Idézet: PallR - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 16:00
offkent nekem is utso,
Az a baj hgoy frissen kikerul a tanar meg a sok tanito es csak azert mentek el tanarnak meg tanitonak mivel mashova nem vettek fel oket es/vagy azt sem tudtak mit akarnak az elettol.
Tanarokat/tanitokat mar jo regen jo par eve epitik lefele akkor ekrdem en minek megyek el szociologia-nepneveles szakos tanarnak? es meg sajnaljam is utana?
Huu most ezzel meg tobb ember fog utalni nade ez egy ilyen vilag
PallR

Ez úgy ahogy van, hülyeség.
Gondolom, az meg sem fordult még a fejedben, hogy valaki azért megy el tanárnak, mert tanár szeretne lenni, vagy esetleg azért végez eü-t, mert ápoló. Neeem, az megy tanárnak, aki hülye. Értem. Akkor megkérdezném, hogy akkor ki megy segédmunkásnak?
Másrsézt, van, aki számára ez az egyetlen kitörési lehetőség, mert mondjuk a szülei annyit tudnak besegíteni neki, hogy a helyi (városi) főiskolát elvégezze, ami jó esélyel tanárképző.
Még mielőtt rámsütör, nem vagyok tanár, nem dolgozok az egészségügyben sem, és voltam olyan szerencsés, hogy egyetemet végezhettem és a szolgáltatóiparban dolgozom. De mondjuk a sógornőm nem volt ilyen szerencsés, meg a feleségem sem.
Aki egy multinál dolgozik, annak van esélye dolgozónetre, hogy így olcsóbban kapja meg az internetet. Az iskolánál, vagy a kórháznál van ilyen szerinted? Másrészt a vállakozó, meg a cég ezt el tudja számolni, és így szintén pénzt takarít meg. A közalkalmazott melyik rublikába írja majd be?
Másrészt állam bácsi néha nem kevés pályázati pénzt ad az UPCnek. A közalkalmazottak és a köztisztvisleők meg az "állam" nevű cég alkalmazottai.
Harmadrészt: nem az a baj, hogy nem a 10/1-et kapják, hanem az, hogy ha kedvezményről beszélnek, akkor az legyen kedvezmény, vagy mondják azt, hogy sorry, holnaptól nem fussa.
Neked attól nem kell többet fizetned, mert valaki kevesebbet fizet. Akkor meg miért fáj? Az UPCnek lenne kisebb profitja. Jaaa, hogy őket sajnálod? Értem...
X.