Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone
Elküldve: 2008. 12. 29. 22:47
Idézet: Zolien - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 16:17
gugli?
HSCSD = High Speed Circuit Switched Data = nagysebességű vonalkapcsolt adatátvitel
Elküldve: 2008. 12. 30. 01:58
Idézet: fcseh - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 13:13
során a hálózat teljesítményét és/vagy a szolgáltatás minőségét veszélyezteti
Naja, én többnyire explorer, https/ssl forgalmat bonyolítok. Akkor az most milyen alkalmazás, meg miért veszélyezteti?
Esetleg kiprábáljam? Fileátvitellel szinkronizálhatok dolgokat, aztán meglássuk, holnap elindítom, jan 10 felé ránézek
Elküldve: 2009. 01. 01. 17:10
Idézet: fcseh - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 13:53
http://www.speedtest...t/380642415.png
Kistarcsan szinten ez a helyzet, en nem leptem tul a 10GB-t tuti, de iszonyat lassu, ez vajon miert lehet??
Nekem ilyen e169-es usb kutyu van hozza, lehet beszart?
Vagy ennyire fos a pannon net?
Masnak milyen tapasztalatai vannak?
Mit lehet ilyenkor tenni?? Alairattak 1 evet, aztan jol bekorlatozzak?
Sajna nincs mas net eleresi lehetosegem, csak ezek a mobilosok, amikor elofizettem nov elejen meg tok jo volt, mostmeg majd meg orulok..
Ugyfelszolgalat vajon mit mondhat, h ok a garantalt 8kb/s-es sebesseget tudjak adni, a tobbire meg nincs garancia es nem tehetnek semmitse?
Grrr
Elküldve: 2009. 01. 01. 21:41
Idézet: kicsihuszar - Dátum: 2009. jan. 1., csütörtök - 17:10
Nekem ilyen e169-es usb kutyu van hozza, lehet beszart?
Vagy ennyire fos a pannon net?
Masnak milyen tapasztalatai vannak?
Mit lehet ilyenkor tenni?? Alairattak 1 evet, aztan jol bekorlatozzak?
Sajna nincs mas net eleresi lehetosegem, csak ezek a mobilosok, amikor elofizettem nov elejen meg tok jo volt, mostmeg majd meg orulok..
Ugyfelszolgalat vajon mit mondhat, h ok a garantalt 8kb/s-es sebesseget tudjak adni, a tobbire meg nincs garancia es nem tehetnek semmitse?
Grrr
Sajnos korlátozva vagy.
Részletek itt:
http://itcafe.hu/tema/korlatos_a_korlatlan...t/hsz_1-50.html
Elküldve: 2009. 01. 02. 00:20
Idézet: sakhalin - Dátum: 2009. jan. 1., csütörtök - 22:41
Olyan kedvesek ezek a pannonosok, tenyleg bekorlatoztak. Csak azt nem tudom mivel erdemeltem ki, hiszen nem hasznalok/hasznaltam fajlcserelot, se megosztot, se nem toltok mint a barom, napi kb 500 mega a forgalmam, erre kozli a kollegano, hogy egy napon atleptem a limitet, igy aztan bekorlatozott a rendszer 2-3 hetre.
Hat elmennek a sunyiba de tenyleg.
Hol van az a szerzodesben, hogy napi X megat tudok letolteni??
Nekem a melomhoz kell az internet, es amit most kapok, az minden, csak nem az, igy hasznalhatatlan az egesz. Tudom ez Mo. na de ekkora egy szemetseget.
Ha nem kapok pozitiv valaszt fordulok a fogyvedokhoz, talan azok mondanak vmi okosat. Vagy elkezdek spammelni errol a lassu szarrol, hatha felmondanak ok nekem..
Elküldve: 2009. 01. 02. 01:33
Idézet: kicsihuszar - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 0:20
Hat elmennek a sunyiba de tenyleg.
Hol van az a szerzodesben, hogy napi X megat tudok letolteni??
Nekem a melomhoz kell az internet, es amit most kapok, az minden, csak nem az, igy hasznalhatatlan az egesz. Tudom ez Mo. na de ekkora egy szemetseget.
Ha nem kapok pozitiv valaszt fordulok a fogyvedokhoz, talan azok mondanak vmi okosat. Vagy elkezdek spammelni errol a lassu szarrol, hatha felmondanak ok nekem..
Számlazárásig korlátoznak!!!
Fogyasztóvédelem nem nagyon mozdúl rá.
Elküldve: 2009. 01. 02. 09:27
Idézet: sakhalin - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 2:33
Fogyasztóvédelem nem nagyon mozdúl rá.
Igen, tudom, h szamlazasig korlatoznak. viszont az csak jan. 15, szoval 2 het kiesik, illetve szarakodas.
Arra gondoltam meg, h lehet azert korlatoztak be, mert nekem az usb-s modem egy aktiv usb hub-ban van, igy ha lezarom a gepem, akkor is villog, megszakitja ugyan a kapcsolatot, de ugyanugy villog, mint amikor megtalal egy halozatot, es lehet csatlakozni. Lehetseges emiatt??
Elküldve: 2009. 01. 02. 09:34
Idézet: kicsihuszar - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 10:27
Arra gondoltam meg, h lehet azert korlatoztak be, mert nekem az usb-s modem egy aktiv usb hub-ban van, igy ha lezarom a gepem, akkor is villog, megszakitja ugyan a kapcsolatot, de ugyanugy villog, mint amikor megtalal egy halozatot, es lehet csatlakozni. Lehetseges emiatt??
Én ezt kizártnak tartom.
Elküldve: 2009. 01. 02. 12:55
Idézet: kicsihuszar - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 9:27
Azért a korlát mert használtad.Semmi extra nincs a korlátozás mögött.
Szemét 1 banda.
Van olyan akinek egy 4mb-és levél letöltése után korlát jött...........
Szerkesztette: sakhalin 2009. 01. 02. 12:56 -kor
Elküldve: 2009. 01. 02. 13:07
Idézet: sakhalin - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 13:55
Szemét 1 banda.
Van olyan akinek egy 4mb-és levél letöltése után korlát jött...........
Azt írják ugye, hogy az nincs megengedve, amikor a gép több másik géphez csatlakozik.
Na most egy mezei outlook 10 külön fiókkal élből 10 helyre csatlakozik egyszerre. Vagy lehetne a TheBat is; az is több fiókot kér le egyszerre - máris lehet korlátozni
Nagyon durvának tartom ezt a megoldásukat. Ügyfsz elmondása szerint, automatikusan megy a korlátozás, nem kézzel állítgatják.
Elküldve: 2009. 01. 02. 15:15
Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 13:07
Nem kell fiókot bonyolítani, 3 ablak a böngészőben már sok lehet. Bár nekem a PGSM most nem korlátozott ilyeneket, ott az egyik SIM most éppen egy wifi routerben van benne, többit el lehet képzelni, explorer 4-5 fül a default.
Elküldve: 2009. 01. 02. 15:16
Idézet: kicsihuszar - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 9:27
A "lezárom" az mit takar? USB villog, mert tápot kap, SIM él. Adatforgalom nincs, ha nem fut a szoftver, nem tárcsáztál.
Elküldve: 2009. 01. 02. 16:20
Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 16:16
lezarom az takarja, h le van csukva a laptopom teteje, igy standby-ban van, ra van dugva egy aktiv usb hub, ami kulso tapot kap. Amikor lecsukom a gepet, a modem villog, tehat nem folyamatosan vilagit, ergo megszakitja a kapcsolatot elvileg.
Ez most tenyleg komoly, hogy nem lehet egyszerre tobb szerverhez csatlakozni?? En is tobb fulon bongeszek, illetve olykor mondjuk ftp-n toltok fel, es kozben nezem, az eredmenyt, vagy egy masik oldalt, es esetleg a hatterben meg a bat-om is elkezdi megnezni a leveleket, ez mar kimeriti a pannonnal a tilos fogalmat??
Ha ez igy van, akkor nagyon de nagyon gaz, es nem is tudom mit tehetek, meg van kb 10 honapom a husegbol, almomban sem gondoltam, hogy ilyen szivasok lesznek a nettel. Nyilvan az 50 rugot meg nem akarom puszira kifizetni nekik, mert nem tetszik a szolgaltatasuk.
Na de ilyet bazz, h nem lehet tobb oldalt nezni egyszerre, ezt komolyan nem hiszem el.
Nem valaszolt meg az uf. igy aztan nem tudom hogy most mi van, de azert jo lenne ezt tisztazni.
Elküldve: 2009. 01. 02. 16:23
Idézet: kicsihuszar - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 16:20
Nem valaszolt meg az uf. igy aztan nem tudom hogy most mi van, de azert jo lenne ezt tisztazni.
Ha meg azt írja, amit, akkor NHH egy percen belül picsánrúgja. Gondolom a többszálas p2p kapcsolatos mókát nem bírták másképp leírni, most darálnak a kerekek, hogy mit válaszoljanak.
Elküldve: 2009. 01. 02. 16:39
Azt sem ertem, hogy miert kell egybol bekorlatozni, miert nem figyelmeztet a rendszer, h ejnye bejnye, vmit rosszul csinalsz.
Illetve azt sem, hogy mondjuk a szamlazasi idoszak 15-etol kov. honap 15-ig van, ha mondjuk engem adott honap 16-an bekorlatoz a rendszer, akkor lenyegeben majdnem egesz honapban elvezhetem a csigalassu netezest??
Es komolyan ezert fizet az ember 6 rugot, ezert a hasznalhatatlanul lassu internetert??
Az ugyfelszolgalat persze nem tudja megmondani, h miert korlatozott be a rendszer, vagy hogy mennyi volt az adott honapban a forgalmazott adatmennyiseg, ezt sem hiszem azert, h nem latszik a rendszerben.
Elküldve: 2009. 01. 02. 16:41
Idézet: kicsihuszar - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 16:20
Ez most tenyleg komoly, hogy nem lehet egyszerre tobb szerverhez csatlakozni?? En is tobb fulon bongeszek, illetve olykor mondjuk ftp-n toltok fel, es kozben nezem, az eredmenyt, vagy egy masik oldalt, es esetleg a hatterben meg a bat-om is elkezdi megnezni a leveleket, ez mar kimeriti a pannonnal a tilos fogalmat??
Ha ez igy van, akkor nagyon de nagyon gaz, es nem is tudom mit tehetek, meg van kb 10 honapom a husegbol, almomban sem gondoltam, hogy ilyen szivasok lesznek a nettel. Nyilvan az 50 rugot meg nem akarom puszira kifizetni nekik, mert nem tetszik a szolgaltatasuk.
Na de ilyet bazz, h nem lehet tobb oldalt nezni egyszerre, ezt komolyan nem hiszem el.
Üf.-nek 30 napjavan a válaszadásra.
Azért ez is durva.
Dec 2.-án kötöttem 3 nap és kb 5 giga után korlát.
Dec 8.-án ment a ködbér nélküli felmondó kérelem azóta semmi válasz.
http://www.piacespro...dex.php?r=22592
A hozzászolásokat nézzétek.
Elküldve: 2009. 01. 02. 16:46
Idézet: kicsihuszar - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 16:39
Egyelőre gyakorlatban ez még nem igazolódott be.
Elküldve: 2009. 01. 03. 17:40
Tisztelt XY Úr!
Köszönjük, hogy felkereste ügyfélszolgálatunkat!
Elektronikus levelében érkezett bejelentésével kapcsolatosan nem került feltüntetésre az érintett hívószám és hozzá tartozóan ügyfélbiztonsági kódja, ezért adatait nem volt lehetőségünk megtekinteni rendszerünkben.
Ügyfélbiztonsági kódja mely egy négy-, öt-, vagy hatjegyű szám előfizetői szerződésének megkötésekor adta meg, és a szerződésen feltüntetésre került. Amennyiben szerződését nem találja, vagy a kódot időközben megváltoztatta, márkaüzleteinkben van lehetősége információt kérni.
Levelében foglaltakkal kapcsolatban engedje meg, hogy tájékoztassuk az általunk bevezetett mobilinternetes forgalomlassítás a mobilinternetezők nagy többségének internet-élmény fokozása érdekében történik. A Vodafone Internet Szabadon akcióban korlátlan internetes tarifacsomagra szerződést kötő ügyfelek körében, a számlázási időszakban az 5GB adatforgalmi korlátot elérve csúcsidőben, 10 GB felett csúcsidőn kívül is csökkentjük az adatátviteli sebességet. A számlázási ciklus lezárultával a lassítás megszűnik. A leforgalmazható adatmennyiség továbbra is korlátlan.
Az 5 és a 10GB feletti lassítás bekapcsolása automatikusan történik, illetve a számlázási ciklus lezárultával annak megszűnése is automatikus, ehhez semmiféle manuális tevékenység nem szükséges.
Cégünk azért döntött a forgalomlassítás bevezetése mellet, mert a tapasztalatok szerint annak ellenére, hogy a fájlcserélő alkalmazásokat nem engedélyezzük a korlátlan internetes csomagunkban, az ügyfeleink nagyon kis része hatalmas adatforgalmat bonyolít, ami az internetezők nagy százaléka számára jelentősen csökkenti a sebességet, ezáltal pedig az internetezés élményét. Vannak ügyfeleink, akik több 100, sőt akár 1000GB-ot is forgalmaznak egy hónap alatt. Ők ezt feltehetően kereskedelmi céllal, valószínűsíthetően illegális tartalmak le ill. feltöltésével érik el. A mobilinternet technológia jelenleg még nem képes a kis területen összpontosuló nagy adatforgalmat kezelni anélkül, hogy a többi felhasználó minőségromlást érzékelne. Az intézkedés az ügyfeleink mindössze 5%-át fogja negatívan érinteni, míg 95%-uk minőségjavulást fog tapasztalni.
Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a lassítás ideje alatt is rendeltetés szerint használható marad az internet szolgáltatásunk böngészésre, levelezésre, chatelésre.
Továbbá szeretnénk tájékoztatni, hogy tapasztalataink szerint sajnos nem volt elegendő szimplán a P2P alkalmazások tiltása, hiszen nagyon sok ügyfelünk számára nehezen volt értelmezhető a jelenlegi szabályozás, sokan nem tudják, hogy mik azok a fájlcserélő alkalmazások, és bizonytanságot okozott, hogy esetleg ilyet használnak és átkerülnek egy nem korlátlan csomagra, ahol a számla jelentősen több lehet a havidíjnál. Számukra egy sokkal átláthatóbb, érthetőbb, a számlaösszeget illetően pedig 100%-os biztonságot garantáló rendszert fogunk most bevezetni.
A forgalomlassítás mértéke az Általános Szerződési Feltételek 3. számú mellékletében meghatározottak figyelembevételével történik, miszerint mindenkori célérték (jelenleg 150 kbit/s) az a sebesség, aminél alacsonyabb szintre nem lassítunk senkit (az EU szabályozás szerint 144Kbit/s az alsó határa a szélessávú internetnek).
Azonban a lassított mobilinternet is teljes értékű szélessávú szolgáltatás, amely továbbra is alkalmas a felhasználók 90%-a által kizárólag folytatott tevékenységekre: böngészésre, e-mailezésre, chat-elésre.
Természetesen továbbra is korlátlan adatmennyiség tölthető le a Vodafone Internet Szabadon akciójában kötött előfizetéssel. Ráadásul a korábbiakkal ellentétben már a fájlcserélő alkalmazásokra vonatkozó megkötés nélkül, vagyis engedélyezzük ezen alkalmazások használatát. Azoknak azonban, akik rendszeresen nagyon sok filmet, zenét szeretnének letölteni, nem ajánljuk a szolgáltatásunkat.
Amennyiben internetezés során, elérhető sebessége nem haladja meg a 150 kbit/sec. kitűzött célértéket, legyen kedves válaszában a kért adatokat feltüntetni és a mihamarabbi kivizsgálás érdekében alábbi kérdéseinket megválaszolni:
Mi a pontos időpont, amikor tapasztalja a jelenséget? (Legalább 5 időpont, lehetőleg a nap különböző időpontjairól)
Időszakosan, vagy folyamatosan tapasztalja?
Melyik hálózathoz tud csatlakozni? (GPRS, 3G, HSDPA)
Mi a pontos cím, ahol a szolgáltatást használja?
Milyen operációs rendszerrel rendelkezik?
Van-e tűzfal, vírusirtó, adatszinkronizációs szoftver telepítve a számítógépre?
Ha igen, próbálta-e ezt kikapcsolni?
Használ-e Internet Plusz klienst?
Újraindítás mikor volt a számítógépen?
Ha másik számítógépen volt lehetősége kipróbálni, mit tapasztalt?
Milyen telefonszámon érhetjük el Önt?
Fentiekkel kapcsolatos szíves megértését és együttműködését köszönjük!
Tisztelettel:
Vadkerti Hajnalka
Vodafone Magyarország zrt.
levelezési csoport
Szerkesztette: gs52 2009. 01. 03. 17:47 -kor
Elküldve: 2009. 01. 03. 19:34
Idézet: gs52 - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 17:40
Tisztelt XY Úr!
Köszönjük, hogy felkereste ügyfélszolgálatunkat!
Elektronikus levelében érkezett bejelentésével kapcsolatosan nem került feltüntetésre az érintett hívószám és hozzá tartozóan ügyfélbiztonsági kódja, ezért adatait nem volt lehetőségünk megtekinteni rendszerünkben.
Ügyfélbiztonsági kódja mely egy négy-, öt-, vagy hatjegyű szám előfizetői szerződésének megkötésekor adta meg, és a szerződésen feltüntetésre került. Amennyiben szerződését nem találja, vagy a kódot időközben megváltoztatta, márkaüzleteinkben van lehetősége információt kérni.
Levelében foglaltakkal kapcsolatban engedje meg, hogy tájékoztassuk az általunk bevezetett mobilinternetes forgalomlassítás a mobilinternetezők nagy többségének internet-élmény fokozása érdekében történik. A Vodafone Internet Szabadon akcióban korlátlan internetes tarifacsomagra szerződést kötő ügyfelek körében, a számlázási időszakban az 5GB adatforgalmi korlátot elérve csúcsidőben, 10 GB felett csúcsidőn kívül is csökkentjük az adatátviteli sebességet. A számlázási ciklus lezárultával a lassítás megszűnik. A leforgalmazható adatmennyiség továbbra is korlátlan.
Az 5 és a 10GB feletti lassítás bekapcsolása automatikusan történik, illetve a számlázási ciklus lezárultával annak megszűnése is automatikus, ehhez semmiféle manuális tevékenység nem szükséges.
Cégünk azért döntött a forgalomlassítás bevezetése mellet, mert a tapasztalatok szerint annak ellenére, hogy a fájlcserélő alkalmazásokat nem engedélyezzük a korlátlan internetes csomagunkban, az ügyfeleink nagyon kis része hatalmas adatforgalmat bonyolít, ami az internetezők nagy százaléka számára jelentősen csökkenti a sebességet, ezáltal pedig az internetezés élményét. Vannak ügyfeleink, akik több 100, sőt akár 1000GB-ot is forgalmaznak egy hónap alatt. Ők ezt feltehetően kereskedelmi céllal, valószínűsíthetően illegális tartalmak le ill. feltöltésével érik el. A mobilinternet technológia jelenleg még nem képes a kis területen összpontosuló nagy adatforgalmat kezelni anélkül, hogy a többi felhasználó minőségromlást érzékelne. Az intézkedés az ügyfeleink mindössze 5%-át fogja negatívan érinteni, míg 95%-uk minőségjavulást fog tapasztalni.
Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a lassítás ideje alatt is rendeltetés szerint használható marad az internet szolgáltatásunk böngészésre, levelezésre, chatelésre.
Továbbá szeretnénk tájékoztatni, hogy tapasztalataink szerint sajnos nem volt elegendő szimplán a P2P alkalmazások tiltása, hiszen nagyon sok ügyfelünk számára nehezen volt értelmezhető a jelenlegi szabályozás, sokan nem tudják, hogy mik azok a fájlcserélő alkalmazások, és bizonytanságot okozott, hogy esetleg ilyet használnak és átkerülnek egy nem korlátlan csomagra, ahol a számla jelentősen több lehet a havidíjnál. Számukra egy sokkal átláthatóbb, érthetőbb, a számlaösszeget illetően pedig 100%-os biztonságot garantáló rendszert fogunk most bevezetni.
A forgalomlassítás mértéke az Általános Szerződési Feltételek 3. számú mellékletében meghatározottak figyelembevételével történik, miszerint mindenkori célérték (jelenleg 150 kbit/s) az a sebesség, aminél alacsonyabb szintre nem lassítunk senkit (az EU szabályozás szerint 144Kbit/s az alsó határa a szélessávú internetnek).
Azonban a lassított mobilinternet is teljes értékű szélessávú szolgáltatás, amely továbbra is alkalmas a felhasználók 90%-a által kizárólag folytatott tevékenységekre: böngészésre, e-mailezésre, chat-elésre.
Természetesen továbbra is korlátlan adatmennyiség tölthető le a Vodafone Internet Szabadon akciójában kötött előfizetéssel. Ráadásul a korábbiakkal ellentétben már a fájlcserélő alkalmazásokra vonatkozó megkötés nélkül, vagyis engedélyezzük ezen alkalmazások használatát. Azoknak azonban, akik rendszeresen nagyon sok filmet, zenét szeretnének letölteni, nem ajánljuk a szolgáltatásunkat.
Amennyiben internetezés során, elérhető sebessége nem haladja meg a 150 kbit/sec. kitűzött célértéket, legyen kedves válaszában a kért adatokat feltüntetni és a mihamarabbi kivizsgálás érdekében alábbi kérdéseinket megválaszolni:
Mi a pontos időpont, amikor tapasztalja a jelenséget? (Legalább 5 időpont, lehetőleg a nap különböző időpontjairól)
Időszakosan, vagy folyamatosan tapasztalja?
Melyik hálózathoz tud csatlakozni? (GPRS, 3G, HSDPA)
Mi a pontos cím, ahol a szolgáltatást használja?
Milyen operációs rendszerrel rendelkezik?
Van-e tűzfal, vírusirtó, adatszinkronizációs szoftver telepítve a számítógépre?
Ha igen, próbálta-e ezt kikapcsolni?
Használ-e Internet Plusz klienst?
Újraindítás mikor volt a számítógépen?
Ha másik számítógépen volt lehetősége kipróbálni, mit tapasztalt?
Milyen telefonszámon érhetjük el Önt?
Fentiekkel kapcsolatos szíves megértését és együttműködését köszönjük!
Tisztelettel:
Vadkerti Hajnalka
Vodafone Magyarország zrt.
levelezési csoport
Mikor kötöttél szerződést a vodafonnal?

Súgó
A téma zárva.