HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP telepítés 34. percébe(háralevö) lefagy - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP telepítés 34. percébe(háralevö) lefagy BIOS vagy hardwer probléma? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   colonbo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 16. 20:37

Sziasztok!
Alaplap és procit cseréltem a gépembe.
A jelenjegi konfiguráció:
- Alaplap: P4S800D-X
- Processor:Intel P4 L1 16k,L2 1M,frekvencia:2,4Ghz
- Memória 256M DDR
- Video kártya:Geforce2 64Mbyte
- Whincester:120 Gbyte vagy 7Gbyte Maxtor
Az alaplap és procin kívül minden más egységgel próbáltam telepíteni az XP-t,de leállt ,amikor 34...35 perc volt hátra a telepítésből.

Találkoztatok ilyennel? Ez hardver hagy Bios hiba...?

Másik gép segítségével megnéztem az ASUS honlapon a BIOS verzió számát és a legújabb volt benne!!
Mit tegyek?

Üdv. colombo

#2 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 16. 20:40

te is engedélyezd a floppit.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#3 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 20:46

1 nyomni egy cmos reset -et a deszkának
2 alaposan le kell dördölni a particiót amire az xp menne mert lehet talál vmit stb - mélyformázás
3 dzsámperelést átlesni, ide kábeleket kicserélni
4 ahhoz jobban értőt közelebb engedni

ui:
de az is lehet, hogy csak bedöglött az a ramocska

Szerkesztette: hekkerbarbi 2006. 04. 16. 21:05 -kor

Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#4 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 22:32

Hibas rammal nem szokott odaig eljutni a telepito.

#5 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 22:46

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 20:46

2 alaposan le kell dördölni a particiót amire az xp menne mert lehet

Nem tudom sima formázás miért nem elég? :rolleyes: Ez a mélyformázás mánia már az agyamra megy!Tudod,hogy zet egyáltalán mire találták ki? :think:

#6 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 22:56

próbáld másik windowsall,

de sztem csak egy eressz rá egy fprotot mert sztem rossz sector lesz a hiba.
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#7 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 23:17

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 21:46

2 alaposan le kell dördölni a particiót amire az xp menne mert lehet talál vmit stb - mélyformázás

low level formatra gondolsz?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#8 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 00:21

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 0:17

low level formatra gondolsz?

nem feltétlenűl llf, pl. az acronis disc dir. suitban van biztonsági törlés ami valósan felülírja és törli a particiót - nomegpersze ha hiba van rajta az így egyből kiderül
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#9 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 00:41

Ja jó, csak mert a low level format nem lenne túl egészséges a winyó számára....
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#10 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 17. 07:40

-Elegendő, ha a rendszertöltő terület íródik felül, ehhez felesleges zerofill meg egyéb néven reklámozott, nem LLF, legrosszabb esetben is a win98 fdsik /mbr kapcsolóval megteszi, ezt érdemes kipróbálni, bár ha az első indulást túléli, akkor ott sem nagyon lehet gond, a durva hiba meg a sima formázáskor is előjön (olvasási teszt...).
-Amióta smart működik, a gyakorlati használat során nem fordulhat elő hibás szektor, hacsak nem növekednek drasztikusan. Ha ezek száma túllépi a smart határértéket, az alaplapi beállításoktól függően induláskor meg fog jelenni, egyébként a vinyó áthelyezi a sérült területről mentehtő adatot erre fenntartott "vakterületre" és úgymond belső használatban hibásnak jelöli a területet, vagyis a rendszer felől nem fog látszani (ha hibás a kinyert adat, az persze lehet logikai hiba a fájlrendszerben, de nem jelllemző, egy-egy hibás szektorból gyakorlatilag a kódolás miatt visszanyerhető az adat).
-Az Fprot vírusirtó szoftver, nem lemezellenőrző ( :lol: )
-Memóriahiba ettől függetlenül elképzelhető (Nyunyu, elfelejtettem válaszolni Neked :omg: ), ha valami magasabb címen van a hiba, elképzelhető, hogy pont akkor nyúl oda a telepítő, amikor pl. a registry-t építgeti, érdemes lenne tesztelni.
-Floppinak ehhez végképp semmi köze, az a telepítés indításakor szokott probléma lenni.

Nna, hogy érdemben is szóljak: Fogalmam sincs :D
Érdemes lenne alkatrészeket újra dugni, vinyó adatkábelét kicserélni, optikai meghajtót, kábelét kicserélni, tápfeszekre egy pillantást vetni (bár ezeket sem tartom valószínűnek, akkor nem ugyanott vágná ki, bár..)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#11 Felhasználó inaktív   Topmaker 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 17. 07:43

Memóriánál nem mindig ugyanakkor fagyna ki.

#12 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 07:49

Idézet: Topmaker - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 8:43

Majdnem percre pontosan képes ugyanott kifagyni, és azért írtam, mert előfordult már :rolleyes: .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#13 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 23:11

Idézet: didyman - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 7:49

Majdnem percre pontosan képes ugyanott kifagyni, és azért írtam, mert előfordult már :rolleyes: .

Végre egy hozzáértő is hozzászólt! :D Üdv didyman! ;)

#14 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 23:22

nekem akkor fagyott ki 30pár percnél, amikor badsectoros volt a 120-as sata seagate-m.
ennyit tudok hozzászólni, kérem kapcsolja ki :)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#15 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 23:24

Idézet: Topmaker - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 8:43

Volt egy cpq laptopom, az 18. percben hasalt el. 40-ből 40szer, RAMhiba miatt...

Amúgy 34. perc körül vannak a floppy-s szívások, hogy ha biosban engedélyezve van, akkor ránéz, oszt ha nincs floppy, vagy rosszul van fent a kábel, akkor nem fagy ki, csak k. sok idő, mire timeoutol. Nekem volt még ilyen dolog bados vinyó miatt is, meg a tököm tudja, mindig ugyanott...
Make love not Wor.

#16 Felhasználó inaktív   shaq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 10:21

Pár hasznos lépés:
- komolyabb HW hiba esetén pl win2k is elhasal ha nem telepítéskor akkor utánna, tehát próbáld más oprendszerrel
- memóriára ott a memtest program lemezről boot
- én inkább HW hibára gyanakodnék, hacsak a biost nem turtad agyon :D, de egy törlés a biosnak visszahozza a gyári alap beállításokat
- a nem szükséges eszközöket amíg tesztelsz húzd le/ki pl ha van hangkártya, lan stb

egyszóval okoságot mondhat mindenki de ezt ki kell tesztelned :)

jóhír? :) kezem alatt volt egy gép ami az ucsó 4 percben hasalt el. macerásabb volt tesztelni :)
az vga hiba volt

#17 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 10:18

Idézet: Asker - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 23:56

próbáld másik windowsall,

Ezt javasolnám én is.

Jártam ugyanis már úgy, hogy egy bizonyos win verziót egy gépre nem tudtam feltelepíteni az istenért sem ugyanígy lefagyott a telepítés ahogy a topicnyitó írta. Az érdekes a dologban, hogy az ominózus gépre egy másik win simán felment és azelőtt és azután is gond nélkül stabilan működik. Ha bármi bad sector, ram hiba lenne már lett volna vagyás, de nincs. Ja és ez egy noti esetén volt, 1,5 év után reinstallt akartam és egy újabb wint akartam rárakni, ami tartalmazza a frissítéseket, hogy ne kelljen updatelni. Utána feltettem egy régebbi wint az csont nélkül felmászott és frissítette magát mindennel és megy azóta is már 2 hónapja gond nélkül.
A szitu sava borsa viszont az, hogy az ominózus nem felmenős win a másik gépemre meg gond nélkül települt és azon meg az van fent. X akta.  :D
My photos

#18 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 12:46

nekunk amikor a winyo nem ugy volt bekotve ahogy szerette volna akkor csinalt ilyet.
aztan attettuk a masik ide csatornara es utana jo volt. illetve meg aszem volt olyan is amikor a biosban a flopy meghajto nem jol volt beallitva.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#19 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 06:44

Egy tipp, hátha bejön: win telepítésénél ne használj gyorsformázást, mert néha a miatt is szokot szarakodni
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#20 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 13:22

Nálam is előjött ez a helyzet, még pedig a következő történetben:

Működő gép(PentiumD 805, Gigabyte 945, 2x256 Kingston, 160Gb sata Samsung, Asus 66000gt, floppy nincs) rajta működő windowsXp Pro Hun sp2, ezen akarok futtatni egy frissítő telepítést.

újraindulgat a gép, csinálja a telepítést, ahogy kell, és a 34. percben megáll. az állapozjelző indikátor szaladgál, a szöveg néha változik. 1 órán át hagytam és semmi. próbáltam flopyt rakni rá, attól sem lett jobb a helyzet, ha már floppyt raktam, biost is frissítettem, az sem segített. De uagyanezen gép, ugyan ezen a winyójának másik particiójára gond nélkül felszaladt ugyan ez a windows. Szóval, hgoyan tudnám ezt a dolgot kiküszöbölni, és aha sokat várok, tovább megy a 34. percnél?
It's not bug, it's future.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó