HWSW Informatikai Kerekasztal: Tönkrement(?) VGA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tönkrement(?) VGA Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 02. 13:30

Sziasztok!

Egy haverom 9800PRO videókártyáján ment tönkre a ventillátor, és az éjjel, miután nem kapcsolta ki a gépét, ilyen lett a képe:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Lehet/érdemes-e javítani a videókártyáját? Ha igen, akkor hol???

Válaszotokat a nevében előre is köszönöm!

Szerkesztette: Ghilette 2006. 03. 02. 13:31 -kor

. . . a n y t h i n g

#2 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 13:38

ez bizony halott.
tegnap ugyanigy halt el kamikaze bocinál egy ugyanilyen kártya ugyanilyen tünetekkel...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#3 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 14:44

Órajelet meg lehet próbálni visszavenni. Hátha...

De asszem ez röviden kuka :(
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#4 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 15:08

Órajelet mint BoGab mondta visszavenni. Érdemes.
Ha pedig megvolt húzva a kari és úgy lett bekapcsolva hagyva, akkor elég valószinü hogy kuka lesz belőle.
Unokatesóm is így járt. Megvolt húzva, éjjelre ment suta nemvette vissza, venti leállt, és ugyan ilyen lett a kép. Az egy Radeon 9600 volt, ha emlékezetem nem halt, nem volt akkora kár mint egy 9800.

Szerkesztette: -=(Chrystopher)=- 2006. 03. 02. 15:10 -kor

Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#5 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 17:40

Húzva nem volt, de idegesítő, hogy tegnap még / persze akkor még jó volt/ mondtam neki az órajelcsökkentést, de persze nem állítottuk át / pizza és sör rulez/, mára meg ez lett...
Köszönöm a válaszokat, zárható :(
. . . a n y t h i n g

#6 Felhasználó inaktív   Dark Elf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 17:40

Idézet: Ghilette - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 12:30

Sziasztok!

Egy haverom 9800PRO videókártyáján ment tönkre a ventillátor, és az éjjel, miután nem kapcsolta ki a gépét, ilyen lett a képe:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Lehet/érdemes-e javítani a videókártyáját? Ha igen, akkor hol???

Válaszotokat a nevében előre is köszönöm!

ez igencsak halottnak tünik a gpu-órajelét kezd el visszavenni 10Mhz-ével ha megjavul a kép utána addig emeld 1Mhz-ként amig a hiba nem jelentkezik újra...
ASUS P5ND2-SLI + P840D 3,2ghz DualCore lga775 proci + 2x1gb DDR2-667 Samsung memória- 7900GT GS 512Mb+Zalman

#7 Felhasználó inaktív   RedRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 18:45

:spirit:  :burr:  :(
Ez bizony halott...
Kár érte.
Asus P5QL-E, Intel C2D E7300, Sapphire HD4850 TOXIC, 2X1Gb Geil Blackdragon 800 Mhz DDR2, Samsung 120GB HDD, Samsung 80GB HDD, Corsair450W, Aerocool GT-1000 GOLDEN TOWER,
Samsung DVD író, ACER AL1916W.

#8 Felhasználó inaktív   lada22 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 04. 17:20

Idézet: Dark Elf - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 17:40

ez igencsak halottnak tünik a gpu-órajelét kezd el visszavenni 10Mhz-ével ha megjavul a kép utána addig emeld 1Mhz-ként amig a hiba nem jelentkezik újra...

Hali!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy a GPU órajelét hogy lehet húzni/visszavenni??
Milyen progit ismertek erre??

#9 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 17:58

Idézet: lada22 - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 18:20

Hali!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy a GPU órajelét hogy lehet húzni/visszavenni??
Milyen progit ismertek erre??

ATi-ra atitool.

Szerkesztette: BoGab 2006. 03. 04. 18:00 -kor

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#10 Felhasználó inaktív   sKeLeToR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 03. 04. 18:16

Ááááhh, ez már szinte nekem is fáj, mármint a képek :(
Ha Chuck Norris beleesik a vízbe, akkor ő nem lesz vizes, hanem a víz lesz Chuck Norris-os! :-D

#11 Felhasználó inaktív   Haladó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 20:02

Sziasztok! Érdekelnének ezek a halott videokarik, ha kidobnátok őket. Keressetek meg.
Üdv

#12 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 00:51

Idézet: Haladó - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 20:02

Sziasztok! Érdekelnének ezek a halott videokarik, ha kidobnátok őket. Keressetek meg.
Üdv

Gyűjtöd?

#13 Felhasználó inaktív   zord 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 02:01

Nekem is VGA kártya bajom lenne.

Lécci nézzétek meg, hogy ez is szemét? vagy mit lehet még mást csinálni?

http://img.tar.hu/bo...e2/20191012.jpg

http://img.tar.hu/bo...e2/20191010.jpg

http://img.tar.hu/bo...e2/20191008.jpg

Egyik napról a másikra elkezdett csíkozni valami, aztán haverral kicsere vga kard, az övével meg jó volt. Megnéztem, az enyém ventillátora működik. Mi ütötte (a 3 éves ASUS Gef4 Ti4200 Deluxomat)?
Nem volt túlhajva sem, semmi.

Olyan a hiba, hogy nem mindig jelentkezik - képfrissítésnél eltűnik -, de egyre több függőleges vonalat rajzol a képre. Először boot-olásnál tett ki egy-két karaktert a képre mindig ugyan oda, meg internet böngészésnél, filmnézésnél, CSS-zésnél (game) jelentkezett, mostmár a vindoz háttérképemen is ott vannak a függőleges vékony csíkok. És minden háttér előtt más színű.
Az ASUS SmartDoctor meg aszongy minden oké.
A winamp-os kép azt ábrázolja, hogy ha mozgatom a winampot magát (egérrel a fejlécen), akkor tele szemeteli a sötét részét kék csíkokkal... :(

Mivel anno elég drága volt a kártya, nem lehet esetleg javítatni?, vagy ha elviszem, ahol vettem (már nem garis), akkor ott mit tudnak csinálni. Nem szeretnék új kártyát venni...

Lécci help!
Köszi!

#14 Felhasználó inaktív   ,,GERI'' 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 03:54

Idézet: zord - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 2:01

Nekem is VGA kártya bajom lenne.

Lécci nézzétek meg, hogy ez is szemét? vagy mit lehet még mást csinálni?

http://img.tar.hu/bo...e2/20191012.jpg

http://img.tar.hu/bo...e2/20191010.jpg

http://img.tar.hu/bo...e2/20191008.jpg

Egyik napról a másikra elkezdett csíkozni valami, aztán haverral kicsere vga kard, az övével meg jó volt. Megnéztem, az enyém ventillátora működik. Mi ütötte (a 3 éves ASUS Gef4 Ti4200 Deluxomat)?
Nem volt túlhajva sem, semmi.

Olyan a hiba, hogy nem mindig jelentkezik - képfrissítésnél eltűnik -, de egyre több függőleges vonalat rajzol a képre. Először boot-olásnál tett ki egy-két karaktert a képre mindig ugyan oda, meg internet böngészésnél, filmnézésnél, CSS-zésnél (game) jelentkezett, mostmár a vindoz háttérképemen is ott vannak a függőleges vékony csíkok. És minden háttér előtt más színű.
Az ASUS SmartDoctor meg aszongy minden oké.
A winamp-os kép azt ábrázolja, hogy ha mozgatom a winampot magát (egérrel a fejlécen), akkor tele szemeteli a sötét részét kék csíkokkal... :(

Mivel anno elég drága volt a kártya, nem lehet esetleg javítatni?, vagy ha elviszem, ahol vettem (már nem garis), akkor ott mit tudnak csinálni. Nem szeretnék új kártyát venni...

Lécci help!
Köszi!

Lehet hogy a borda nem érintkezik megfelelően a GPU-val? Ellenőrizd... Azonban valószínűleg érintkezik...
Az az igazság, hogy ez a hiba idővel a kártyák nagy részénél előjön. Főleg az ilyen durvább kariknál, mert ugye ezek azért rendesen meg vannak tápolva, főleg a Ti4200-ak.
Nekem is van egy Ti4200-am, az is kicsit hasonló tüneteket produkál. Azonban nem kell vele foglalkozni. Vedd kicsit vissza az órajelt, biztosítsd hogy a levegő megfelelően áramoljon körülötte, és akkor még jó pár évig kiszolgál a kari.

A 9800pro-s képekre nem tudok mit mondani, leszámítva azt, hogy szar ventiket raknak a 9800pro-ra, csoda hogy alapból egyáltalán nem füstölnek el ezek a karik. Az én Radeon9800pro-mon is mindíg beáll a venti, és nekiáll pöttyözni a képet, stb, ekkor be kell neki tekerni manuálisan, kézzel a ventit és akkor nem pöttyöz :D Szóval ezt a problémát én úgy hidaltam átt a Radeon9800pro-mal, hogy kivettem a számítógépből addíg, amíg valami normális hűttőt nem találok rá. Most egy Voodoo3 van a gépben, de majd Ti4200 lesz (a pöttyözős :p) később, a Radír meg pihen... Úgysem játszok.

#15 Felhasználó inaktív   lada22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 10:58

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 17:58

ATi-ra atitool.

Ez OK, és mondjuk egy gef 4 Ti4200-as kártya órajelén hogy lehet buherálni??
Sajna az én kártyám is rosszalkodik mostanában,úgyhogy érdekelne a dolog.
:confused:

#16 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 11:24

Idézet: lada22 - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 11:58

Nvidiában annyira nem vagyok otthon, de
http://downloads.gur...oad.php?det=911
ezt találtam, azért várd meg, amíg egy hozzáértő is nyilatkozik :D

http://downloads.gur...oad.php?det=163

Esetleg ez.

