HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Graphic Media Accelerator 9xx - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Graphic Media Accelerator 9xx ez vajon mire elég? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 19. 21:53

Üdv!

Előrebocsátom, hogy nem vagyok egy hw/sw expert, ezért bocs, ha nagy  :lama: -ságot kérdezek.

Szóval, adott egy Gigabyte GA-8GNXP alaplap intel©915G express chipsettel.
A chipset része az Intel Graphic Media Accelerator 900 névre hallgató grafikus chip (" integrált videokártya").
További infó itt:http://www.intel.com.../915g/index.htm

A kérdésem: ezzel az alaplappal/integrált grafikus chippel futtathatóak-e az alábbi játékok:
- Sid Meier-féle Pirates!, melynek videokártya igénye: "64 MB video card with Hardware T&L support"
- Civilization IV, melynek videokártya igénye: "DirectX 9.0c-compatible 64 MB video card with Hardware T&L support ( GeForce 2/Radeon 7500 or better)",
avagy
nem lehet elkerülni egy videokártya beszerzését
?

Üdv: scaurus

u.i.: használtam a keresőt, nézegettem visszafelé a témákat is, de nem láttam olyat, amibe a kérdésem belefért volna, ha mégis lenne, akkor bocs...

u.i.2.: a Gameware szekció Pirates! témájában már jó régen feltettem ezt a kérdést, de ott nem kaptam rá választ, gondoltam, hogy talán itt majd igen...
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 21:54

Mikori megjelenésű játékok ezek?

#3 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 11. 19. 21:57

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 22:54

Mikori megjelenésű játékok ezek?

A Pirates, ha jól emlékszem 2004. őszén jelent meg, a Civilization IV meg még egészen friss...

Ja, ahogy a neten olvasgattam leírásokat/teszteket, úgy tünt, hogy ez a grafikus chip, bár DirectX9 kompatibilis, azonban nem igazán támogatja a T&L-t.
Viszont azt nem tudom, hogy ez "csak" annyit tesz, hogy az effektek nem olyan látványosak, vagy azt, hogy a játékok nem is futnak (élvezhetően/játszhatóan).

Szerkesztette: scaurus 2005. 11. 19. 22:01 -kor

#4 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 22:01

Akkor ez az integrált csoda kevés lesz, ha csak nem 640x480-ban nyomod :Đ

Ezek azért jók, mert ha pusztán office feladatokra, netezésre, zenehallgatásra kell a gép, akkor bőven elég, és egészen sok embernek ez megfelel. Játékra viszont kell a kártyába a kakaó.

#5 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 11. 19. 22:07

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 23:01

Akkor ez az integrált csoda kevés lesz...

Ettől tartottam én is, csak gondoltam, megkérdezem, hátha vannak csodák... :smoker:
Akkor egyenlőre marad a Heroes of Might & Magic III, meg a Sid Meier's Alpha Centauri, mert ezek az "antik" játékok még a 4MB-os Trident s3 Trio videokártyával is kiválóan futottak. ;)

Köszi a gyors választ!

#6 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 22:13

Ez érdekes lehet számodra, ha még nem olvastad :)

#7 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 00:11

Idézet: scaurus - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 21:57

A Pirates, ha jól emlékszem 2004. őszén jelent meg, a Civilization IV meg még egészen friss...

Ja, ahogy a neten olvasgattam leírásokat/teszteket, úgy tünt, hogy ez a grafikus chip, bár DirectX9 kompatibilis, azonban nem igazán támogatja a T&L-t.
Viszont azt nem tudom, hogy ez "csak" annyit tesz, hogy az effektek nem olyan látványosak, vagy azt, hogy a játékok nem is futnak (élvezhetően/játszhatóan).

A pirateshez illik legalább egy radeon 8500. Azon már jól fut minden maxon, ha jól emléxem.
Civ4-nek pedig nincs gépigénye, mivel épphogy csak 3d-s. Szal egy rad8500 neki is elég lenne sztem.

Próba cseresznye, sok reményt nem fűznék hozzá, de hátha játszható lenne :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#8 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 00:37

Idézet: scaurus - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 21:53

Üdv!

Előrebocsátom, hogy nem vagyok egy hw/sw expert, ezért bocs, ha nagy  :lama: -ságot kérdezek.

Szóval, adott egy Gigabyte GA-8GNXP alaplap intel©915G express chipsettel.
A chipset része az Intel Graphic Media Accelerator 900 névre hallgató grafikus chip (" integrált videokártya").
További infó itt:http://www.intel.com.../915g/index.htm

A kérdésem: ezzel az alaplappal/integrált grafikus chippel futtathatóak-e az alábbi játékok:
- Sid Meier-féle Pirates!, melynek videokártya igénye: "64 MB video card with Hardware T&L support"
- Civilization IV, melynek videokártya igénye: "DirectX 9.0c-compatible 64 MB video card with Hardware T&L support ( GeForce 2/Radeon 7500 or better)",
avagy
nem lehet elkerülni egy videokártya beszerzését
?

u.i.: használtam a keresőt, nézegettem visszafelé a témákat is, de nem láttam olyat, amibe a kérdésem belefért volna, ha mégis lenne, akkor bocs...

u.i.2.: a Gameware szekció Pirates! témájában már jó régen feltettem ezt a kérdést, de ott nem kaptam rá választ, gondoltam, hogy talán itt majd igen...

GMA900 ezeket tudja:
• Up to 4 pixels per clock rendering
• Microsoft DirectX* 9 Hardware Acceleration Features:
• Pixel Shader 2.0
• Volumetric Textures
• Shadow Maps
• Slope Scale Depth Bias
• Two-Sided Stencil
• Microsoft DirectX* 9 Vertex Shader 2.0 and Transform and
---------------------------------------------------------------------
Lighting supported in software through highly optimized
---------------------------------------------------------------
Processor Specific Geometry Pipeline (PSGP)
---------------------------------------------------
• DirectX Texture Decompression

magyarán ez egy DX8-as kártya. nem játékra való, irodai használatra. mindemellet az OSX desktopot tisztességesen kezeli. Az OSX OpenGL-lel rendereli a desktopot.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#9 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 10:14

Magyarul inkább ez DX9-es VGA, Vertex és Pixel shaderrel....
Más kérdés a sebesség, de tudni tudja a dolgokat.
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

#10 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 09:20

Sebessége annyi, hogy a glxgears 3D-vel és anélkül is ugyanolyan sebességgel futott rajta, azaz a 3 gigás Prescott software renderer-rel is ugyanannyit nyomott, csak 30 % helyett 100 % terhelésen. szóval játékok terént a GMA900 = crap.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#11 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 09:28

Idézet: NeoMaN01 - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 10:14

sehol nem DX9es kártya. az összes DX9-es ficsort a procin futó driver csinálja. lásd még "winmodem" 8) Sőt DX8-nak is csak jóindulattal nevezhető, mert ott minimálisan egy HW TnL kéne, de azsincs. szal ha nagyon szigorú akarok lenni, akkor directx hétésfél a kártya :)

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 21. 09:31 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#12 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 10:49

Idézet: NeoMaN01 - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 9:14

Nincs vertex shadere, azt a CPU számolja. Szerintem kevés egy Pirateshez.

#13 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 13:07

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 9:28

sehol nem DX9es kártya. az összes DX9-es ficsort a procin futó driver csinálja. lásd még "winmodem" 8) Sőt DX8-nak is csak jóindulattal nevezhető, mert ott minimálisan egy HW TnL kéne, de azsincs. szal ha nagyon szigorú akarok lenni, akkor directx hétésfél a kártya :)

Attol, hogy a VS 2.0 (es kozel sem az osszes DX9-es cucc) a procin megy meg DX9-esnek szamit (mint a Radeon Xpress 200 IGP).
T&L DX7-nel jott be, DX8-nal SM1.1 van...

Szerkesztette: max-pain 2005. 11. 21. 13:28 -kor

#14 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 03. 15:15

felhozom a témát... alaplapot cserélnék, és mivel pillanatnyilag a WoW az egyetlen hardverigényes játék amivel játszom, ezért erősen elgondolkodtam egy Asrock P4Dual-915GL lapon, amiben van egy ilyen GMA-900-as vidkártya is (up to 192 mega videómemória). hosszú távra meg ott a PCIE slot, ha végre kijön az oblivion akkor repülhet bele egy x800GTO vagy hasonló...

a proci a mostani 3 gigás prescottom lenne, szóval azt az oldalt nem kell félteni... abból kiindulva, hogy a laptopomon, amiben VIA C3 procc (1200@1500MHz) + CLE266 chipkészlet (S3 UniChrome videjó) van, benne pedig 1 pipeline dönget 133MHz-en, már majdnem teljesen jól játszható - ilyen alapon megközelítve a GMA-900 333MHz-es 4 pipeline-jával már elég korrektül mehet... van itt valaki, aki gyakorlati tapasztalattal meg tudná ezt erősíteni?
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#15 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 15:56

Idézet: yeahsp - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 16:15

felhozom a témát... alaplapot cserélnék, és mivel pillanatnyilag a WoW az egyetlen hardverigényes játék amivel játszom, ezért erősen elgondolkodtam egy Asrock P4Dual-915GL lapon, amiben van egy ilyen GMA-900-as vidkártya is (up to 192 mega videómemória). hosszú távra meg ott a PCIE slot, ha végre kijön az oblivion akkor repülhet bele egy x800GTO vagy hasonló...

a proci a mostani 3 gigás prescottom lenne, szóval azt az oldalt nem kell félteni... abból kiindulva, hogy a laptopomon, amiben VIA C3 procc (1200@1500MHz) + CLE266 chipkészlet (S3 UniChrome videjó) van, benne pedig 1 pipeline dönget 133MHz-en, már majdnem teljesen jól játszható - ilyen alapon megközelítve a GMA-900 333MHz-es 4 pipeline-jával már elég korrektül mehet... van itt valaki, aki gyakorlati tapasztalattal meg tudná ezt erősíteni?

futni biztos fog a wow rajta, ha azon a gyengébb cuccon is ment, de a prohardver tesztbe egy csomó játékot hibásan renderelt ez a gma900, utána kéne járnod mindenképp, hogy a wow-ot normálisan rendereli-e.  :think:

#16 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 03. 17:51

Idézet: -=IcEmAn=- - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 15:56

futni biztos fog a wow rajta, ha azon a gyengébb cuccon is ment, de a prohardver tesztbe egy csomó játékot hibásan renderelt ez a gma900, utána kéne járnod mindenképp, hogy a wow-ot normálisan rendereli-e.  :think:

Game Compatibility List

az intel oldala szerint rendben fut vele... állítólag már a farcry bug is orvosolva lett... azért jó lenne, ha valaki gyakorlati tapasztalattal megerősítené a dolgot...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#17 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 18:02

Idézet: yeahsp - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 18:51

Game Compatibility List

az intel oldala szerint rendben fut vele... állítólag már a farcry bug is orvosolva lett... azért jó lenne, ha valaki gyakorlati tapasztalattal megerősítené a dolgot...

én csak egy csajt ismerek, akinek asszem ilyen "karija" van, de asszem neki sok(k) lenne egy wow install &  próba  :D

Szerkesztette: -=IcEmAn=- 2006. 01. 03. 18:02 -kor

#18 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 13:42

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 22:13

Annyit fűznék a belinkelt teszt eredményeihez, hogy egy Gigabyte GA-8I915ME-GL GA-8I915ME-GL lap link lapon a legfrisebb Intel VGA driverrel el sem indult a Doom3.  :(  A gép 3 Ghz-es 775-ös P4 procc, 512 MB Kingston RAM, a videókarinak 32 MB lett beállítva. A Q3 az oson szépen, de az még egy S3Savage-en is ment....

http://www.intel.com/support/graphics/inte...b/CS-014558.htm
itt olvasom, hogy a Doom3 az fagyogathat:

"Intel® 82915G/82910GL Express Chipset Family
Doom* 3 Game May Freeze and/or Experience Low Frame Rates

Symptom(s):

* Game may freeze the system or crash during game play
    * Game may experience low frame rates (frames per second or FPS) during game play"

Szerkesztette: akaido 2006. 01. 09. 13:46 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#19 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 13:55

Hát azért ez nem egy atomerőmű. Szerintem érdemes befektetni egy igazi 3D kártyára, csak szebb és jobb lesz minden. Szerintem.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#20 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 14:07

Idézet: monolith - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 13:55

Hát azért ez nem egy atomerőmű. Szerintem érdemes befektetni egy igazi 3D kártyára, csak szebb és jobb lesz minden. Szerintem.

Úgy sejtem a "nem egy erőműt" a VGA-ra értetted. :)
Mindesetre jártam már úgy, hogy az AGP-ben a VGA zsuga megadta magát, így az alaplapihoz kellett folyamodnom átmenetileg. Azóta integrált vga vezérlős lapokat veszek, paranoia ezerrel  :D .
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó