HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely II Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 19. 13:45

Folytatás: https://forum.hwsw.h...c=56300&st=2500

#2 Felhasználó inaktív   darkage 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 20. 23:28

Lehet valaki egyszer csak csinal egy osszehasonlito oldalt hostingra mint a kiskerarak.hu vagy depo.hu a hardwerek tekinteteben, vagy letezik mar ilyen?
Virtuális szerverek --: http://www.sasfly.net :--

#3 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 20. 23:33

Idézet: darkage - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 0:28

Lehet valaki egyszer csak csinal egy osszehasonlito oldalt hostingra mint a kiskerarak.hu vagy depo.hu a hardwerek tekinteteben, vagy letezik mar ilyen?

Nehéz ügy lenne, mert nincs 2 tökegyforma szolgáltatás.
Make love not Wor.

#4 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 07:23

és kb. annyi valóság tartalma lenne mint az említett 2 oldalnak...

#5 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 08:19

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 8:23

és kb. annyi valóság tartalma lenne mint az említett 2 oldalnak...

Tényleg, szeretem mikor Depón kinézem a "raktárról" vagy "1 nap" mellékjelöléssel ellátott cuccost, aztán nekilátnak 4 hetekről papolni, meg nem tudják, meg hát izébizé.

Legalábbis folyton felidegesítem magam.
Make love not Wor.

#6 Felhasználó inaktív   killgates 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 21. 16:47

Az Interneteurope tárhyelszolgáltatót ismeri valaki?
Esetleg van velük kapcsolatban tapasztalata, véleménye
valakinek?

Szerkesztette: killgates 2006. 06. 21. 16:48 -kor

#7 Felhasználó inaktív   bldone 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 10:38

Joomlatarhely.hu szolgáltatásával kapcsolatban valakinek véleménye?

Nekem egyre több a rossz tapasztalatom, mint a jó... A kapcsolatként megadott telefonszám legalább egy hete csak csöng-csöng, és senki nem veszi fel. A kapcsolatfelvevő formon küldött üzenetekre nem érkezik válasz. (Szerintem simán dev/null-ba van irányítva :) ).

Három hete várok a jelszavamra a tárhely admin felület eléréséhez. (Előtte ugyebár másfél vagy két hónapig nem volt, így ha bármit változtatni akartam a tárhelyen (új postafiók, stb.), akkor az ezen a hihetetlenül gyors "ügyfélszolgálaton" keresztül történt volna - egy új e-mail fiók beállítása ~1 hónapba került például). :omg:

Most írtam a joomlatárhelyes embernek egy üzit iwiw-en, azt legalább látom ha elolvasta ill. egyáltalán bejelentkezett.

Ha valamelyikőtök tudna innen egy hasonló paraméterekkel, ámde jobb ügyfélszolgálattal rendelkező megoldást, szívesen váltanék. Amire szükségem lenne:
- 1 v. 2 GB tárhely
- php, mysql (több adatbázissal)
- webmail
- egyéni hibaoldalak
- webstatisztika
- ~20 email cím
- aldomainek
- online adminisztráció ill. a tárhelyem saját magam általi menedzselhetősége (főleg aldomainek és postafiókok tekintetében)

Köszi.
[+] blackdog's photo gallery [+]
[+]  blackdog digital design  [+]

:: Intuos3^A4.User
:: Prison^Break.Fan
:: 24.Fan
:: member.of.[Lam[PH!]a].CoD.Team

#8 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 10:48

Idézet: bldone - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 11:38

A kapcsolatként megadott telefonszám legalább egy hete csak csöng-csöng, és senki nem veszi fel.

Én sem, viszont a mailra egész jó aránnyal válaszolok, meg ugye a cucc is működik. Most éppen azt szervezem, hogy valami nem tervezett leállás esetére legyen tájékoztató honlapom külön vason, meg hozzá működő mailcímek. Mert múltkor nyomtam egy reboot, aztán ber sem fejeződött már ezren kerestek, hogy nem megy a szerver :-) Úgy látszik elmúlt sok évben hozzászoktak a jóhoz, aztán azt hitték, valami dráma van.

Nehéz ügy nekem is szervert rugdalni, anyagbeszerezni, cégnél tárgyalni, hálózatot építeni egyszemélyben, de meglévő ügyfelek nagy része elégedett, emailban mindent el bírunk intézni, aztán éppen ma néztem, hogy ezen a héten emailos supportra lazán 2 órán belüli megoldásokat bírtam prezentálni.

Teljesen jó vagyok, meg a legdrágább :-)

Viszont idén rengeteg kis szolgáltató hullott el, sorban találnak meg az emberek, akik nem bírnak mihez kezdeni, mert szó szerint kihalt alúluk a cég. Szériában gyártom a regisztrátorváltásos papírokat  :eek:
Make love not Wor.

#9 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 22. 10:53

Idézet: killgates - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 17:47

Az Interneteurope tárhyelszolgáltatót ismeri valaki?
Esetleg van velük kapcsolatban tapasztalata, véleménye
valakinek?

hehe.  :right:

Bár én ebbe a topicba már nem is írok......  :omg:  :rolleyes:

Amúgy van onlájn felület, lehet bazgurálni ami kell, általában ment is. Tán a 8-9 hónap alatt párszor volt valami sql gebasz, meg teljes leállás is vót.

Szerkesztette: Kory 2006. 06. 22. 10:56 -kor

#10 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 11:02

Idézet: Kory - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 11:53

Bár én ebbe a topicba már nem is írok......  :omg:  :rolleyes:

Amúgy van onlájn felület, lehet bazgurálni ami kell, általában ment is. Tán a 8-9 hónap alatt párszor volt valami sql gebasz, meg teljes leállás is vót.

Én meg nem merek nyilatkozni, mert komoly dolgokat kellene szembeállítani itt egymással :-) Én sem vagyok tökéletes, de múltkor jó móka volt az a júzer, akinél nem ment a levelezés.

Mellette másik 5 céges gépen ment. Nem jelszóhibára hivatkozva dobta vissza, hanem nem is csatlakozott. Beszéltem a céges gazdával, kérdeztem, hogy "telnet kiszolgáló 110" megy-e, de azt mondja, hogy nem tud a bajokról, szóljanak Neki, Ő ott a főadmin, vlaszínű nem velem lesz a baj.

Ugattunk vagy 2 hétig, mire kiderült, hogy a főadmin az túl drága lett volna, így Pistike telepítette meg a gépet, csak aztán elég komoly/proxy-s domainos hálózat van, ami idegen gépet jóhogy nem enged be, aztán annak sem lan, sem levelezés, semmi.

De azért nekem volt az anyámat egy jó darabig. És a support nagy része ilyenekre megy el, meg 2-3 órás mobilos supportokra, aztán csodálkozom, hogy egyesek miből bírják kitermelni a vasat meg a havi 10ezres nagyságrendet megütő postaköltséget, ha ilyen occsón adják a tárhelyet.

Nekem default usereim fizetnek 3 hónap / 7.200 összeget, sozt alig kúszik felfelé a nyereségességi mutató. Gyanítom, hogy félhobbiból napi 8 órás meló mellett csinálhatják, vagy még nem fizettek be életükben ÁFÁT, meg társasági adót.
Make love not Wor.

#11 Felhasználó inaktív   bldone 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 11:05

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 10:48

Én sem, viszont a mailra egész jó aránnyal válaszolok, meg ugye a cucc is működik.

Naigen, náluk viszont ez a telefonszám volt az egyetlen olyan kapcsolattartási módszer, ami többé-kevésbé működött.  :rolleyes:
Ha meglenne az a :reklamacio: jelszó ahhoz a :reklamacio: admin oldalhoz, akkor az esetek 90%-ban elégedett lennék, így viszont semmit nem tudok beállítani, és ez így megy immáron majdnem 3 hónapja.
[+] blackdog's photo gallery [+]
[+]  blackdog digital design  [+]

:: Intuos3^A4.User
:: Prison^Break.Fan
:: 24.Fan
:: member.of.[Lam[PH!]a].CoD.Team

#12 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 12:05

Idézet: bldone - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 12:05

Naigen, náluk viszont ez a telefonszám volt az egyetlen olyan kapcsolattartási módszer, ami többé-kevésbé működött.

3 hónap az nagy idő, elvinni a fenébe. Elvileg azt írják, hogy a joomla csoport tagja, akkor esetleg ezt a számot próbáld meg jól:

30/2299228

Ez nem weben van kiírva, bár lehet megtetted. Vagy megjelenni Hatvanban, mint ahogy nekem csinálta a júzer. Kedd-szerda környékére ígértem a gépét, erre a cég bejelentet telephelyén előtte szombat hajnali 9 órakot berúgta az ajtót, oszt nekiállt követelőzni. Én meg jöhettem vissza vidékről, haza a gépéért, kivinni Neki, meg jó pofákat vágni. Ha Nála bevált, akkor Te is megcsinálhatod, hátha Hatvan nincs olyan messze.
Make love not Wor.

#13 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 13:38

Domain-eladásnak mi a módja? Tegyük fel, hogy ár kialkudva, de mindkét fél szeretné magát bebiztosítani átvágás ellen.

#14 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 14:01

Idézet: ZXer - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 13:38

Domain-eladásnak mi a módja? Tegyük fel, hogy ár kialkudva, de mindkét fél szeretné magát bebiztosítani átvágás ellen.

Legutóbb egy szimpla adásvételi volt, amit mellékelve az atregeléshez, meg is csinálták már az új tulaj nevére. De a minta nincs meg :(

#15 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 14:24

Idézet: ZXer - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 14:38

Tuti módszer nincsen!

Ha venni akarsz akkor a tényleges pénz átadás előtti percekben ellenőriztesd le (telefon valamelyik reg. cégnek akivel jóban vagy), hogy a domain még valóban az eladó "tulajdona". Előfordulhat, hogy órákkal azelőtt már átiratta más nevére a domaint, így a neked átadott lemondó nyilatkozattal kitörölheted...
Az eladót nehezebb átverni ha már kezében van a pénz.

Jó sok oldalas szerződés a megoldás.

#16 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 14:54

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 15:24

Jó sok oldalas szerződés a megoldás.

Ilyen mintaszerződés esetleg nem elérhető valahol? (amúgy én lennék az eladó)
A legjobb lenne, ha a regisztrátorhoz kerülő papírokban az ár nem szerepelne. (meg úgy általában nem lehetne lenyomozni)

#17 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 15:01

Idézet: ZXer - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 15:54

Ilyen mintaszerződés esetleg nem elérhető valahol? (amúgy én lennék az eladó)
A legjobb lenne, ha a regisztrátorhoz kerülő papírokban az ár nem szerepelne. (meg úgy általában nem lehetne lenyomozni)

Ez az egyszerűbb eset. Megnézed melyik regisztrátornál van a domain, ha nagyobb cég akkor érdemes ott helyben náluk megejteni a bizniszt. Vevő odaadja neked kp-ben a lovét te meg adod cserébe a lemondó nyilatkozatodat. Ha nem adja a lóvét, akkor nem adod a nyilatkozatot.

#18 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 15:02

köszönöm a válaszokat  :respect:

#19 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 09:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 11:48

Most éppen azt szervezem, hogy valami nem tervezett leállás esetére legyen tájékoztató honlapom külön vason, meg hozzá működő mailcímek. Mert múltkor nyomtam egy reboot, aztán ber sem fejeződött már ezren kerestek, hogy nem megy a szerver :-)

Én jópár évvel ezelőtt egyszer rossz ablakba írtam be, hogy shutdown. :D

Azóta az éles szervereken a root promptom rikító sárga színű. :D
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#20 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 10:22

Hümm, megint jött egy arc, hogy regisztrátort szeretne váltani, mert ha intézni kell valamit, akkor eltűnt a süllyesztőben a mostani domain cég, viszont számlát postázni olyanról is tudnak, amiről nem kellene.

Én mondtam a csávónak, hogy nekem ezek alapban gyanúsak, hozzám is ha azonnalra meg tegnapra kell áthozni, akkor előre lóvé, meg drága. Ez van.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó