HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#3081 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 13. 23:02

Üzenet megtekintéseIdézet: NeoPampalini - Dátum: 2011. 05. 13. 22:32

Őseim gépe úgy néz ki, bedobta a törülközőt.

Legnagyobb esélyű a tápban vagy/és az alaplapon levő kondenzátorok öregedése (első a szemrevételezés kondipuffadásügyileg).
Utána forrasztási hiba (elsősorban a nagyáramú vonalakon, a transzformátor lábaknál).
A proci hiba a lekisebb esélyű.

#3082 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 13. 23:03

Üzenet megtekintéseIdézet: NeoPampalini - Dátum: 2011. 05. 13. 23:32

Őseim gépe úgy néz ki, bedobta a törülközőt. Jelenség: használat közben WindowsXP csontrafagyott, resetet követően POST után nem bootol a rendszer, sötét képernyő, nincs hdd aktivitás. Alaplapról mindent lehúzva (csak proci és memória maradt, videó alaplapi integrált) POST után bootolható médiát keres. Billentyűre nem reagál, se USB-s se PS2-es nem akarja az igazat, ergo a BIOS-ba sem tudok belépni (USB és PS2 portok elvileg jók, legalábbis feszt kap róla a billencs).

CMOS clear megvolt, eredmény: semmi változás. Mi a tüdő lehet ez? Cserebere alkatrészem nemigen van, így kizárni nem tudok semmit.
Gyanúsítottak: alaplap, psu (?), cpu (????)...

Pontos konfig nehéz lesz fejből, valami low-end Asrock Alive alaplap, kétmagos szintén alsókategóriás AMD prockó, 1 GB RAM, csodás ISO "márkájú" tápegység (házzal jött). Proci hűtése jónak tűnik, POST alatt nem melegszik.
Furcsaság: utolsó Windows használatkor a Speedfan nem tudott az alaplapról semmit lekérdezni, hőmérséklet, SMART info stb. nem volt elérhető. Amit lehetett megmozgattam, cpu ki-be, ramokat másik slotba tettem stb., ugyanúgy nem jó.

Ötlet?

Besz@rt az alaplap tipikus.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3083 Felhasználó inaktív   pepe006 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 18. 17:54

Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne hogy notebook-om DELL 1 éves 2 oprendszer fut rajta egymás mellett fizikailag Ubuntu és Win7.
Nos ezzel nem is volt semmi gond amíg ki nem jött a Win7-nek az SP1-e azóta a gépem Win7 alatt alvó állapotból nem tud hibernációra lépni és kék halálba fut
a következő miatt ntoskrnl.exe. Link-elek két képet a hibáról. Fogalmam sincs hogy tudnám megszüntetni ezt és csak ekkor történik kék halál amikor alvó állapotból hibernációra lépne de nem tud. :s
Esetleg nektek valami ötlet?? Próbáltam keresgélni a neten hogy tudnám kijavítani a dolgot de nem jutottam előrébb másnak is van ezzel a fájllal baja de hasonló problémát nem találtam.
Ha van esetleg vm segítségetek számomra azt nagyon megköszönném.
Üdv Pepe

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.png

#3084 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 18. 21:49

Üzenet megtekintéseIdézet: pepe006 - Dátum: 2011. 05. 18. 18:54

Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne hogy notebook-om DELL 1 éves 2 oprendszer fut rajta egymás mellett fizikailag Ubuntu és Win7.
Nos ezzel nem is volt semmi gond amíg ki nem jött a Win7-nek az SP1-e azóta a gépem Win7 alatt alvó állapotból nem tud hibernációra lépni és kék halálba fut
a következő miatt ntoskrnl.exe. Link-elek két képet a hibáról. Fogalmam sincs hogy tudnám megszüntetni ezt és csak ekkor történik kék halál amikor alvó állapotból hibernációra lépne de nem tud. :s
Esetleg nektek valami ötlet?? Próbáltam keresgélni a neten hogy tudnám kijavítani a dolgot de nem jutottam előrébb másnak is van ezzel a fájllal baja de hasonló problémát nem találtam.
Ha van esetleg vm segítségetek számomra azt nagyon megköszönném.
Üdv Pepe

Driverek frissítése?
Hibernációs fájl törlése (hogy legyen új)?
Esetleg nincs winyó hiba?

