XP tallózó lefagy
Elküldve: 2006. 04. 20. 08:50
Ez csak annál a tallózónál jelentkezik ahol könyvtárfa jeleneik meg csak, amelyiknél bal oldalon megjelenik a sajatgep dokumentumok halozat stb. jobb oldalon konyvtárak és fájlok is vannak az tökéletesen megy.
op rendszer xp sp2 teljesen friss.
Úgy vettem észre hogy mióta feltette magának a rosszindulatú programok eltávolítót azóta van ez a jelenség, legalábbis erre gyanakszom. Az említett összetevőt meg az auto update tette fel.
előre is köszönöm a segítséget
Elküldve: 2006. 04. 20. 09:05
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 04. 20. 09:23
Idézet: misztaCOH - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 8:50
Ez csak annál a tallózónál jelentkezik ahol könyvtárfa jeleneik meg csak, amelyiknél bal oldalon megjelenik a sajatgep dokumentumok halozat stb. jobb oldalon konyvtárak és fájlok is vannak az tökéletesen megy.
op rendszer xp sp2 teljesen friss.
Úgy vettem észre hogy mióta feltette magának a rosszindulatú programok eltávolítót azóta van ez a jelenség, legalábbis erre gyanakszom. Az említett összetevőt meg az auto update tette fel.
előre is köszönöm a segítséget
Nem csak az officenál jelentkezik?
Tegnap olvastam valahol, hogy az új hotfix okozza a problemát, főleg ha összeakad valami HP-s szoftverrel.
Elküldve: 2006. 04. 20. 11:18
Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 8:23
Tegnap olvastam valahol, hogy az új hotfix okozza a problemát, főleg ha összeakad valami HP-s szoftverrel.
A system32 könyvtárban találsz egy verclsid.exe fájlt.
Én átneveztem valami másra, és utána működött normálisan.
Elküldve: 2006. 04. 20. 13:17
Idézet
Nem minden programnál, egyébként nem használok MS Office-t nem is volt telepitve.
Idézet
Én átneveztem valami másra, és utána működött normálisan.
Igen ez megoldotta a problemat thx.
Elküldve: 2006. 04. 20. 19:24
Az alábbi fájlra vonatkozó hibaüzenetet kaptam, amikor a hibajelentés részleteit néztem:
...\TEMP\WER6f17.dir00\appcompat.txt ...\TEMP\WER6f17.dir00\excel.exe.mdmp
Ha simán behúzok pl. egy képet akkor beszúrja. Mentést nem próbáltam, nem az én gépem. Office már újra lett telepítve. Van ötletetek, hogy mi lehet a hiba és hogyan lehetne orvosolni?
HP scanner van a rendszerre téve és szerintem a frissítések is automatikusan töltődnek mindenhez.
A verclsid.exe fájlt eltávolítását meg fogom próbálni. Ez a fájl micsoda?
Frissítések közül van ötletetek melyiket töröljem le?
Szerk: Tényleg nagy az esély, hogy valamelyik frissítés tette ezt, mert amint látom itt a hwsw-n elég sok embernek jelentkezett ma ez a probléma. Melyik volt a mai?
Szerkesztette: Fresi 2006. 04. 20. 19:26 -kor
Elküldve: 2006. 04. 20. 23:07
Idézet: Fresi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:24
Az alábbi fájlra vonatkozó hibaüzenetet kaptam, amikor a hibajelentés részleteit néztem:
...\TEMP\WER6f17.dir00\appcompat.txt ...\TEMP\WER6f17.dir00\excel.exe.mdmp
Ha simán behúzok pl. egy képet akkor beszúrja. Mentést nem próbáltam, nem az én gépem. Office már újra lett telepítve. Van ötletetek, hogy mi lehet a hiba és hogyan lehetne orvosolni?
HP scanner van a rendszerre téve és szerintem a frissítések is automatikusan töltődnek mindenhez.
A verclsid.exe fájlt eltávolítását meg fogom próbálni. Ez a fájl micsoda?
Frissítések közül van ötletetek melyiket töröljem le?
Szerk: Tényleg nagy az esély, hogy valamelyik frissítés tette ezt, mert amint látom itt a hwsw-n elég sok embernek jelentkezett ma ez a probléma. Melyik volt a mai?
A 908531 számú hotfix, gyorsjavítás okozza ezt a hibát, amelyet múlt héten kedden (2006 ápr. 11.) tettek közzé a Windows Update webhelyen, mint kritikus biztonsági rést javító frissítést.
A Verclsid.exe fájl ezzel a gyorsjavítással kerül fel a rendszerbe. Ez a program a Windows rendszerhéjhoz (shellhez) és Intézőhöz (Windows Explorer) való bővítményeket (shell extension) vizsgálja meg. Sok gépen gondot okozhat, lefagyasztja az Office alkalmazásokat és néhány HP-hez való szoftvert.
További infó:
HWSW hír
Microsoft weboldal
szerk. Nálam ez a hotfix telepítve van. Az említett problémákkal egyszer sem találkoztam, a Windows Explorer és az MSO 2003 Pro SP2 valamennyi alkalmazása nálam tökéletesen működik.
Szerkesztette: Suricated 2006. 04. 20. 23:12 -kor
Elküldve: 2006. 04. 21. 14:53
Az officés hibát megoldotta az átnevezés,viszont az explorerbe nem lehet a címsávba webcímet beírni.
Ha legördítem a címsávot akkor szintén lefagy.ez is április óta bűvöli a gép:(
THX
Elküldve: 2006. 04. 21. 15:19
Idézet: Piskóta - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 14:53
Az officés hibát megoldotta az átnevezés,viszont az explorerbe nem lehet a címsávba webcímet beírni.
Ha legördítem a címsávot akkor szintén lefagy.ez is április óta bűvöli a gép:(
THX
Miért nem szeded le akkor azt a frissítést?
Vez.pult, Programok telepítése és törlése.
A frissítések megjelenítése legyen fent bejelölve!
szerk. Töröld ki az előzményeket IE-ben, tán ez is megoldja
Szerkesztette: Suricated 2006. 04. 21. 15:20 -kor
Elküldve: 2006. 04. 25. 13:34
Nálunk az egyik gépen a következő hiba van: az asztalon jobb egérkattintásra fagy meg a gép, illetve csak az adott feladat.
Ekkor leltem rá én is a verclsid.exe-re...
Sem HP szoftver nincs, sem Kerio.
Majd mindjárt megnézem a többi leírt hibajelenséget, de remélem mihamarabb kijavítják májkroszofték a dolgot...
üdv
Elküldve: 2006. 04. 26. 19:36
Valóban az előzőleg említett MS frissítés okozta nálam is a gondot. Uninst után minden megjavult. A MS már kijavította az ominózus frissítést. A V2, (ami 25.-i dátummal készült) már nem okoz gondot.
Le is töltöttem, és a hibák nem jelentkeztek újra.
Üdv: Boda
Elküldve: 2006. 04. 28. 12:29
Idézet: Suricated - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 0:07
Riszpekt.
Azt hiszem megmentetted az életemet.
Windows 2003 SBS szerver, és 04.17 óta (amikoris az automatikusan telepített frissítések miatt újraindítottam 2 hónap után a szervert) naponta 2-3-4 alkalommal dob egy hátast.
Elég sz@r, amikor másfél évig hibamentes, aztán meghülyül az egész.
Most olvastam a topikot, 2 percre rá megnyitottam egy Explorer.exe-t és kaptam STOP hibát.
Most nagyon mérges vagyok a Microsoftra. Hogy lehet ilyen geciséget csinálni?
Letörlöm aztán kiderül. Ha 3 hónapig nem kell hozzányúlni, akkor boldog leszek

Súgó
A téma zárva.