Gép összerakásnál nem egy helyen előfordul, hogy HDD ledet elfelejtik bekötni...

De volt már olyan eset is, hogy rossz IDE -kábel miatt majdnem visszaküldtek egy teljes kasznit pestre

A bót megy vagy 10 éve itt helyben.
Vagy mostani gépemet nagyjából 2 helyen vásároltam össze úgy 1,5 éve. Alaplapot procit, memóriát egy helyen, csak vinyó+videókártya volt a másikról...
HDD Ledet itt sem kötötték be, OK, végül is vinyót nem náluk vettem, ketyeg is a gép rendesen, aztán 1 hónapja kedves családtag vesz egy nyűves mobilteflont, és megdugom vele elöl a kaszni egyik USB portját, erre linux aszongya error -110, és kifújt nemműxik. A többi 9 porton szépen felismerte , és ment minden. Csak nem hagyott nyugodni, úgyhogy lebontottam az oldalát, és megnéztem az alaplapi USB csatikat, és bizony az USB 9-10 en a 8 madzagból 2-t felcserélhettek, mert kiszabtam mind a 8 madzagot, szépen visszakötögettem, és innentől megoldott a dolog. A madzagokon persze szépen rá volt írva hogy melyik USB1 5V, GND (1), meg hasonló, meg szép színesek is voltak, sz'al kisebb művészet volt összekeverni.
A bót megy vagy 10 éve itt helyben.
Vagy még mikor rendszergazdaként dolgoztam - főnököm előírta hogy hol vásárolhatok - , alaplaphiba miatt új kaszni kellett, be is hozták, de mondták, hogy a hálózati kártyát nem tudták beállítani. de azért behozták. végül is mást nem kellett csinálni, mint próbálgatni a PCI likakat, és az egyikben jó volt, az egyikben a Windows bejelentkező képernyőbe a rendszer belefagyott (kék halál se semmi se). A többiben meg szimplán nem ment.
A bót szintén ment akkor már vagy 6-7 éve.
Most így első körben ezek jutottak eszembe.