Szerkesztette: BoGab 2006. 03. 05. 11:26 -kor

#17 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 11:55

Idézet: lada22 - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 10:58

A legegyszerűbben úgy, ha a mellékelt file-t letöltöd, és hozzáadod a registryhez. Ekkor megjelenik a driver beállításoknál az Órajelfrekvenciák menüpont, ahol tudod állítani a kártya órajelét.

Csatolt fájl:

"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#18 Felhasználó inaktív   zord 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 14:49

Idézet: ,,GERI'' - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 2:54

Lehet hogy a borda nem érintkezik megfelelően a GPU-val? Ellenőrizd... Azonban valószínűleg érintkezik...
Az az igazság, hogy ez a hiba idővel a kártyák nagy részénél előjön. Főleg az ilyen durvább kariknál, mert ugye ezek azért rendesen meg vannak tápolva, főleg a Ti4200-ak.
Nekem is van egy Ti4200-am, az is kicsit hasonló tüneteket produkál. Azonban nem kell vele foglalkozni. Vedd kicsit vissza az órajelt, biztosítsd hogy a levegő megfelelően áramoljon körülötte, és akkor még jó pár évig kiszolgál a kari.

Mondjuk a bordát nem is néztem, majd megnézem. Az is érdekes, hogy a havernak - akinek ugyanilyen kártyája van -, neki a ventillátora állt le. Ő vett rá egy Arctic (vagy ilyesmi...) hűtős cuccot, ami a gpu-ra sokkal jobban felfexik, nem 2 pöcökkel, hanem 4 csavarral lehet felfogatni rá. Az övé müxik.
Én órajel állítgatásra a 'ASUS Enhanced Driver v1.22' és a 'ASUS SmartDoctor v4.80'-t használom. (ASUS a kártya) Persze ezek mást is csinálnak (ventillátor sebesség, hőmérsékletet is mér). Állítgattam le 10-essével a gpu sebességét, meg a memória sebességét is, semmi javulás (lementem a minimumra).
Meg mostmár a vinfos háttérképnél is csíkoz, meg boot-oláskor is nem 1, már 2 krixkrax van a képen.
Sztem így nem lesz hosszú életű ez a xar. (mérges) Gondoltam nem 3 évig lesz jó ez a 80e Ft-os cucc  :mad:
Az halva születtett ötlet, hogy az üzletben próbálkozzam, ahol vettem? (bár nem tom mivel. de ha van pl. egy fényképezőm, ami pont gari után 1 nappal megy tönkra, akkor azt még lehet szervízelni x forintért, ezt nem lehet valahogy? tom kifutott dolog, de hátha.... <- jól kétségbe vagyok esve, mi? :) )

A gép szellőzik, és nem hiszem, hogy a sok CS fekteti meg. Az hogy a gép állandóan megy (de a monitor ki van kapcsolva éjjel), az lehet, hogy nem jó neki?

#19 Felhasználó inaktív   ,,GERI'' 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 15:34

Idézet: zord - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 14:49

Mondjuk a bordát nem is néztem, majd megnézem. Az is érdekes, hogy a havernak - akinek ugyanilyen kártyája van -, neki a ventillátora állt le. Ő vett rá egy Arctic (vagy ilyesmi...) hűtős cuccot, ami a gpu-ra sokkal jobban felfexik, nem 2 pöcökkel, hanem 4 csavarral lehet felfogatni rá. Az övé müxik.
Én órajel állítgatásra a 'ASUS Enhanced Driver v1.22' és a 'ASUS SmartDoctor v4.80'-t használom. (ASUS a kártya) Persze ezek mást is csinálnak (ventillátor sebesség, hőmérsékletet is mér). Állítgattam le 10-essével a gpu sebességét, meg a memória sebességét is, semmi javulás (lementem a minimumra).
Meg mostmár a vinfos háttérképnél is csíkoz, meg boot-oláskor is nem 1, már 2 krixkrax van a képen.
Sztem így nem lesz hosszú életű ez a xar. (mérges) Gondoltam nem 3 évig lesz jó ez a 80e Ft-os cucc  :mad:
Az halva születtett ötlet, hogy az üzletben próbálkozzam, ahol vettem? (bár nem tom mivel. de ha van pl. egy fényképezőm, ami pont gari után 1 nappal megy tönkra, akkor azt még lehet szervízelni x forintért, ezt nem lehet valahogy? tom kifutott dolog, de hátha.... <- jól kétségbe vagyok esve, mi? :) )

A gép szellőzik, és nem hiszem, hogy a sok CS fekteti meg. Az hogy a gép állandóan megy (de a monitor ki van kapcsolva éjjel), az lehet, hogy nem jó neki?

Ja hogy garis a matuzsálem :D
Természetesen ez garis probléma, ki is cserélik.

#20 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 21:39

Fele órajelen is halott volt a GPU. Jövő héten vesz egy 6800-ast vagy 1600prot. Utólag belegondolva nekem is halogatott jópár éve az Elephant 3DFx kártyám - kifagyott már a logónál. Asszem 100-110 MHz-en futott a GPUja :). Na amit utána művelt az Úr Komjúter, az már másik topicba való.
. . . a n y t h i n g

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó