Acer Aspire5710Z gond vista...XP
Elküldve: 2007. 09. 08. 15:37
1 barátomnak kérnék segítséget!
Nekem egy Acer Aspire5710Z laptopom van Vistával és szeretném lecserélni róla XP-re, eddig kevés sikerrel.
Ha telepíteném,akkor a hardverkiépítés vizsgálatát megcsinálja és aztán megáll egy hibaüzenettel,miszerint a telepítés nem folytatható,mert nincs a rendszerhez csatlakoztatva,merevlemezes meghajtó.
Még ami furcs,van egy 10 gigás partíció,amit sehonnan nem tudok formázni(kintről sem).
Elküldve: 2007. 09. 09. 16:02
1.
http://service.acer....e_4310_4710.zip
Xp driverek közül le kell tölteni az INTEL SATA HDD DRIVER FLOPPY UTILITY-t...
2.
Nézd meg eszközkezelőben az IDE/ATAPI vezérlők pontos típusát.
3.
nLite progammal integrálni az XP-be
jókérdés,hogy műxik-e én még nem próbáltam
ja és csak ezt az egy drivert kell beintegrálni xp-be szerintem
Szerkesztette: vlxe 2007. 09. 09. 16:11 -kor
Elküldve: 2007. 09. 09. 17:46
Idézet: Kaliga - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 16:37
Nekem egy Acer Aspire5710Z laptopom van Vistával és szeretném lecserélni róla XP-re, eddig kevés sikerrel.
Ha telepíteném,akkor a hardverkiépítés vizsgálatát megcsinálja és aztán megáll egy hibaüzenettel,miszerint a telepítés nem folytatható,mert nincs a rendszerhez csatlakoztatva,merevlemezes meghajtó.
Még ami furcs,van egy 10 gigás partíció,amit sehonnan nem tudok formázni(kintről sem).
Így van, sata driver kell neki az xp-be integrálva. Itt valaki leírta, hogy is csináld: http://prohardver.hu...tart=1307&len=1
Elküldve: 2007. 09. 09. 18:15
Ha inteles vezérlő van a kütyün, akkor itt a megoldás:
Az aláírásomban van a webcímem.
A támogató programokra menj és a servicepack menü alatt van a mátrix driver integráció.
Azt hiszem az jó neked.
Betöltöd az xp lemezed valamilyen iso buzerátorba. (Azt hiszem a run menüben levő poweriso jó neked, bár az tojik kilépni - úgy kell agyonverni feladatkezelőből)
Kiszeded az i386-ból a txtsetup.sif fájlt és a végére beilleszted a letöltött packban lévő txtsetup.sif.txt - ből a szöveget.
Visszamásolod, és a sy_ fájlokat is beteszed a i386-ba.
Kiírod, oszt próba.
Egyébként a többi drivert megtaláltad hozzá?
Szerkesztette: Brokkoli 2007. 09. 09. 18:17 -kor
Elküldve: 2007. 09. 09. 21:54
Na én lennék akinek ez a segítség kellene.
Mindenkinek nagyon köszönöm a választ és sorban kipróbálom mindet.....ameddig hátha jó lesz valamelyik.
Ha végeztem és sikerült(vagy ha nem),akkor be fogom ide írni,a történteket.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek.
Elküldve: 2007. 09. 09. 22:38
Idézet: george1 - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 21:54
Mindenkinek nagyon köszönöm a választ és sorban kipróbálom mindet.....ameddig hátha jó lesz valamelyik.
Szia pajti! :Đ
Én is köszönöm a segítséget mindenkinek!
Elküldve: 2007. 09. 10. 22:20
Idézet: Kaliga - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 15:37
Szia!
Én is ugyan ilyen problémával küzdöttem, csak nekem Limpus Linux volt fenn, és a mell. Link alapján fel is ment az Xp
http://www.acer-xp.fw.hu/
Elküldve: 2007. 09. 18. 11:02
Idézet: george1 - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 20:54
Sziasztok
Epp tegnap telepitettem egy ilyen gepre xp-t.
Az acer oldan valaszd panamerica-t, mert ott vannak xp-s driverek mindenhez, europaban csak vista van...
En a drivereket mindet leszedtem, es utolag telepitettem, de a windowsos xp amirol felment mar egy elore elkeszitett volt, amiben mindenfele driver van, ezert nem talalkoztam a sata problemaval.
a driverek letoltesenel a kamera valami s kezdetu driverrel megy csak, mert lesz vagy 4 fajta, illetve figyelj, hogy intel chipsetes es intel grafikus kartya van benne, tehat ezekhez valo drivert tolts le.
a realtek drivere az acernel erdekes, mert az ami realtek az az intelnek az disk drivere
az elso particion van a vista telepitoje, recovery vagy mi, gondolom TE se kaptal hozza Vista dvd-t. Szoval az ott a vista dvd
sok sikert!
laca
Szerkesztette: Laca 2007. 09. 18. 11:03 -kor
Elküldve: 2008. 09. 09. 00:05
Idézet: Laca - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 11:02
Epp tegnap telepitettem egy ilyen gepre xp-t.
Az acer oldan valaszd panamerica-t, mert ott vannak xp-s driverek mindenhez, europaban csak vista van...
En a drivereket mindet leszedtem, es utolag telepitettem, de a windowsos xp amirol felment mar egy elore elkeszitett volt, amiben mindenfele driver van, ezert nem talalkoztam a sata problemaval.
a driverek letoltesenel a kamera valami s kezdetu driverrel megy csak, mert lesz vagy 4 fajta, illetve figyelj, hogy intel chipsetes es intel grafikus kartya van benne, tehat ezekhez valo drivert tolts le.
a realtek drivere az acernel erdekes, mert az ami realtek az az intelnek az disk drivere
az elso particion van a vista telepitoje, recovery vagy mi, gondolom TE se kaptal hozza Vista dvd-t. Szoval az ott a vista dvd
sok sikert!
laca
Hello
Nekem egy Aspire 5715Z laptopom van és az XP telepítéssel nem volt gondom (vista helyére), csak miután megtörtént a beavatkozás, teljesen megnémult a gép.....
Nem ismertek valamiféle drivert, vagy megoldást, hogy dalra fakadjon???(Realtek268 hangchipes).
Előre is köszi a segítséget.
Elküldve: 2008. 09. 10. 20:50
Nemrégiben izzítottam be egy 5715Z-t, és semmilyen problémám nem adódott vele. Biosban AHCI IDE mód be, és máris települt az XP.
A belinkelt oldalról leszedtem az összes kellő drivert, pluszba még a Realtek oldalán a legutóbbi hivatalos hangkártya drivert, ugyebár sok helyen olvastam én is, hogy bajok lehetnek a hangkeltéssel. Nekem szerencsére nem volt.
2.03 verziójú driver, mondjuk én anno 2.02t telepítettem.
Szerkesztette: Breakbeat 2008. 09. 10. 20:57 -kor
Elküldve: 2008. 09. 12. 00:46
És még annyi hogy neked működik ez az oldal?(nekem időtúllépés miatt nem tölti be....)
Elküldve: 2008. 09. 13. 01:32
Idézet: havee - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 0:46
És még annyi hogy neked működik ez az oldal?(nekem időtúllépés miatt nem tölti be....)
Sikerült letölteni minden cuccot még 1x hálás köszönet ezért a tippért
Elküldve: 2008. 09. 13. 10:52
Idézet: havee - Dátum: 2008. szept. 13., szombat - 1:32
Báááh...
Olyan nálam a lan drivernél volt. Újra le kellett tölteni.
Elküldve: 2008. 09. 14. 11:31
Idézet: Breakbeat - Dátum: 2008. szept. 13., szombat - 10:52
Olyan nálam a lan drivernél volt. Újra le kellett tölteni.
Ezt nem hiszem el, ráklikkelek a linkre és letöltés helyett mutatja a html kódját
Breakbeat, ha nagyon szépen megkérlek, nem tudod elküldeni nekem legalább a hangkártya drivert?
Elküldve: 2008. 09. 14. 12:00
Idézet: havee - Dátum: 2008. szept. 14., vasárnap - 11:31
Breakbeat, ha nagyon szépen megkérlek, nem tudod elküldeni nekem legalább a hangkártya drivert?
De jókor döglött meg a Realtek oldala...
Ez már jó lesz.
Szerkesztette: Breakbeat 2008. 09. 14. 12:01 -kor
Elküldve: 2008. 09. 14. 22:20
Idézet: Breakbeat - Dátum: 2008. szept. 14., vasárnap - 12:00
Köszönöm a gyors választ
Elküldve: 2008. 09. 23. 19:17
Ez nagy szívás volt, mert nem mindegyik biosflash progi müxik Vistán ugye.
Addig szórakoztam míg találtam egyet. Utánna a BIOS-ban kell beállítani a vinyót és már megy is fel az XP.
ACER notikhoz driver minden mennyiségben
Elküldve: 2008. 10. 09. 11:23
1.) Eszközkezelőben le kell tiltani az UAA Audio Bus, vagy vmi hasonló nevű eszközt.
2.) Majd telepíteni kell a Realtek oldaláról vagy az Acer oldaláról, vagy akárhonnan szerzett típusnak megfelelő Realtek hangkártya drivert.
3.) Újraindítás
4.) Az Eszközkezelőben el kell távolítani az előbbiekben letiltott UAA Audio eszközt
5.) Megint fel kell telepíteni ugyanazt a Realtek drivert, amit a 2.) lépésben
6.) Újraindítás
És már dalol is, ahogy a hangszórón kifér...
Elküldve: 2008. 10. 12. 14:39
Elküldve: 2008. 11. 12. 16:47
Nekem sikerült a telepítés...csak egy gond van...nem kapcsolódik a wifi a routerhez.Látni látja csak nem kapcsolódik...Sehol nem találtam rá megoldást...Valaki tud segíteni? A legfrissebb driver van fenn...

Súgó
A téma zárva.