Invitel Invitel megoli Favorit plusz...
Elküldve: 2006. 01. 03. 09:45
Olyan problémám adódott, hogy kedves szüleimnek költségmegtakarítás végett Favorit pluszra váltottuk a lakás telefonját ami jó is volt. Ezután jöttek invitel rábeszélték őket és mivel az eléjük tett szerződésben nem volt semmi megkötötték nem határozott időre. Igen ám, de!
1. Most hónapok óta pluszba fizetnek min 5e de most éppen 10e. Mert a Favorit pluszt megölte invitel marhasága...
2. A vissza érkezett szerződésen már 2 év van megjelölve.
3. Nem akarják leszedni a vonalról, max 15e forint fejében.
Szerintetek mit lehet tenni ilyen esetben? Kérlek benneteket segítsetek...
Elküldve: 2006. 01. 03. 11:05
Idézet: Piton - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 10:45
Olyan problémám adódott, hogy kedves szüleimnek költségmegtakarítás végett Favorit pluszra váltottuk a lakás telefonját ami jó is volt. Ezután jöttek invitel rábeszélték őket és mivel az eléjük tett szerződésben nem volt semmi megkötötték nem határozott időre. Igen ám, de!
1. Most hónapok óta pluszba fizetnek min 5e de most éppen 10e. Mert a Favorit pluszt megölte invitel marhasága...
2. A vissza érkezett szerződésen már 2 év van megjelölve.
3. Nem akarják leszedni a vonalról, max 15e forint fejében.
Szerintetek mit lehet tenni ilyen esetben? Kérlek benneteket segítsetek...
Ismerős a dolog!
1515 előhívóval telefonáljanak és akkor az Invitel helyett a Matáv hálót használják, így igénybe tudják venni a Favorit Plusz kedvezményt. Mert a szolgáltató továbbra is a Matáv, ami a vonalat adja, az Invitel csak egy vonalra rátett plusz szolgáltató!
Elküldve: 2006. 01. 03. 11:11
Idézet: reaxol - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 12:05
1515 előhívóval telefonáljanak és akkor az Invitel helyett a Matáv hálót használják, így igénybe tudják venni a Favorit Plusz kedvezményt. Mert a szolgáltató továbbra is a Matáv, ami a vonalat adja, az Invitel csak egy vonalra rátett plusz szolgáltató!
Levakarni nem lehet sehogy sem? És hogyan lett a határozatlan időből 2 éves hűség? Hogyan lett abbol a lehetőségből, hogy minden hívás előtt választunk fix invitel?
Elküldve: 2006. 01. 03. 11:18
Idézet: Piton - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 12:11
Ezt passzolom, de amit előbb mondtam, az úgy van. Szívesen.
Elküldve: 2006. 01. 03. 11:25
Idézet: reaxol - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 12:18
Ehh, ne haragudj nem ide irtam az egeszet... 2 orat aludtam ejjel, mert eleg sok a melom, csak kozben keresem erre is a megoldast aztan kicsit szet vagoyk mar csuszva.
Szerinted hol lehetne errol megtudni valamit? Mert azert ez a szerzodes hossz meg egyebek modosítasa egyoldaluan azert kicsit durva, nem? Vagy engem igazabol az sem erdekelne, ha maradna nekik, csak ne kelljen mindig a 1515 nyomkodni, mert valahogy szerintem az is elfelejtheto akar veletlen is aztan akkor meg porog a szamla nem is lassan... Szoval ha T-Com lenne ujra alap akkor mar jo lenne akkor mar a szerzodesuk sem erdekelne... Sem engem sem a szuleimet...
Elküldve: 2006. 01. 03. 11:54
http://www.invitel.h...11&o=556&o2=564
A szerződést mindenképp el kell olvasni mielőtt aláírod. Szerintem 2 év nincs, sehol nem szerepel hűségidő, sem a weboldalon, sem a szerződésen, sem a hozzá mellékelt ÁSZF kivonaton. Ami viszont benne van ha 3 hónapnál előbb felmondod akkor bruttó 4 rongyot kell fizetni.
Viszont a szerződésben benne van hogy manuális előválasztást kérsz vagy automatikust. Nos ezek szerint nálatok az automatikus van így minden távolsági hívás invitelen át megy ezért vész el a favorit kedvezmény. Ezt nem kellett volna kiválasztani. De amikor aláírtad a szerződést ezt látni kellett volna.
