HWSW Informatikai Kerekasztal: ***Dumaparty XXXVIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

***Dumaparty XXXVIII. Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 03. 14:13

Idézet: Lord - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 14:12

szerintem pedig szükség van rá, és pont

Akkor erőltesd, ha szerinted ez kell.  :rolleyes:
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#542 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 14:14

Idézet: Sztee - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 15:11

Nem úgy mondta, hogy nem lesz ott mellette :)
Az asztal meg  :fear:

Ma már egyre több kórházban hanyagolható az asztal. Az István kórház az elsők között volt, ahol igyekeztek megszüntetni, vagy legalább csökkenteni a steril, kórházi környezet érzését. Akár vízben is lehet, ha valakinek úgy jobb.

Szerk: javítás

Szerkesztette: Thrawn 2005. 11. 03. 14:15 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#543 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 14:14

Idézet: ikriszta - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 14:13

Akkor erőltesd, ha szerinted ez kell.  :rolleyes:

vannak, akik sosem tanulnak

#544 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 03. 14:14

Idézet: Sztee - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 14:11

Nem azt mondta, hogy nem lesz ott mellette :)
Az asztal meg  :fear:

fram most már nem tudja, hogy mit akar. :D Kezet fog, levegőt nem vesz és nem is alszik bent ha jól értem.  :think:  :D  ;)
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 

#545 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 14:15

Épp nézegeti kollegám a Bajcsy konyha menülapját (ahova kajálni jár) és jövő szerdán szkázi leves lesz a menü. :D

Scsi leves  :cool:  :D
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#546 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 14:16

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 15:15

Épp nézegeti kollegám a Bajcsy konyha menülapját (ahova kajálni jár) és jövő szerdán szkázi leves lesz a menü. :D

Scsi leves  :cool:  :D

Adaptec módra. :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#547 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Lord - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 14:14

vannak, akik sosem tanulnak

Majd IRL inkább.  :(

#548 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: ikriszta - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 14:09

Senki sem mondta, hogy ettől leszel jó apa. Szerintem ettől könnyebb vagy jobb a kismamának, mert mellette van valaki akit ismer és nem vadidegenek között fekszik kiszolgáltatva. Nem egy kellemes érzés felfeküdni egy olyan asztalra. :(

Azért ismeri a szülészorvost, a többieket is valszeg. Persze, nem egy kategória. Ebben maximálisan igazad van.

Admirális szavaiból én úgy vettem ki, h az apának el kell "végeznie" egy x alkalmas felkészülést, h bemehessen.

Erre jogosan mondhatod, h az anya sokkal nagyobb kockázatot vállal és nagyobb áldozatot hoz, de nekem ez módszer nem tetszik. Ha ott akarok lenni a szülésnél, engedjenek be "ceremónia" nélkül is.
Ne más mondja meg, mi lesz a "jó" nekünk.
Ciciman is on borda

#549 Felhasználó inaktív   Sztee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: ikriszta - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 14:14

fram most már nem tudja, hogy mit akar. :D Kezet fog, levegőt nem vesz és nem is alszik bent ha jól értem.  :think:  :D  ;)

dehát Kép  :p  :D
"Have you tried turning it off and on again?"

#550 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 14:18

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 14:10

Torna volt, de csak a kismamáknak. Nekünk nagyon sok hasznos információt elmondtak, beöltözve megnézhettük a szülőszobát, egyszemélyesek voltak, volt üres, ez nem jelentett problémát az éppen vajúdóknak.
Amúgy mindenféléről volt szó, pl. mit kell összekészíteni a kórházi tartózkodáshoz, mit a baba otthoni fogadásához, stb. Ami külön jó volt, hogy nem afféle steril, tankönyvszagú ismereteket közöltek, a tanfolyamvezető maga is többgyermekes anya volt, saját tapasztalatait is megosztotta.
Azután volt szó a különféle fájdalomcsillapítási módokról is, a végén pedig videóról végignéztünk egy szülést is.

Aham.

Köszönöm a felvilágosítást  :respect:
Ciciman is on borda

#551 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 14:18

Idézet: fram - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 14:02

OK, de hogy lélegzés meg mittudomain kispapa-kismama torna "bohóckodás", azt felejtsék el. Nem ettől leszek jó apa, ha leszek.

Nem magad miatt, hanem a párod miatt, aki a te gyermekedet hozza épp a világra. Tehát nem rólad szól a kérdés, hanem rólaTOK. Az ottalvást én is túlzásnak tartom, de minden szükséges segítséget meg érdemes - és kell - tenni, amivel könnyebbé teheted. Ennyit a bohóckodásról.

#552 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 14:19

Idézet: fram - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 15:16

Azért ismeri a szülészorvost, a többieket is valszeg. Persze, nem egy kategória. Ebben maximálisan igazad van.

Admirális szavaiból én úgy vettem ki, h az apának el kell "végeznie" egy x alkalmas felkészülést, h bemehessen.

Erre jogosan mondhatod, h az anya sokkal nagyobb kockázatot vállal és nagyobb áldozatot hoz, de nekem ez módszer nem tetszik. Ha ott akarok lenni a szülésnél, engedjenek be "ceremónia" nélkül is.
Ne más mondja meg, mi lesz a "jó" nekünk.

Talán éppen azért kell elvégezni, hogy tudja, mire számíthat. Tényleg nem jó, ha ott kell valakit fellocsolni, bár ennek elkerülésére a tanfolyam nem garancia. Én mindenesetre szívesen jártam, tényleg érdekes volt.

#553 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 14:21

Idézet: ikriszta - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 14:14

Hogyne tudná. Default nem akar ott lenni. Ha megkér majd az a vki, h legyek ott mellette, majd akkor mérlegelek. De "bohóckodást" nem fogok vállalni.
Ciciman is on borda

#554 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 14:21

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 14:19

Talán éppen azért kell elvégezni, hogy tudja, mire számíthat. Tényleg nem jó, ha ott kell valakit fellocsolni, bár ennek elkerülésére a tanfolyam nem garancia. Én mindenesetre szívesen jártam, tényleg érdekes volt.

:up:

Régebben voltam vért adni, de utána a nővér aszonta - egyem a zúzáját -, hogy az ellátásom többe került, mint a vér amit adtam, úgyhogy gondolkodjam a dolgon. :omg: :D

#555 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 14:22

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 14:18

Nem magad miatt, hanem a párod miatt, aki a te gyermekedet hozza épp a világra. Tehát nem rólad szól a kérdés, hanem rólaTOK. Az ottalvást én is túlzásnak tartom, de minden szükséges segítséget meg érdemes - és kell - tenni, amivel könnyebbé teheted. Ennyit a bohóckodásról.

Csak ne más akarja helyettem eldönteni, h én miben tudnék segíteni.
Ciciman is on borda

#556 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 14:23

Idézet: fram - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 14:16

Tyűűű, de ismeri az orvost. :omg:
ECCer fel kellene feküdnöd egy olyan asztalra :fear: azután majd visszatérhetünk a témára. ;)

Szerkesztette: ikriszta 2005. 11. 03. 14:26 -kor

#557 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 14:24

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 15:21

Régebben voltam vért adni, de utána a nővér aszonta - egyem a zúzáját -, hogy az ellátásom többe került, mint a vér amit adtam, úgyhogy gondolkodjam a dolgon. :omg: :D

:nevet2: :nevet2: :nevet2:

Hát, annyit tényleg nem ér, hogy külön mentőegységet kelljen ott állomásoztatni, ami majd megkísérel kihozni az ájulásból. :nevet:

#558 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 14:24

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 14:21

Tyáááááj ez nagyon viCCes lehet, ahogy felloscsolnak egy sheriffet egy kis véradás után. :D  :lol:

#559 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 14:25

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 14:24

:nevet2: :nevet2: :nevet2:

Hát, annyit tényleg nem ér, hogy külön mentőegységet kelljen ott állomásoztatni, ami majd megkísérel kihozni az ájulásból. :nevet:

Azóta átmenetileg szünetel a véradás, ha meglátják. :Đ  :lol:  :nevet:  :nevet2:

#560 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 14:25

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 14:21

jó, de a tiédből még ki kellett vonni az alkoholt... :Đ :nevet:

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.