. 10. 31. 20:45
ez de gáz mi ez már

amugy komoly gondok mert ez maestro és legalább egy VISA vagy mastercardos kéne. Vagy ilyenekröl ne is álmodjak 16 évesen?

Vagy nyissunk uj szamlat uj kartyaval mondjuk anyukam nevére, de ugy hogy azt én hasznalom? ATM-nél meg boltban vagy neten vasarlaskor leszarják hogy ki a kartya owner?! Habar az se jo ha az ö neve van rajta az milyen már.
szoval ami a lényeg hogy visa-s vagy mastercard-os kartya kene ilyet melyik bank ad 16eves emberkenek?
ja es ha érkezik rá euro akkor az az egyenlegen automatan forint lesz? vagy ahhoz deviza szamlat kell nyitni hogy külföldre is jo legyen vagy az tökmind1?
thx
Elküldve: 2005. 10. 31. 20:55
Idézet: FireShadow - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 20:45
ez de gáz mi ez már

amugy komoly gondok mert ez maestro és legalább egy VISA vagy mastercardos kéne. Vagy ilyenekröl ne is álmodjak 16 évesen?

Vagy nyissunk uj szamlat uj kartyaval mondjuk anyukam nevére, de ugy hogy azt én hasznalom? ATM-nél meg boltban vagy neten vasarlaskor leszarják hogy ki a kartya owner?! Habar az se jo ha az ö neve van rajta az milyen már.
szoval ami a lényeg hogy visa-s vagy mastercard-os kartya kene ilyet melyik bank ad 16eves emberkenek?
ja es ha érkezik rá euro akkor az az egyenlegen automatan forint lesz? vagy ahhoz deviza szamlat kell nyitni hogy külföldre is jo legyen vagy az tökmind1?
thx
1. VISA Electront kaphatsz, azt lehet választani, hogy Maestro vagy VISA Electron, de végülis mindegy, egyik se dombornyomott ("rendes bankkártya") - pl. neten nem vásárolhatsz velük, de amúgy teljesen okék. Külföldön is jók, kivétel 1-2 k***ra eldugott helyet.
2. Nyithattok anyukád nevére, és te akár teljesértékű, úgynevezett rendelkező és TÁRSkárytás lehetnél. Azaz a kártyán is a te neved lenne. (ilyenkor két kártya van 1 számlához). Szerintem ez kicsit nyakatekert.
3. Egyszerűen a bankban meg kell kérdezni hogy a számla tud -e nemzetközi forgalomból pénzt fogadni (de gyanítom természetesen tud, de kell hozzá tudni a swift kódot, és az IBAN-számot), a számla pedig FORINTSZÁMLA (most erről beszélünk), egyértelműen csak forint jelenhet meg rajta, átváltják napi árfolyamon.
Szerkesztette: Kory 2005. 10. 31. 20:56 -kor
Elküldve: 2005. 10. 31. 20:59
Idézet: FireShadow - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 21:45
ez de gáz mi ez már

thx
Várj még 2 évet.
Még csak a szüleid számlájának a társkártyása se lehetsz 18 év alatt.
Nem használhatsz más néven lévő számlát/kártyát sem.
Elküldve: 2005. 10. 31. 21:04
Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 20:59
Még csak a szüleid számlájának a társkártyása se lehetsz 18 év alatt.
Nem használhatsz más néven lévő számlát/kártyát sem.
Akkor a kettes pontom kilőve

Elküldve: 2005. 10. 31. 21:09
Idézet: Kory - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 21:55
2. Hiába, társkártyabirtokos is csak felnőttkorú lehet.
Elküldve: 2005. 10. 31. 21:10
Idézet: Kory - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 22:04

Legalábbis az általam ismert 3-4 nagyobb banknál így van.
De majd jönnek mások és megmondják.

Elküldve: 2005. 10. 31. 21:30
Pfff... megelőztek. :Đ
Szerkesztette: FakeJack 2005. 10. 31. 21:33 -kor
Elküldve: 2005. 10. 31. 21:49
Ajándékozzon Citibank társhitelkártyát szeretteinek!
Miért érdemes Társkártyát igényelni?
* A Társkártyával biztosíthatja szerettei számára a szabadság és a biztonság érzését, hiszen a Társkártya tulajdonosa a Főkártyabirtokos hitelkeretéből költhet.
* A Társkártyabirtokos hasonlóan a Főkártyabirtokoshoz a világ több millió pontján vásárolhat és vehet fel készpénzt hitelkártyájával, mivel a Társkártya típusa megegyezik a Főkártyáéval.
* Az Arany Társhitelkártyákra is érvényes a Citibank Arany hitelkártyáihoz kapcsolódó ingyenes Utazási Csomag.
* A Főkártyabirtokos akár 4 Társkártyát is igényelhet hozzátartozói, barátai, ismerősei számára.
* A társkártyához költési limitet állíthat be a főkártyabirtokos. Így nyugodtan bízhatja gyermekére, ismerősére a társkártyát, hiszen a megadott limitet a társkártyabirtokos nem lépheti túl.
* Igényeljen társkártyát és a Citibank az első éves díjat elengedi Önnek.
Elküldve: 2005. 10. 31. 22:53
Fő felhasználási terület lenne netes vásárlás, magyarországon illetve külföldön is. Pl netszamla kiegyenlites, amazon.com, skype és a sajat pénzem kéne kezelni nem a szüleimét.
Beérkezö pénzeket tudjam erre a kártyára(számlára küldeni) paypal, vagy pl visszatéritett külföldi fizetés pl sikertelenség esetén. Volt egy ilyen eset hogy kifizettunk 203€-et egy német cégnek, de le se szartak nem küldték az árut. És vissza kellett igényelni a pénz ami 2 év után sikerült is. Ezt lenne egyszerübb ha én intézném fullosan, otpdirekt, tudva az iban számokat meg ilyeneket, és nem arra kéne várni h apam bemásszon a bankba.. És az ö szamlajat se nagyon szeretném kezelni otpdirekten at..
visa electron / mastercard - nem dombornyomottal NEM lehet fizetni neten? Tuti?? Otp oldalán mintha azt irták volna h leheet. Ha van szám, név, lejarat, tuloldalon 3szamjegyböl allo kod, akkor tuti lehet

nemszeretnék 2 évet várni

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:00
Idézet: FireShadow - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 22:53
Fő felhasználási terület lenne netes vásárlás, magyarországon illetve külföldön is. Pl netszamla kiegyenlites, amazon.com, skype és a sajat pénzem kéne kezelni nem a szüleimét.
Beérkezö pénzeket tudjam erre a kártyára(számlára küldeni) paypal, vagy pl visszatéritett külföldi fizetés pl sikertelenség esetén. Volt egy ilyen eset hogy kifizettunk 203€-et egy német cégnek, de le se szartak nem küldték az árut. És vissza kellett igényelni a pénz ami 2 év után sikerült is. Ezt lenne egyszerübb ha én intézném fullosan, otpdirekt, tudva az iban számokat meg ilyeneket, és nem arra kéne várni h apam bemásszon a bankba.. És az ö szamlajat se nagyon szeretném kezelni otpdirekten at..
visa electron / mastercard - nem dombornyomottal NEM lehet fizetni neten? Tuti?? Otp oldalán mintha azt irták volna h leheet. Ha van szám, név, lejarat, tuloldalon 3szamjegyböl allo kod, akkor tuti lehet

nemszeretnék 2 évet várni

Üdvözöllek a magyar bankvilágban

Nem dombornyomott kártyával nem tudsz neten fizetni. Tuti

Egyébként NEM lehet vele neten fizetni, se Skype, se VOIP egyéb. Ennek amúgy nem a dombornyomás megléte az oka.
A banknak kell adni egy CNP engedélyt ezekre a tranzakciókra (CARD NOT PRESENT), s ezt általában nem dombornyomottra nem adják meg.
Elküldve: 2005. 10. 31. 23:13
csak aztirták h hol lehet vele vasarolni, latom külföld és megörültem neki.
Akkor ezekszerint úgy kellene hogy nyitunk egy új számlát, mondjuk anyu nevére és akkor társkártyával benne leszek én is, és akkor az a társkártya az már dombornyomott (vagy nem) lesz és lehet használni neten is rendesen? Mert ez igy jó lenne.
A másik hogy ha más nem, akkor merad az otp junior plusz, végülis arra beérkezhet pénz akárhonnan akár paypaltol vagy másegyéb helyekről, és én tok vele fizetni teszkóban vagy tok vele pénzhezjutni ilyen automatánál.
De a netenfizetős joghoz ha az úgy okés akkor a társkártyás megoldás tök jo lenne.
Elküldve: 2005. 10. 31. 23:17
Idézet: FireShadow - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 23:13
csak aztirták h hol lehet vele vasarolni, latom külföld és megörültem neki.
Akkor ezekszerint úgy kellene hogy nyitunk egy új számlát, mondjuk anyu nevére és akkor társkártyával benne leszek én is, és akkor az a társkártya az már dombornyomott (vagy nem) lesz és lehet használni neten is rendesen? Mert ez igy jó lenne.
A másik hogy ha más nem, akkor merad az otp junior plusz, végülis arra beérkezhet pénz akárhonnan akár paypaltol vagy másegyéb helyekről, és én tok vele fizetni teszkóban vagy tok vele pénzhezjutni ilyen automatánál.
De a netenfizetős joghoz ha az úgy okés akkor a társkártyás megoldás tök jo lenne.
Tudod mit?
A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha egy meglévő, családban lévő számlához igényelnétek egy dombornyomott kártyát.
Persze ilyenkor az adott számlatulaj rendelkezhetne a lóvé felett, meg látná mi a helyzet, illetve állandóan "na ennyi az ennyém ennyi a tiéd " lenne.
Ha TÖKÚJ számlát nyitnátok, akkor (még anyukád részére is) csak úgy ad legtöbb bank dombornyomott kártyát, ha
- 3 hónapja rá megy valami fizetés-jellegű dolog vagy:
- elég nagy depositot raktok be (50 ezer felett)
A neten fizetéshez tökmindegy hogy társkártya vagy sem, az a lényeg érvényes legyen és dombornyomott. A társkártya is rendes kártya.
Az OTP junior szerintem a netes fizetésen kívül mindenre OK.
ötlet:
A család dombornyomott kártyájával fizethetnél NETEN, az OTP juniorról meg átutalhatnád nekik, amit azzal vásároltál. Így az elszámolás is ok.
Szerkesztette: Kory 2005. 10. 31. 23:21 -kor
Elküldve: 2005. 10. 31. 23:37
újabb kérdések amiket bennem kicsit homály fed valamiröl meg csak meg akarok bizonyosodni h télleg igyvan-e.
junior pluszhoz van otpdirekt netes, szoval ha anyuék kártyájáról költök akkor belépek hozzám a juniorosra és otpdirekt-el át átküldöm az övékre az összeget (aztan másnap vagy mikor beérkezik a pénz belépek az övékkel és lecsekkolom hogy ottvan-e) - ez igy lesz igaz? mert akkor minden szépésjó
az otp oldalán a bankkártyás oldalon láttam hogy van olyan hogy otpdirekt mobil ami tud olyat hogy ha érkezik pénz a kártyára vagy fizetek vagy neadjisten más fizet vele akkor kapok sms-t a tranzakcióról, ilyet lehet junior pluszhoz?
megvizsgáltam anyu kártyáit, és 2 olyat találtam aminek a tuloldalán szerepel mégegyszer a kártyaszám + még az a 3jegyü ami tudtommal egyik feltétele a netes vásárlásnak. Egyik dombornyomott a másik sima. A simára kapja a fizetését ez a folyoszamlajahoz van, (ez visa electron), a másikról azt mondta hogy ez a hitelkartyaja ezen csak úgy 'szokott lenni pénz'

thx

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:51
Idézet: FireShadow - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:37
Persze, ha megkötötted az OTP Direkt szerződést (nem tudom, hogy újabban hogy van, amikor én kötöttem cirka egy éve, akkor még be kellett ballagni a bankfiókba, ha nem töltötted még be a 18-at, akkor anyut is érdemes elrángatni), megkapod a felhasználónevet meg a jelszót, és onnantól kezdve a netes felületről bármifajta átutalást tudsz intézni.
Idézet
Idézet

thx

Szerkesztette: debaj 2005. 10. 31. 23:54 -kor
Elküldve: 2005. 11. 01. 11:13
Idézet: Kory - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:17
Szerintem az OTP és az OTP Junior a legnagyobb lehuzás. Nem tudok még egy ennyire ügyfélellenes, inkorrekt társaságot mondani, mint az OTP. A tavasz óta történteket elmesélhetném, de inkább bele sem kezdek, mert megint ideges leszek. Egy a lényeg, hogy egy dolgot mire elintéztünk, 3x kellett odamenni, és addig is kb 1200 Ft-ot vontak le a semmire, mert nem birták elintézni, amit kért az ember. Bármelyik fiókjukba voltam, bunkó, egyáltalán nem segítőkész alakalmazottakkal találkoztam, normális felvilágosítást nem tudtak adni, miközben barátnőm bezsélt a nőhöz, ő hátrafordult beszélgetni... OTP nem bank, haenm egy rakás fos.
CIB banknál is van a Juniorhoz hasonló számlacsomag (bár CIBnél valóban díjmentes), és ingyen netes kártyát is lehet mellé igényelni, ami kifejezetten a neten való fizetésre használható, egyenértékű egy dombornyomott kártyáva. VoipBusterre nem lehet sajnos onnan pénzt feltülteni, de máshol működött.
Én az OTP-t az ellenségemnek sem ajánlanám.
Elküldve: 2005. 11. 01. 11:16
Idézet: debaj - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:51
Mennyi a havidíja? Utánanéztél?
Mennyi az átutalások után levett pénz? Nálunk 110 Ft/db volt! Konkurenciánál az InternetBank és az utalás is ingyenes...
Elküldve: 2005. 11. 01. 11:18

SF