HWSW Informatikai Kerekasztal: A T-com uj szivatasa az ADSL-esekkel szemben... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A T-com uj szivatasa az ADSL-esekkel szemben... avagy isten ments hogy tartozz a t-com - Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 16. 18:17

Idézet: bjoc - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 9:06

Van másik szívatása is a t-com-nak!

A jelenleg kínált ADSL előfizetések csak azoknak szólnak, akik telefonvonalán legalább 3 hónapja nincs ADSL előfizetés. Tehát azok, akik régebb óta ADSL előfizetők nem térhetnek át az újabb, olcsóbb előfizetésekre, hanem továbbra is fizethetik az 1-2 évvel ezelőtti magasabb árakat!

Nekem pl. 3000 Ft-al lenne olcsóbb ugyanaz a csomag ugyanannál a szolgáltatónál, de nem tudom igénybe venni, mert már előfizető vagyok. A többi szolgáltatónál is ez a helyzet, így a szolgáltató váltás sem megoldás.

Inkább nem írom le mit kívánok a t-comnak!

Minimális belegondolás után teljesen racionális ez a viselkedés.

#22 Felhasználó inaktív   berci555 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 16. 21:47

"Tetszésed szerinti szolgáltatónál rendelsz egy új adsl-t új telefonvonallal együtt.
Miután bekötötték az új adslt, lemondod a régit telefonvonalastul."

Egen, aztán ráfizeted a gatyádat is, mert a hűségidő lejárta előtt bontottad a szerződést. Nekem volt (hála Istennek csak volt) egy ISDN díjcsomag előfizetésem két évre, amit ha lemondatm volna gyakorlatilag nem tudtam volna kifizetni, mert a bünti messze túlmutatott a havi pénzem félretehető részén...

...és valóban, ha valaki aláír egy szerződést csak magát okolhatja, de amiben a T-com fürdik, gyakorlatilag monopol helyzet, így olyan szerződést dug az orrunk alá, amilyet csak akar. Ha gyors netet akasz, akkor alá kell írnod. Szerencsére kezdenek megjelenni más megoldások, de azt ne felejtsük el, hogy ezek nagyrésze drága, vagy Budapesten elérhető. Még mindig minimális belegondolás, vagy inkább kényszerhelyzet?

#23 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 00:48

Idézet: berci555 - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 21:47

"Tetszésed szerinti szolgáltatónál rendelsz egy új adsl-t új telefonvonallal együtt.

Egen, aztán ráfizeted a gatyádat is, mert a hűségidő lejárta előtt bontottad a szerződést. Nekem volt (hála Istennek csak volt) egy ISDN díjcsomag előfizetésem két évre, amit ha lemondatm volna gyakorlatilag nem tudtam volna kifizetni, mert a bünti messze túlmutatott a havi pénzem félretehető részén...

...és valóban, ha valaki aláír egy szerződést csak magát okolhatja, de amiben a T-com fürdik, gyakorlatilag monopol helyzet, így olyan szerződést dug az orrunk alá, amilyet csak akar. Ha gyors netet akasz, akkor alá kell írnod. Szerencsére kezdenek megjelenni más megoldások, de azt ne felejtsük el, hogy ezek nagyrésze drága, vagy Budapesten elérhető. Még mindig minimális belegondolás, vagy inkább kényszerhelyzet?

Erre csak azt lehet mondani, hogy aki a telefonszámlát nem tudja kifizetni, az miből fogja a netelőfizetést?

Még mindig az a kérdés, hogy miért írja alá a user, ha ennyire nem tetszik. Azért elég sokan megélnek ADSL nélkül is... ;)

#24 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 11:27

Én nem védem a T-Ököm cégeket, de ez általános jelenség, mindig az szid 1 adott céget a legjobban, aki nem fizet... Ez 10ből 9x így van...

