HWSW Informatikai Kerekasztal: Nagykanizsa és környéke X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nagykanizsa és környéke X. Ergo offoljunk legálisan! ;) Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 01. 14:08

Idézet: somafero - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 12:39

who is Lufinyul?  :think:

Lufinyul is one of our friends. :)
Nem azt akartad inkább, hogy 'where'? :)

#22 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 14:44

'megjöttem :p
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#23 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 01. 14:52

Idézet: Poopa - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 14:44

'megjöttem :p

:hello:

#24 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 15:21

Idézet: Omega - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 15:08

Lufinyul is one of our friends. :)
Nem azt akartad inkább, hogy 'where'? :)

otta pont,jogos,kutyafuttában írtam  :cool:

#25 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 15:29

Idézet: somafero - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 15:21

otta pont,jogos,kutyafuttában írtam  :cool:

;)

Mi a véleményetek a mai nap szokásáról? Az ilyenkor szokásos robotszerű gyertya/mécseségetésről? A koszorúvásárlásról, a dugókról? :Đ  Én le is írtam a véleményem. :omg:

#26 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 15:41

Idézet: Omega - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 16:29

;)

Mi a véleményetek a mai nap szokásáról? Az ilyenkor szokásos robotszerű gyertya/mécseségetésről? A koszorúvásárlásról, a dugókról? :Đ  Én le is írtam a véleményem. :omg:

nekem érdekes mód a forma-1-es kerékcsere jutott eszembe a sírnál pont  :omg: (meg is említettem tesómnak)
lehet velem van a baj nemtom  :rolleyes: olyan már mehetnékem volt tovább abban a pillanatban h kiértem (fogalmam sincs hova/miért sietek,ez már csak egy ilyen világ  :think: )
elég szörnyű h az embernek év közben nincs ideje/eszébe sem jut kimenni a temetőbe.
szal én részemről lezavartam,mint 1 kerékcserét,valahogy érzelmeket nem nagyon tud kiváltani belőlem (szerencsémre legyen mondva,hogy viszonylag idős emberekről van szó,akiket gyerek lévén sztem igazán nem is ismertem soha)
faluról lévén szó rühellem a stírölést,a ki milyen ruhában- frizuban- autóval- koszoruval érkező sejtelmes pillantásokat magamon,de ez már évek óta így van.
az egész régebben nekem sokkal jobban bejött,volt vmi "romatikája" az egésznek,ma ez már csak egy
általad leírt robotszerű megmozdulás :rolleyes:
a tömegsex sztem jobb lehet  :think:

Szerkesztette: somafero 2005. 11. 01. 15:45 -kor

#27 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 15:53

ajánlom figyelmedbe ezt a tükörárat :rolleyes:

#28 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 16:10

Nem csalódtam benned! ;)

1.) Szigetváron voltunk szombaton. Ahhoz a sírhoz mentünk, ahol apai Nagyapámat hantoltattuk el azelőtti nap, hogy Apukám meghalt. A fényképek alapján oda álltam, ahol akkor a temetésen Apu állt. Picit úgy éreztem, hogy helyen vagyok vagy hogy mondjam. Ugye Apu mindenhol ott van, de mégsincs sehol, mert a hamvai 'újraegyesültek a természettel'.

Nincs síremlék, nincs gazolás, mosás, vakarás kaparás és koszorúzgatás, mert ha egy elment szerettünkre akarunk gondolni, azt megtehetjük bárhol. Apu így gondolta és igaza volt!

Minekután a szélben nagy nehezen lángra lobbantak az életrevaló szélárnyékos mécsesek, és megvolt a szokásos hova rakjam - jó-e így a koszorú csüszkölések, a két mama azon beszélgetett egyre hangosabban, hogy kinek milyen a sírja, milyen lesz itt jövő tavasszal. Nyitott közepű sír előnyei/hátrányai, árak, temetkezési szokások, stb. :omg:

Szóval álltam és elpityeredtem, kicsit fura érzés az egész így több hónap távlatából is, túl hírtelen maradtam egyedül férfi a családban. Hogy a gyászban kit sajnál a hozzátartozó, arról szöges véleményem volt még pár hónapja; úgy gondoltam, hogy az ember önző és ilyenkor magát sajnálja. Aztán közben átértékelődött bennem pár dolog, ez is. Nem, a kép nem tisztult, inkább kavarodott össze az egész. Furcsa dolog ez a halál, a legmaróbb fájdalmat az érzi át, aki egy nagyon közeli hozzátartozóját veszíti el. Apa/anya/gyermek kapcsolat, anya-apa, anya-gyermek, apa-gyermek között. A legszorosabb lánc, a legfájdalmasabb szakítás ez.

Nekem volt már pár kellemetlen élményem a halállal, halálközeli élményeim is vannak. Félek, de nem a haláltól, hanem a vele járó érzésektől... nem is félek hanem írtózom!

Az ember képes azt hinni, hogy túl van a nehezén, keres kiutakat és mentsvárat, de kénytelen rádöbbenni dolgokra.

Hogy ambialens érzés a halál. Az egyetlen kiút innen valahová, talán a semmibe, de mégis mit válaszolsz arra a kérdésre, honnan jöttél s hová mész?

A kegyetlen és mégis kegyes halál. Most közeli és egyszerre távoli. Érzelmeket keltő és érzelmeket ölő.

2.) Az Erdész u. igazi :lama: paradicsom ilyenkor. Ropgnak a visszapillantók, törnek a dísztárcsák, horpadnak a felnik, hullnak a hajkoronák. Egy újabb előírt nap.
Amikor kötelező a hallottal törődni. Egy erőszakos, muszájból hozott pause az egész évi rohanásban, mert a túlszabályzott ember gondolatait is szabályozni kell. Egy újabb előírt nap, egy szokás.

Ezt még megvethetem és mondhatom, hogy nem szeretem és köszi nem, de attól tartok, Karácsonykor nem tudok majd őszintén tagadni. Egyszerűen ami valamikor sokat jelentett, az most ürességet fog ébreszteni bennem. Pár éven belül a 6 emberből maradt 3 de abból is csak kettő, akinek örülhetek és kedveskedhetek ajándékkal és szeretettel Karácsonykor.

:confused:

#29 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 16:29

Idézet: Omega - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 17:10

Nem csalódtam benned! ;)

Sajnálom ami veled történt,de sajnos én sem tudok ezen már változtatni.
Nagy valószínűség szerint neked épped a dolog közelsége/jellege/érzelmi mivolta miatt is jelent
teljesen mást az egész felfordulás,mint a "masszának" nagy általában.

Mindenesetre azért az már maga elgondolkodtató h év közben nekem eszembe sem jut (szégyen,de ez van),mint ahogyan az emberek nagyon nagy százalékának szintúgy nem.(sztem 90%)

Bár várjuk meg még a többiek véleményét,de el lennék csodálkozva ha mást válaszolnának,hogy
mit is jelent valójában.
Emlékezni szép dolog,az emlékek bennem (szerecsére? :rolleyes: ) az idő folyamán megkoptak,
nehezen tudok éppen ezért azonosulni dolgokkal.

csak felsorolásképpen,hogy jobban megértsd,akiket elvesztettem/és ismertem/szerettem őket: nagymamám egyik testvére asszem 1986,nagypapám testvére 1991,
távolabbi nagymamám 1990 -és nagypapám,akit soha nem is ismertem 70es évek eleje)
így asszem érthetőbb a fogalmazzunk úgy "passzivitás",ami persze az idő műlásával nem lesz mindig így,mert vagy én hullok el,vagy egy közelebbi hozzátartozóm a nagy számok törvénye alapján egyszer mindenképp  :think:

#30 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 16:31

kíváncsian várom pl Lufinyul véleményét,aki sztem már 1 hete a temetőket rója,vagy nemtmholvan  :think:  :think:  :think:

#31 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 16:34

Képnyitottam 1 topikot is,sztem érdemes lesz majd átpillantani (remélem)
https://forum.hwsw.h...showtopic=99216

Szerkesztette: somafero 2005. 11. 01. 16:51 -kor

#32 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:00

Idézet: somafero - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 16:29

Sajnálom ami veled történt,de sajnos én sem tudok ezen már változtatni.
Nagy valószínűség szerint neked épped a dolog közelsége/jellege/érzelmi mivolta miatt is jelent
teljesen mást az egész felfordulás,mint a "masszának" nagy általában.

Mindenesetre azért az már maga elgondolkodtató h év közben nekem eszembe sem jut (szégyen,de ez van),mint ahogyan az emberek nagyon nagy százalékának szintúgy nem.(sztem 90%)

Bár várjuk meg még a többiek véleményét,de el lennék csodálkozva ha mást válaszolnának,hogy
mit is jelent valójában.
Emlékezni szép dolog,az emlékek bennem (szerecsére? :rolleyes: ) az idő folyamán megkoptak,
nehezen tudok éppen ezért azonosulni dolgokkal.

csak felsorolásképpen,hogy jobban megértsd,akiket elvesztettem/és ismertem/szerettem őket: nagymamám egyik testvére asszem 1986,nagypapám testvére 1991,
távolabbi nagymamám 1990 -és nagypapám,akit soha nem is ismertem 70es évek eleje)
így asszem érthetőbb a fogalmazzunk úgy "passzivitás",ami persze az idő műlásával nem lesz mindig így,mert vagy én hullok el,vagy egy közelebbi hozzátartozóm a nagy számok törvénye alapján egyszer mindenképp  :think:

Teljesen érthető. :up:
Örülök, hogy Te és a legtöbben nem vagytok így. Az viszont sz@r, hogy ez -'optimális esetben'- vissza van...

A topikba szerintem beteszem az előző hozzászólásom egy jórészét, sztem Te is tedd be a magad megollózott változatát, hogy megindítsuk a topikot. :up:

#33 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:00

Szerintem helyeztesd át a Sziget-re, mert komolyabb téma.

#34 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:01

idex cikkje alapján:

Kép
Avarrugdosó családi program
Kép
Mindenszentek diszkólámpa

Szerkesztette: somafero 2005. 11. 01. 17:02 -kor

#35 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:12

Idézet: somafero - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 18:01

Mindenszentek diszkólámpa

a "kedvencem" az elemes villógós volt (lájk szpotlámpa),amit egyik reggel a bolhapiacra menet félhomályban láttam működés közben az egyik árus autója tetején. a police 007 kutya faxa hozzá képest.

a másik kedvencem a műanyag koszorú  :rolleyes:
elmondhatatlan ízlésficam numeró 1  :think:  :omg:

#36 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:17

Jah... :boa:

#37 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:21

Lidl-ös sörsonkát ajánlom mindenki figyelmébe  :up:
20évvel ezelőtti zalahúshoz hasonlít,mikor vol még benne hús,nem döglött marhafejdarálékosdisznótollból állt  :smoker:

#38 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:27

Idézet: somafero - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 17:21

Lidl-ös sörsonkát ajánlom mindenki figyelmébe  :up:
20évvel ezelőtti zalahúshoz hasonlít,mikor vol még benne hús,nem döglött marhafejdarálékosdisznótollból állt  :smoker:

Én még nem voltam a Lidl-ben, sem az OBI-ban. A lidülről azt hallottam, hogy nem lehet tudni, hogy a termékeik egy része miből van és honnan, tiszta zsákbamacska az egész, meg hogy a zöldségek/gyümölcsök bár olcsók de néha 'lemásznak a pultról' (kukaczosak és romlottak)... :think:

Szerkesztette: Omega 2005. 11. 01. 17:28 -kor

#39 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:37

Idézet: Omega - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 18:27

Én még nem voltam a Lidl-ben, sem az OBI-ban. A lidülről azt hallottam, hogy nem lehet tudni, hogy a termékeik egy része miből van és honnan, tiszta zsákbamacska az egész, meg hogy a zöldségek/gyümölcsök bár olcsók de néha 'lemásznak a pultról' (kukaczosak és romlottak)... :think:

ez baromság
énis multiellenes vagyok,de nem hiszek a hiedelmekben.odamész megveszed,hanemteccik, legközelebb nemkő,ennyi.
azt meg kell hagyni h vannak nagyol :lol: termékek,de ezt pl nyugodtan megveheted mert finom
aztán még sztem a mosóporuk is ok- és töredékárban van a többihz képest (azt ugyebár tudni kell h a mosóporok 90-95% ugyanabból a nemtommiből áll,a többi az egyéni speckó,minta w power pl,vagyehiszed vagynem.)
teszkós szotyi is rulez,pedig nagyon hülyén hangzik de mégis jó

#40 Felhasználó inaktív   somafero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:39

Idézet: Omega - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 18:27

'lemásznak a pultról' (kukaczosak és romlottak)... :think:

a mi salátánkon is mászik kágyilló ha épp nincs kiszórva méreg
nagy kaland
lemosod oszt jóvan  :p

Téma megosztása: