HWSW Informatikai Kerekasztal: Vista ReadyBoost tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vista ReadyBoost tapasztalatok

#1 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 31. 15:35

Hali!

Kipróbáltam - nekem nem jött be.

Tapasztalatokat szeretnék olvasni azoktól, akiknek pozitív eredményeik születtek, mert nem kizárt, hogy én hibázok valahol.

Kingston 1 GB ReadyFlash memóriát használtam, amit gyakorlatilag a ReadyBoost-ra ajánlottak.

Tapasztalataim alapján a rendszer leállása nem lett se lassabb se gyorsabb - változásokat a működésben ekkor nem lehetett érezni.

A rendszer indításakor voltak érdekes jelenségek.
Az amúgyis harmatos 75-85 másodperces indítások - a post beep-től mérve, az egyébként is lassú bootolású asus lapomon - szépen megnőttek 100-110 másodpercre.
A vista ugyan gyorsabban adta be a desktopot, de utána eszeveszett winchester irás/olvasásba kezdett, amit jó 20-25 másodpercen keresztül végzett. Az ijesztő zakatolás mellett semmit nem lehetett a géppel kezdeni, a menüket kivette a kezemből (ha egyátalán képes voltam előhívni).

Mivel valahol olvastam a vistáról a "winchester gyilkos" jelzőt - lebontottam a ReadyBoostot.

Várom a tapasztalataitokat.

Konfig: p5wdh / e6400 / 1GB / raptor stripe

#2 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 18:21

én nem tudom hogy lehet megírni így egy oprendszert. a readyboost még haggyán hogy xart sem ér, de ez a vinyó tekerés borzalmas. nem csak a vista, az office is ugyanígy vágja a vinyót. na mindegy, bocs az offért, de nekem is elég volt a mindenre csak rám nem figyelő vinyóból.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#3 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 22:13

Idézet: monolith - Dátum: 2007. márc. 31., szombat - 17:21

én nem tudom hogy lehet megírni így egy oprendszert. a readyboost még haggyán hogy xart sem ér, de ez a vinyó tekerés borzalmas. nem csak a vista, az office is ugyanígy vágja a vinyót. na mindegy, bocs az offért, de nekem is elég volt a mindenre csak rám nem figyelő vinyóból.

ha keszen lesz az indexeles, akkor nem lesz tekergetes:)
amugy meg az energia gazdalkodasnal ne teljesitmenyre legyen allitva az indexeles es maris nem kerreg. nalam mar kesz az indexeles minden particiora es azota semmi hang a winyo felol..

a masik dolgot meg nem tudm en nem ereztem semmi kulonbseget, de nem mertem idoket, hogy hogy mi mennyi, de ha lesz idom, akkor mérek:)

#4 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 15:50

Az indexelést már az install után felejtősre tettem, a readyboost-os indulásnál bizony nem ezért kerreg.
Nem is kicsit.
Ha kiszedem a usb memóriát, akkor normális az indítás.
(A vizsgálat alatt nem volt telepített víruskereső szoftver)

#5 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 16:39

Itt kipróbáltuk néhány laptopon ahol kevesebb volt a RAM (512MB). 512 ill 1024MB-os secure digital kártyákkal, a beépített kártyaolvasót használva. Szinte mindenhol tapasztaltunk javulást, döntően irodai munka+internet használat folyik ezeken a masinákon. A bootolási idő nem változott. Azoknál a notiknál ahol több RAM volt (1GB/2GB) nem igazán talapsztaltunk változást.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#6 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 17:15

Kösz Szabcsi!

Akkor lehet, hogy én kurnyákolok el valamit.
Ha lesz időm, akkor megpróbálom megvizsgálni, hogy mit csinál a gépem abban az időszakban, amikor nem hajlandó velem foglalkozni az induláskor...

Sajnálatos, hogy ezzel a Vista 64-essel nem jutok olyan könnyen dűlőre, mint anno az XP-vel.
Nem nagyon akarok még egy GB memsit belerakni.
Sajna az az érzésem ezzel az op-pal, mintha egy terhes asszonnyal mennék gyalogosan a tizedikre.

A pozitívumokat talán csak akkor venném észre benne, ha visszaállnék XP-re - és ott hiányozna.
De ez a lehetőség egyenlőre ki van zárva.

#7 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 18:53

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 16:15

Kösz Szabcsi!

Akkor lehet, hogy én kurnyákolok el valamit.
Ha lesz időm, akkor megpróbálom megvizsgálni, hogy mit csinál a gépem abban az időszakban, amikor nem hajlandó velem foglalkozni az induláskor...

Sajnálatos, hogy ezzel a Vista 64-essel nem jutok olyan könnyen dűlőre, mint anno az XP-vel.
Nem nagyon akarok még egy GB memsit belerakni.
Sajna az az érzésem ezzel az op-pal, mintha egy terhes asszonnyal mennék gyalogosan a tizedikre.

A pozitívumokat talán csak akkor venném észre benne, ha visszaállnék XP-re - és ott hiányozna.
De ez a lehetőség egyenlőre ki van zárva.

Es nem nezted melyik fajlok vannak hasznalatban es mi hasznalja a fajlokat? 32 bitessel probaltad mar a vistat? ott is ez a gond?

#8 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 19:10

Amikor kerreg az indításkor, akkor csak a kurzorral tudok kolbászolni, de egy jobb klikkre már csak másodpercekkel késöbb reagál.
Feladatkezelőt elő sem lehet csalni.
Úgyhogy egyenlőre azt sem tudom, hogy mit csinál - talán a penről hozza be a cuccost, de hogy miért a vinyót bizgerálja azt nem tudom.

Most sorstársra várok, mert nincs semmi időm ezzel foglalkozni (egyenlőre) - kicsit sok most a melóm.
Lehúztam az usbpent és igy mint mondtam, a probléma nem jelentkezik.

Valami bootvis féle programmal meg kéne néznem - vagy a vista saját erőforrás figyelőjével (ha egyátalán az beállítható ilyenre)

#9 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 19:19

Még egy dolog amit észrevettünk file monitorral figyelve a rajta levő file-t, kb 5-10 perc alatt belakja a readyboost a pendriveot/memóriakártyát és onnantól fogva nem nagyon ír rá, inkább csak olvas onnan. Persze gondolom ha gyakrabban használnának különféle alkalmazásokat, gyakrabban cserélődnének az adatok rajta, de így hogy csak word/excel/adobe reader/explorer rotálódik nem kell sokat cachelni.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#10 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 02. 20:07

Ezt én továbbra sem tudom megérteni, hogy miért jó egy köztes félmegoldást használni gyorsítótárnak annak érdekében, hogy a dinamikus memória, mely szükség esetén "azonnal" felszabadítható, minél kietlenebb legyen. Simán oda is lehetne gyorsítótárazni, megfelelően felszerelt gépeknél igen tekintélyes adatmennyiség elfér ott tartósan, jó gyorsítótárazási stratégiával pedig ennek töredéke bőven elegendő a gyakran használt alkalmazások villámgyors indításához (a memória induláskori tartalma pedig létrejöhet a merevlemezen, egy képfájlban, melyet így egy fájklént relatíve hamar fel tud termelni a memóriába). Olyan gépeknél, ahol kevés a fizikai memória, még csak-csak lehet értelme, de nem a manapság elterjedt tollakkal, helyesebben nem olyan ökör módon, ahogy a vista jelenleg teszi. Viszont ekkor még mindig érdemes elgondolkozni, hogy a RAM drasztikusan jobb teljesítménye megéri-e árban a bővítést és a plusz egy szabad USB-t a flash várható élettartama fényében.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#11 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 20:27

Idézet: didyman - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 21:07

Viszont ekkor még mindig érdemes elgondolkozni, hogy a RAM drasztikusan jobb teljesítménye megéri-e árban a bővítést és a plusz egy szabad USB-t a flash várható élettartama fényében.

Mivel a forgalomban levo memoriakartyak cellainak elettartamanak altalaban 1millio irasi ciklus, vagy meg annyi sem van megadva, igy nem tudom melyik marha talalta ki, hogy swapfajl helyett hasznaljuk.

Garantaltan hazavagja par honapon belul a pendrajvot, aztan vehetsz ujat.

#12 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 20:33

Öszintén szólva én sem értem ezt a kavarást az usbpennel.

Mindenesetre valamilyen véleményt ki kell, hogy alakítsak, mielőtt egyre több felhasználó fogja megkérdezni tőlem ezt a readyboost dolgot.

Egyenlőre ott tartok, hogy megpróbálok mindenkit várakozó álláspontra állítani az egész vistasággal.
Most ha kér valaki egy vista installt, akkor bizony kénytelen lesz kétszer annyit fizetni, vagy tegye fel Ő maga  - és supportálja is önmagát. Csak a driverek összevadászása egy fél élet (nyomtatók, scannerek, egyéb biszbaszok)
De ez nem is ehhez a témához tartozik...

#13 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 21:30

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 21:27

Mivel a forgalomban levo memoriakartyak cellainak elettartamanak altalaban 1millio irasi ciklus, vagy meg annyi sem van megadva, igy nem tudom melyik marha talalta ki, hogy swapfajl helyett hasznaljuk.

Garantaltan hazavagja par honapon belul a pendrajvot, aztan vehetsz ujat.

Má megin egy swap mániás... :)
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...=0#entry4793055

#14 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 12:00

Döglődő pendrive egy másik topikban. Ez még nem a ReadyBoostba rokkant bele.
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...80#entry4719492

Illetve lásd még a Szabcsi által belinkelt topikot a FLASH-ekről: https://forum.hwsw.h...howtopic=123881

Figyelembe véve az 512M...1G-s, ReadyBoost képes cucc árát, még ha leamortizálódik 1év alatt, 512ram-os notiknál akkor is érdemes lehet használni.

Szerkesztette: pp9 2007. 04. 09. 12:16 -kor

#15 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 23:35

Kiprobaltam en is kb 2 hete, egy kulso, vista readyboost pendrivot.
A bootolasnal a kerreges nekem is jelentkezett, mint azt mar irtak a topicban.
Gyorsulast en sem nagyon tapasztaltam.
Viszont van egy ismerosom, aki nemreg hozott kintrol, egy alaplapi csatira dughato joszagot.
Veletlen odaultem a gepe ele a minap, es semmi olyasmit nem volt tapasztalhato, mint nalam.
Meglepoen gyors volt, nem volt kerreges, csak a normalis.
Elkunyeraltam tole, radugtam itthon a lapomra, es nekem is megszuntek a gondok, pedig semmi beallitas nem valtozott.
Elmeletileg ugyanolyan mint egy kulso, parametereiben sem jobb, es megis.
Most valamiben vagy kulonboznek megis, vagy egyszeruen mindegyik szarra rairjak, hogy readybost?
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#16 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 00:08

Idézet: pp9 - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 13:00

Figyelembe véve az 512M...1G-s, ReadyBoost képes cucc árát, még ha leamortizálódik 1év alatt, 512ram-os notiknál akkor is érdemes lehet használni.

Tudja a fene a readybigyó mibe kerül, de 15 rugó az 1 gigás DDR2-es noteszmodul, 512-eseim néha 5 rugóért vannak, mert be kell számítani, ha júzernek 512-ért adom a noteszt, oszt 1 guga ram kell bele, későbbre bővíthetően maradva.

Vesz a fene ilyen ram árak mellett flash cuccost. Azt adathordozni kell, nem ilyen hülyeségre.
Make love not Wor.

#17 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 07:46

Tesztek a Vista memória igényéről kb. egyetértenek benne hogy
- 512-vel gyengécske, 512+256-nál kezd jó lenni, 1gigánál méginkább
- az ajánlott pedig 2...4 GB, felhasználói szokástól függően.

SEMMI KÖZE A LAPOZÓFÁJLHOZ. Hiába terjed ez a tévképzet.

A ReadyBoost szvsz egy szükségmegoldás. Nyilván a RAM bővítés az igazi.
Jahno!
Az általad említett árak sajnos nem jellemzőek.
Van ahol munkadíjnak elkérik egy PenDrive árát (nem mindenki tudja önállóan berakni a pótramot   :Đ  ).

Olvasgattam közben kicsit és a flash várható élettartama ReadyBoost-nak használva jóval több 1 évnél.

Szerkesztette: pp9 2007. 04. 10. 08:07 -kor

#18 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 08:06

Idézet: pp9 - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 7:46

Olvasgattam közben kicsit és a flash várható élettartama ReadyBoost-nak használva jóval több 1 évnél.

És ez tapasztalat, vagy elméleti számvetés? Meg ugye felhasználói szokás fgvénye. Aki rendszeresen cseréli a játékait, programjait, annál ez vélhetően rövidebb lesz.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#19 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 08:16

"Olvasgattam közben kicsit és a flash várható élettartama ReadyBoost-nak használva jóval több 1 évnél."
Ez a témát mélyebben ismerő emberek véleménye.
Gondolom nem végeztek tartós tesztet, meddig bírja, de az írás és olvasás feltételezett gyakorisága alapján meg lehet saccolni.

Én kicsit feljebb hasraütve 1 évet adtam neki. De így is megérheti.

#20 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 05:54

Vannak aztóta új -pozitív- tapasztalatok, vagy el lehet  felejteni a readyboost témát? Nekem 2giga mem van a gépemben, és gondoltam beszerzek egy 1 gigás pendrive-ot (olyan 2000 pénz környékén már meg lehet venni).
Érdemes?
ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó