Windows XP telepítés 34. percébe(háralevö) lefagy BIOS vagy hardwer probléma?
Elküldve: 2006. 04. 30. 14:06
Ha nem RAID uzemmodban van, akkor is probald meg a flokit, hatha a Win alap driverevel nem kompatibilis az alaplap...
Elküldve: 2006. 04. 30. 14:22
Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 14:06
Ha nem RAID uzemmodban van, akkor is probald meg a flokit, hatha a Win alap driverevel nem kompatibilis az alaplap...
hát, ahoz újra kellene kezdenem a telepítést, vagy megpróbálom a frissítés javítását, hátha ott tudok adni neki sata driver lemezt. a,ugy meg nem raid üzemmódban van, hanem automatic-on.
Elküldve: 2006. 04. 30. 20:32
Elküldve: 2006. 05. 08. 23:48
2. gyári install lemezt használni, vagyha ezen alapuló splitstreamelt írott lemez van, akkor azt a lemezt igen jó minőségű hordozóra CLV módban, tehát 8x-12x sebességen kéne megírni, nem 666x-es sebességen.
3. jó minőségű legyen a CD meghajtó amiről telepítesz.
4. pata esetben az IDE kábel ne legyen 40 centinél hoszabb, lehetőleg 80 eres legyen. a divatkábelek (uv világítós) meg a többi szarság kerülendő.
5. az "agresszív" RAM tuning helyett, annak paramétereit olvastassuk ki az SPD-k ből.
6. ha gond van, akkor az install kit ne valami nLite-olt izé legyen.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2006. 05. 16. 16:56
Elküldve: 2006. 05. 26. 11:45
uff, én szólottam, a főokoska :Đ
(de ha tuti biztosra akarnál menni, akko' próbáld másik windózzal, cserélj ramot, idekábelt, vinyót,tápot, meg esetleg még a cdromot, talán VGA-t is, sőt, a lapot, aztán ha ezután sem jó, akkor a monitorban lesz a hiba
/, . . . . . . .; ~ ~ ~ ; '"##########.:
Í@@@@@@@@@@; . ~ ~ ~ , . . . . . .:
I@@@@@@@@@@@@. ~ ,@@@@@@@@@@@@@.
A kormány súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét!
Elküldve: 2006. 06. 15. 00:36
Na most
Formáznám én rendesen, de a problémám az, hogy a felhasználói könyvtárban vannak dolgaim, amik kellenének, viszont úgy volt megoldva, hogy volt a fiókomon jelszó, de TweakUI-ban automatikus indulásra tettem... És hát így nem tudok belépni abba a könyvtárba.
Gyorsan felnyomtam egy kis vinyóra a Windows-t, hogy utánanézzek ezeknek, de eddig nem találtam semmit. Ja, ide felkúszott normálisan
Még megpróbálom úgy, hogy minden hálózati dolgot letiltok, és úgy, hátha valami információ/betöltés a rossz windows-ba benn maradt ezzel kapcsolatban
Addig ha abban tudnátok segíteni, hogy hogyan tudok belépni így, a jelszózott felhasználói fiókomba, sokat segítenétek...
Köszi
Elküldve: 2006. 06. 19. 14:12
Nekem olyanom volt, hogy windóz indítás =kékhalál. csökkentett mód=kékhalál(eddig müködött).
Telepítő be! Windóz frissítés (mivel fontos volt a winyó tartalma) 34.percben eszközök telepítésénél
kifagyott (knight rider ment, kép is cserélődött, csak 2 óra múlva is itt tartott).
Fogtam a másik winyót felpakoltam rá egy windózt (ugyanez a gép) aztán adatmentés!
Utána mint aki jól végezte dolgát rányomtam az új winfos telepítésre teljes formázás
Most frankón felkúszott! majd adatok visszaállítása! :o
KB 2hónappal rá: gép indítás =kékhalál
Letiltott hardware-ek engedélyezése: windóz indítóképernyő. Videókari driver feltevése =kékhalál
csökkentett m. videókari driver le =indítóképernyő
Új Frissebb driver keresése + felpakolása = windóz Müxik
(utólag videókari: Geforce 6600 + innovision + 256mb ram)(ez sz*rakodott)(nem reklám)
Tanulság: mindig tessék arra gondolni, hogy nem vmijem hardware kompatibilitási- V. driverprobléma V. csak egyszerűen a windows nem bírja a cuccot.
Szerintem általában mindíg valamilyen hardware-probléma van a háttékben (A windóz nem tudja felrakni hozzá a drivert, v. valami más)
Elküldve: 2006. 06. 19. 14:32
Idézet: LaMotta - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 1:36
Na most
Formáznám én rendesen, de a problémám az, hogy a felhasználói könyvtárban vannak dolgaim, amik kellenének, viszont úgy volt megoldva, hogy volt a fiókomon jelszó, de TweakUI-ban automatikus indulásra tettem... És hát így nem tudok belépni abba a könyvtárba.
Gyorsan felnyomtam egy kis vinyóra a Windows-t, hogy utánanézzek ezeknek, de eddig nem találtam semmit. Ja, ide felkúszott normálisan
Még megpróbálom úgy, hogy minden hálózati dolgot letiltok, és úgy, hátha valami információ/betöltés a rossz windows-ba benn maradt ezzel kapcsolatban
Addig ha abban tudnátok segíteni, hogy hogyan tudok belépni így, a jelszózott felhasználói fiókomba, sokat segítenétek...
Köszi
Slax Linux LiveCD példul megfelelő. Letöltés innen: <a href='http://slax-hu.xsak.hu/slax-hu-5.1.0-003.iso' target='_blank'>http://slax-hu.xsak.hu/slax-hu-5.1.0-003.iso</a>
Van asszem dosos floppys ntfs olvasó is, de egyrészt nem ismerem, másrészt ez tuti. Az a tréfa, hogy nem minden filekezelő olvassa a védett könyvtárat, amelyik meg igen, az az ékezetes bötűkkel áll hadilábon. Tehát próba: konzolból rögtön a név/jelszó megadása után Midnight Commanderrel - hívójele mc - illetve a grafikus felületen konzolt nyitva szintén az mc-vel, valamint a grafikus filekezelővel. Valamelyik kombináció menni fog. A tárolókat a /mnt könyvtárban találod.
Szerkesztette: Kernelpanic 2006. 06. 19. 14:54 -kor
Elküldve: 2006. 06. 19. 14:47
Idézet: GRFT - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 15:12
Nekem olyanom volt, hogy windóz indítás =kékhalál. csökkentett mód=kékhalál(eddig müködött).
Telepítő be! Windóz frissítés (mivel fontos volt a winyó tartalma) 34.percben eszközök telepítésénél
kifagyott (knight rider ment, kép is cserélődött, csak 2 óra múlva is itt tartott).
Fogtam a másik winyót felpakoltam rá egy windózt (ugyanez a gép) aztán adatmentés!
Utána mint aki jól végezte dolgát rányomtam az új winfos telepítésre teljes formázás
Most frankón felkúszott! majd adatok visszaállítása! :o
KB 2hónappal rá: gép indítás =kékhalál
Letiltott hardware-ek engedélyezése: windóz indítóképernyő. Videókari driver feltevése =kékhalál
csökkentett m. videókari driver le =indítóképernyő
Új Frissebb driver keresése + felpakolása = windóz Müxik
(utólag videókari: Geforce 6600 + innovision + 256mb ram)(ez sz*rakodott)(nem reklám)
Tanulság: mindig tessék arra gondolni, hogy nem vmijem hardware kompatibilitási- V. driverprobléma V. csak egyszerűen a windows nem bírja a cuccot.
Szerintem általában mindíg valamilyen hardware-probléma van a háttékben (A windóz nem tudja felrakni hozzá a drivert, v. valami más)
Merevlemez smart állapotát meg kéne lesni.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 06. 19. 21:31
Idézet: didyman - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 14:47
Lemezen az everest semmi hibát nem talált "Reallocated sector count - küszöb =63 - adat=0"
amúgy meg a wincsi zsír új volt (1/2 hónapos)
Elküldve: 2006. 06. 20. 07:43
Elküldve: 2007. 08. 31. 09:02
Win xp 34. percben eszköztekepítés címszónál egyszerűen kifagy... nomár nem írnék ide ha tudnám hogy ez vagy a 30. alkalom volt 10 különböző xp telepítő lemezzel. Igaz 3 alalommal siekrült feltelíptenem az oprendszert:P, de most nem is ez a fontos hanem hogy szinte minden hardware elem cserélve lett procin, alaplapon kívül:P.
Igen gondolom én ezeket is kikellett volan cserélni csakhogy a mostani configommal hasznéltam az xp-t 3 hétig amikor fogta magát és a rendszerbetöltést állandó idejűre vette és tovább menni sem akart...
Biosba nemigazán turkáltam próbáltma kindulni abból az állapotból mikor felment a gépre az xp. Igazából itt nagyon megvagyok lőve mert ha felment akkor mégegyszer felkéne mennie.
Sajnos nem ment fel és azóta nem is erőltettem, bár gondoltam hogy új idekábeleket beszerzek és majd egy új winyót is...
Akinek vansok-sok tippje annak nagyon hálás lennék érte:)
Olvastam az előző hozzászólásokat deh nem találtam köztük a gyógyírt
Kezdem azt hinni hoyg ez a 3 alkalom csoda volt aközel 2 év win 2000 használatáhooz képest:(
Elküldve: 2007. 08. 31. 14:03
Idézet: tarti19 - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 9:02
Win xp 34. percben eszköztekepítés címszónál egyszerűen kifagy... nomár nem írnék ide ha tudnám hogy ez vagy a 30. alkalom volt 10 különböző xp telepítő lemezzel. Igaz 3 alalommal siekrült feltelíptenem az oprendszert:P, de most nem is ez a fontos hanem hogy szinte minden hardware elem cserélve lett procin, alaplapon kívül:P.
Igen gondolom én ezeket is kikellett volan cserélni csakhogy a mostani configommal hasznéltam az xp-t 3 hétig amikor fogta magát és a rendszerbetöltést állandó idejűre vette és tovább menni sem akart...
Biosba nemigazán turkáltam próbáltma kindulni abból az állapotból mikor felment a gépre az xp. Igazából itt nagyon megvagyok lőve mert ha felment akkor mégegyszer felkéne mennie.
Sajnos nem ment fel és azóta nem is erőltettem, bár gondoltam hogy új idekábeleket beszerzek és majd egy új winyót is...
Kezdem azt hinni hoyg ez a 3 alkalom csoda volt aközel 2 év win 2000 használatáhooz képest:(
Tiltsd le a hálókártyát a biosban.
Ha akkor sem megy, akkor a hangot is.
Ha fenn van a rendszer engedd vissza.
Elküldve: 2007. 08. 31. 15:19
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2007. 08. 31. 15:28
Havernak telepítettem a gépet és nem votl rendesen a helyén ahálókártya aztán mindig a 34. percben megyfagyott. Helyreraktam és már jó is volt.
Illetve szar Win CD is okozhatja.
Elküldve: 2007. 08. 31. 15:30
Idézet: tarti19 - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 10:02
Hang vezérlési probléma. Nekem a kissé lógó Au2 kártya csinálta ezt a géppel mikor meg lett mozgatva véletlen.
Nekem csak Reinstal segített.
Elküldve: 2007. 09. 10. 07:05
igen integrált hangkarim van
már asszem tiltottam is őket deh ez biztos hogy már vagy 1 éve történt:P
xp cd kifogástalan:) mindenkinél felment eddig pöcre az xp:)
remélem megoldja a kis problémát:) mert azért xp alatt többminden elfut és gyorsabb is mint a 2000:)
Bár nekem több mint 2 éve van win 2000-m és túl sok problémát nem találtam vele kapcsolatban.
És ha mondjuk utána is lefagya telepítés? remélem ilyen nem fog előfordulni:)
realtek alaplapi hangkari van bent és a hálókari is szintén integrált.
Mégegyszer köszönöm a segítségeket:)
Tarti
Elküldve: 2008. 12. 31. 17:11
Próbáltam mindent... biosban letiltani a hangkártyát, fdd-t...stb:-(; sajnos egy sis-es acer notebooknak elég béna biosa van, semmi nem tiltható le!!!! Így fizikailag próbáltam... kiszedtem a wifit...ramot cseréltem...amit javasoltatok.
Ami segített:
Javítókonzol... "J" ...
a szolgáltatások közül letitottam párat: disable szolg.név. Előbb a vírusellenőrzőket...+ hang... (nem segített),
majd kínomban: flpydisk, fsssvc, sis315, sisAGP, siskp, sisnic, sisnicxp, sptd sysaudio, tcpip, wscsvc
és exittel kilép! majd teljesen újraindítottam a frissítő telepítést! éss láss csodát
(valószínű, hogy az alaplapi drivereimbe akadt bele ez a majom XP, de már nem is érdekel)
jó szórakozást nektek!!!

Súgó
A téma zárva.