HWSW Informatikai Kerekasztal: XP tallózó lefagy - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

XP tallózó lefagy

#1 Felhasználó inaktív   misztaCOH 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 20. 08:50

üdv, a problémám a következő, ha bármelyik program mappaválasztáskor (pl. mentés helye kiválasztásnál) megnyitja a tallózót meglejenik konyvtar fa de ott barhova kattintok nem megy ill teljesen lefagy a program ami előhívta a tallózót.

Ez csak annál a tallózónál jelentkezik ahol könyvtárfa jeleneik meg csak, amelyiknél bal oldalon megjelenik a sajatgep dokumentumok halozat stb. jobb oldalon konyvtárak és fájlok is vannak az tökéletesen megy.

op rendszer xp sp2 teljesen friss.

Úgy vettem észre hogy mióta feltette magának a rosszindulatú programok eltávolítót azóta van ez a jelenség, legalábbis erre gyanakszom. Az említett összetevőt meg az auto update tette fel.

előre is köszönöm a segítséget

#2 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 20. 09:05

Távolítsd el.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 20. 09:23

Idézet: misztaCOH - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 8:50

üdv, a problémám a következő, ha bármelyik program mappaválasztáskor (pl. mentés helye kiválasztásnál) megnyitja a tallózót meglejenik konyvtar fa de ott barhova kattintok nem megy ill teljesen lefagy a program ami előhívta a tallózót.

Ez csak annál a tallózónál jelentkezik ahol könyvtárfa jeleneik meg csak, amelyiknél bal oldalon megjelenik a sajatgep dokumentumok halozat stb. jobb oldalon konyvtárak és fájlok is vannak az tökéletesen megy.

op rendszer xp sp2 teljesen friss.

Úgy vettem észre hogy mióta feltette magának a rosszindulatú programok eltávolítót azóta van ez a jelenség, legalábbis erre gyanakszom. Az említett összetevőt meg az auto update tette fel.

előre is köszönöm a segítséget

Nem csak az officenál jelentkezik?
Tegnap olvastam valahol, hogy az új hotfix okozza a problemát, főleg ha összeakad valami HP-s szoftverrel.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#4 Felhasználó inaktív   lhorvath 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 11:18

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 8:23

Tegnap olvastam valahol, hogy az új hotfix okozza a problemát, főleg ha összeakad valami HP-s szoftverrel.

A system32 könyvtárban találsz egy verclsid.exe fájlt.
Én átneveztem valami másra, és utána működött normálisan.

#5 Felhasználó inaktív   misztaCOH 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 13:17

Idézet

Nem minden programnál, egyébként nem használok MS Office-t nem is volt telepitve.

Idézet

A system32 könyvtárban találsz egy verclsid.exe fájlt.
Én átneveztem valami másra, és utána működött normálisan.

Igen ez megoldotta a problemat thx.

#6 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 19:24

Adott legális Office Pro 2003 Enterprise Edition, Windows XP rendszeren. Az office alkalmazások lefagynak, amikor fájlt akarok beilleszteni illetve megnyitni egy dokumentumot az office-n belül. Megynitásra kattintok, majd ott szeretnék tallózni, de lefagy.
Az alábbi fájlra vonatkozó hibaüzenetet kaptam, amikor a hibajelentés részleteit néztem:
...\TEMP\WER6f17.dir00\appcompat.txt
...\TEMP\WER6f17.dir00\excel.exe.mdmp

Ha simán behúzok pl. egy képet akkor beszúrja. Mentést nem próbáltam, nem az én gépem. Office már újra lett telepítve. Van ötletetek, hogy mi lehet a hiba és hogyan lehetne orvosolni?  :think:

HP scanner van a rendszerre téve és szerintem a frissítések is automatikusan töltődnek mindenhez.
A verclsid.exe fájlt eltávolítását meg fogom próbálni. Ez a fájl micsoda?
Frissítések közül van ötletetek melyiket töröljem le?

Szerk: Tényleg nagy az esély, hogy valamelyik frissítés tette ezt, mert amint látom itt a hwsw-n elég sok embernek jelentkezett ma ez a probléma. Melyik volt a mai?

Szerkesztette: Fresi 2006. 04. 20. 19:26 -kor

#7 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 23:07

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 19:24

Adott legális Office Pro 2003 Enterprise Edition, Windows XP rendszeren. Az office alkalmazások lefagynak, amikor fájlt akarok beilleszteni illetve megnyitni egy dokumentumot az office-n belül. Megynitásra kattintok, majd ott szeretnék tallózni, de lefagy.
Az alábbi fájlra vonatkozó hibaüzenetet kaptam, amikor a hibajelentés részleteit néztem:
...\TEMP\WER6f17.dir00\appcompat.txt
...\TEMP\WER6f17.dir00\excel.exe.mdmp

Ha simán behúzok pl. egy képet akkor beszúrja. Mentést nem próbáltam, nem az én gépem. Office már újra lett telepítve. Van ötletetek, hogy mi lehet a hiba és hogyan lehetne orvosolni?  :think:

HP scanner van a rendszerre téve és szerintem a frissítések is automatikusan töltődnek mindenhez.
A verclsid.exe fájlt eltávolítását meg fogom próbálni. Ez a fájl micsoda?
Frissítések közül van ötletetek melyiket töröljem le?

Szerk: Tényleg nagy az esély, hogy valamelyik frissítés tette ezt, mert amint látom itt a hwsw-n elég sok embernek jelentkezett ma ez a probléma. Melyik volt a mai?

A 908531 számú hotfix, gyorsjavítás okozza ezt a hibát, amelyet múlt héten kedden (2006 ápr. 11.) tettek közzé a Windows Update webhelyen, mint kritikus biztonsági rést javító frissítést.

A Verclsid.exe fájl ezzel a gyorsjavítással kerül fel a rendszerbe. Ez a program a Windows rendszerhéjhoz (shellhez) és Intézőhöz (Windows Explorer) való bővítményeket (shell extension) vizsgálja meg. Sok gépen gondot okozhat, lefagyasztja az Office alkalmazásokat és néhány HP-hez való szoftvert.

További infó:

HWSW hír
Microsoft weboldal

szerk. Nálam ez a hotfix telepítve van. Az említett problémákkal egyszer sem találkoztam, a Windows Explorer és az MSO 2003 Pro SP2 valamennyi alkalmazása nálam tökéletesen működik.

Szerkesztette: Suricated 2006. 04. 20. 23:12 -kor

#8 Felhasználó inaktív   Piskóta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 14:53

Hi All!
Az officés hibát megoldotta az átnevezés,viszont az explorerbe nem lehet a címsávba webcímet beírni.
Ha legördítem a címsávot akkor szintén lefagy.ez is április óta bűvöli a gép:(
THX

#9 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 15:19

Idézet: Piskóta - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 14:53

Hi All!
Az officés hibát megoldotta az átnevezés,viszont az explorerbe nem lehet a címsávba webcímet beírni.
Ha legördítem a címsávot akkor szintén lefagy.ez is április óta bűvöli a gép:(
THX

Miért nem szeded le akkor azt a frissítést?

Vez.pult, Programok telepítése és törlése.

A frissítések megjelenítése legyen fent bejelölve!

szerk. Töröld ki az előzményeket IE-ben, tán ez is megoldja :think:

Szerkesztette: Suricated 2006. 04. 21. 15:20 -kor

#10 Felhasználó inaktív   tolaci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 13:34

Sziasztok!

Nálunk az egyik gépen a következő hiba van: az asztalon jobb egérkattintásra fagy meg a gép, illetve csak az adott feladat.
Ekkor leltem rá én is a verclsid.exe-re...

Sem HP szoftver nincs, sem Kerio.

Majd mindjárt megnézem a többi leírt hibajelenséget, de remélem mihamarabb kijavítják májkroszofték a dolgot...

üdv

#11 Felhasználó inaktív   Boda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 19:36

Sziasztok!

Valóban az előzőleg említett MS frissítés okozta nálam is a gondot. Uninst után minden megjavult. A MS már kijavította az ominózus frissítést. A V2, (ami 25.-i dátummal készült) már nem okoz gondot.
Le is töltöttem, és a hibák nem jelentkeztek újra.

Üdv: Boda

#12 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 12:29

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 0:07

szerk. Nálam ez a hotfix telepítve van. Az említett problémákkal egyszer sem találkoztam, a Windows Explorer és az MSO 2003 Pro SP2 valamennyi alkalmazása nálam tökéletesen működik.

Riszpekt.

Azt hiszem megmentetted az életemet.

Windows 2003 SBS szerver, és 04.17 óta (amikoris az automatikusan telepített frissítések miatt újraindítottam 2 hónap után a szervert) naponta 2-3-4 alkalommal dob egy hátast.
Elég sz@r, amikor másfél évig hibamentes, aztán meghülyül az egész.
Most olvastam a topikot, 2 percre rá megnyitottam egy Explorer.exe-t és kaptam STOP hibát.

Most nagyon mérges vagyok a Microsoftra. Hogy lehet ilyen geciséget csinálni?

Letörlöm aztán kiderül. Ha 3 hónapig nem kell hozzányúlni, akkor boldog leszek :)

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó