HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma bó'tosok :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma bó'tosok :)) jelentés a pult innenső oldaláról ;-) Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 24. 12:21

Idézet

igen régen eltörölték a kötelező kamarai tagságot.

Igen régen voltam vállalkozó :)

Na találtam valamit, akit résztelesebben érdekel, nyomozzon még:
"A FEOR, azaz egy KSH közlemény rögzíti, hogy mihez milyen szintű képzettség szükséges
9029/1993. (SK 1994. 1.) KSH közlemény
a Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszeréről
A statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény 6. § f) pontja alapján a Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszerének módosítását és egységes szerkezetbe foglalt rendszerét ezen közlemény mellékleteként kiadom.
A Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere (a továbbiakban: FEOR) a foglalkozásokat a tevékenységek szakmai jellegének megfelelően tartalmazza, az adott foglalkozás gyakorlásához szükséges szakképzettség, szakértelem figyelembevételével kialakított csoportosításban."
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#42 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 07:34

Kb. 2 éve megy a netkávézó, akkor még nem kellett semmi ilyesmi papír hozzá.
Számítógépüzemeltetői sem.
Egyedül egy boltvezetői (vagy eladói is elég lett volna talán?) papírra volt szükség.
És ez az ismerős egyéni vállalkozó, nem bt. beltag/kültag. (Különben ez az ismerős történetesen éppen az öregem, azért tudom ilyen jól)

De van a környéken ruhabolt, nem hiszem, hogy ez eladónak kell lennie textilipari végzettségének is :think:

#43 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 25. 09:18

Mint az a bemásolt részletben is olvasható: nem a vállalkozási formához (még ha mondjuk ZRT is lenne), hanem a tevékenység fajtájához van esetleg meghatározva végzettség.
Hangsúlyozám: VÉGzettségről, nem KÉPzettséről beszélünk, mint feltételről. (érdekes, a robbatómestesnek nemkell érettségi se :) )
Képzettségként egyszerűbb esetben símán elfogadják az adott területen akár mint alkalmazott eltöltött 2-3 évnyi gyakorlatot.

#44 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 08:30

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 9:18

Mint az a bemásolt részletben is olvasható: nem a vállalkozási formához (még ha mondjuk ZRT is lenne), hanem a tevékenység fajtájához van esetleg meghatározva végzettség.
Hangsúlyozám: VÉGzettségről, nem KÉPzettséről beszélünk, mint feltételről. (érdekes, a robbatómestesnek nemkell érettségi se :) )
Képzettségként egyszerűbb esetben símán elfogadják az adott területen akár mint alkalmazott eltöltött 2-3 évnyi gyakorlatot.

A végzettség az alafok/középfok/főiskola/egyetem?
A képzettség, meg a szakma neve?
Off: miért kéne érettségi a robbantómesternek?
Az autószerelőnek sem kell, meg a vízszerelőnek se, meg a szobafestőnek se ...

#45 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 02. 20:56

Idézet

Off: miért kéne érettségi a robbantómesternek?

Igazadvan, de azért meglepődtem, amikor olvastam.
Azért egy példa okulásként:
Az egyik takarítőnőnk morgott, hogy mért kell neki tanfolyamra járnia, takarítani mindenki tud. Megkérdeztem tőle, mitcsinál, ha eldugul a vc vagy a piszoár.
- Hát beleöntök egy flakon sósavat.
És ezzel jól szétcseszi a pvc lefolyót. Azt jöhetnek a melósok szifont cserélni.
Na pl ilyesmikért kérnek dolgokat bizonyos munkákhoz.

#46 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 08:54

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 21:56

Igazadvan, de azért meglepődtem, amikor olvastam.
Azért egy példa okulásként:
Az egyik takarítőnőnk morgott, hogy mért kell neki tanfolyamra járnia, takarítani mindenki tud. Megkérdeztem tőle, mitcsinál, ha eldugul a vc vagy a piszoár.
És ezzel jól szétcseszi a pvc lefolyót. Azt jöhetnek a melósok szifont cserélni.
Na pl ilyesmikért kérnek dolgokat bizonyos munkákhoz.

De a tanári diplomával is ki lehet törölni, mert ő sem fogja tudni, hogy nem szabad.
Lehet, hogy egy villanykörtét ki tud cserélni, de egy neoncsövet már nem.
Ipari suli után még pár évig nem volt érettségim, és az ügyfeleimet sem az érdekelte, hogy mennyire vagyok játatos XIV. Lajos életében és munkásságában, hanem az, hogy az adott szakterületen el tudom-e látni a feladatomat.
Természetesen képzések folyamatosan voltak nálunk is, de a régi szakik érettségi/főiskola nélkül haltak meg, viszont a munkájukat tudásukhoz mérten jól végezték.
Az utóbbi 25 évben sem Kosztolányi elemzése határozta meg az életem.
Persze, ha kitörne a tanárhiány, elvégeznék gyorsba' egy tanárképzőt, és máris pályát módosítanék.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#47 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 03. 13:28

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 21:56

Neked is 1-es, leülhetsz. A sósav nem bántja a műanyagot, ráadásul műanyag flakonban árulják a boltokban. Csak hipóval ne öntse össze a hülyéje.
Make love not Wor.

#48 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 14:30

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 9:54

De a tanári diplomával is ki lehet törölni, mert ő sem fogja tudni, hogy nem szabad.
Lehet, hogy egy villanykörtét ki tud cserélni, de egy neoncsövet már nem.

Na ja. De a végzettség feltételezi, hogy nem leszel akkora hülye, hogy nem tudásodat próbára teszed, vagyis felfogod ép ésszel, hogy amihez nem értesz, ahhoz nem nyúlsz..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#49 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 14:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 14:28

Neked is 1-es, leülhetsz. A sósav nem bántja a műanyagot, ráadásul műanyag flakonban árulják a boltokban. Csak hipóval ne öntse össze a hülyéje.

Ettől függetlenül a régi, még zömmel fémből készült lefolyócsonkot, darálót-szagtalanítót, meg szennyvízlevezetőt szépen megeszi.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#50 Felhasználó inaktív   gabyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 17:01

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 15:30

...vagyis felfogod ép ésszel, hogy amihez nem értesz, ahhoz nem nyúlsz..

Khm, ha ez működne, akkor ez a topik sem jött volna létre  :Đ
"Az akarok lenni, ami akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok..."

A munkahely nem kocsma, hogy mindennap bejárj...

#51 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 08:48

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 14:30

Na ja. De a végzettség feltételezi, hogy nem leszel akkora hülye, hogy nem tudásodat próbára teszed, vagyis felfogod ép ésszel, hogy amihez nem értesz, ahhoz nem nyúlsz..

De ez nem attól függ, hogy van-e diplomád, vagy érettségid. Vagy bármilyen papírod.
Van olyan haverom, aki kárpitos. Legalábbis papíron. Egy komplett lakásfelújítást rá lehet bízni, szépen és szakszerűen megcsinál mindent, burkolást, festést, tapétázást, vakolást, ajtó-ablak cserét, satöbbi. Utána minden csillog-villog, és rendesen megcsinálja :respect:
És ismerek olyat is, akinek több diplomája is van, mégis pl. csinált olyat, hogy feltett egy gáztűzhelyt egy utánfutóra, ami útközben leesett róla. Komolyan. Pedig ahhoz tényleg nem kell sok ész, hogy rögzítsem néhány gumipókkal. Főképp, ha nincs magasított oldala az utánfutónak, és ráadásul nem is csak a szomszéd utcába viszem :omg:

De ez megint OFF lett ...

#52 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 09:12

Az ilyen mesterekkel addig minden rendben is van amíg szépen dolgoznak, de aztán ha baj van....
Papirok nincsenek, szerződés nincs, engedély nincs, szakképesítés nincs.
Nem kétszer láttam már amikor sírnak az emberek, hogy baj van, aztán a kérdésre, hogy a szerződés, a megrendelő, a papirok a válasz, hogy hát az nincs, mert így olcsóbb volt...
Perelni nem tudsz, pénzt nem látsz tőlük...
Szóval vannak becsületes vállakozók köztük, de rengeteg a kókler, vigyázni kell nagyon az ilyen én mindenhez értek emberkékkel, ugyanúgy mint a számítástechnikában, az én már adtam el tintapatront meg telepítettem windowst, mit nekem egy nyomtatószerver telepítése egy nagy vállalat SAp rendszeréhez...

#53 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 04. 10:52

Jahno lécci a sósavnak is adj 1 1-est. Ugyanis láttam már szétment PVC lefolyócsövet és padlót, amit a sósav csócsált széjjel.

Eredeti témához:
Tegnap kaptam egy gépet újratelepítésre. Asus lapocska, mindennel, aminek illik rajtalennie: 4 db kivezethető USB, front-panel audio, hasonlók.
A házon elől hangcsatik + 2 usb egy fedélke alatt. Meg egy cetli odaragasztva: használaton kívül.
Gratulálok az ismert 3betűs forgalmazónak!

#54 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 12:33

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 11:52

Jahno lécci a sósavnak is adj 1 1-est. Ugyanis láttam már szétment PVC lefolyócsövet és padlót, amit a sósav csócsált széjjel.

Eredeti témához:
Tegnap kaptam egy gépet újratelepítésre. Asus lapocska, mindennel, aminek illik rajtalennie: 4 db kivezethető USB, front-panel audio, hasonlók.
A házon elől hangcsatik + 2 usb egy fedélke alatt. Meg egy cetli odaragasztva: használaton kívül.
Gratulálok az ismert 3betűs forgalmazónak!

C  H  S? :D

#55 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 21:43

Szenhidrogenhez kent adni? :omg:

Miota bevezettek a mostani qrvalassu webshopjukat, azota nem rendelunk toluk semmit

Szerkesztette: nyunyu 2007. 06. 04. 21:45 -kor

#56 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 07:30

Ismeros athozza a gepet azzal a hibaval, hogy bekapcsolas utan rendszeresen 10-15 perc utan lefagy a gep. Jol nevelt ismeros, csak a legvegso esetben baszogat, de mar tobbszor jart annal a lakotelepen uzemelo kis sztech boltban a hibaval (ahol egyebkent kb 4 eve osszeraktak a gepet es azota felmerult ilyen-olyan hw bovitesi igenyeit kiszolgaltak), de a diagnozis kimerult az 'ujra kellene pakolni az XP-t' szinten.
Oldala lekap a gepnek, bekapcs, nezem, ventillatorok elindulnak, ok. Aztan hoppa, furcsan all a hutoborda a procin. Le volt torve az egyik sarkan a muanyag keretnek az a resze, ahova a hutobordat leszorito kapocs megy....

#57 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 10:21

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 9:12

Az ilyen mesterekkel addig minden rendben is van amíg szépen dolgoznak, de aztán ha baj van....
Papirok nincsenek, szerződés nincs, engedély nincs, szakképesítés nincs.
Nem kétszer láttam már amikor sírnak az emberek, hogy baj van, aztán a kérdésre, hogy a szerződés, a megrendelő, a papirok a válasz, hogy hát az nincs, mert így olcsóbb volt...
Perelni nem tudsz, pénzt nem látsz tőlük...
Szóval vannak becsületes vállakozók köztük, de rengeteg a kókler, vigyázni kell nagyon az ilyen én mindenhez értek emberkékkel, ugyanúgy mint a számítástechnikában, az én már adtam el tintapatront meg telepítettem windowst, mit nekem egy nyomtatószerver telepítése egy nagy vállalat SAp rendszeréhez...

Persze van sok ilyen is, de haver nagyon jól dolgozik.
Egy ismerősével szoktak dolgozni, ketten.
Nagyon lelkiismeresen, nem csak olyan összecsapom módon.
Saját lakását is ő újította fel.
Az előző tulaj olyan kókler volt, amit te is írtál, minden úgy volt összeberhelve, a lefolyócsőtől kezdve, ami folyton eldugult, a központi fűtésig. Még az elektromos hálózatot is újra kellett kötni a lakásban, azt villanyszerelő csinálta, a többit mindent a haver.

A kóklerekről meg annyit, hogy amikor dolgoznak, jó ha otthon vagy, és nézed, mit csinálnak, hogy dolgoznak. De ez a normál, céges, szakemberek munkájára is igaz, azok is sokszor csak összecsapják a dolgot. Sokszor nem hozzá nem értésből, hanem mert sietnek, sok munka van, máshol is dolgoznának. Olyankor jó, ha ott állsz, és ha valami nem okés, akkor szólsz, hogy ott figyeljen jobban.
Nálunk pl. szereltek fel úgy redőnyt, hogy én magam jobban megcsináltam volna. A pasas elrepsztette az ablakkeretek szélét, mikor fúrta a lyukat a gurtninak. Csak nem volt elég hosszú fúróhegyem. Ő meg hozzott egy 60 cm-eset, ami bőven ártérte az ablakkeretet, de olyna görbe volt, hogy ha rákötök egy húrt, íjazni tudtam volna :reklamacio:

Egyébként kis ésszel, érzékkel meg odafigyeléssel pl. kicserélhet az ember egy ablakot magának. Nem olyan hamar végez vele, mint egy szaki, aki már 1000 ablakot cserélt, de azért ez nem megoldhatatlan feladat.
Persze van sok ember akinek nem tanácsos belekezdeni, egyik ismerős pl. nem tud beütni egy szöget a fába :think: Tipikusan ő az, akinek kell a jó szaki, aki jól dolgozik, és nem trehány.

#58 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 12:26

Azert a szogbevereshez nem szukseges akkora elokepzettseg, mint mondjuk egy csavar behajtasahoz fatablaba.
Ifju boho koromban probaltam osszerakni fater cegenel egy reklamtablat, de meggyult a bajom a csavarral, szorult ezerrel miutan par centit bement a faba, aztan fater lakatosa mutatta meg, hogy eloszor kellett volna egy vekony lukat furni, aztan abba mar konnyu tekerni a csavart.

Bar o sem volt mindig teljesen 100-as:
Egyszer kellett neki egy kaput osszeraknia, kesz is a hegesztett vaz, erre kirakta a fure, hasznalt ujsagpapir persze sehol, nekiallt festekszoroval festeni, fu is kapott belole boven.
Faternek persze egybol elborult az agya, aztan szamonkerte a papirt, mire a valasz
-Minek azt letakarni, a fuvon ugyse latszik a zold festek.

Mondhatni se kell, 1 het mulva mar nem volt fu. :omg:

#59 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 11:20

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 13:26

Egyszer kellett neki egy kaput osszeraknia, kesz is a hegesztett vaz, erre kirakta a fure, hasznalt ujsagpapir persze sehol, nekiallt festekszoroval festeni, fu is kapott belole boven.
Faternek persze egybol elborult az agya, aztan szamonkerte a papirt, mire a valasz
-Minek azt letakarni, a fuvon ugyse latszik a zold festek.

Súlyos! :omg:
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#60 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 12:04

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 13:26

1 m2 gyepszőnyeg lerakással kb. 3-4000 Ft × a terület nagysága - fizetésből levonva, kész. :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.