Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass!
Elküldve: 2008. 06. 13. 20:25
Elküldve: 2008. 06. 14. 17:06
Az lenne a baj h lefagy a gép és nem tudom miért.
Így néz ki egy ilyen fagyás:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Az az ATI-s üzenet azért van ott mert kiszedtem a videókártyát, így az alaplapon lévő integrált cuccról megy most. Azért szedtem ki a vidkarit h azt kizárjam mint hibaforrás. Na hát ki lett zárva mert így is szar.
Egy ilyen csodálatos fagyás után csak a reset segít, ilyenkor vagy be se kapcsol a monitor vagy egy ilyen jön be:

És itt megáll.
Na gondoltam lehet szar a Vista vagy valami driver vagy fasztudja, beraktam egy Windows XP Mini PE nevezetű boot CD-t, hátha avval is lefagy és akkor nem a rendszer a rossz.
Hát lefagyott:

Reset után a következő csodálatos, szinte művészi kép fogadott:

Semmi más, megnyomtam resetet, és pár másodperc múlva a mikor bekapcsolt a monitor ennyi jött be.
Memóriára gyanakszok, de talán proci is szar lehet. Meg mi az h benyomo a bekapcsoló gombot, hallom h felpörög a SATA vinyó, és így ennyi. Monitor sokszor be se kapcsol, semmi sípolás vagy prüttyögés.
Táp 300-asról 400-asra lett cserélve 1 hónapja kb. Mert már akkor is szarakodott de nem ilyen sűrűn. Aeeól nincs pontos kórtörténetem mert nem enyém a gép. Viszont én raktam össze és én is telepítettem és akkor még 300-as táp volt benne és órák hosszat játszottam UT3-at 2 napon keresztül és semmi baja nem volt. Aztán elkezdődtek a problémák az ismerősnél pár hétre rá. Az h újraindulgatott. Akkor a szervízbe vagy nemtomhol raktak be neki egy nagyobb tápot. Már akkor sejtettem h semmi értelme mert mondom nekem is bírta full terhelésen.
DVD írót is lehúztam ugyanúgy szar.
Ha a vinyó lenne a szar akkor legalább addig eljutna bootoláskor h kiírja h nem jó a vinyó, vagy ilyesmi. Nem?
Vidkarit már kiiktattam mint mondottam.
Más nincs a gépben.
Memória vagy proci lehet a szar. 2db 1GB-s 800-as kingmax van benne.
Meg egy 6000+ -os proci de azt a képen látjátok is.
Memóriákkal bűvészkedtem, csak egyiket csak másikat, csak egyik slot csak másik slot. Aztán egyik variációval bírta egy csomó ideig. Akkor azt hittem h szar volt az a modul. Aztán csak a másikat használtam de aztán avval is produkált egy ilyet. Lehet valamelyik slot rossz. Alaplap: Gigabyte GA-M61SME-S2
Na szóval az egyik memóriára gyanakszom csak már összekevertem a variációkat h most melyik volt jó melyik slotban és az a baj h egy ilyen kifagyás után kb 10-20 percig be se lehet kapcsolni a gépet mert egyszerűen a monitor se kapcsolódik be meg semmi. Aztán gondoltam addig megírom ezt az üzit, lehet a képek láttán azt mondjátok h ez biztos processzor probélma.
Remélem érthető és nem volt túl terjengős.
Köszi aki tud segíteni.
Elküldve: 2008. 06. 14. 17:20
Idézet: Myron - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 18:06
Én az uj tápra gyanakszok, lehet hogy ki akar fulladni, nincs szaga, ventik mennek a gépbe+ a tápba, bios reset miegymás. milyen a táp? megkérdezek másokat is a forumon hátha van valami konkrét megoldás.
Szerkesztette: pappas 2008. 06. 14. 17:27 -kor
Elküldve: 2008. 06. 14. 17:35
Idézet: pappas - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 18:20
ventik mennek, nem büdös, nem meleg. bios-ba nem hiszem h bárki is belépett volna szal alapon van, de azért megpróbálom resetelni majd csak most én se tudok belépni mert egyelőre be se tudom kapcsolni ezt a szart.
Elküldve: 2008. 06. 14. 17:40
Idézet: Myron - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 18:35
akkor itt az idö a hideg resetre, tápkábel le, egy párszor megnyomni a bekapcs gombot mig van a tápba szufla, alaplapi elem ki, várni egy kis idöt, elem be, táp kébel rá és bekapcs. remélem megérted amit irtam.
Elküldve: 2008. 06. 14. 18:13
Idézet: Myron - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 17:35
Amit mutattál az erősen alaplaphibára mutat. Nézd meg alaposan, nem látsz-e (különösen a proci környékén) puffadt tetejű kondenzátort.
Elküldve: 2008. 06. 14. 19:27
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 19:13
Nem tudom milyen a puffadt tetejű, de itt mindegyik ugyanolyan.
Elküldve: 2008. 06. 14. 19:31
Idézet: pappas - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 18:40
Megcsináltam, még a RESET_CMOS tüskékre is ráhúztam egy jumert. Aztán bekapcsoltam.
El is kezdte tölteni a Windows-t de lehet csak azért mert előtte másfél órát pihentettem. Amúgy úgy vettem észre h minél többet nyúzom annál kevesebb ideig bírja. Most már annyi időre se képes fennmaradni h kiválasszam a fail-safe defaults-t a biosban. Ha a RAM-ok lennének rosszak lehetséges lehet hogy ilyen gyors mértékben romoljanak? Minél inkább nyúzom annál inkább elromlanak?
Elküldve: 2008. 06. 14. 19:46
Idézet: Myron - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 19:27
A kondenzátorok teteje enyhén vagy erősebben feldomborodik. Eredetileg sík, gyakran egy kereszt alakú benyomással gyengítve, h ha felreped, akkor azt szabályozottan tegye.
Szerkesztette: Gyula2222 2008. 06. 14. 20:07 -kor
Elküldve: 2008. 06. 14. 19:47
Idézet: Myron - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 20:31
El is kezdte tölteni a Windows-t de lehet csak azért mert előtte másfél órát pihentettem. Amúgy úgy vettem észre h minél többet nyúzom annál kevesebb ideig bírja. Most már annyi időre se képes fennmaradni h kiválasszam a fail-safe defaults-t a biosban. Ha a RAM-ok lennének rosszak lehetséges lehet hogy ilyen gyors mértékben romoljanak? Minél inkább nyúzom annál inkább elromlanak?
nem sipol a gép bekapcsolásnál? ha igen mennyit és milyen az alap lapod.
Elküldve: 2008. 06. 14. 19:53
Idézet: pappas - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 20:47
GA-M61SME-S2L
Nem sípol. És az a fura h ha kiveszem az összes RAM-ot akkor se sípol, pedig akkor kéne. Legalábbis másik fórumon ezt írták meg én is így emlékszem. Tehát addig el se jut h leellenőrizze a RAM-okat.
Úgy olvastam h proci nélkül be sem indul az alaplap (nem próbáltam a működő gépemen csak olvastam fórumban) tehát vagy a proci szar vagy az alaplap.
Most olyan furcsaságot csinált, h bejött ez az EnergyStar-os képernyő, és alulról felfele elkezdett kirajzolódni és felcsúszni fehéren az a szöveg amit normális esetben szürkén kéne kiírnia a jobb alsó sarokba. Meg van h azok a fehér csíkok (amik az egyik belinkelt képemen látszanak is) így mozognak (vízszintesen egy kicsit jobbra aztán kicsit balra).
Szal mostanában csak azt cisnálja h megnyomom a bekapcs gombot, villan kettőt a DVD olvasó, felpörög a vinyó, villan kettőt a piros led a vinyónak és ennyi. Utána néma csend, na meg pörögnek a ventik(táp, proci). Még a billenytyűzeten se villan fel a 3 led egy kis időre pedig normális esetben fel kéne.
Szerkesztette: Myron 2008. 06. 14. 19:56 -kor
Elküldve: 2008. 06. 14. 20:01
Idézet: Myron - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 20:53
Nem sípol. És az a fura h ha kiveszem az összes RAM-ot akkor se sípol, pedig akkor kéne. Legalábbis másik fórumon ezt írták meg én is így emlékszem. Tehát addig el se jut h leellenőrizze a RAM-okat.
Úgy olvastam h proci nélkül be sem indul az alaplap (nem próbáltam a működő gépemen csak olvastam fórumban) tehát vagy a proci szar vagy az alaplap.
Most olyan furcsaságot csinált, h bejött ez az EnergyStar-os képernyő, és alulról felfele elkezdett kirajzolódni és felcsúszni fehéren az a szöveg amit normális esetben szürkén kéne kiírnia a jobb alsó sarokba. Meg van h azok a fehér csíkok (amik az egyik belinkelt képemen látszanak is) így mozognak (vízszintesen egy kicsit jobbra aztán kicsit balra).
Szal mostanában csak azt cisnálja h megnyomom a bekapcs gombot, villan kettőt a DVD olvasó, felpörög a vinyó, villan kettőt a piros led a vinyónak és ennyi. Utána néma csend, na meg pörögnek a ventik(táp, proci). Még a billenytyűzeten se villan fel a 3 led egy kis időre pedig normális esetben fel kéne.
nincs rá dugva a speaker(hangszoro)! dugd rá.
1 rövid sípszó : minden rendben.
1 hosszú sípszó : memóriahiba.
Az elsõ memóriabankban talált hibát a rendszer. Ha szerencsénk van, akkor csak nem érintkezik tökéletesen a modul. Rosszabb esetben az egyik chip hibás a modulon, de az alaplap hibája is okozhatja.
1 hosszú 2 rövid sípszó,
1 hosszú 3 rövid sípszó : videókártya hiba
A BIOS nem tudja elérni a videókártyát. Elképzelhetõ, hogy a kártya nem csatlakozik megfelelõen a slot-ba, rosszabb esetben a memóriája hibás.
Esetleg alaplapi hiba is okozhatja, de nem ez a jellemzõ.
Folyamatos sípolás : memória vagy videókártya probléma
A legjellemzõbb a memóriahiba ebben az esetben. Tipikusan akkor fordul elõ, ha a rendszer nem talál memóriát. Lehet, hogy az egyetlen modul meghibásodott vagy nincs a helyén, vagy nincs elegendõ mennyiségû modul beszerelve.
Az alaplap hibája ritkán okoz ilyen hibaüzenetet, de természetesen elõfordulhat.
Amugy még mindig azt mondom hogy a táp rossz, nem tudsz szerezni egy tápot probára?
Szerkesztette: pappas 2008. 06. 14. 20:05 -kor
Elküldve: 2008. 06. 14. 20:09
Idézet: pappas - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 21:01
1 rövid sípszó : minden rendben.
1 hosszú sípszó : memóriahiba.
Az elsõ memóriabankban talált hibát a rendszer. Ha szerencsénk van, akkor csak nem érintkezik tökéletesen a modul. Rosszabb esetben az egyik chip hibás a modulon, de az alaplap hibája is okozhatja.
1 hosszú 2 rövid sípszó,
1 hosszú 3 rövid sípszó : videókártya hiba
A BIOS nem tudja elérni a videókártyát. Elképzelhetõ, hogy a kártya nem csatlakozik megfelelõen a slot-ba, rosszabb esetben a memóriája hibás.
Esetleg alaplapi hiba is okozhatja, de nem ez a jellemzõ.
Folyamatos sípolás : memória vagy videókártya probléma
A legjellemzõbb a memóriahiba ebben az esetben. Tipikusan akkor fordul elõ, ha a rendszer nem talál memóriát. Lehet, hogy az egyetlen modul meghibásodott vagy nincs a helyén, vagy nincs elegendõ mennyiségû modul beszerelve.
Az alaplap hibája ritkán okoz ilyen hibaüzenetet, de természetesen elõfordulhat.
Amugy még mindig azt mondom hogy a táp rossz, nem tudsz szerezni egy tápot probára?
De tudok és most már én is egyre inkább gyanakszom a tápra mert azt vettem észre hogy ha kihúzom a tápkábelt egy ilyen fagyás után és fél óra múlva visszadugom akkor nem akaródzik bekapcsolni, viszont ha 10 percet úgy várok hogy be van dugva a tápkábel akkor akár még a windowst is betölti. most pl kékhalállal szállt el, nem hagyta benn szal nem tudtam lefotózni de elolvastam gyorsan és semmi konkrétat nem írt csak a sablon szöveg.
Mindenesetre rádugom a speakert, ha van benne egyáltalán aztán megpróbálom a tápot kicserélni. Köszi h ilyen sokat segítesz.
Elküldve: 2008. 06. 14. 20:18
Idézet: Myron - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 21:09
Mindenesetre rádugom a speakert, ha van benne egyáltalán aztán megpróbálom a tápot kicserélni. Köszi h ilyen sokat segítesz.
Vigyázz a kapcsolgatásokkal, mert ha valoban a táp rossz és túl fut megölhet pár dolgot a gépben! Inkább a csere táppal probálkozz aztán dugd rá a speakert.
A segitség meg természetes, nekem is jo ha segitenek, ha bajban vagyok.
Szerkesztette: pappas 2008. 06. 14. 20:19 -kor
Elküldve: 2008. 06. 14. 20:39
Idézet: Myron - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 18:06
Az lenne a baj h lefagy a gép és nem tudom miért.
Így néz ki egy ilyen fagyás:
Az az ATI-s üzenet azért van ott mert kiszedtem a videókártyát, így az alaplapon lévő integrált cuccról megy most. Azért szedtem ki a vidkarit h azt kizárjam mint hibaforrás. Na hát ki lett zárva mert így is szar.
Egy ilyen csodálatos fagyás után csak a reset segít, ilyenkor vagy be se kapcsol a monitor vagy egy ilyen jön be:
És itt megáll.
Na gondoltam lehet szar a Vista vagy valami driver vagy fasztudja, beraktam egy Windows XP Mini PE nevezetű boot CD-t, hátha avval is lefagy és akkor nem a rendszer a rossz.
Hát lefagyott:
Reset után a következő csodálatos, szinte művészi kép fogadott:
Semmi más, megnyomtam resetet, és pár másodperc múlva a mikor bekapcsolt a monitor ennyi jött be.
Memóriára gyanakszok, de talán proci is szar lehet. Meg mi az h benyomo a bekapcsoló gombot, hallom h felpörög a SATA vinyó, és így ennyi. Monitor sokszor be se kapcsol, semmi sípolás vagy prüttyögés.
Táp 300-asról 400-asra lett cserélve 1 hónapja kb. Mert már akkor is szarakodott de nem ilyen sűrűn. Aeeól nincs pontos kórtörténetem mert nem enyém a gép. Viszont én raktam össze és én is telepítettem és akkor még 300-as táp volt benne és órák hosszat játszottam UT3-at 2 napon keresztül és semmi baja nem volt. Aztán elkezdődtek a problémák az ismerősnél pár hétre rá. Az h újraindulgatott. Akkor a szervízbe vagy nemtomhol raktak be neki egy nagyobb tápot. Már akkor sejtettem h semmi értelme mert mondom nekem is bírta full terhelésen.
DVD írót is lehúztam ugyanúgy szar.
Ha a vinyó lenne a szar akkor legalább addig eljutna bootoláskor h kiírja h nem jó a vinyó, vagy ilyesmi. Nem?
Vidkarit már kiiktattam mint mondottam.
Más nincs a gépben.
Memória vagy proci lehet a szar. 2db 1GB-s 800-as kingmax van benne.
Meg egy 6000+ -os proci de azt a képen látjátok is.
Memóriákkal bűvészkedtem, csak egyiket csak másikat, csak egyik slot csak másik slot. Aztán egyik variációval bírta egy csomó ideig. Akkor azt hittem h szar volt az a modul. Aztán csak a másikat használtam de aztán avval is produkált egy ilyet. Lehet valamelyik slot rossz. Alaplap: Gigabyte GA-M61SME-S2
Na szóval az egyik memóriára gyanakszom csak már összekevertem a variációkat h most melyik volt jó melyik slotban és az a baj h egy ilyen kifagyás után kb 10-20 percig be se lehet kapcsolni a gépet mert egyszerűen a monitor se kapcsolódik be meg semmi. Aztán gondoltam addig megírom ezt az üzit, lehet a képek láttán azt mondjátok h ez biztos processzor probélma.
Remélem érthető és nem volt túl terjengős.
Köszi aki tud segíteni.
Elsőre azt mondtam volna vga; másodjára hogy északi híd. Ált ha kondi akkor elöbb instabil/nem indul/sípolgat; ha ram az nem szemetlné így össze aképet, pláne postolásnál; így a PCIE interfészek környékén, északihídnak a vga alrendszert kezelő része halt le/azt kiszolgáló valamelyik áramköri elem a hibás: alaplap.
Néha van amikor nem sípol a gép, ált proc/lap hiba (proci fizikai behatás nélkül (hacsak nem northwood) nem szokott meghalni), de még egyet les rá a speakerre.
Amíg táp nem tisztázódott minimum a nem létszükségletű dolgokat húzd le, lapból ami hanyagolható vedd ki, ha több ram modulod van abból is vegyél kihogy csak 1 maradjon.
Cmosresethez még annyit hogy inkább 'gigabytosan' csináld következőleg; az mindig tuti; elem ki, érintkezők összezár. Az esetek 3%ában a sima hagyományos reset nem elég és aztán az ember meg azt már kicsukja...
[Konfig] [Hűtéstechnika] [Képeim] [Bringa]
Elküldve: 2008. 06. 14. 21:47
Speakert beraktam de semmi hibajelzést nem adott csak egy csippentés amikor beindult, amikor meg nem hátakkor meg semmi.
Aztán gondoltam kiszedem a ramokat és átteszem a másik gépből a bajos gépbe. És így most jó.
Utána beraktam az egyik bajos gépből származó ramot (úgy h csak az volt benne) rögtön POST-nál beszart.
Aztán csak a másikat, most már jó ideje megy egy live cd ről a memtest és minden OK, másik rammal el se jutna odaáig.
Azért érzem most magam kibaszott hülyének meg minden, mert volt egy idő mikor a ramra gyanakodtam.
Kivettem az egyiket és csak a másikkal használtam. És szar volt. Aztán cseréltem és akkor is szar volt. Lehetetlen h ugyanazt raktam volna vissza
Vagy mégis :confused: Hát akkor bizony LOL!
Szerkesztette: Myron 2008. 06. 14. 21:51 -kor
Elküldve: 2008. 06. 14. 21:56
Idézet: Myron - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 22:47
Speakert beraktam de semmi hibajelzést nem adott csak egy csippentés amikor beindult, amikor meg nem hátakkor meg semmi.
Aztán gondoltam kiszedem a ramokat és átteszem a másik gépből a bajos gépbe. És így most jó.
Utána beraktam az egyik bajos gépből származó ramot (úgy h csak az volt benne) rögtön POST-nál beszart.
Aztán csak a másikat, most már jó ideje megy egy live cd ről a memtest és minden OK, másik rammal el se jutna odaáig.
Azért érzem most magam kibaszott hülyének meg minden, mert volt egy idő mikor a ramra gyanakodtam.
Kivettem az egyiket és csak a másikkal használtam. És szar volt. Aztán cseréltem és akkor is szar volt. Lehetetlen h ugyanazt raktam volna vissza
Vagy mégis :confused: Hát akkor bizony LOL!
Na akkor megoldodott a probléma.
örülök neki.
Elküldve: 2008. 06. 15. 13:12
Elküldve: 2008. 06. 15. 15:58
Volna egy kis problémám, van egy Asus P5B Deluxe alaplapom Intel Celeron D procival elindul de ha beteszem új szerzeményemet Intel E8400 3,0 GHz procit még a BIOSig sem jutt el. Sem a billentyűzet sem pedig a háló kártya nem müködik. A Vinyót és a DVD-ROM-ot ugyan elinditja de semmi több. BIOS a legúljabb 1232-es de ez sem segítet.
Esetleg tudtok segíteni?
Elküldve: 2008. 06. 15. 17:00
Idézet: Opizol - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 16:58
Volna egy kis problémám, van egy Asus P5B Deluxe alaplapom Intel Celeron D procival elindul de ha beteszem új szerzeményemet Intel E8400 3,0 GHz procit még a BIOSig sem jutt el. Sem a billentyűzet sem pedig a háló kártya nem müködik. A Vinyót és a DVD-ROM-ot ugyan elinditja de semmi több. BIOS a legúljabb 1232-es de ez sem segítet.
Esetleg tudtok segíteni?
A cerkával bebootols, bios, "load optimized defaults, save, exit. Majd ezek után beteszed a 8400-at.

Súgó
A téma zárva.