HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma bó'tosok :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma bó'tosok :)) jelentés a pult innenső oldaláról ;-) Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   gekmage 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 18. 11:42

Ha már láma userek vannak, legyenek láma boltosok is.

Gép összerakásnál nem egy helyen előfordul, hogy HDD ledet elfelejtik bekötni... ;-)

De volt már olyan eset is, hogy rossz IDE -kábel miatt majdnem visszaküldtek egy teljes kasznit pestre ;-) / hibajelenség: telepítés után Windows XP nem boot-ol be, telepítés sikeresen lezajlik, de a telepített OS nem bootol, adatok a vinyón olvashatók meg minden, fájlrendszer hiba sincs. csak rendszer nem indítható. IDE kábel csere megoldotta a problémát. /

A bót megy vagy 10 éve itt helyben.

Vagy mostani gépemet nagyjából 2 helyen vásároltam össze úgy 1,5 éve. Alaplapot procit, memóriát egy helyen, csak vinyó+videókártya volt a másikról...

HDD Ledet itt sem kötötték be, OK, végül is vinyót nem náluk vettem, ketyeg is a gép rendesen, aztán 1 hónapja kedves családtag vesz egy nyűves mobilteflont, és megdugom vele elöl a kaszni egyik USB portját, erre linux aszongya error -110, és kifújt nemműxik. A többi 9 porton szépen felismerte , és ment minden. Csak nem hagyott nyugodni, úgyhogy lebontottam az oldalát, és megnéztem az alaplapi USB csatikat, és bizony az USB 9-10 en a 8 madzagból 2-t felcserélhettek, mert kiszabtam mind a 8 madzagot, szépen visszakötögettem, és innentől megoldott a dolog. A madzagokon persze szépen rá volt írva hogy melyik USB1 5V, GND (1), meg hasonló, meg szép színesek is voltak, sz'al kisebb művészet volt összekeverni.

A bót megy vagy 10 éve itt helyben.

Vagy még mikor rendszergazdaként dolgoztam - főnököm előírta hogy hol vásárolhatok - , alaplaphiba miatt új kaszni kellett, be is hozták, de mondták, hogy a hálózati kártyát nem tudták beállítani. de azért behozták. végül is mást nem kellett csinálni, mint próbálgatni a PCI likakat, és az egyikben jó volt, az egyikben a Windows bejelentkező képernyőbe a rendszer belefagyott (kék halál se semmi se). A többiben meg szimplán nem ment.

A bót szintén ment akkor már vagy 6-7 éve.

Most így első körben ezek jutottak eszembe.

#2 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 12:51

Azér piszok pofátlanság, hogy a HDD led nincs bekötve. biztosan okoz működésbeli zavarokat :rolleyes:
A front usb az már tényleg gáz. Jobb esetben piros-fehér-zöld-fekete, de láttam már olyan házat is ahol piros-sárga-zöld-fekete volt a sorrend. Az usb sztem fokozott figyelmet érdemel, mert ha neadjisten az 5v kerül a föld helyére akkor aztán lehet szagolni a büdöset.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#3 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 18. 13:08

Eset úgy 3 éve:
Jónevű boltban egyedileg összeszerelt (nem szereltetett, csak egyszerűen ők rakták össze) gép megvesz.
Windóz feltelepszik, úgy 1 hónap múlva kékhalálok, fagyások, stn. Telepíteni nemlehet, elszáll.
Gép vissza, 1 hét alat HDD csere.
Windóz feltelepszik, úgy 1 hónap múlva kékhalálok, fagyások, stn. Telepíteni nemlehet, elszáll.
Gép vissza, 2. héten intenzív érdeklődés: mi a fene van má?
Kiderült, a 4 HDD halálnál már nekik is gyanús lett, hogy nem a 4, más-más típusú diszk szállt el minden esetben. A kasznit és a floppyt végülis nem cserélték, de minden mást igen. A gép azóta is köszöni, rendbenvan.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#4 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 13:12

Egy hasonló dolog történt nálunk is egyszer. Haver vett magának új lapot meg procit meg ramot.
Beszereltem neki, minden frankó. 2 nap múlva furcsa dolgokat csinált a gépe, kék halál, fagyások stb stb.
hdd csere, ramcsere, procicsere, és már a 3. alaplapnál jártunk amikor gondoltam egyet, hogy ugyanmár, nem szerelem be a házba hanem csak az asztalon összerakom és tesztelgetem 1-2 napig.
Jóis volt. Házba beraktam, rögtön már az első indításkor megdöglött.
A mai napig nemtudom mi baja volt aháznak, mert átpakoltam neki egy másik házba (ugyanazzal a táppal), és azóta tökéletesen müxik a gépe, pedig nem mai alkatrészek már (abit nf7-s, barton proci stb)
Kép

Xfire profil

LordRolee

#5 Felhasználó inaktív   szabfer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 13:28

Hmmm... találkoztam már olyannal, hogy valamilyen oknál fogva feszült az alaplap a házban (lehet a furatok voltak picit más helyen mint kéne) és ezért rakoncátlankodott a gép...

#6 Felhasználó inaktív   gekmage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 13:31

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 12:51

Azér piszok pofátlanság, hogy a HDD led nincs bekötve. biztosan okoz működésbeli zavarokat :rolleyes:
A front usb az már tényleg gáz. Jobb esetben piros-fehér-zöld-fekete, de láttam már olyan házat is ahol piros-sárga-zöld-fekete volt a sorrend. Az usb sztem fokozott figyelmet érdemel, mert ha neadjisten az 5v kerül a föld helyére akkor aztán lehet szagolni a büdöset.

Azér piszok pofátlanság, hogy a HDD led nincs bekötve. biztosan okoz működésbeli zavarokat

Ezt én nem mondtam. Csak azt, hogy nem kötötték be. Trehányság, lustaság, stb.

Jobb esetben piros-fehér-zöld-fekete, de láttam már olyan házat is ahol piros-sárga-zöld-fekete volt a sorrend.

Igen, csak ugye itt a madzagra szépen rá vagyon írva, hogy melyik melyik. csak el kellett volna olvasni -  általános iskola 1. osztály. -, nem pedig mexokásból kötögetni a madzagokat.

#7 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 15:36

Online rendeltem memoriát, két nap mulva küdltek egy e-mailt, hogy vették a rendelést.
3-4 nap semmi, 5 nap felhivom az üzletet, hogy mi van a memoval, azt mondják délelött adták postára.
Eltelik megint pár nap, mindennap várom a postást, de semmi. Felhivom megint az üzletet, hogy még mindig nem kaptam meg a csomagot. Erre közlik: JAA, hát még a beszálitotól be sem érkezett hozzájuk. :banghead:
Na az ilyenektöl kapok gutaütést.  :(
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#8 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 15:46

Alapszabály, hogy főalkatrészt (lap, proci, ram, vga, hdd) csak olyan online üzletben tessék vásárolni, akik futárszolgálattal szállítanak ki. Minden egyéb komolytalan.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#9 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 15:48

Idézet: gekmage - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 12:31

Azér piszok pofátlanság, hogy a HDD led nincs bekötve. biztosan okoz működésbeli zavarokat

Ezt én nem mondtam. Csak azt, hogy nem kötötték be. Trehányság, lustaság, stb.

Jobb esetben piros-fehér-zöld-fekete, de láttam már olyan házat is ahol piros-sárga-zöld-fekete volt a sorrend.

Igen, csak ugye itt a madzagra szépen rá vagyon írva, hogy melyik melyik. csak el kellett volna olvasni -  általános iskola 1. osztály. -, nem pedig mexokásból kötögetni a madzagokat.

Nem feltétlenül lustaság. Ha összeraksz napi 15-20 gépet, akkor nem vszinű, hogy minden részletre oda tudsz figyelni. Ennyi sztem bőven belefér, hogy minden működik csak a hdd led nincsen bekötve.

Az tény, hogy a madzagokat nem kötögetjük csak úgy.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#10 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 16:30

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 15:48

Nem feltétlenül lustaság. Ha összeraksz napi 15-20 gépet, akkor nem vszinű, hogy minden részletre oda tudsz figyelni. Ennyi sztem bőven belefér, hogy minden működik csak a hdd led nincsen bekötve.

Éppen ezt akartam én is mondani  :respect:
Ilyet még nem csináltam, de el bírom képzelni, hogy amikor már a 8. órában a 25. gépet rakod össze, akkor előfordul ilyen. Főképp ha sok időd tesztelgetni sincs, max annyit megnézel, hogy bemegy a BIOS-ba ...
Végülis tévedni emberi dolog.

OFF:
Az első melóhelyem 3 hónapig egy bicikli összerakó műhely volt. Ott a gyakorlott munkások 8 óra alatt összeraktak 35-40 bringát is, plusz meg is ebédeltek. Na azokon is több ideig állítgatta otthon a vevő a féket meg a váltót, mint a szerelő a műhelyben ...  :bringa:
ON

#11 Felhasználó inaktív   gekmage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 17:48

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 15:48

Ne térjünk el a tárgytól, itt nem arról van szó, hogy hány óráig kell a memtest86ot futtatni, meg OS-t telepíteni rá stb... hanem pusztán arról, hogy egy pillantást kell vetni arra a nyamvadt madzagra ha már egyszer rávésték, hogy GND (1), GND(2), +5V (1), 5V(2), stb... mielött bedugaszoljátok.

1. Mennyi ideig tart HDD led bekötögetése  ?

2. Mennyi ideig tart elolvasni, mi van a "madzagra írva"  (előlapi USB)?

Ezek igazán nem hosszú órákig tartó folyamatot emésztenek fel. vagy ? :think:

ha meg ennyire túlterheltek vagytok, mi lett volna csúcsidőszakban vásárolok ? pl. karácsony előtt. :confused:

Szeptember vége felé vettem a kasznit 1ébként. videókártyát se kellett beletenni, meg vinyót sem  / ezeket máshol vettem / (utóbbi miatt az esetemben a HDD Ledet ezért "bocsánatos bűnnek" tartottam /. USB meg csak most derült ki, idegen pendrive-okkal eddig sikerült az alsó lukon megdugni a kasznit, az ment. teflont sikerült felülre ami az error -110-et generálta. De valószínű hogy esetem nem lehet egyedi, mert a kérdéses kernel error -110re pontosan rákeresve a gugli hozott jópár találatot, csak többen linux kernel bugra gyanakodtak. nekem viszont gyanús volt hogy a másik 9 lik ment. (az előlapi meg a hátsó mellett a további 3 opcionálist csak azért "kötöttem be" anno, mert így az alaplapi dobozban nem foglalják az értékes helyet a csavarok és az antisztatikus zacsik elöl, nincs itt akkora jövés-menés ;-)

Végülis tévedni emberi dolog.

Ez tény, OK. Csak az nem hibázik aki nem dolgozik (ezért nem is írtam név szerint a bó'tokat). A topicot is afféle "görbe tükörnek" állítottam a másik topic mintájára... ;-)

úgyhogy, csak önkritikusan :cool:

Szerkesztette: gekmage 2007. 04. 18. 17:50 -kor

#12 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 19:47

Gekmage, mondok jobbat!
Gázturbina monitorozó szekrény. Az eszközöket a veszélyes területtől szikrabiztosan leválasztó részbe három vezeték kell, egy fekete, egy fehér, egy piros, a sorrend kb ugyan az. Ha más az érzékelő, más a sorrend, de egy oszloban egy érzékelő fajta van, mondjuk abból 30-40. A jóember mikor az isten tudja hanyadikat csinálja már aznap, így is előfordul, hogy idiótaságot köt be, mi meg csodálkozunk, miért nincs ott a jel.

A 10.-15. gépednél hidd el, már téged sem érdekelne, csak induljon a masina ;)
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#13 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 21:34

Idézet: gekmage - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 12:42

...

Isten hozott a HWSW fórumában kedves HUP tag. /ha nem tévedek, onnan keveredtél ide :)/

#14 Felhasználó inaktív   gekmage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 21:55

Idézet: Hassan - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 21:34

Isten hozott a HWSW fórumában kedves HUP tag. /ha nem tévedek, onnan keveredtél ide :)/

:offtopic: köszi. indexen is vagyok amúgy, nemcsak ott. csak indexről lassan távozóban, ez az indás rendszer ez nem jön be jelen formájában. hwsw-t meg eddig nem próbáltam. vagy lehet hogy próbáltam csak elfelejtettem a nickem jelszavát, ha bereggeltem egyáltalán, ezt is alig találtam meg. :). ez amúgy még az internetto-s nickem (volt).

#15 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 11:24

Bluefish árlista:
Kép
:omg:

Szerkesztette: Gaspy 2007. 04. 22. 11:24 -kor

Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#16 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 13:39

Hja kerem, parszor mer ertekeztunk ezekrol az omlesztett "brand" ramokrol az alaplapoknal, meg talan itt is a PAF-ban, hogy olyat NEM veszunk, ha nem akarunk szervizbe rohangalni csereltetni.

Attol lesz "brand" a ram a nagykerben, mert pl. az van rairva a chipekre, hogy Samsung.
Eredeti Samsung memoriamodulokhoz persze koze nincs, ahhoz doboz van, meg Samsung matrica a modulon...

Ha jot akarsz magadnak, akkor inkabb olyan ramot veszel, amihez doboz is van, azokat valoszinuleg teszteltek is a gyartas vegen, nem csak kiusztattak omlesztve a dzsunkarol.

#17 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 19:10

Valahol törzsvevő voltam régen, vadi új gépnél kb 7 -8 éve volt, hogy a cd-alaplap hangkábel kimaradt. Meg pár dolgot észrerevételeztem és kb fél óra melóért kértek olyan 10 ezer Ft-ot. Nos itt főleg én voltam a Lama.
Ők meg becsaptak ezzel, mert ez asszem alap volt a Win 9x világában, hogy ilyen kábelt belerakni kell.

#18 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 19:53

Idézet: WEbshark - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 20:10

Valahol törzsvevő voltam régen, vadi új gépnél kb 7 -8 éve volt, hogy a cd-alaplap hangkábel kimaradt. Meg pár dolgot észrerevételeztem és kb fél óra melóért kértek olyan 10 ezer Ft-ot. Nos itt főleg én voltam a Lama.
Ők meg becsaptak ezzel, mert ez asszem alap volt a Win 9x világában, hogy ilyen kábelt belerakni kell.

De egy jó ideje nem kell, mert az ide-kábelen is átmegy szoftveresen.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#19 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 22. 20:04

Idézet: WEbshark - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 19:10

W98 alatt is ment már a digitális lejátszás, amit a rendszer többnyire ki is választott az erre képes eszközhöz.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#20 Felhasználó inaktív   Zwiebi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 23. 18:25

@brand memoria:

valamikor 3,5 - 4 eve vasaroltam memoriat es kivancsisagbol megneztem, mit arulnak brand markanev alatt. Hat nem TMD-50D chipes TwinMos-ok voltak? Mivel igencsak kellemes aron dobtak oket utanam, gyorsan be is vasaroltam belole.  :D

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó