Invitel Invitel megoli Favorit plusz...
Elküldve: 2006. 03. 12. 12:06
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2006. 03. 12. 12:13
Azzal csak annyi a gond, hogy nem azt szolgáltatja az Invitel, ami a szerződésben van, azaz egyoldalúan megszegi a szerződést, és nem hajlandó a szerződésnek megfelelően (azaz kézi előválasztásra) átállítani a vonalat.
Ez pedig egyértelmű rosszhiszeműség, mert technikai akadálya nincsen.
A rosszhiszeműen eljáró félről pediglen nem igazán fogja a bíróság sem feltételezni, hogy a kifelejtett hűségidőtartam utólagos beírása jóhiszeműen történt (még ha valóban úgy is történt volna...
Üdv!
Szerkesztette: McLaca 2006. 03. 12. 12:15 -kor
Elküldve: 2006. 03. 12. 13:03
HA ugy van, ahogy Te irod, az ONMAGABAN eleg ahhoz, hogy semmisse nyilvanitsak a szerzodest. HA ez igy van, egyszeruen fel kell mondani, mint meg nem valosult. (igy viszont erdektelen a masik x.) de ezt en nem latom, mert szamomra ertelmezhetetlen kifejezeseket tartalmaz. es ezt leirtam nehany napja.
ugyhogy ebben a reszeben nincs, es nem is lehet vita kozottunk.
Elküldve: 2006. 03. 12. 14:12
Megpróbálom akkor vázolni, mi a gond azzal az előválasztással, vagyis amit én értettem meg belőle:
tehát kétféle módon lehet az Invitelt használni.
Egyrészt úgy, hogy alapból az eredeti szolgáltatódon keresztül bonyolítják a hívást, és mindig tárcsáznod kell az Invitel előhívóját, ha rajta keresztül akarod a hívást bonyolítani és számláztatni. A másik megoldás az, ha úgy állítják be a vonalat, hogy alapvetően minden hívásod az Invitelen keresztül megy, és ha a saját eredeti szolgáltatódon keresztül akarsz hívni, akkor az ő előhívóját kell hívni.
Tehát a fenti esetben a szerződésen az van bejelölve, hogy csak akkor menjen a hívás az Invitelen keresztül, ha az előhívóját tárcsázzák, ehhez képest úgy értelmeztem, a vonal mégis úgy van beállítva, hogy minden hívás az Invitelen keresztül megy alapesetben, és a régi, eredeti szolgáltatóhoz kell előhívót tárcsázni.
A probléma pedig ebből fakadt, mert a panaszos fél azt hitte, a szerződés szerint alapból az ereddeti szolgáltatón keresztül fog menni a hívás, amin úgy emlékszem (most nem olvastam vissza), hogy volt valami kiegészítő díjcsomag, XL, vagy eleve Favorit, amiben órákat lehet ingyen beszélgetni. De mivel a hívás rögtön az Invitelen keresztül ment - a szerződésben bejelölttel ellentétben - ezért elég kövér számla lett a vége. No és innen indul elsődlegesen a probléma, mert az ügyfélszolga szerint - ha jól olvastam - "nincs mit tenni", azaz nem hajlandók a szerződésnek megfelelően berendezni a szolgáltatást a vonalon.
Üdv!
Elküldve: 2006. 03. 12. 14:27
amit leirtal, na azt, pontosan tudom. az teljesen vilagos. amit nem tudok, hogy a szerzodesen szereplo kifejezes melyiket takarja. merthogy eleg furan van megfogalmazva ugyebar.. (en vagyok az, aki oruletbe kergeti a mobiltelefonos uzletkotot, mert ragaszkodik hozza, hogy magyarazzak el a "hivastartas" es a "hivasvarokoztatas" kozotti kulonbseget, es hidd el, meg nekik sem szokott sikerulni.
na EZERT irtam a "HA"-t.
Elküldve: 2006. 03. 12. 16:52
Idézet: pet - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 11:51
1. Autómatikus elöválasztó
2. Hüségszerzödés.
Szerintem ez a két pont a leglényegesebb az egész szerzödésben.
Ugy látszik hajthatatlan vagy.
Javaslom még az alábbi fórum látogatását:>>Link<<
Ide kéne belinkelni ezt a történetet, ha a szerzö nem akarja de megengedi akkor én belinkelném.
Ott legalább sok hozzáértö emberke megfordul.
Azért is érdekelne vmi jártas ember véleménye, mert már szeretném végre tudni, hogy melyikünk látja jobban a dolgokat.(bogdan vs. én)
Üdv.
Szeva!
Regiztem magam, de nem sikerult uj temat nyitnom.
Ha tudod nyugodtan linkeld, csak azert en is had tudjak az esemenyekrol.
Amugy orulok, hogy ennyiek fantaziajat megmozgatta a tema. Az egyetlen gond az, hogy sajnos en szenvedek vele es nekem van karom belole rendesen...
Mellesleg nem igazan zavar mar a dolog, legyenek rajt, nem erdekel, de automatan had telefonaljak mar a rohadt Favorittal, foleg, hogy mondjuk allandoan nem eppen kellemes a 1515 utogetese, nem is ezt kertuk alapbol meg ilyenek...
Udv.
Szerkesztette: Piton 2006. 03. 12. 16:53 -kor
Elküldve: 2006. 03. 13. 05:59
Jajj, már megint Invitel... A fogyvéd fórumon volt egymás után két eset is amikor az invitel ügynöke átverte a fogyasztót, és ez csak a jéghegy csúcsa...
Gratulálok a cég üzletpolitikájához:)
Nem olvastam elég alaposan végig a témát, szóval bocs ha olyat írok ami már volt...
Egy kérdés ilyen esetben mindig felmerül: tájékoztattak-e arról, hogy - mivel üzleten kívül kötött szerződésről van szó - a 370/2004 korm. rendelet szerint 8 munkanapon belül indoklás nélkül el lehet állni a szerződéstől? A 8 munkanap ugyan már lejárt, de ha nem tájékoztattak erről a lehetőségről - nekik kell bizonyítani, hogy ezt a tájékoztatást megadták, szvsz ezt leginkább csak az ügyfél által aláírt papírral tudják megtenni, amin szerepel ez a tájékoztatás - tehát ha nem tájékoztattak, hogy jogod van indoklás nélkül elállni, akkor a szerződés automatikusan semmis azaz az eredeti állapotot kell visszaállítani. Mivel a szerződés semmis, semmit nem kell fizetni.
Ha véletlenül mégis megadták ezt a tájékoztatást, akkor esetleg még annyi ötletem van, hogy ha vitatott a szerződés tartalma, a következő általános szabály irányt mutathat:
Ptk. 207. §
(1) A szerződési nyilatkozatot vita esetén úgy kell értelmezni, ahogyan azt a másik félnek a nyilatkozó feltehető akaratára és az eset körülményeire tekintettel a szavak általánosan elfogadott jelentése szerint értenie kellett.
(2) Ha a fogyasztói szerződés tartalma az (1) bekezdésben foglalt szabály alkalmazásával nem állapítható meg egyértelműen, a fogyasztó számára kedvezőbb értelmezést kell elfogadni.
Elküldve: 2006. 03. 13. 12:24
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 14:27
Az egyszer biztos, hogy kacifántos a megfogalmazás
Szóval a "hívásonkénti előválasztás" jelenti azt, hogy ha invitelen át akarsz hívni, akkor őt minden egyes alkalommal ki kell választani.
A "közvetítő előválasztás" azt jelenti, hogy előre kiválasztják az invitelt a vonalon, és alapból rajta megy át a hívás, a normál szolgáltatót kell innentől kezdve kézzel előválasztani.
Tényleg hülyén van megfogalmazva
De ha már így magyarázok
Hívástartás: Te hívás közben bármikor tartásba helyezheted a partnered, hogy pl. felhívj egy másik számot, vagy fogadd azt a hívást, ami a hívásvárakoztatás miatt kicsengő hangot hall a vonaladra, amin beszélsz, és várakozik (neked meg "bekopog" a szolgáltató).
Tehát a kettő együtt létezik, ha várakoztatott hívás fut be, azt az első beszélgetőpartner tartásba helyezésével tudod fogadni.
Üdv!
Elküldve: 2006. 03. 13. 12:33
a masikba koszonom a magyarazatodat (a szolgaltato honlapjan is fenn van), de amikor bent ugyintez az ember, es azt kerem, hogy "ha beszelek, akkor a hivo kapjon foglalt jelet", akkor az ott okoz am gondot, hogy akkor melyiket is kell be-x-elnijuk a ketto kozott.. szoval csak egy pelda, hogy meg az ugyfelszolgalat sem tudja sokszor (a biztonsagi ort kerdezte meg, es ott probalgattak!!
Elküldve: 2006. 03. 29. 15:05
Elküldve: 2006. 03. 29. 16:24
Üdv!
Elküldve: 2006. 04. 18. 20:14
Üdv!
Elküldve: 2006. 04. 25. 12:04
Kedves barátom céget alapít, ADSL előfizet, domaint bejegyeztet.
Az ADSL 25mbos tárhelyére szeretne felrakni egy weblapt. a Weblap egyes részei .htaccess-es lennének védve, ha az INVITEL 5 napja kitalálná nekünk a weblap elérési útvonalát a szerveren. PHP-t nem lehet futtani, így nem sikerült saját kútfőből kiderítenem..
Van valakinek valami épkézláb ötlete?

Súgó
A téma zárva.