Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass!
Elküldve: 2006. 01. 10. 17:40
Elküldve: 2006. 01. 10. 18:47
A problémás gép: - alaplap: Gigabyte GA-K8N Ultra-9 (F8-as BIOS)
- proci: AMD Athlon64 3000+ (Venice)
- memória: 2X512 Kingston Value RAM
- táp: Chieftec HPC-420-360-DF
- videókártya: ASUS Extreme AX 300-TD
Problémám a következő.
A problémás időszak elején a gép kezdetben újraindult és utánna rögtön megállt.
Vagy teljes képernyőkifagyás, vagy képernyőfagyás és leállás.
Ezek olyan szinten jelentkeznek már hogy csak proci, alaplap,memória,videókártya, tápegység van csak.
Semmi periféria.
Jelenleg egy-két perc működés után is leáll.
Hiába hűtöm a NB bordát akkor is lekapcsol.
A memóriát teszteltem még akkor mikor a gép nem fagyott állandóan. Az rendben volt.
A proci hőfoka 30 celsius fok körül.
Az alaplapon nincs púpos kondi.
A tápot is helyettesítettem egy "kódgány" táppal. Azzal is lekapcsol.
Mi lehet a probléma?
Marad a proci, a videókártya, az alaplap.(proci-t és a videókártyát nem tudtam helyettesíteni semmivel)
köszönettel: grabowski
Elküldve: 2006. 01. 11. 00:13
A procit ajánlott ismét pasztázni, a videókártyát is, ha lehet, de az is fennálhat hogy bexart a videókard memóriája, elég érdekes dolgokat képes művelni ja
Amúgymeg hát lehet lap hibája is, wint szinte fölösleges újrarakni ha lehet egyáltalán mert szinte biztos nem oldja meg.
Hát ilyenek.
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram
Elküldve: 2006. 01. 11. 13:47
Ezek utan feltelepitettem egy jatekot, gep lassult egyszer egyszer, netezni se mindig kellett, persze rogton virus para rakuldtem mindenkit aki elt es mozgott a virusirtok korebe, de tiszta volt a gep.
Jatek le par nappal kesobb bekapcs utan annyira lassu volt a gep hogy csak a kikapcsolasig percek teltek el.
Eger fagyott ha sikerult valamire rakattintani percekig gondolkodott aztan reagalt.
Gondoltam ujrahuzom az XPt. A telepitesnel mikor tolti be a meghajtokat,megallt a gep ugyanazt mutatta ,ujra telepites ekkormar sikeresen.
Elkezdtem felrakni a szokasos dolgokat, driverek, virus irto, megint lassulas,de olyan mertekben mint fent, az utolso ket feltelepitett progit kb 20perc alatt tudtam csak leszedni.
A gepet nemszedtem, meg szet nemszivesen turkalok bele, eloszor inkabb otleteket varnek vajon hardver problema ez? Elore is koszi az otleteket
Elküldve: 2006. 01. 11. 15:36
Idézet: Danika123 - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 16:40
Hát én már komolyan nem tudom h mi van...
Nod32 közben 55fok, mozgatom a procibordát járás közben, és sistereg, hát nem tom mi van vele...
pedig levegő biztos nincsalatta...
2-3 napig jó volt, szépen ment, aztán elkezdett emelekedni a hőmérséklete...
Mondjatok már vmi ötletet, pedig tele van coolerrel, a memórián vga-n procin tuningborda...
de úgy láccik a procié nem működik vagy a proci kezd haláltáncot járni...
amúgy magában a számítógépházban 24fok van
amúgy meg 22fok a lakásban...
De télleg mondjatok már valamit...
Elküldve: 2006. 01. 11. 23:11
Idézet: Waveson - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 23:13
A procit ajánlott ismét pasztázni, a videókártyát is, ha lehet, de az is fennálhat hogy bexart a videókard memóriája, elég érdekes dolgokat képes művelni ja
Amúgymeg hát lehet lap hibája is, wint szinte fölösleges újrarakni ha lehet egyáltalán mert szinte biztos nem oldja meg.
Hát ilyenek.
A videókarit is hűtöttem, de akkor is fagyott.(mindenestre megpróblom másikkal is)
Amit még csináltam, hogy a BIOS-t visszafrissíttettem az eredeti F2-esre, akkor egy darabig jónak tűnt de most már megint a 2 perc kikapcsot játssza.
Ami még fura hogy az hogy ha nincs áram alatt a gép akkor a BIOS a beállítások nagyrészét elfelejti.
Már elemet is cseréltem benne, de semmi.(Amúgy ez a probléma kezdetektől fogva fennt áll.)
A win-t nem bántottam mert minek....
Elküldve: 2006. 01. 12. 07:41
Idézet: Danika123 - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 16:36
Nod32 közben 55fok, mozgatom a procibordát járás közben, és sistereg, hát nem tom mi van vele...
pedig levegő biztos nincsalatta...
2-3 napig jó volt, szépen ment, aztán elkezdett emelekedni a hőmérséklete...
Mondjatok már vmi ötletet, pedig tele van coolerrel, a memórián vga-n procin tuningborda...
de úgy láccik a procié nem működik vagy a proci kezd haláltáncot járni...
amúgy magában a számítógépházban 24fok van
amúgy meg 22fok a lakásban...
De télleg mondjatok már valamit...
Hali!
Danika123, biztos vagy benne, hogy időnként nem mér félre a lapod? Bekapcsolt helyzetben én azért nem nagyon cibálnám a coolert! Érinő tesztel meleg a borda? Jó lenne monitorozni egy kicsit a magfeszültséget is, nem szaladt-e meg. Hűtőborda portalanítás megvolt? Amúgy tényleg kell ilyen mértékű túlhúzás, vagy csak a "kinek van nagyobb" versenyben indultál?
Elküldve: 2006. 01. 12. 07:46
Idézet: janmano - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 6:41
Danika123, biztos vagy benne, hogy időnként nem mér félre a lapod? Bekapcsolt helyzetben én azért nem nagyon cibálnám a coolert! Érinő tesztel meleg a borda? Jó lenne monitorozni egy kicsit a magfeszültséget is, nem szaladt-e meg. Hűtőborda portalanítás megvolt? Amúgy tényleg kell ilyen mértékű túlhúzás, vagy csak a "kinek van nagyobb" versenyben indultál?
Hát a magfesz 1,375, lemonitoroztam de soha sem éri el az 1,4Vot. ÉS biztos h a lap nem mér fölé, mert NFS: MW 5percig nagyon jó, de elérve az 57-58 fokot elkezd hibázni a proci...
a túlhúzás meg jó ha van mert a memom alapból csak 333MHZen megy közbe meg 400as, és régen simán vitte... szal akkor nem akadt, tök biztonságos volt
Elküldve: 2006. 01. 12. 08:01
Csatolt képek:
Elküldve: 2006. 01. 12. 08:40
Idézet: Grabovski - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 23:11
Ami még fura hogy az hogy ha nincs áram alatt a gép akkor a BIOS a beállítások nagyrészét elfelejti.
Már elemet is cseréltem benne, de semmi.(Amúgy ez a probléma kezdetektől fogva fennt áll.)
Ha belépsz a BIOS-ba és ott hagyod pár percig, akkor is kikapcsol?
Az új elem biztosan jó?
Elküldve: 2006. 01. 12. 09:11
Azért megpróbálhatnád úgy 3000-ig visszafogni a procit. Kivácsi lennék mi és mennyire változna. Bár én nem értek annyira a prescott magos procikhoz, de az 58 °C szerintem még nem túl magas érték ahhoz hogy hibázni kezdjen a proci. Javasolnám még az S&M nevű tesztprogit, ami megizzasztja a procit rendesen és monitorozza is a lényeges dolgokat (hőm., feszek). Az sem lehetetlen, hogy a procidból fogy a tuningpotenciál, mint az a határon járatott CPU-k esetében sokszor előfordul. Csökkentsd az FSB-t + tesztelj!!!
Elküldve: 2006. 01. 12. 11:06
Idézet: janmano - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 8:11
Azért megpróbálhatnád úgy 3000-ig visszafogni a procit. Kivácsi lennék mi és mennyire változna. Bár én nem értek annyira a prescott magos procikhoz, de az 58 °C szerintem még nem túl magas érték ahhoz hogy hibázni kezdjen a proci. Javasolnám még az S&M nevű tesztprogit, ami megizzasztja a procit rendesen és monitorozza is a lényeges dolgokat (hőm., feszek). Az sem lehetetlen, hogy a procidból fogy a tuningpotenciál, mint az a határon járatott CPU-k esetében sokszor előfordul. Csökkentsd az FSB-t + tesztelj!!!
Hát őszintén megmondva, régen még 3600MHZ en is nyomta, és akkor sem melegedett jobban kb +2 fokkal mint ha alapon lett volna, és akkor sem hibázott...
De komolyan kezdek már aggódni h mi lehet vele a baj...
még most héten majd szerzek egy kis vasreszelékes pasztát, hátha a mostani a szar...
De lehet h a tuningot nem bírja az idő előrehalattával...
Elküldve: 2006. 01. 12. 13:45
Idézet: janmano - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 8:11
Hát rákerestem, de nem találtam sehol...
elküldenél priviben egy linket hg hol található?
Elküldve: 2006. 01. 12. 13:51
Szerkesztette: Danika123 2006. 01. 12. 14:00 -kor
Elküldve: 2006. 01. 12. 14:08
Nekem olyan problémám volna, hogy a System32-ből mindig elszáll egy dll-el fájl!
kb. másfél hónapja történ elöször (azóta van új wincsim) két hete megint elszállt, és tegnap megint! Persze javítani az xp telpitőjével soha nem sikerült!
Szerintetek mitől lehet?
Elküldve: 2006. 01. 12. 14:15
Idézet: BoBesz - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 14:47
Ezek utan feltelepitettem egy jatekot, gep lassult egyszer egyszer, netezni se mindig kellett, persze rogton virus para rakuldtem mindenkit aki elt es mozgott a virusirtok korebe, de tiszta volt a gep.
Jatek le par nappal kesobb bekapcs utan annyira lassu volt a gep hogy csak a kikapcsolasig percek teltek el.
Eger fagyott ha sikerult valamire rakattintani percekig gondolkodott aztan reagalt.
Gondoltam ujrahuzom az XPt. A telepitesnel mikor tolti be a meghajtokat,megallt a gep ugyanazt mutatta ,ujra telepites ekkormar sikeresen.
Elkezdtem felrakni a szokasos dolgokat, driverek, virus irto, megint lassulas,de olyan mertekben mint fent, az utolso ket feltelepitett progit kb 20perc alatt tudtam csak leszedni.
A gepet nemszedtem, meg szet nemszivesen turkalok bele, eloszor inkabb otleteket varnek vajon hardver problema ez? Elore is koszi az otleteket
Helló!
Nem akarlak elkeseríteni de 99% ,hogy haldoklik a wincsid.
Több laptop esetében is ugyanezen jelenségeket tapasztaltam(részben ezzel foglalkozom) és minden esetben a wincsi haldoklott illetve két esetben be is halt és az adatok vesztek.
Javaslom,hogy mentsd az adataidat és sürgősen cserélj winyót.
Üdv Zeusz
Elküldve: 2006. 01. 12. 14:34
Idézet: Zeusz1 - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 13:15
Nem akarlak elkeseríteni de 99% ,hogy haldoklik a wincsid.
Több laptop esetében is ugyanezen jelenségeket tapasztaltam(részben ezzel foglalkozom) és minden esetben a wincsi haldoklott illetve két esetben be is halt és az adatok vesztek.
Javaslom,hogy mentsd az adataidat és sürgősen cserélj winyót.
Üdv Zeusz
hát nme biztos h az a baj, nekem is volt hasonló gondom, a gépemmel, és nem a laptoppal...
2000Kbájt/s el tudtam másolni a 40000-50000 helyett szval pöttyet lassú volt, szétszedtem a gépet, átnéztem mindent... semmi baja hardwareesen, aztán Xp reinstall és jó volt
Elküldve: 2006. 01. 12. 14:48
Roviden: AN7, 2x512, 1700+@10x220 (1.6V), 6600, 80 SATA, 400 coolink stb stb.
Reggel kapcs be a gepet, es furcsalltam hogy nem indul. Nem csinal semmit, nem ad videojelet, power es HDD LED egyutt vilagot. Mondom erdekes, masodszorra okes. Elofordul az ilyesmi. Csak par percem volt, mert siettem, megakartam csak nezni vmit, erre explorer elszall hibaval, mondom fasza. Kivancsisagbol elinditom a prime-t, le is resetelte a gepet 1 perc alatt. Kilottem es rohantam el. Most delutan kapasbol memtesttel kezdek, bejon, lefut, okes. Ujrainditasnal az az Abitos bejelentkezo POST kepnel lehal, nem lehet belepni BIOSba. Van hogy el sem indul, van hogy elindul, de a BIOSba mar nem lehet belepni. 7.5. es 6.d. a hiba alt, de hogy ez hogy jon ide... Jahh insert gomb es CMOS reset sem segitett.
Kb 1-2 hete 10 ora folott teszteltem a rendszert prime full terhelessel, semmi gond nem volt.
Velemeny? Sztetek laphiba vagy lehet mas is? Rohadtul nincs idom es kedvem sem szerelgetni ezt a szart.
Jahh meg nem huzkodtam le a kabeleket, mert az is macera, de sztem az sem fog segiteni.
Csak meg annyit, hogy kezd a tokom tele lenni ezzel a sok szar alkatresszel, hogy most a lap e vagy mas, nemtom, de arra gyanaxom. Mar volt annyifele marka es tipus, de nincs egy ertelmes gyarto - nem csak MBre ertem...
Na duhonges off...
Elküldve: 2006. 01. 12. 15:06
Idézet: Danika123 - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 15:34
2000Kbájt/s el tudtam másolni a 40000-50000 helyett szval pöttyet lassú volt, szétszedtem a gépet, átnéztem mindent... semmi baja hardwareesen, aztán Xp reinstall és jó volt
Probaltam ujra instalalni, fel is ment az XP de mikor a drivereket pakoltam fel akkor megint ugyan az a problema lepett fel. Persze megprobalom ha idom engedi, masodszorra is,de sztem ez inkabb hardwer.
Aminek persze nem orulok.
Van egy masik wincsim amit bele tudok tenni, ugyhogy kiderul hogy eze a problema,de jobban orultem volna ha processzor, legalabb lenne ok gyorsabbat venni
Elküldve: 2006. 01. 12. 18:12
Idézet: Atti - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 7:40
Az új elem biztosan jó?
Jah, ha belépek a BIOS-ba akkor is kikapcsol.
Az elem jó volt mert megmértem a feszültségét mielőtt beraktam 3,4V volt, de most hogy kivettem már csak 2,8V (vagyis valami nagyon leszívta annak ellenére hogy folyamatosan áram alatt van a gép) most visszaraktam az eredetit, az 3V körül van.(de ez normális jelenség hogy alig 3 hónap alatt ennyire lemerül? :confused: )
grabowski

Súgó
A téma zárva.