Idézet: Tleslie - Dátum: 2009. jan. 23., péntek - 17:45
Hello,
a minőséggel nem hiszem, hgy baj lenne, mert Chieftec volt az 550-es is és a mostani 850-es is. Ha a Te példádat vesszük, akkor az 550W szerintem helyénvaló, hogy nem indul el alatta a vas, hiszen a GX2-es kártya 2GPU-s, tápcsati is 2 van rajta (egy 6 és egy 8 tűs), ennélfogva etetni biztosan kell. A proci (Q9450) az annyira nem releváns, a teljesítményfelvétele szerintem elhanyagolható a karihoz képest. A feszültséges móka elképzelhető. Ugyebár indulásnál egy effektív teljesítményt vesz fel a rendszer, lehet csak ahhoz kellene egy nagy táp, aztán akár le is lehet kapcsolni. Ilyennel már egyszer találkoztam, amikor is egy storage szerverben levő 8 db HDD-t nem lehetett egyszerre elindítani, így egy olyan eszköz kellett bele, ami egyesével indítja őket.
Abban az 550-esben esetleg öregedhetnek már a kondenzátorok a 12V-os ágon, vagy a PWM tápjában és a keresztterhelési paraméterei sem olyan jók.
A QX fogyasztását nem lehet elhanyagolni a GX2 mellett. Az NV idióta teljesítményadatait hagyjuk, ha valóban akkora lenne a kártya árama, akkor ekkorka bordával egy porszívómotor kellene a hűtéséhez. Induláskori áramról nincs adatom, de azt a tápnak illik lenyelnie, és ráadásul nem biztos, hogy a kártyák induláskor maximum terheléssel indulnának, inkbb csak a szokásos, kondik feltöltődnek jellegű dolog van jelen. A merevlemez az teljesen más, ott a konditöltődéséhez mérhetően nagyon sokáig az elinduló tányérmotor jelentősen túlteljesíti a futás közben adott értékeket.