HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla Firefox II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla Firefox II. Értékeld a témát: -----

#151 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 27. 16:12

Shockwave Flash animációkat és videókat hogyan lehet lementeni a lemezre? (Legfrissebb Firefox)

Ha rákattintok a Flash animációra jobb gombbal, akkor a Flash Player helyi menüje jelenik meg, ott meg nincs Save as... :omg:

A másik kérdésem:
Hogyan lehet megtudni egy swf fájl teljes elérési útját? (pl. http://www.webpage.com/flash.swf << csak példa, ne kattints rá!)

Köszi!

Szerkesztette: Suricated 2006. 06. 27. 16:14 -kor

#152 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 27. 17:50

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 17:12

Shockwave Flash animációkat és videókat hogyan lehet lementeni a lemezre? (Legfrissebb Firefox)

Ha rákattintok a Flash animációra jobb gombbal, akkor a Flash Player helyi menüje jelenik meg, ott meg nincs Save as... :omg:

A másik kérdésem:
Hogyan lehet megtudni egy swf fájl teljes elérési útját? (pl. http://www.webpage.com/flash.swf << csak példa, ne kattints rá!)

Köszi!

1, Tools / Page Info / Media fül - megkeresed a listában az SWF-et és ott van a "Save as" gomb. Ugyanitt meg lehet nézni az elérési utat is.

2, Ha az Adblock-ban bekapcsolod a "Show tabs on Flash and Java" opciót, akkor minden weboldalba ágyazott flash animációnak lesz egy kis kattintható füle, azért, hogy az adblock-ba be lehessen állítani tiltását. Ha a fülre kattintasz, akkor egy popup megmutatja a flash elérési útját.

3, Az adblock-nak van egy bekapcsolható sidebar-ja is, ott folyamatosan mutatja a blokkolható tartalmakat, köztük a flash animációkat is (és azok elérési útját).
-ZsOlTi-

#153 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 06. 28. 16:01

Ide a mozilla firefox hasznosnak vélt kiegészítőinek  linkjei kerülnek.

Sage RSS

Mouse Gestures

QuickNote

#154 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 14:44

Valaki tudna segíteni? A SwitchProxy Tol 1.4-t használom, de anonymus proxy-kon keresztül nem tölt le semmit, visszautsíítja a kapcsolatot. A csatolt file-ban benne vannak a proxyk, amiket használok. Vmi ötlet?

Csatolt fájl:

#155 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 23:55

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 18:50

(válasz)

Köszönöm! :respect:

(eddig nem is tudtam, hogy ilyet is lehet... :omg: )

#156 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 20:42

Hi!
Hogyan tudom megcsinálni hogy mindig teljes képernyős méretben induljon? Eddig jó volt, de egyszer csak meghülyült egy fagyáskor! Hiába zárom be nagyként és hiába nézegetem a configot, nem változik semmi! Nyomtam teljes képenyőn home-ot is (asszem vminél bevált), de az sem segített!

#157 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 21:02

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 19:42

Hi!
Hogyan tudom megcsinálni hogy mindig teljes képernyős méretben induljon? Eddig jó volt, de egyszer csak meghülyült egy fagyáskor! Hiába zárom be nagyként és hiába nézegetem a configot, nem változik semmi! Nyomtam teljes képenyőn home-ot is (asszem vminél bevált), de az sem segített!
Szia,

bővebben itt

"Exit Firefox completely and then start it in safe mode. A window called Firefox Safe Mode with some troubleshooting options will appear. Select the option "Reset toolbars and controls" and choose "Make Changes and Restart"

Próba szerencse :)

#158 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 16:44

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 21:02

Szia,

bővebben itt

"Exit Firefox completely and then start it in safe mode. A window called Firefox Safe Mode with some troubleshooting options will appear. Select the option "Reset toolbars and controls" and choose "Make Changes and Restart"

Próba szerencse :)

Sikerült! Örök hálám!  :respect:

#159 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 16:19

http://zorius.dionus...everything.html

Ennek az oldalnak a tartalmát szeretném Firefox alatt lementeni úgy, hogy a bal oldali képek is lementődjenek. Hogyan lehetne ezt megcsinálni?
Köszönöm.  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#160 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 18:03

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 17:19

http://zorius.dionus...everything.html

Ennek az oldalnak a tartalmát szeretném Firefox alatt lementeni úgy, hogy a bal oldali képek is lementődjenek. Hogyan lehetne ezt megcsinálni?
Köszönöm.  :)

Scrapbook-ot nem használsz? Én azzal szoktam lementeni oldalakat.

Egyébként nem tudom, hogy a sima "Save page as" miért nem menti le a background imageket. De ha csinálsz egy mentést, majd a lementett cuccok melé egy images folderbe gyesével lemented a háttér képeket, akkor jó lesz :)
-ZsOlTi-

#161 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 13:21

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 19:03

Scrapbook-ot nem használsz? Én azzal szoktam lementeni oldalakat.

Egyébként nem tudom, hogy a sima "Save page as" miért nem menti le a background imageket. De ha csinálsz egy mentést, majd a lementett cuccok melé egy images folderbe gyesével lemented a háttér képeket, akkor jó lesz :)

Úgy néz ki, hogy a Scrapbook jó munkát végzett, szépen lementette.
Mindenesetre Lulu jelezte, hogy az Opera minden probléma nélkül letöltötte a képeket a "Save As..." funkcióval, szóval igazán beletehették volna a Firefox -ba is.  :reklamacio:    :omg:    :smoker:    :rolleyes:    :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#162 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 08. 09:24

Van-e a Firefox-hoz (1.5.0.4 en-US) olyan extension, amellyel mondjuk a felső menűsorban létre lehetne hozni egy területet ahova a sűrűn használt weblapok linkjeinek az ikonjait tudnám helyezni, és ezekre kattintva azonnal egy új fülön betöltődne a kérdéses weblap? Sajnos a Bookmarks már elég nagy, és bár tematikusan rendezgettem, így is sokat kell kattintgatni néha egy-egy sűrűbben használt link után.

#163 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 08. 09:51

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. júl. 8., szombat - 10:24

Van-e a Firefox-hoz (1.5.0.4 en-US) olyan extension, amellyel mondjuk a felső menűsorban létre lehetne hozni egy területet ahova a sűrűn használt weblapok linkjeinek az ikonjait tudnám helyezni, és ezekre kattintva azonnal egy új fülön betöltődne a kérdéses weblap? Sajnos a Bookmarks már elég nagy, és bár tematikusan rendezgettem, így is sokat kell kattintgatni néha egy-egy sűrűbben használt link után.

Nézet --> eszköztárak --> könyvjelző eszköztárak.
Aztán a könyvjelzőkből áthúzgálod ami kell. :)
Faster! Harder! Cadaver!

#164 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 08. 12:02

Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. júl. 8., szombat - 10:51

Nézet --> eszköztárak --> könyvjelző eszköztárak.
Aztán a könyvjelzőkből áthúzgálod ami kell. :)

Ezt a módszert mondjuk ismerem, csak sajnos szöveget is rak mellé, így nem sok fér el egy sorban (nekem olyan 8-10 kellene legalább), ráadásul csak jobbklikk-re érhető el az, hogy a link új tabon nyíljon meg. Ha esetleg ezeket be lehet rajta állítani, akkor persze tökéletes lenne. Na meg ráadásul egy új sort lefoglal, így csökken a weblapok olvasható magassága (bár ez a legkevésbé zavaró, mert nem 1024x768-as felbontásban, hanem 1280x1024-ben használom a rendszert).

Szerk.: végülis a nevek kitörlésével az ikonok maradnak csak, így már nem foglal sok helyet egy-egy link, az újtabos default beállítás nem lényeges, mert középső egérgombbal elérhető, így max annyi bajom lehet, hogy új sort foglal el a képernyőn, de azért már így is jobb a helyzet. Ami viszont még tetszik is, hogy van a Bookmarks toolbar jobbklikkjére egy Open in Tabs pont, ezzel minden linket külön tabon megynyit egyszerre, ez lett volna a következő problémám, de ez akkor meg is oldódott.  ;)

Szerkesztette: SuMMeR 2006. 07. 08. 12:14 -kor

#165 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 11. 11:46

Firefoxxx, azaz hardcore, csak felnőtteknek szóló kérdés, képekkel illusztrálva!

Szóval, tehát régóta szeretném eltűntetni azt a felső sávot, hogy Az oldal teljes tartalmához további blabla szükséges. Nem, nem akarok semmit, jó nekem így, Shockwawe, Flash, egyéb player mentesen. Tehát ha van a lapban beágyazva valami .swf , megjelenik ez az oly sok értékes képernyőhelyet foglaló sáv.
Másik probléma, némelyik lapon imádnak beleépíteni automatikusan induló zenéket, videókat, ami a WMPvel indul el, ez zenehallgatás közben válik igazán idegesítővé.
Hogy szüntessem meg, (esetleges későbbi visszaállítási lehetőséggel)
Kb. haladó vagyok, probáltam az about:config-ban mindenféle plugin. -os értékeke falsera rakni, de nem változott. Lehetőleg nem másik pluginnal (Adblock, RIP) szeretném tiltani a beépülőket, hanem a Firefox beállításain belül...
Képecskék:
Kép
Kép
Nem, nem Hot dogot szoktam nézegetni  :D , de momentán ott tudtam screenshotot készíteni erről a kérdésről.

Na, egy éve kérdeztem itt, hogy lehet a html lapokon a mailto: hivatkozásokra való kattintásoknál letiltani egy email program indulását. Ez azért fontos, mert egyesek nem egyértelműen készítenek mailto linkeket, meg ÉN utálom, ha rákattintok véletlenül, azonnal beindul Outlook, akármi más levelezőprogram pluszban. Külön megírom a levelet, ha akarom. Akkor azt kaptam, nem lehet mit csinálni. Az újabb (kb 1.4< ) firefoxoknál, talán Mozillánál is már kilehet ki lehet iktatni a levelezőprogram indulását mailto: nál.

Megoldásm, kikapcs:
network.protocol-handler.external.mailto Érték: false

Ismeri valaki? Kiegészítőhalmaz
Mindenféle hasznos plugin, mp3portal.hu által.
Üdv: H.B.P.
Octeh Rhino KT333, Creative SB Live!, AMD Athlon XP 2000+, 2x Hitachi T250K 160GB, Kingstone 512 MB,NVIDIA RIVA TNT2 Ultra 32 MB, Samsung SyncMaster 750s, GoldStar CD-R CRD-8484B, HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B, FSP 300W
Bővebben honlapon

#166 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 19:56

Sziasztok,

Bocsi, ha a problémám már taglalva lett, de nemtok most visszaolvasni ezer oldalt. ;)
Tehát: a gondom az, hogy nem jeleníti meg a Firefoxom(1.5.0.4) a flashes tartalmakat. Mellette Kerio tűzfalat és NOD32-t használok (nemtom, ez számít-e). A flashplayer elvileg telepítve van. Mi lehet a gond? :confused:
Nagyon kéne ekkis segítség, köszönöm. :)
Weblap: Terragen Images

#167 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 16:08

Firefox 2.0 beta1

Idézet

[link]

#168 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 07. 12. 23:56

Google Browser Sync

#169 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 14:03

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 17:08

Kipróbáltam, és olyan sok újdonságot nem tapasztaltam. Gondolom sokminden a rendszer mélyén változott, de kinézetre, működésre eddig majdnem ugyanolyan. Pedig úgy emlékszem, hogy ez már GTK+ 2.8 -al, és Cairo -val érkezik, szóval lehetséges lesz kihasználni a Cairo -ban rejlő számtalan lehetőséget (felirat elforgatása, stb.), de ezeket egyelőre nem találtam.

Mindenesetre beidézném a HUP -ról timar hozzászólásának egy részletét:

Idézet

A 2.0 béta 1 több nyelven is meg fog jelenni, ha minden igaz, magyarul is. Tegnap éjjel fejeztem be, ma dél volt a határidő, tehát elvileg jók vagyunk. A fordítás nem végleges, lehet még rajta javítani. Ez a kiadás azért is van, hogy a nyelvi verziók alapos teszten menjenek keresztül. Ahogy haladunk a 2.0 felé, egyre kevésbé lehet javítani, egyre szigorúbbak lesznek a checkin szabályai. A 2.0 megjelenése után pedig egész egyszerűen lehetetlen lesz akár egy elgépelés javítása is. Ezért a kérésem az, hogy nézegessétek a magyar verziót, és ha valami nem jó, jelentsétek nekem.

Idézet

[link]

#170 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 14:23

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 13:03

Kipróbáltam, és olyan sok újdonságot nem tapasztaltam.

(...)

Inkább ezt az egyszerű copy/paste bugot oldják meg. Enélkül ez a program egyszerűen nem windows kompatibilis...

Téma megosztása:

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.