Nem szabad abba a csapdába esni hogy minden szolgáltatótól kedvezményeket rendelsz. A kedvezmények sosem halmozódnak egymásra, 1xre mindig csak egyféle kedvezmény részese lehet. Ahogy fatávnál sem tudod halmozni a kedvezmény csomagokat, azok kizárásos elven rendelhetők.
Szerintem szimplán mondd föl, 8 napon belül megteheted a szerződés szerint max bux 4k-t. Vagy csináltasd vissza hogy ne automatikus előhívő legyen hanem kézi váltású. Ekkor csak akkor lesz Inviteles számlád ha előtte bepötyögöd az ő előhívójukat. A szolgáltatónak persze az az érdeke hogy minden hívás rajtuk menjen át és ők kapják a pénzt, ezért tették ide a pipát, de ezt neked kellett volna észrevenned hogy ez számodra nem kedvező és te olyat nem kérsz.
Sajnos erre azt tudom mondani a túlzott mohóság néha visszaüt, be kellett volna érni egyet kedvezménnyel.
Elküldve: 2006. 01. 03. 12:07
Idézet: shabba - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 12:54
http://www.invitel.h...11&o=556&o2=564
A szerződést mindenképp el kell olvasni mielőtt aláírod. Szerintem 2 év nincs, sehol nem szerepel hűségidő, sem a weboldalon, sem a szerződésen, sem a hozzá mellékelt ÁSZF kivonaton. Ami viszont benne van ha 3 hónapnál előbb felmondod akkor bruttó 4 rongyot kell fizetni.
Viszont a szerződésben benne van hogy manuális előválasztást kérsz vagy automatikust. Nos ezek szerint nálatok az automatikus van így minden távolsági hívás invitelen át megy ezért vész el a favorit kedvezmény. Ezt nem kellett volna kiválasztani. De amikor aláírtad a szerződést ezt látni kellett volna.
Nem szabad abba a csapdába esni hogy minden szolgáltatótól kedvezményeket rendelsz. A kedvezmények sosem halmozódnak egymásra, 1xre mindig csak egyféle kedvezmény részese lehet. Ahogy fatávnál sem tudod halmozni a kedvezmény csomagokat, azok kizárásos elven rendelhetők.
Szerintem szimplán mondd föl, 8 napon belül megteheted a szerződés szerint max bux 4k-t. Vagy csináltasd vissza hogy ne automatikus előhívő legyen hanem kézi váltású. Ekkor csak akkor lesz Inviteles számlád ha előtte bepötyögöd az ő előhívójukat. A szolgáltatónak persze az az érdeke hogy minden hívás rajtuk menjen át és ők kapják a pénzt, ezért tették ide a pipát, de ezt neked kellett volna észrevenned hogy ez számodra nem kedvező és te olyat nem kérsz.
Sajnos erre azt tudom mondani a túlzott mohóság néha visszaüt, be kellett volna érni egyet kedvezménnyel.
Igen elvileg az...
Elolvasták! És semmi ilyen nem volt benn...
Volt asszem 3 lehetőség: Határozatlan idejű, nem tudom és ...év. Na ami nálunk van eredeti azon nincs bejelve a 2é amit vissza küldtek azon már igen... Most éppen ott tartunk, hogy 15e-ért leszedik... Az azért kicsit sokk...
Igen az van bejeölve, hogy MANUÁLIS előválasztást kérnek, ennek ellenére nagyon nem az van...
Nem én rendeltem, hanem szüleim... Én teénylegesen csak mobilon kommunikálok...
A szerződés kötés lakáson történt mint fentebb irtam pár dolog fura...
Ami szüleimnél maradt példány azon:
NEM VOLT 2 ÉV HŰSÉG...
MANUÁLIS, KÉZI ELŐHÍVÓ VÁLASZTÁS VOLT...
ÉS SZÓ SEM VOLT A FAVORIT CSOMAG KINYIRBÁLÁSÁRÓL....
Jajj de rendes vagy... Szerintem te szüleid is követtek műár el hibát... És ha ennyire csak a "kárörvendés" megy kár nyilatkoznod...
Elküldve: 2006. 01. 03. 12:41
Idézet: Piton - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 13:07
Elvagy... Szerintem te szüleid is követtek műár el hibát... És ha ennyire csak a "kárörvendés" megy kár nyilatkoznod...
nem akarok beleugatni, de
- az invitel nem jótékonysági intézmény, ahol lehet ott kaszál : becstelenül, etikátlanul ...
- szüleid fogják a náluk levő szerződéspéldányt, besétálnak az invitelhez és elmondják a problémájukat, azaz, hogy nem az van, ami a szerződésen szerepel.
(én vettem egy csomagot náluk, adtak hozzá egy ajándék opciót: fél év ingyen hétvégi helyi beszélgetés.
TERMÉSZETESEN NEM AKTIVÁLTÁK EZT AZ OPCIÓT, és leszámlázták az első számlánál máris a hétvégi helyi beszélgetéseinket, orrán-száján telefonáltam az ügyfsz-tal -> a 4. EMBER (négyszer hívtam 2 hét alatt) csinálta meg amit kértem, hogy ugyanmár állítsa már be nekem azt az opciót, ha már ajándék)
Elküldve: 2006. 01. 03. 14:58
Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 13:41
- az invitel nem jótékonysági intézmény, ahol lehet ott kaszál : becstelenül, etikátlanul ...
- szüleid fogják a náluk levő szerződéspéldányt, besétálnak az invitelhez és elmondják a problémájukat, azaz, hogy nem az van, ami a szerződésen szerepel.
(én vettem egy csomagot náluk, adtak hozzá egy ajándék opciót: fél év ingyen hétvégi helyi beszélgetés.
TERMÉSZETESEN NEM AKTIVÁLTÁK EZT AZ OPCIÓT, és leszámlázták az első számlánál máris a hétvégi helyi beszélgetéseinket, orrán-száján telefonáltam az ügyfsz-tal -> a 4. EMBER (négyszer hívtam 2 hét alatt) csinálta meg amit kértem, hogy ugyanmár állítsa már be nekem azt az opciót, ha már ajándék)
Tudom, hogy nem jótékonysági intézmény, ez oké is. Na de az, hogy nem azt csinálják, mint amiben a szerződsről szó volt, ez kicsit már durva...
Invitelnek itt a környéken nincs irodája...
Nem tudom te mit szolnál hozzá, ha szó nlkül az ingyen dumádat egy másik szolgáltató kiszámlázná, mert elfelejtettek róla értesíteni, hogy a kettő együtt nem megy és erről egy árva szó nincs sehol sem...
Nekünk meg most ott tart a dolog, hogy rendesen aktiválták azt is, amit a kutya sem kért és vissza nem lehet csinálni... Csak azt nem értem, hogyan tehetik meg az ember beleegyezése nélkül, hogy első helyre sorolják magukat, mikor a szüleim mindössze ugyan olyan kiegészítőnek kötötték - a szerződés alapján is - mint a tele2-őt...
Elküldve: 2006. 01. 03. 15:42
Idézet: Piton - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 15:58
NE ÉRTS FÉLRE, veled értek egyet!
DE IGENIS be kell menni személyesen, és visszacsináltatni, mert kötelesek a nem jogos dolgokat megszüntetni.
egyébként telefonon is próbálkozhatsz, DE kitartás és türelem meg a szerződés kell hozzá.
(Te láttad személyesen a szerződést? A szüleid nem néznek félre valamit?)
Elküldve: 2006. 01. 03. 19:01
Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 16:42
DE IGENIS be kell menni személyesen, és visszacsináltatni, mert kötelesek a nem jogos dolgokat megszüntetni.
egyébként telefonon is próbálkozhatsz, DE kitartás és türelem meg a szerződés kell hozzá.
(Te láttad személyesen a szerződést? A szüleid nem néznek félre valamit?)
Igen láttam, akkor borult el az agyam is. Én vettem észre azt is, hogy a náluk lévő példánnyal ellentétben amint ezek vissza küldtek 2 év kötelezettség van. Meg egyből néztem én is, hogy kértek-e vagy sem automata választást... Meg hasonló inyencségek... Ezen kívül mit lehet még tenni? Mert ezek nagyon nem akarnak tenni semmit telefonos beszélgetések alapján... Jártak még így többen is itt? Mert a környezetemben eddig kb 5 ilyent találtam...
