HWSW Informatikai Kerekasztal: Hova tunt a forum szinvonala? IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hova tunt a forum szinvonala? IV. Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Czmorek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 11. 13:02

Nén mondjuk nagy nídforszpíd fan vagyok  :D

Anno ez kötött le, még az első.  :D  Meg a terep2 :D

Mikor lett gépem, mindíg hazavágtam a win-t egy héten belül. Aztán innen kezdődtek az első szárnycsapások. Minden nfs-el játszottam, és ami sajna csak eredetiként megy neten, azt meg is veszem.
De attól még értek sok egyébbhez, 3Dmax, akármi nem egyszerű progi, vagy ne dicsérjem magam ennyire?  :confused:

#42 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 11. 19:00

Idézet: debaj - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 19:55

Elnézést a hosszú postért, most olvastam vissza elküldés előtt, kicsit belelendültem :)

Majd lesz ez még jobb is, Magyarországon inkább a fiatalok használják/értik a számítógépeket. A 35-40es korosztály és fölötte nem is igazán ért hozzá, nem is igazán akarja érteni, nem is igen érdekli. (Itt is vannak persze kivételek, de ez - viszonylag - elenyésző kisebbség.) Átlépnek az egész számítástechnikán, maximum a munkahelyen használják, megelégszenek azzal, hogy többé-kevésbé kiigazodnak a szövegszerkesztőn, a táblázatkezelőn, számlázóprogramon/SAP modulon, elküldenek napi pár emailt meg elolvassák a legfrissebb híreket az Origón, de tovább már nem merészkednek. Unokának/gyereknek van számítógépe, de egész nap játszik rajta, így a legtöbb "öregben" fel sem merül, hogy játékon meg munkán kívül másra is lehet használni. Bonyolultnak látják (édesanyám azért nem meri használni, mert a sok tekergőző kábel miatt valami hihetetlenül bonyolult szerkentyűnek tartja), félnek tőle, mert drága volt. Úgy vannak vele, mint pl. a DVD lejátszóval, ha csak el kell indítani egy filmet, vgy betölteni a főnöktől emailben kapott doksit, akkor azt megcsinálják, de ha valami számukra ismeretlen dolgot kell csinálni (még ha teljesen egyértelmű a dolog, pl. feldob a gép egy ablakopt egy árva OK gombbal), inkább hívják a gyereket/unokát, hogy majd ő megcsinálja.
De amikor gyerek, meg az unoka 10-15-20 éven belül bekerül ebbe a 35-40es "évjáratba", ő már kiismeri magát a számítógépen, meri használni, ki meri használni, tudja, mi mindenre jó, és ha valami kisebb gond adódik vele, önállóan is meg tudja oldani. És az ő gyermeke is. Meg az unokája is.
Magyarországon, és a többi fejlődő országban még csak mostanában kezd elterjedni a számítógépes/internetes kultúra, és az természetes, hogy még csak a mindenre nyitott fiatalok használják ki az előnyeit. Egy 40 éves ember élete 35 évében jól elvolt net nélkül is, és már nem akar újakat tanulni. De a mai fiatalok gyorsan felnőnek.

Idézet: zako - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 23:38

Az informatikus szakma felhígulása, kommercializálódása elkerülhetetlen és feltartóztathatatlan. Elkezdődik középiskolában, folytatódik a kihelyezett főiskolai képzéseken és előbb-utóbb el fogja érni a nagyhírű "szent teheneket" (pl. BME) is. Félanalfabéta, gépet belülről soha nem látó, motiválatlan, szakmát fizetés alapján választó kamaszok lepik el az oktatási intézményeket, az intézmény pedig jobb híján 3-5-6 évig benntartja őket a rendszerben, mert fejkvótát kap utánuk. No és ezek a gyerekek előbb-utóbb lediplomáznak és megjelennek a munkaerőpiacon. Persze koppanak is nagyokat, amikor speciális szakismeretet, többéves gyakorlatot, gazdasági ismereteket meg egyéb nyalánkságokat várnak el tőlük a leendő munkaadóik, de azért tegyük fel, hogy elhelyezkednek mondjuk egy közintézményben, rendszergazdaként. Ha szerencséjük van, akkor Windows-telepítésen és a titkárnő hangszóróinak megreparálásán kívül nem bíznak rájuk komolyabb munkát, havonta felmarkolják a diplomás minimálbért (+pótlékok, étkezési jegy, stb.) és elvannak a langyos vízben.
Ha nincs szerencséjük (és a cégnek sem), akkor jönnek a homlokráncolások, álmatlan éjszakák, kétségbeesett telefonok haveroknak/ismerősöknek, esetleg hozzászólások szakmai fórumokon: "Rámbízták egy komplett cég informatikai rendszerének teljes átvilágítását és racionalizálását, mit csináljak?!". Ha későn kap észbe a vezetőség, több milliót is eltapsolhat a delikvens a gyakorlatban használhatatlan informatikai eszközökre, szoftverekre, amelyekről használat közben derül csak ki, hogy nem működik.

Attól tartok, ez itt kissé árnyalja az általad vélelmezett dolgokat.

#43 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 19:07

Idézet: nord^ - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 12:58

kocc van,...

teljesen igazuk van, de még ha 10 ember beirja akkor is ird hogy kocc van....... ne essünk már le a ph szinvonalára, ha már többen látogatják, a forum "minöségében" maradjunk elsők már kéremszépen... :rolleyes:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#44 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 20:15

Idézet: MarKinG - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 19:07

teljesen igazuk van, de még ha 10 ember beirja akkor is ird hogy kocc van....... ne essünk már le a ph szinvonalára, ha már többen látogatják, a forum "minöségében" maradjunk elsők már kéremszépen... :rolleyes:

már rég túl van tárgyalva,nemtom minek hozod fel ujra  :rolleyes:

#45 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 01:37

Idézet: nord^ @ 2005. nov. 14. - Dátum: hétfő - 20:15

már rég túl van tárgyalva,nemtom minek hozod fel ujra

Aze' mer annak ellenere sem ertetted meg  ..!.,

#46 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 09:21

Idézet: blash - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 1:37

Aze' mer annak ellenere sem ertetted meg  ..!.,

mért is nem? :confused:
azért mert válaszoltam?

ui.:amugy meg ne így növel a postjaid számát

#47 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 09:25

próbáljatok már túllépni ezen... :(

#48 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 09:42

Idézet: debaj - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 9:25

próbáljatok már túllépni ezen...   :(

Vagy ha nem, akkor tényleg ne itt, mert a topic lassan válasz lesz saját kérdésére.

#49 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 12:24

Idézet: debaj - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 9:25

próbáljatok már túllépni ezen...   :(

Köszönöm :respect:
Tömörebben magam sem tudtam volna ;)

#50 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 12:26

Idézet: blash - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 1:37

..!.,

:D

#51 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 16:26

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 12:26

:D

:rolleyes:

:p  :D

#52 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 16. 08:56

Válaszul arra, hogy nem növekedik a post-szám a bolhás ténykedéskor:

Idézet

AHA

Hát ez igazán marhajó !      KIRÁLY !!

Nem tudom miért jó ez de most már tudom !

Kössz szépen !

NC.

Más. Mostanában-és ez nem a fórum színvonalát fémjelzi-, egyre gyakrabban, ha valami újabb hw-ről keresek infót, rövid tesztet, leírást magyar oldalakon, egyre gyakrabban a PH kerül fel az első oldalon (hwsw-t kifejezetten ritkán találok). Noha a google-ban első oldalra kerülni nem mindig a véletlen műve,  de mindenesetre kissé szúrja a szemet, hogy "miért mindig ők". Számomra korrekt, nem túl bonyolult leírást, kellően rövid tesztet mutatnak be legtöbbször és meglehetősen naprakészek.

Szerkesztette: didyman 2005. 11. 16. 08:56 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#53 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 09:38

Na ja... Bár már olvashattuk régebben az indolkást, hogy a Hwsw nem vezető hardver-, hanem IT-oldal szeretne lenni.  :think:

#54 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 16. 10:20

Jaaaaa...:omg:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#55 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 10:41

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 10:38

Na ja... Bár már olvashattuk régebben az indolkást, hogy a Hwsw nem vezető hardver-, hanem IT-oldal szeretne lenni.  :think:

Kénytelen azt akarni, mert hw-téren le lett nyomva. (Nem vagyok elfogult, annak ellenére, hogy jópár PHs cikket írtam...de ez a valós helyzet.) Senki nem akar csak úgy kiszállni egy zsíros piacról, csak jókedvéből, csak ha rá van kényszerítve.
while (!sleep) sheep++;

#56 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 10:44

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 9:38

Mondjuk ehhez képest meg elég ritkán frissül az a főoldal, van hogy 24-36 órán keresztül is ugyanazt a 8 hírt bámuljuk... Ennyire nem történik semmi az IT szektorban??? :D

#57 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 11:14

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 9:38

Ehhez képest küldtem nekik jó kis IT-s hírt (nem volt marketing szagú, nem hirdetés, nem túl rövid, nem túl hosszú, szerintem a fogalmazás is jó volt) és nem jelent meg. ez volt az
(halkan jegyzem meg, hogy a PH-tól az egyik szerkesztő kérte, hogy küldjek nekik valami hírt, hát küldtem. Pár nappal később küldtem a hwsw-nek is, de hiába)

Szerkesztette: Sipi- 2005. 11. 16. 11:14 -kor

#58 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 11:11

Csak érdekességképpen csináltam egy kis rövid statisztikát a főoldalon lévő adatok alapján (2005.11.19. 10:52)

Hozzászólások/témák száma
átlagos hozzászólásszám

Hardverműhely
1016894/38817
26

Szoftverműhely
441243/14323
31

Colloquia academica
51637/1888
27

Távközlés, internet
102875/2183
47

Sziget és Társalgó (a Bolhapiacot és a másik két Agórás témakört most direkt nem számoltam)
918987/2760
333

Semmiféle következtetést nem akarok levonni, de azért mégiscsak úgy néz ki, hogy a HWSW fórumán jobban mennek a nem hw-sw témák... :D

#59 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 11:49

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 11:11

jobban mennek a nem hw-sw témák... :D

Az általad beírt számokból én csak azt látom, hogy mennek a témák. Nem jobban, csak témánként több szófosással.

Csinálj az alaplapoknál is szóláncot, és lesznek hosszabb témák.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#60 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 12:03

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 21:22

:offtopic:

20 eve mar volt Ablax 1.0, igaz az nem volt tul ismert. :)
De 15 eve mar eleg sokan hasznaltak a 3.1-et.

Igaz, a nagy attores 10 eve volt a '95 megjelenesevel.

Mai szemmel nezve a '95-ot, mar az is rem gagyi, meg tul van bonyolitva.
Heten szoptam egy '98-cal, mert elfelejtettem, hogyan kellett konfiguralni anno...

20 éve már UNIX is volt, és talán Linux is, a VAX-ok VMS-éről már nem is beszélve. Én ma is inkább SUSE 10.0-át konfigolok, mint XP-t..

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.