Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2006. máj. 13., szombat - 14:27
Dolgoztunk már oroszoknak, itthon is, náluk is. Valóban kemény világ ami ott van, bürokratikus rendőrállam
Hogy miert lett elegem az oroszokbol?
Mert a rugalmatlan gondolkodasmodjuk meg mindig a burokratikus rendorallam jatekszabalyai szerint mukodik, nem kepesek felfogni, hogy mashol masok a szokasok/jatekszabalyok.
Egy orosz multi hazai leanyvallalatanal dolgozgattam, de hocipom tele lett azzal, hogy a jobbitasi otleteimet folyamatosan lesoportek az orosz fejlesztok az asztalrol: "Nem lehet megcsinalni"-val, holott az emailjeimben par soros pelda Pascal koddal illusztraltam, hogy 2 perces munka lenne megcsinalni.
De nem, o donti el, hogy mit miert csinal a program, mi ne gondolkozzunk.
Szivjunk csak amiatt, mert szerintuk ugy kell a programot hasznalni, ahogy ok megirtak, nem az ugyfel szajize szerint/ahogy szamunkra logikus lenne.
Masik jo pelda volt a szerencsere nemreg lezart penztargep projektunk.
Le lettek forditva az idevago jogszabalyok oroszra, hogy nehogy felreertsenek valamit belole, hiszen utolso betuig be kell tartani, ha engedelyt szeretnenk.
Erre nekialltak onkenyesen mazsolazgatni a kovetelmenyek kozott, hogy ezt mar tudja a program, szoval nincs vele munka, ezt meg nem tudja, es nem fogjuk teljesiteni, mert a programozo (=cegcsoport egyik alapitoja, szoval fo-fo-fonok) nem er ra.

(minket meg hataridok kotottek, meg kotber...)
Aztan amikor mar otodszor dobtak vissza elominositesrol a rendszert, mert valami meg mindig nem az eloirasok szerint mukodott, akkor meg nekik allt feljebb, hogy mit szerencsetlenkedunk, vegyuk meg a hatosagot kilora.
Jo par orankba tellett elmagyarazni nekik, hogy itt mar masok a jatekszabalyok, mint az elozo rendszerben, ok meg azt bizonygattak, hogy mindenhol olajozni kell a gepezetet, ha elore akarsz jutni.
Ok azzal kalkulaltak, hogy 2 het alatt kesz a projekt, mint a tobbi ex-szovjet tagorszagok hasonlo projektjeinel.
Ehelyett tobb mint fel evig rugdoshattam oket, hogy ez, meg ez hianyzik a kovetelmenyek kozul, meg kene csinalni.
(egyebkent ritka hulye a magyar szabalyzas, plusz a bizottsag is rajatszott kemenyen

)
Koszonom, ennyi eleg volt.
Egyebkent Moszkvaban maximum orosz tudassal lehet boldogulni, leven lakosainak 97%-a egy vilagnyelvet beszel, semmi mast.
Ceges trening idejen igencsak meg voltam love az angol, meg nemet tudasommal, amikor elmentem varost nezni, aztan sikeresen eltevedtem...