HWSW Informatikai Kerekasztal: Nem is olyan rossz az a KékHal !!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nem is olyan rossz az a KékHal !!!

#21 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 21. 20:07

Ha már a matematikánál tartunk, akkor elképzelhető az a teljesen abszurd dolog, hogy ahol több a vevő napi 15-nél, ott esetleg több lehet a problémás eset is darabszámra nézve?
Ha egy 500 vásárlós forgalmat bonyolító boltnál mondjuk 10 embernek van rossz tapasztalata, akkor az szerintetek jobb, mint ahol mondjuk egy 5000-nek 100, mert a 100 hűdemennyivel több mint a 10?

#22 Felhasználó inaktív   jksx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 06:12

Ha azt vesszük, hogy a problémás esetek hamarabb bekerülnek a fórumba, akkor az a 100 probléma nagynak számít :)
Az 4900 elégedett vásárlóról meg nem biztos, hogy hallunk.

#23 Felhasználó inaktív   Gereb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 06:47

en mult heten vettem hangfalat a nyugati kornyeki boltjukban:
pozitivum: volt hangfal.

meglepetes: a ket(?) elado egyutt sem volt 25 eves... :)

negativum: nem lehet kartyaval fizetni, raadasul 32 volt a szla nalam meg 30 kp leledzett. Azert ez sokkolt kicsit, hogy 2003-ban, budapest kozepen van olyan szamtech bolt, ahol nincs kartyas fizetesi lehetoseg...

[ 2003. október 16.: Gereb szerkesztette a hozzászólást ]

#24 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 07:43

Hadd szóljak hozzá én is! Szervízbe akartam vinni a gépet, hogy miért, most nem fontos. Bementem a Misxxx és a Bluefxxx (Nyugati) szervízébe is pénteken. A M-nál sokat vártam, mert voltak előttem. Addig bőrfotelben üldögéltem, automatás tiramisut kortyolgattam. Amikor bejutottam, elbeszélgettem egy segítőkész taggal, vázoltam, magyaráztam, választ halgattam, megoldási lehetőségeket mérlegeltem. FONTOS: nem magyarázkodtam. Távoztam.
A BF szervízébe nem jutottam be, a tag jött ki 10 perc után (helyesebben kijött már 2 után, de utána a kolléganőt meg a kollégát basztatta). Elmondtam, annyi volt a válsz, hogy bármi lehet meg az ellenkezője is, hozzam be. Meglodási lehetőségek ügyében forduljak az eladókhoz. Fordultam. Fél őrát álltam a pultnál, nem feltétlenül azért, mert sokan voltak, hanem mert az eladók egymással beszélgettek. Addig M-árlistát olvasgattam, de senkinek nem esett le a célzás, beszélgettek tovább. Mikor előadtam a vágyaimat, köztük azt, hogy olyan alaplapot szeretnék, ami kezeli az SDRAM-ot, az eladó döbbenten visszakérdezett: "Te az SDRAM-hoz ragaszkodsz?! Biztos?" És magyarázkodnom kellett, hogy igen, nekem SD-s kell, mert 2 hónap múlva veszek új gépet, addig meg akarom úszni olcsón. Nem értett meg, távoztam. Szombaton kiderült, hogy jól döntöttem a M mellett, mert az az alkatrész volt hibás, amire nem is gondoltam volna, és az náluk volt garanciális, azonnal cserélték is. Örömömben, hogy nem kell alaplapot vennem, vettem egy CDRW-t, amit beszereltek.
Sokkal meggyőzőbb volt a M. Elhiszem, hogy voltak és vannak vele problémák, nekem nem volt. Bocs a regényért...
Semmit ne higgy el elsőre! Naponta kétszer az az óra is a pontos időt mutatja, amely húsz éve megállt.

#25 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 10:12

Mistral topicba már irtam. Érdekes nekem is azonnal cserélték a hibás alaplapot :)

#26 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 16:49

Szerintem - saját meglátásom - azt sem kellene szem elől téveszteni, hogy a "problémás" arc a pult mögött mennyi ideje van a cégnél. Ugyanis bizton állítom, hogy a legkevesebb "probléma" az újoncokkal van, aki pedig már régebb óta dolgozik ott, az már "tapasztaltabb". Szerintem a legtöbb kutya itt van elásva, csak valahogy erről soha nem beszél senki egyik fikatopikban sem! Bár én szervizben mostanában ritkán jártam garis problémákkal (hála istennek!), de vásárolni relative sokszor mentem eddig a Nagyenyed utcába. Ott pedig az elmúlt másfél év alatt nem egy pár arc tűnt el és jött helyükre új. Az újabbak mindíg segítőkészebbek voltak, kicsit - ha mondhatom így - vevőcentrikusak. Sok esetben szerintem nem is feltétlen a cég/üzlet tehet, ill. őt illeti a taknyolás, hanem konkrétan azt az arcot, akivel összehozott a sors. Néhány dolog, amire itt gondolok:
- mennyit aludt éjjel
- mikor evett utoljára
- felhúzták-e az elmúlt két órában
- van-e magánéleti problémája
- mennyire érzi úgy, hogy jól van megfizetve
- és ehhez hasonlók....

Nem dolgozom számítástechnikai üzletben (bár évekkel ezelőtt dolgoztam), nem vagyok senkinek sem alkalmazottja, résztulajdonosa a szóban forgó üzleteknek. Csak azt szerettem volna elmagyarázni, hogy - szerintem - sokkal több múlik egy alkalmazott hozzáállásán (persze irdatlan gyorsan képes tanulni "tapasztaltabb" kollégájától), semmint magán a cégen.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#27 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 18:24

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:

Na ez már szőrszálhasogatás és off. :)
[/quote]

Ezt a szót akartam én is használni. Chris pedig szvsz érti, mire céloztam, csak nem akarja érteni !
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#28 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 18:25

idézet:

Mondd hogy én, plííííííííííz!!! ;) :D :)
[/quote]

Jó, mondom: ÉN ! :p

:D

Na rendben ! Te vagy az ! ;)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#29 Felhasználó inaktív   BOOT 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 22. 20:34

idézet:
Ezt írta Mono­­:
Szerintem - saját meglátásom - azt sem kellene szem elől téveszteni, hogy a "problémás" arc a pult mögött mennyi ideje van a cégnél. Ugyanis bizton állítom, hogy a legkevesebb "probléma" az újoncokkal van, aki pedig már régebb óta dolgozik ott, az már "tapasztaltabb". Szerintem a legtöbb kutya itt van elásva, csak valahogy erről soha nem beszél senki egyik fikatopikban sem! Bár én szervizben mostanában ritkán jártam garis problémákkal (hála istennek!), de vásárolni relative sokszor mentem eddig a Nagyenyed utcába. Ott pedig az elmúlt másfél év alatt nem egy pár arc tűnt el és jött helyükre új. Az újabbak mindíg segítőkészebbek voltak, kicsit - ha mondhatom így - vevőcentrikusak. Sok esetben szerintem nem is feltétlen a cég/üzlet tehet, ill. őt illeti a taknyolás, hanem konkrétan azt az arcot, akivel összehozott a sors. Néhány dolog, amire itt gondolok:
- mennyit aludt éjjel
- mikor evett utoljára
- felhúzták-e az elmúlt két órában
- van-e magánéleti problémája
- mennyire érzi úgy, hogy jól van megfizetve
- és ehhez hasonlók....

Nem dolgozom számítástechnikai üzletben (bár évekkel ezelőtt dolgoztam), nem vagyok senkinek sem alkalmazottja, résztulajdonosa a szóban forgó üzleteknek. Csak azt szerettem volna elmagyarázni, hogy - szerintem - sokkal több múlik egy alkalmazott hozzáállásán (persze irdatlan gyorsan képes tanulni "tapasztaltabb" kollégájától), semmint magán a cégen.
[/quote]

Ez bizony hiba.
Sajnos ebbe a szférába is begyűrűzött a McDonalds feeling.
Kevés lóvé-kevés hozzáértés! :(
De ez korrigálható,ha van 1 vezető a közelben.
Nincs fancsali kép,nics beszélgetés ha van vevő.
Különben repül.
És uj jelentkező mindíg akad.
Egyébként a legtöbb eladó 1 idő után belefárad a vevők hülyeségeibe. :D :rolleyes:
Szerintem az eladók is tudnának mesélni 1-2 esetet. ;)

#30 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 21:19

Mekdonálc fíling még azért szerencsére nincs, mert ha jól beszagoltok egy számtechboltba, sokkal jobb illata van egy új alaplapnak, vga-nak, mint mondjuk a tucat pvcburgernek.
Máig nem értem, hogy képesek ott emberek enni.

Piftukától várnék azért egy matematikai levezetést a sok vevő - sok panasz és a kevés vevő - kevés panasz tézisemmel kapcsolatban. :)

#31 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 21:20

Most hogy ezt Mono mondja tényleg eltűnt pár arc. Én is soxor bemegyek a déli pu-n lévő üzletükbe, és mindig látok új arcot. Ma is vásároltam és egész jól eldumáltunk a sráccal. Bármit kérdeztem, segítőkész volt stbstb. Igaz drágább holmit nem vennék ott... De attól függetlenül én jól éreztem magam az üzletben! :cool:

#32 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 22:40

idézet:
Ezt írta Yoisten:
mint mondjuk a tucat pvcburgernek.
Máig nem értem, hogy képesek ott emberek enni.
[/QB][/quote]

Nem állítom hogy a hátszín Stroganoff módra ne lenne finomabb bármilyen McDonalds kajánál, de -- ezt egyszer-kétszer már elkezdtem feszegetni -- pontosan mi is a bajotok a McDonalds kajával és éttermekkel?

#33 Felhasználó inaktív   ClickUser 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 11:10

idézet:
Ezt írta bean:

Nem állítom hogy a hátszín Stroganoff módra ne lenne finomabb bármilyen McDonalds kajánál, de -- ezt egyszer-kétszer már elkezdtem feszegetni -- pontosan mi is a bajotok a McDonalds kajával és éttermekkel?
[/quote]

OFF (de már benne vagyunk)
"Jó" kaját csinál a Megdumálsz, de ha nem akarsz idő előtt II. típusú diabetest a családban akkor nagyon (napi rendszerességgel) ne kapasd rá a lurkót (meg magadat se).
OFF

Amúgy Piftuka, lécci ha már megemlítetted, hogy létezik olyasmi, mint a makulátlan számtech kereskedés, akkor, ha nem gond nevezz meg egy ilyet. Nem kötözködésből, pusztán önös kiváncsiságból. Legközelebb lehet, hogy odamennék :)
Na persze, mint magyar fogyasztó én is árérzékeny vagyok.

Amit én jónak és az intézményes korrektség, ill. eladó-vevő egészséges szimbiózisa felé tett pozitív lépésnek találok a KékHalnál az a vételár 2%-ának ráfizetése esetén nyújtott azonnali cseregarancia lehetősége. Persze ez is kb. 10000000 problémát tesz még lehetővé("sájnos illllyen termékét má ném tátunk"), de a kezdeményezés dícséretes.
Nem vagy okvetlenül ráutalva az eladó idegállapotára.
No woman, no cry!(?)

#34 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 11:52

idézet:
Ezt írta bean:

[/quote]

Kb az hogy ehetetlen. Ennyi. Egy kaja legyen ehető.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#35 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 13:09

Nekem sem volt eddig semmi bajom a kékhallal! Egyszer volt egy kis problémám egy ott vásárolt 120-as maxtorral, de mind a szerelők mind az eladók nagyon korrektek voltak!
MCSE+M/S, MCITP

#36 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 16:24

Hát... ha már így benne vagyunk a dologban.
A kékhalálról.

Haverom vett 80-as Seagate vinyót.
2 nap után bepusztult. Gondolom elektronika, de hát teljesen mindegy, nem?
Visszaviszi a kékhalba, erre az eladó: 2%-ot (vagy 5-öt, már nem emléxem) fizessen rá, mert csak akkor tudják cserélni, ugyanis a haverom a hibás a vincsi tönkremenetelében (????????) - de persze meg se nézte, ki se próbálta. A béna cimbi meg fizetett. LOL.

Na ennyit a kékhalról. :(

#37 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 16:47

idézet:
Ezt írta Gabibácsi:

Kb az hogy ehetetlen. Ennyi. Egy kaja legyen ehető.
[/quote]

És az "ehetetlen" még az elképzelhető legenyhébb kifejezés arra a moslékra.... :D
Ha a kereszted állandóan magaddal cipeled, előbb-utóbb felfeszítenek rá...

#38 Felhasználó inaktív   BOOT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 20:39

idézet:
Hát... ha már így benne vagyunk a dologban.
A kékhalálról.

Haverom vett 80-as Seagate vinyót.
2 nap után bepusztult. Gondolom elektronika, de hát teljesen mindegy, nem?
Visszaviszi a kékhalba, erre az eladó: 2%-ot (vagy 5-öt, már nem emléxem) fizessen rá, mert csak akkor tudják cserélni, ugyanis a haverom a hibás a vincsi tönkremenetelében (????????) - de persze meg se nézte, ki se próbálta. A béna cimbi meg fizetett. LOL.

Na ennyit a kékhalról. :(
[/quote]

Ezt gondolom magad sem hitted el.
Igen fejlett a képzelőereje a "haverodnak".
A ráfizetésről adtak számlát? :D :D
A barátod 1 lámer.Vagy hazug.Esetleg hazug lámer.

Hozzászólásaid alapján sokkal inteligensebbnek gondoltalak.
Most kissé megrendült a bizalmam. :(

#39 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 21:10

idézet:
Ezt írta BOOT:

Ezt gondolom magad sem hitted el.
Igen fejlett a képzelőereje a "haverodnak".
A ráfizetésről adtak számlát? :D :D
A barátod 1 lámer.Vagy hazug.Esetleg hazug lámer.

Hozzászólásaid alapján sokkal inteligensebbnek gondoltalak.
Most kissé megrendült a bizalmam. :(
[/quote]

Megrendült? Annyi baj legyen. :) Több is veszett Mohácsnál.

Elhittem, mert bár a haverom télleg láma, de hazugnak nem nevezhető, inkább a becsületes és igazmondó jelzővel illetném (ha megengeded, és nem baj ha a kinyilatkoztatásodat kétségbe vonom...).

Ezt szeretem: kapásból lehazugozni mindenkit. Jól van. :) Hogy esetleg így is történhetett, eszedbe sem jut? Mondjuk valamelyik alkalmazottnak jól jött egy kis ebédpénz???

#40 Felhasználó inaktív   BOOT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 22:08

idézet:

Megrendült? Annyi baj legyen. :) Több is veszett Mohácsnál.

Elhittem, mert bár a haverom télleg láma, de hazugnak nem nevezhető, inkább a becsületes és igazmondó jelzővel illetném (ha megengeded, és nem baj ha a kinyilatkoztatásodat kétségbe vonom...).

Ezt szeretem: kapásból lehazugozni mindenkit. Jól van. :) Hogy esetleg így is történhetett, eszedbe sem jut? Mondjuk valamelyik alkalmazottnak jól jött egy kis ebédpénz???
[/quote]

Ehhh. :D
Az eladó az álásával játszana.
Egyszerűen hivatni kell a vezetőt.Ennyire korlátolt lenne a haver?? :confused:
Ebédpénz???Esetleg 1 szendvicsre való.

"Ezt szeretem: kapásból lehazugozni mindenkit."

Mert az.
Ez akkora mese,hogy irdatlan.
Ésszel képtelenség felfogni.Naponta 1 valag lóvé megy át a kezemen.
Eszembe se jut hozzápiszkálni.Szaros 5-10 ezer forintért pedig egyenesen ruppótlanság.Biztos van korrupt és becstelen eladó,de a lebukás esélye 100%.
Álhír!

R. Jenő
OSIRIS COMPUTER

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.