#25 Felhasználó inaktív   berci555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 19:56

Ez részemről nem teljesen igaz, mert tanulok, így a szülők fizetnek mindent. Ennek ellenére úgy gondolom,  - bár már megkaptam néhányszor, hogy ostoba egyetemistaként hogyan lehet kialakult véleményem - hogy a T-com iszonyú agresszív marketing politikát folytat, amitől a jobb érzésű embereknek felfordul a gyomra. No persze a jobb érzésűek vannak kevesebben, így mindegy mit mondanak, marad ez a fajta reklámkampány (kivétel az új film), így marad a másik megoldás:  kapcsold át a TV-t, ha akár egyetlen magentaszínű dolgot is meglátsz.( Apropó, erre van szép magyar szó, miért nem lehet azt használni?) Vissza a vonalelőfizetést-befizetni-képtelen-egyénekhez. Próbálj meg telefon és net nélkül élni, (de inkább net nélkül) dolgozni, és tanulni. Sajnos nem lehet. Ha gondolod elkezdhetem elemezni, hogy a többszáz diás pdf fájlok letöltése sima modemmel meddig tart, de gondolom nem szükséges kiemelnem, hogy miért kell - lehetőleg - szélessávú net.
Persze az érem másik oldala is ott van, a Tele2 ugyanolyan hányadék módszerekkel válaszol, csak éppen nincs kiépített "Matáv" volnalrendszere, így nem vagyok rákényszerítve a használatára, így marad az ellenérzésem a T-com irányába, de hogy anyáznám? Nem hiszem, hogy ilyen stílus az anyázás, ha pedig nem tetszik, mert például Te vagy a T-com vezérigazgatója, nem kell olvasni a topicot.
Jaaa, de ott a UPC Chello, mekkora marha vagyok, hogy nem használom, hiszen az ár/érték hányadosa messze a legjobb! - mondták ezt is sokan. Csak egy a hiba, a XII. kerületbe nem vezették be és nem is tervezik az elkövetkezendő években. Így megint csak marad az otthoni net, mert fura de a SOTÉn van öszesen 20-30 gép nettel, próbáld azt használni 20 percnél hosszabban, és lincshangulat alakul ki...
Netkávézó? Hehe.

#26 Felhasználó inaktív   AzErdos[TM] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 20:03

Idézet: berci555 - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 19:56

...ha akár egyetlen magentaszínű dolgot is meglátsz.( Apropó, erre van szép magyar szó, miért nem lehet azt használni?)...

buzi-rozsaszin? :think: :confused:
AzErdos[TM]
--------------------------------
"Those who desire to give up freedom in order to gain security, will not have, nor do they deserve, either one." -- Benjamin Franklin
Kedvenc szamom: 45 5F E1 04 22 CA 29 C4 93 3F 95 05 2B 79 2A B2

#27 Felhasználó inaktív   berci555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 20:25

Ez nem éppen tv-kompatibilis, bár elnézve a reklámokat...
Inkább a ciklámenre gondoltam.

#28 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:19

Idézet: berci555 - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 22:47

Egen, aztán ráfizeted a gatyádat is, mert a hűségidő lejárta előtt bontottad a szerződést.

Abban a hozzászólásban, amire reagáltam, szóba jött a szolgáltatóváltás is, mint lehetőség. Ebből azt feltételeztem, hogy a hozzászólónak már lejárt a húségideje.  Ebben az esetben viszont nem kell 'büntit' fizetni.

#29 Felhasználó inaktív   berci555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 14:38

Idézet: ec-1752 - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 22:19

Abban a hozzászólásban, amire reagáltam, szóba jött a szolgáltatóváltás is, mint lehetőség. Ebből azt feltételeztem, hogy a hozzászólónak már lejárt a húségideje.  Ebben az esetben viszont nem kell 'büntit' fizetni.

Most járt le a két éves hűségidőm, és váltottam is rögtön. (De valami hasonlót említettem, amikor nyitottam a topicot.)  :think:

#30 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 17:59

Idézet: berci555 - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 14:38

Most járt le a két éves hűségidőm, és váltottam is rögtön. (De valami hasonlót említettem, amikor nyitottam a topicot.)  :think:

(Melyik topicot?)

#31 Felhasználó inaktív   berci555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 19:17

Nem ezt.

...és nem it...   

...de nyitottam...

:D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D

#32 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 20:35

Eh, minek kell kétszer regelni?

#33 Felhasználó inaktív   berci555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 23:25

Úgy értettem, hogy nem ezen a fórumon (vagyis nem a hwsw-en).
...és ahogy mondtad, minek kétszer regelni?
Én nem teszem sehol.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó