Aku töltés gond ASUS A6R-B002
Elküldve: 2006. 01. 11. 01:01
Valaki legyen szives segítsen
A következő a gondom:
Vásároltunk egy ismerőssel 2 db ASUS A6R-B002 notebook-ot, ugyan ott és ugyan akkor mikor hazahoztam bekapcsoltam és az akuba volt valamennyi töltés. Na a leírás azt mondta hogy egyből tölteni kell de közbe be lehet kapcsolva a gép, mert ha hálózati táp van rá dugva nem az aku használja. Tehát először csutkára fel kell tölteni az aksit. Így ment a gép egy pár órát kb. 4-5 óra használat után kikapcsoltam a töltőn hagytam hogy majd északa feltölt. De másnapo délben még mindig világított a töltést jelző LED. Meguntam ugyanis a töltési idő max pár óra. Bekapcsoltam újra, de már aksiról és lemerítettem 5%-ra. Újra töltés de most sem töltött rajta semmit.
Kérdésem mit rontottam el? A másik notebooknak is ugyan ez a gondja. Az sem tölt semmit.
Előre is köszi a segítséget!
Elküldve: 2006. 01. 11. 01:48

Jahh es azzal hogy bekapcsoltad mielott feltoltott volna vagy radugtad volna a halozatra nem ronttal el semmit.
Elküldve: 2006. 01. 11. 01:53
A win azt írja hogy tölti. A gép elején lévő LED ami a töltést hivatott jelezni, pedig világít, ha lehúzom a töltőről és úgy használom akkor villog (a leírás szerint ezt is kell csinálnia ), de soha nem alszik el, ez jelezné hogy fel van töltve. A windows meg szorgosan csak azt mondja hogy a telep töltés alatt!
Köszi a segítséget, ha van még valami ötlet szivesen várom!
Elküldve: 2006. 01. 11. 01:57
Idézet
Nincs is benne szufla vagy van benne csak a %os erteke nagyon alacsony? Mert utobbi esetben sztem csak kalibralni kellene szegenyt. Nezz be a BIOSba van e ilyen funkcio. Ha ezt elinditod, akkor feltolti fullra, majd elkezdi meriteni 0-ig, utana ujra fullratolti. Ezek utan lehet korulbelul korrekt infot kapni hogy hany % es mennyit fog meg menni adott terheles mellett.
Elküldve: 2006. 01. 11. 02:02
Nem töltött, ezért fogtam és lemerítettem, hátha úgy majd tölt. Akkor sem töltött.
Most már nagyon alacsony százalékon. 1% de ez nem nő sehogy.
Van a BIOSban ilyen. Ez körülbelül mennyi időt vesz igénybe?
Elküldve: 2006. 01. 11. 02:22
Idézet: Buccho - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 2:02
Nem töltött, ezért fogtam és lemerítettem, hátha úgy majd tölt. Akkor sem töltött.
Most már nagyon alacsony százalékon. 1% de ez nem nő sehogy.
Van a BIOSban ilyen. Ez körülbelül mennyi időt vesz igénybe?
1%? Azaz ki is kapcsol szinte rogton?
Azt elfelejtettem irni, hogy par ora a muvelet, hisz feltolt, lemerit, majd feltolt. Inditsd el, aztan reggelre sztem vegez.

Elküldve: 2006. 01. 11. 09:34
Szerintetek meddig még hogy töltsön?
Elküldve: 2006. 01. 11. 10:41
Elküldve: 2006. 01. 11. 11:34
Beszéltem a kereskedővel, a kereskedő beszélt a nagykereskedővel, és azt mondták hogy vigyem vissza kicserélik csak meg kell várni az új szállítmányt ami jövőhét szerda. A kereskedő nem tudja azonnal rendezni a cserét, így nekem ez két utat jelent Pestre, egy út durván 200 km oda-vissza kicsit több ennél. Na meg nem leányálom egy akkora dobozzal utazgatni a vonaton.
Hát így jártam. Köszi
Elküldve: 2006. 01. 12. 15:31
Idézet: Buccho - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 11:34
Beszéltem a kereskedővel, a kereskedő beszélt a nagykereskedővel, és azt mondták hogy vigyem vissza kicserélik csak meg kell várni az új szállítmányt ami jövőhét szerda. A kereskedő nem tudja azonnal rendezni a cserét, így nekem ez két utat jelent Pestre, egy út durván 200 km oda-vissza kicsit több ennél. Na meg nem leányálom egy akkora dobozzal utazgatni a vonaton.
Hát így jártam. Köszi
Ha 3 napon belül nem viszed vissza, akkor nem kicserélni fogják, hanem javítani.
Át akarnak baszni!
3 napon belül csere vagy pénzvissza. Utána csak javítás.
Elküldve: 2006. 01. 14. 02:11
Azt mondták hogy igaz túl vagyok a 3 napon, de mivel bejelentettem, ezért cserélik a gépet, de el kell viniük bevizsgálásra.
Állítólag 3 napon belül cserélik, ha nincs az országban akkor az ASUS 10 napon belül biztosítja az új gépet.
Szerintem ez teljesen korrekt garanciális "szerviz" amúgy a gépet közben hazsnáltam és nekem tetszik, de ha ilyet vasároltok először nézzétek meg mielőtt elhozzátok!

Buccho
Elküldve: 2006. 01. 14. 02:15

Elküldve: 2006. 01. 28. 12:04
Elküldve: 2006. 01. 28. 16:23
Fogalmazzunk inkább úgy, hogyha lemeríted 3%alá, és nem töltöd fel pár napig, akkor szinte garantálható hogy azt már többet nem tudod feltölteni. Inkább mindíg 100% töltöttségi szint körül szeretnek lenni, de legjobb ha 10% nál már tuttira töltöd.
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram
Elküldve: 2006. 01. 28. 16:54
Elküldve: 2006. 01. 28. 18:13
Idézet: Bobby_Joe - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 16:54
Miert ne lehetne parkolni a Mammutnal?
Mikor vetted amugy? Online rendelted? Erre van vmi szabaly, de talan nem csak erre. Lehet hogy a szallitas koltseget is allnia kell a boltnak. Ezt mindenesetre olvasd el.
Amugy most ha jol ertem, akkor elvitted, kicsereltek es az is rossz vagy hogy is van ez? :confused:
Elküldve: 2006. 01. 28. 18:59
Hetvegere kellett a noti ezert nem rendeltem a neten, hanem telefonon megkerdeztem, hogy hany db van raktaron es mentem erte. Kb 22:30kor ertem haza. Toltore raraktam a gepet es reggel meg mindig toltott. Mondom mindegy en telepitem a wint. Felraktam s 47% volt az aksi toltottsege es meg mindig toltotte. Akkor elkezdtem kalibralni az aksit. 3 ora utan mar nagyon untam s akkor olvastam ezt a topicot. 2kor telefonaltam, hogy rakjak felre a notit ami meg van nekik raktaron, de azt "nem lehet", egyebkent a boltot (Extrem Digital) nem lehet kozvetlenul elerni telefonon, azon prozai oknal fogva, hogy a piac gazdasag ellenere megengedhetik maguknak a luxust, es nem tartanak telefon vonalat. A kozpontjukban beszeltem egy sraccal akinek meg mondtam is, hogy most felmegyek de lehet hogy nem lesz mar noti a boltban mire o csendben hallgatott a vonal vegen, (nyilvan bologatott) de legalabb azt megtudtam tole, hogy a raktar alapjan meg van egy gep a mammutban. Ergo a gepet lefoglalni nem tudtam viszont neki vagtam az utnak mert a noti meg kellett volna. Mikor felertem kozoltek, hogy notit 30 perce adtak el, ami ki van rakva tapizasra szinten le van foglalva. Hetvege leven a nagyker adatbazisat megnezni nem tudta az illetekes elado. Rendelest mindenestre leadtam, ha a nagykernek van akkor talan a jovo heten meg is jon. Kozben a sztorno szamla elkeszult, a gepet visszavasaroltak.
Ami a szallitast illeti, abba a kategoriaba tartozok (>50k vagy >100k), hogy fizetni nem kell erte, viszont nekem a heten mar kellett volna es ha penteken leadom a rendelest akkor, hetfon foglalkoznak vele, futar ceghez kerul kedd, mire hozzam szerda. Illetve pentek mert akkor erek haza. Ezert mentem szemelyesen.