Elküldve: 2006. 01. 03. 20:42
Amit kiküldtek azon is rajta van a szüleid aláírása? Ha nem, nincs gond, akkor nem érvényes a szerződés, ha rajta van, akkor pedig el kell menni valamelyik ügyfélszolgálati irodába és verni az asztalt keményen, amig meg nem csinálják. Érdemes NHHval, GVHval, FVFfel, Juszt műsorral fenyegetőzni, hatásos tud lenni. Minden esetre érdemes az értékesítő ellen, akinek a kódja/neve rajta van a szerződésen eljárást indíttatni, az a minimum, hogy kirugják, de meg lehet fingatni egyéb úton is rendesen.
Én már ezért nem állok szóba ügynökökkel, ha telefonálnak akkor sem, mert tuti elhallgatnak valamit, hazudnak, ugyanis jutalékos rendszerben dolgoznak és az aláírt szerződések után kapnak pénzt.
Elküldve: 2006. 01. 03. 22:56
Kísértetiesen hasonló volt a mi esetünk. Akkor még Bázis + XL volt a nekünk a Matávnál. Azt egy nap jött egy "kedves" inviteles szemét-g*ci ügynök. Apámat jóhiszemúen rávette, hogy kösse meg a szerződést. Annyit mondott, hogy semmi nem fog változni csak az, hogy ha 1553-mal indítja a hívást, akkor az invitel számlázza ki és olcsóbb, mint a matáv. Lóf*szt! Matáv egyedüli alternatívája csak a Tele2/PanTel lehet. Apám használta is bőszen a 1553-mat. Kijött az első számla. Modnta semmi gond befizeti, mert tényleg beszélt eleget, de kissé sokallta. Következő hónapba be sem ütötte a 1553-mat de mégis jött az invitel számla benne 409 perc csúcsidőn kívűli Helyi/Helyközi I.-ről! Mondom: ANYÁTOK BÜDÖS.....!
Üdv: Klown
Ps.: Mivel telekom cégnél dolgoztam, ezért tudom, hogy a 1515-tel lehet használni a matáv-ot! Mi is ezt tettük, míg nem állítottak vissza az invitelről. Sok sikert a harchoz!
Szerkesztette: Klown 2006. 01. 03. 23:12 -kor
Elküldve: 2006. 01. 04. 13:13
Elküldve: 2006. 01. 04. 14:19
Lehet hogy azóta változtatták ezt meg? Vagy az ügynökök másféle szerződéssel járnak amin sokkal kedvezőtlenebb feltételek szerepelnek mint ami az Invitel oldalán szerepel?
Mert azért elég nagy különbség van a 3hónap+4k és a 2év+15k között.
Elküldve: 2006. 01. 04. 14:45
Idézet: reaxol - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 20:42
Amit kiküldtek azon is rajta van a szüleid aláírása? Ha nem, nincs gond, akkor nem érvényes a szerződés, ha rajta van, akkor pedig el kell menni valamelyik ügyfélszolgálati irodába és verni az asztalt keményen, amig meg nem csinálják. Érdemes NHHval, GVHval, FVFfel, Juszt műsorral fenyegetőzni, hatásos tud lenni. Minden esetre érdemes az értékesítő ellen, akinek a kódja/neve rajta van a szerződésen eljárást indíttatni, az a minimum, hogy kirugják, de meg lehet fingatni egyéb úton is rendesen.
Én már ezért nem állok szóba ügynökökkel, ha telefonálnak akkor sem, mert tuti elhallgatnak valamit, hazudnak, ugyanis jutalékos rendszerben dolgoznak és az aláírt szerződések után kapnak pénzt.
Én is ezt akartam mondani. Be kell menni, és megmondani, h lesznek kedvesek elém tenni a papírt, amin én aláírtam, h ezt akarom. Ha nincs akkor sztorno, aztán viszont látásra, nem kérünk semmit, és örüljenek, h nem verem le rajtuk az utiköltségem
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2006. 01. 04. 16:10
Továbbiakban is várom a hozzászolásokat és természetesen amint történik valami én is jelzem!
Elküldve: 2006. 01. 05. 09:21
Ma hivtam oket, hogy megkaptak-e, mintha nem lattam volna, hogy igen... Igen megkaptak 15 nap amig a panaszkezelo csoport vagy ki elolvassa kemeny 1-2 oldalt... Hat hja... De nenike azt mondta, hogy meltanyosak szoktak lenni... Remeljuk tenyleg tortenik valami...
Elküldve: 2006. 01. 09. 10:15

Súgó
A téma zárva.