Idézet: pjotr007 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 9:12
Az ilyen mesterekkel addig minden rendben is van amíg szépen dolgoznak, de aztán ha baj van....
Papirok nincsenek, szerződés nincs, engedély nincs, szakképesítés nincs.
Nem kétszer láttam már amikor sírnak az emberek, hogy baj van, aztán a kérdésre, hogy a szerződés, a megrendelő, a papirok a válasz, hogy hát az nincs, mert így olcsóbb volt...
Perelni nem tudsz, pénzt nem látsz tőlük...
Szóval vannak becsületes vállakozók köztük, de rengeteg a kókler, vigyázni kell nagyon az ilyen én mindenhez értek emberkékkel, ugyanúgy mint a számítástechnikában, az én már adtam el tintapatront meg telepítettem windowst, mit nekem egy nyomtatószerver telepítése egy nagy vállalat SAp rendszeréhez...
Persze van sok ilyen is, de haver nagyon jól dolgozik.
Egy ismerősével szoktak dolgozni, ketten.
Nagyon lelkiismeresen, nem csak olyan összecsapom módon.
Saját lakását is ő újította fel.
Az előző tulaj olyan kókler volt, amit te is írtál, minden úgy volt összeberhelve, a lefolyócsőtől kezdve, ami folyton eldugult, a központi fűtésig. Még az elektromos hálózatot is újra kellett kötni a lakásban, azt villanyszerelő csinálta, a többit mindent a haver.
A kóklerekről meg annyit, hogy amikor dolgoznak, jó ha otthon vagy, és nézed, mit csinálnak, hogy dolgoznak. De ez a normál, céges, szakemberek munkájára is igaz, azok is sokszor csak összecsapják a dolgot. Sokszor nem hozzá nem értésből, hanem mert sietnek, sok munka van, máshol is dolgoznának. Olyankor jó, ha ott állsz, és ha valami nem okés, akkor szólsz, hogy ott figyeljen jobban.
Nálunk pl. szereltek fel úgy redőnyt, hogy én magam jobban megcsináltam volna. A pasas elrepsztette az ablakkeretek szélét, mikor fúrta a lyukat a gurtninak. Csak nem volt elég hosszú fúróhegyem. Ő meg hozzott egy 60 cm-eset, ami bőven ártérte az ablakkeretet, de olyna görbe volt, hogy ha rákötök egy húrt, íjazni tudtam volna
Egyébként kis ésszel, érzékkel meg odafigyeléssel pl. kicserélhet az ember egy ablakot magának. Nem olyan hamar végez vele, mint egy szaki, aki már 1000 ablakot cserélt, de azért ez nem megoldhatatlan feladat.
Persze van sok ember akinek nem tanácsos belekezdeni, egyik ismerős pl. nem tud beütni egy szöget a fába

Tipikusan ő az, akinek kell a jó szaki, aki jól dolgozik, és nem trehány.