#3085 Felhasználó inaktív   pepe006 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 19. 19:43

Üzenet megtekintéseIdézet: ThomasS31 - Dátum: 2011. 05. 18. 22:49

Driverek frissítése?
Hibernációs fájl törlése (hogy legyen új)?
Esetleg nincs winyó hiba?

Nos ha ezeket leírnád hogyan kell akkor ki is próbálnám! :s
A winyó nem hinném hogy hibás lenne még csak 1 éves és eddig nem volt vele semmi probléma nem lett cserélve sem az alap gyári van benne!
Köszi
Üdv

Szerkesztette: pepe006 2011. 05. 19. 19:43 -kor

#3086 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 19. 21:19

Üzenet megtekintéseIdézet: pepe006 - Dátum: 2011. 05. 19. 20:43

Nos ha ezeket leírnád hogyan kell akkor ki is próbálnám! :s
A winyó nem hinném hogy hibás lenne még csak 1 éves és eddig nem volt vele semmi probléma nem lett cserélve sem az alap gyári van benne!
Köszi
Üdv

Ezzel a programmal le tudod ellenőrizni a hdd-t:

HDS trial
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#3087 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 25. 21:56

Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Adott egy új gép:
Gigabyte H67A USB3 B3
Core i5-2500
4 GB ram (2x2 GB 1600 MHz) Kingston HyperX CL7 és van próbaképpen Corsair CL9.

Próbálnám telepíteni a W7 x64-et, ami szépen fel is megy, és egészen addig, amíg fel nem telepítem az Intel VGA driverét, addig minden OK, onnantól kezdve viszont random újraindul a gép, legtöbbször már ahogy bejön a W7 a köszöntő képernyő után, de volt úgy is, hogy amikor még keresgéltem, hogy vajon mi okozza a hibát,nyomtam egy 1 órás prime ram tesztet (hiba nélkül ment), közben telepítgettem, és mondom ha eddig nemindult újra, akkor már jó lesz, de újraindítás után nem volt hajlandó beindulni...

Tudtok erre valamilyen megoldást? Vagy ez nem általános és proci vagy alaplap hiba lesz?
Legfrissebb drivert felraktam, eggyel előttit is, leszedtem már az Intel honlapjáról, ugyancsak a Gigabyte honlapjáról is...

Előre is kösz a segítséget!

Szerk:
Csak egy kérdés: a memóriák elvileg mindkettő fajta 1,65 V-os, lehet az, hogy mivel az alaplap elvileg az 1,5V-os memókat támogatja, ezért emiatt hasal el a dolog?
Adjak a memónak egy kis plusz kakaót?

Szerkesztette: Anonymus23 2011. 05. 25. 22:25 -kor

Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G

#3088 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 15. 08:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Anonymus23 - Dátum: 2011. 05. 25. 22:56

Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Adott egy új gép:
Gigabyte H67A USB3 B3
Core i5-2500
4 GB ram (2x2 GB 1600 MHz) Kingston HyperX CL7 és van próbaképpen Corsair CL9.

Próbálnám telepíteni a W7 x64-et, ami szépen fel is megy, és egészen addig, amíg fel nem telepítem az Intel VGA driverét, addig minden OK, onnantól kezdve viszont random újraindul a gép, legtöbbször már ahogy bejön a W7 a köszöntő képernyő után, de volt úgy is, hogy amikor még keresgéltem, hogy vajon mi okozza a hibát,nyomtam egy 1 órás prime ram tesztet (hiba nélkül ment), közben telepítgettem, és mondom ha eddig nemindult újra, akkor már jó lesz, de újraindítás után nem volt hajlandó beindulni...

Tudtok erre valamilyen megoldást? Vagy ez nem általános és proci vagy alaplap hiba lesz?
Legfrissebb drivert felraktam, eggyel előttit is, leszedtem már az Intel honlapjáról, ugyancsak a Gigabyte honlapjáról is...

Előre is kösz a segítséget!

Szerk:
Csak egy kérdés: a memóriák elvileg mindkettő fajta 1,65 V-os, lehet az, hogy mivel az alaplap elvileg az 1,5V-os memókat támogatja, ezért emiatt hasal el a dolog?
Adjak a memónak egy kis plusz kakaót?

Most olvastam egy hasonló ASUS-deszka manualjában (nézegetem, hogy milyet is vegyek), hogy a legalacsonyabb RAM-idózítések csakis külön VGA használatával érhetőek el, tehát próbáld felejteni azt az alaplapi Intelt -- különösen egy ilyen konfigban, szerintem...
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#3089 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 22. 12:51

bár elvileg nem probléma, inkább furcsaság.

videókódolás Total Video Converterrel. E8200 procim van, ami alapon 2.66Gn megy. teszteltem egy fájl két másolatával, a két mag között kb. 10% teljesítménykülönbség van, az első mag hamarabb végez. 4Gre húzva 20% körülre emelkedik.

tapasztalt már valaki ilyet?
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#3090 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 21:03

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 06. 22. 13:51

bár elvileg nem probléma, inkább furcsaság.

videókódolás Total Video Converterrel. E8200 procim van, ami alapon 2.66Gn megy. teszteltem egy fájl két másolatával, a két mag között kb. 10% teljesítménykülönbség van, az első mag hamarabb végez. 4Gre húzva 20% körülre emelkedik.

tapasztalt már valaki ilyet?

Ebben mi a furcsa? Maga az oprendszer is a magokon fut (+ egyéb programok), márpedig nincs az a rendszer, ami a terhelést ilyen szimpla esetben egyenlő arányban osztaná meg.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3091 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 24. 13:12

Üdv urak

Adódott probléma, amivel fogalmam sincs merre induljak.

config: gigabyte ph67a-ud3-b3, i5 2500, 8gb ram, saphire 6950, corsair 650w táp. default beállítások, semmi tuning.

A jelenség: Van egy Pcie hangkártya (maya 44e) ami egyik pcie portban sem működik (abban sem amiben a vga amúgy igen). Konkrétan a gép el sem indul tőle. se csipogás se kép, biosig el sem jut.

A kártya más gépben tökéletesen működik, illetve a gép is stabil a kártya nélkül.

Valami ötlet, merre induljak? biosban semmi pcie dologra vonatkozó beállítást nem találtam.

#3092 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 24. 14:03

Üzenet megtekintéseIdézet: gbr - Dátum: 2011. 06. 24. 14:12

Üdv urak

Adódott probléma, amivel fogalmam sincs merre induljak.

config: gigabyte ph67a-ud3-b3, i5 2500, 8gb ram, saphire 6950, corsair 650w táp. default beállítások, semmi tuning.

A jelenség: Van egy Pcie hangkártya (maya 44e) ami egyik pcie portban sem működik (abban sem amiben a vga amúgy igen). Konkrétan a gép el sem indul tőle. se csipogás se kép, biosig el sem jut.

A kártya más gépben tökéletesen működik, illetve a gép is stabil a kártya nélkül.

Valami ötlet, merre induljak? biosban semmi pcie dologra vonatkozó beállítást nem találtam.

ph-n irtam mi a pálya lap csere nélkül nem fogod meguszni,sajnos ezen a lapon összevissza vannak drótozva a pciex sávok.Az eszközök egymás elől használják el a sávot.
Hádédész..

#3093 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 24. 14:37

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 06. 24. 15:03

ph-n irtam mi a pálya lap csere nélkül nem fogod meguszni,sajnos ezen a lapon összevissza vannak drótozva a pciex sávok.Az eszközök egymás elől használják el a sávot.

igen olvastam, nem hiszem el hogy 4 slotból 1ben se menjen. egyébként azóta történt annyi fejlemény. hogyha a hangkártyát a 16x portba, a vga-t a 4x-esbe dugom akkor működik. fordítva már nem.

#3094 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 24. 14:43

Üzenet megtekintéseIdézet: gbr - Dátum: 2011. 06. 24. 14:37

igen olvastam, nem hiszem el hogy 4 slotból 1ben se menjen. egyébként azóta történt annyi fejlemény. hogyha a hangkártyát a 16x portba, a vga-t a 4x-esbe dugom akkor működik. fordítva már nem.

Hajdanán bogarásztam ilyennel.
Ha jól emlékszem, akkor lehet erőforráslefoglalást csinálni (a kártya által fixen megkívánt erőforrásra).
Elképzelhető még valamilyen fizikai összeférhetetlenség is (akár kondenzátorszáradásból eredően is).

Szerkesztette: Gyula2222 2011. 06. 24. 14:46 -kor

#3095 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 24. 15:18

Üzenet megtekintéseIdézet: gbr - Dátum: 2011. 06. 24. 15:37

Mivel adott pciex sávból gazdálodik ez a lap és nincs annyi sáv hogy mionden foglalatnak jutna igy nem csoda.Én eleve utálom ezt a két pciex 16x foglalat de ha a másodikba kártyát dugsz már csak 4x lesz dolgot.Itt meg még bonyoldik avval hogy a leirás szerint még a pciex 1x fogalalatok is függnek egymástól meg a második 16x/ami csak 4X/ foglalattól.

Szerkesztette: djculture 2011. 06. 24. 15:18 -kor

Hádédész..

#3096 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 24. 15:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 06. 24. 15:43

Hajdanán bogarásztam ilyennel.
Ha jól emlékszem, akkor lehet erőforráslefoglalást csinálni (a kártya által fixen megkívánt erőforrásra).
Elképzelhető még valamilyen fizikai összeférhetetlenség is (akár kondenzátorszáradásból eredően is).

Az más volt a sima pci foglalatra gondolsz szerintem.Ott azért ilyen nem volt hogy ugyanaz a végpont lett volna bedrótozva egyik meg a másik foglalatba is aztán majd lejátszák egymást között az eszközök hogy melyik hány sávot tud használni vagy egyáltalán elindul e.Mert itt ez van sajnos.
Hádédész..

#3097 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 24. 16:08

pcie sávszél gond lesz :( Egy esetben működik minden, ha a 4x portba rakom a vga-t és a 16x-osba a hangkártyát. Gyanítom így jut sávszél a hangkártyának, de ha full 16x módban van vga akkor nem marad. Még próbálkozom giga supportal, ha az sem akkor hétfőn megy vissza a lap. Ez a kártya nekem kell mindenképp.

#3098 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 24. 17:04

Üzenet megtekintéseIdézet: gbr - Dátum: 2011. 06. 24. 17:08

pcie sávszél gond lesz :( Egy esetben működik minden, ha a 4x portba rakom a vga-t és a 16x-osba a hangkártyát. Gyanítom így jut sávszél a hangkártyának, de ha full 16x módban van vga akkor nem marad. Még próbálkozom giga supportal, ha az sem akkor hétfőn megy vissza a lap. Ez a kártya nekem kell mindenképp.

Ez miatt nem hiszem, hogy cserélni fogják a lapodat, mivel maga a lap hibátlanul működik...
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#3099 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 24. 17:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2011. 06. 24. 18:04

Ez miatt nem hiszem, hogy cserélni fogják a lapodat, mivel maga a lap hibátlanul működik...

Iponos, és benne van a 8 napban, muszáj lesz.

szerk: hogy működne tökéletesen, amikor belerakok egy pcie kártyát és el sem indul. A hétvégén megpróbálok szerezni egy akármilyen pcie 1x kártyát hogy az működik-e benne, ha nem akkor onnantól garos probléma.

Szerkesztette: gbr 2011. 06. 24. 17:34 -kor

#3100 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 25. 18:29

Üzenet megtekintéseIdézet: gbr - Dátum: 2011. 06. 24. 18:23

Iponos, és benne van a 8 napban, muszáj lesz.

szerk: hogy működne tökéletesen, amikor belerakok egy pcie kártyát és el sem indul. A hétvégén megpróbálok szerezni egy akármilyen pcie 1x kártyát hogy az működik-e benne, ha nem akkor onnantól garos probléma.

Ma sikerült kipróbálni egy asus P67es lapban, és tökéletesen megy. szóval gigabyte-ot vagy h67et nem szereti. (mondjuk, most is egy 965-ös gigabyte lapban megy) Viszont egy ideje tervezem egy külső hangeszköz beszerezését szóval eladás mellett döntöttem. ha érdekel valakit: itt van

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.