HWSW Informatikai Kerekasztal: 160 GB-os lemez formázása WinXP alatt! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

160 GB-os lemez formázása WinXP alatt! Mennyi az az annyi? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   ady 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 03. 10:45

Sziasztok!

Van egy zsír új gép, komplett konfig (egyébként márkás). Van benne egy Seagate Barracuda 7200.7 160 GB-os HDD-t és adtak a géphez SuSE LIVE CD-t. A gép tulajdonosának windóz kell, úgyhogy WinXP CD-t betettük, bootolás, partícionálás, és itt volt az első furcsaság. A 160 GB-os winyót 128 GB-osnak látta. A BIOS-t megnéztük, de ez valami gyík BIOS, úgyhogy nem volt benne HDD detect, vagy ilyesmi, csak "auto"-ra lehetett állítani az opciókat. XP-vel kijelöltük az első 20 GB-ot első partíciónak, hogy majd utólag variálunk, fel is ment rá a windóz. A Lemezkezelésnél, a maradék helyet azért is csak 108 GB-nak volt hajlandó látni, úgyhogy gondoltam túl járok az eszén.
Beraktam a SuSE CD-t, felbootolt, és megnéztem "fdsik"-kel a lemezt. Az első 20 GB az elejére került, úgyhogy az jó volt úgy, de a maradék partíció, már nem volt valami egészséges. Úgyhogy azt lekaptam, és létrehoztam egy új (2.) partíciót a maradék összes hely felhasználásával. Érdekes módon, ez így mindjárt 140 GB volt. Visszabootoltuk a win-t, de az nem tudott mit kezdeni a Linuxszal létrehozott partícióval, akkor sem, ha Linux alatt "NTFS" típusuként hoztam létre. Se formázni se írni/olvasni nem tudta. A win is látta, hogy 140 GB, de használni nem tudta, ha leszdtem win alatt, rögtön megint csak 108 GB-ot látott maradék helynek.

No innentől nem volt több ötletem.

Tudja valaki mi lehet a hiba?

Köszi: ady
//Kill Win, Be Free//

#2 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 03. 10:52

Régebbi vindóz nem kezel ekkora lemezt... Gondolom nem SP2-es a telepítő, így először elejére csinálsz egy darab 20-40 gigás partíciót, oda feltelpíted a vindózt, majd SP2 és update után partícionmálod meg a maradék részt.

Ennyi.
Make love not Wor.

#3 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 10:56

A sima WinXP nem kezeli (zökkenőmentesen), az SP1/SP2-nek viszont tudni kell kezelni minden gond nélkül.

#4 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 11:20

Na, megegy 128GB-t lat a Win a vinyombol topik.

A heten mar vagy az otodik.

#5 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 11:43

Csak annyit kéne bepötyögni abba a nyamvadt böngészőbe, hogy www.microsoft.com/hun és ott rá lehet találni a hibára és a megoldásra is. Nem hiszem, hogy nehezebb lenne a Microsoft oldalán megnézni, hogy tulajdonképpen miről is van szó mint itt nyitni ismét egy olyan topicot aminek a témája 1000x ki lett tárgyalva.
De, hogy ne kelljen keresni ezért itt az oldal ami ezt a problémát taglalja
http://support.micro...id=kb;hu;303013

#6 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 11:52

:offtopic:

win xp telepítő sp2-esíthető!!

bocsi az offért.
ASUS A8N-E AMD ATHLON64X2 4200+ 2*1024 Mb OCZ Gigabyte ATI 300SE 128Mb NEC AD-7203S WD6400AACS Benq LED V2200Eco

#7 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 03. 11:55

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 11:43

Csak annyit kéne bepötyögni abba a nyamvadt böngészőbe, hogy www.microsoft.com/hun és ott rá lehet találni a hibára

De itt kérdezni azt eccerűbb...

Ráadásul alapban nem MS hibára gondolnak az emberek ugye. Ezzel viszont úgy vagyok, hogy aki nekilát dózert telepítgetni, az jó lenne, ha legalább ennyit értene hozzá.
Make love not Wor.

#8 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 11:56

Idézet: brugyu - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 11:52

:offtopic:

win xp telepítő sp2-esíthető!!

bocsi az offért.

Egyáltalán nem off és csak megjegyzésként elárulom, hogy az SP2-es telepítő elkészítésének menete úgyszintén megtalálható a Microsoft oldalán a tudásbázisban  :D

#9 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 12:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 11:55

De itt kérdezni azt eccerűbb...

Ráadásul alapban nem MS hibára gondolnak az emberek ugye. Ezzel viszont úgy vagyok, hogy aki nekilát dózert telepítgetni, az jó lenne, ha legalább ennyit értene hozzá.

Tudod, számomra az teljesen érthetetlen, hogy ha egy adott op. rendszerrel gondom van vagy egy hardware-hez keresek driver-t, stb. akkor miért nem lehet közvetlenül a gyártó Web oldalán utánanézni az adott problémának. De ha nem akkor is legalább a fórum keresőjét nem ártana néha néha használni.

Szerkesztette: wpepi 2005. 11. 03. 12:02 -kor

#10 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 12:11

Áruld már el, hogy a suse telepítővel hogyan hoztál létre ntfs partíciót.
Ilyen lehetőség ugyanis nincs. Valamit nagyon elnéztél.  :nevet2:

#11 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 13:57

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 12:11

Áruld már el, hogy a suse telepítővel hogyan hoztál létre ntfs partíciót.
Ilyen lehetőség ugyanis nincs. Valamit nagyon elnéztél.  :nevet2:

Hát, ha az a fdisk esetleg benne van, mint ami a debian telepítőben (Woody) - akkor az a formázó progi nem csak win-es partíciókat tud kreálni, hanem még jópár félét azon túl is.

Bár lehet, hogy a live cd-snél valóban nincs fenn a progi - mivel az cd-ről fut.

#12 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 17:42

Idézet: Dark - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 14:57

Hát, ha az a fdisk esetleg benne van, mint ami a debian telepítőben (Woody) - akkor az a formázó progi nem csak win-es partíciókat tud kreálni, hanem még jópár félét azon túl is.

Bár lehet, hogy a live cd-snél valóban nincs fenn a progi - mivel az cd-ről fut.

A süsülinuxban a következő lehetőségek vannak:
ext2
ext3
fat
reiserfs
xfs
swap

Erről nem érdemes vitázni, ez TÉNY.
És ebben az esetben szó sem volt live cd-ről (a suse-nak olyanja nncs. live dvd van).

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó