HWSW Informatikai Kerekasztal: Nyaralás az Isztrián - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nyaralás az Isztrián Vrsar, Porec, Rovinj Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 19. 09:19

Hello!

Jövő hét végén indulunk a barátnőmmel egy hétre az Isztriai félszigetre. Az elsődleges úticél Vrsar, valószínűleg itt lesz a szállásunk is.
Érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak a helyről, a környező városokról (Porec, Rovinj, Pula).
Nekem elsősorban az lenne a lényeg, hogy ne az a zsúfolt turistaparadicsom legyen, mint mondjuk Opatija. Ezért is választottuk Vrsart Porec vagy Rovinj helyett. Azért ezeket a helyeket is megnéznénk, érdekelne a véleményetek, mit és hol érdemes megnézni.

Ja, és aki volt már Vrsar-ban annak kíváncsi vagyok a véleményére!

Előre is kösz.: begbie

#2 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 10:05

Pulában többször voltam már, imádom. A Kolosszeum gyönyörű, meg amúgy is egy nagyon hangulatos város. Este a kikötői rész csodaszép tud lenni. Rovinj is nagy kedvenc, kis, olaszos sikátorok, és embertelen szép kilátás a dombtetőn lévő templom mellől. Jó út lesz, már most irigyellek :).

#3 Felhasználó inaktív   rainwood 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 10:16

Idézet: begbie - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 10:19

Hello!

Jövő hét végén indulunk a barátnőmmel egy hétre az Isztriai félszigetre. Az elsődleges úticél Vrsar, valószínűleg itt lesz a szállásunk is.
Érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak a helyről, a környező városokról (Porec, Rovinj, Pula).
Nekem elsősorban az lenne a lényeg, hogy ne az a zsúfolt turistaparadicsom legyen, mint mondjuk Opatija. Ezért is választottuk Vrsart Porec vagy Rovinj helyett. Azért ezeket a helyeket is megnéznénk, érdekelne a véleményetek, mit és hol érdemes megnézni.

Ja, és aki volt már Vrsar-ban annak kíváncsi vagyok a véleményére!

Előre is kösz.: begbie

Én ma indulok Balcsira, szombaton pedig Vrsar-ba. Egy hetet leszünk ott, remélem jó lesz. Még soha nem voltam Horvátországban. Én mesélnék neked szívesen, miután visszajöttem, de ezek szerint ti már akkor ott lesztek...  :)
Mindegy, hogy mit érsz el az életben.
A gyászmenet hossza úgyis az időjárástól függ...

#4 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 10:34

Én most jöttem haza, egy hét Porec-ben... hát.... maga a város gyönyörű, de a tengerparti üdülősáv olyan, mint valami turistagyár (legalábbis a Zelena Laguna).

Ezért jó volt, de szívesebben lettem volna olyan helyen, ami "nyugisabb". Főleg, hogy az appartmansorunk végén egy nagyobb német társaság volt, akik még hajnali 5-kor is torkukszakadtából "énekeltek" hullarészegen. :) :D

#5 Felhasználó inaktív   semiluna 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 19. 10:37

Mi 1 honapja voltunk rovinj-ban, akkor nagyontrutynos volt a viz. meg mindig olyan az istriai parton?
semiluna

#6 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 10:49

Idézet: Etele - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 11:34

Én most jöttem haza, egy hét Porec-ben... hát.... maga a város gyönyörű, de a tengerparti üdülősáv olyan, mint valami turistagyár (legalábbis a Zelena Laguna).

Ezért jó volt, de szívesebben lettem volna olyan helyen, ami "nyugisabb". Főleg, hogy az appartmansorunk végén egy nagyobb német társaság volt, akik még hajnali 5-kor is torkukszakadtából "énekeltek" hullarészegen. :) :D

Igen, én is ezért választottam inkább Vrsart. Idegenkedem a hatalmas turistaparadicsomoktól..Remélem Vrsar nyugisabb hely...

#7 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 10:51

Idézet: semiluna - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 11:37

Mi 1 honapja voltunk rovinj-ban, akkor nagyontrutynos volt a viz. meg mindig olyan az istriai parton?
semiluna

Ezt én is olvastam több helyen, hogy algás a víz. Ettől picit tartok...valaki meg tud nyugtatni?

#8 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 10:53

Rovinjban voltam már többször, imádom. Olyan, amilyennek Jim is írja. A Digitális fényképezés topikban (kiemelt téma az Evo-ban) van pár kép, amit ott készítettem.

Szerintem érdemes kimenni oda egy napra strandra is. Van egy titkos kis öböl, ahova nem járnak túl sokan, és hacsak nem túl erős a szél (így a hullámzás), kristálytiszta a víz. Mellékelek kicsi képet.

Este egyébként a város szíve nagyon hangulatos. Koncertek vannak, jókat lehet zabálni, sétálni, csak néha lefagyiz vagy a lábadra lép egy-egy magyar liba, de túl lehet élni :D

Csatolt fájl:

#9 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 11:15

Köszi az eddigi válaszokat.
Vrsar-ról valami konkrét infó?
Keresek kutatok össze-vissza, de mindenhol csak a szokásos marketingdumával találkozom, hogy meseszép kis középkori halászfalu...
Én inkább személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi!

kösz.: begbie

#10 Felhasználó inaktív   solide 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 13:57

nemakarok ünneprontó lenni, de létezik már ilyen topik.
>> katt <<

egyébként a legjobb bulik rovinjban vannak, a legtisztább víz meg premanturán.

amit írtál az alapján neked én fazana-t ajánlanám. télleg nyugis - esténként a főtéren az emberek kajálnak, gyerekek szaladgálni, néptáncosok vannak - mint egy kertiparti - pici kikötő, tiszta víz + egy köpésre van pula - ott van minden: szupermarket, miegyéb.

Szerkesztette: solide 2004. 08. 19. 14:00 -kor

. . .

#11 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 20:29

Érdemes olyan helyen fürödni, ahol kevesen vannak, mert ott tisztábba a víz sokkal. Vannak helyek, ahol elég koszos...
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#12 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 10. 18:52

Gondolom már nem aktuális, de azért írok. :)
Vrsar egy nem túl nagy hely, de vannak túristák rendesen. Elég közel van Porec-hez, szó szerint a parton át is lehet látni, igaz leginkább csak a Vrsar-i templom tornyát látni. Mi Porec-be szoktunk menni, de sokszor átugrunk Vrsar-ba vacsorázni mert olcsóbb egy kicsit és jobb is a kaja. Van egy jó kis hely ahol nagy adagokat adnak elég jó áron (azt hiszem Rialto a neve). Maga az óváros nem túl nagy, egy dombocskára építették a tengerpart mellett. A parton végig éttermek és boltok vannak, de elég kicsi az egész tengerparti rész, hamar be lehet járni. Az étteremsor után van pár szálloda, szinte ennyi egész Vrsar.

Idézet

Mi is Zelena Lagunába járunk! Idén voltunk tizenkettedszer. :) Amit írtál teljesen igaz. A német kis pisisek itt élvezik ki sokszor, hogy ihatnak és ők a nagyfiúk.

Találtam egy normálisabb képet amit Vrsar-ról csináltam. :)
(Azt hiszem, a galériámban van pár kép horvátországról.)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó