HWSW Informatikai Kerekasztal: Acer Aspire5710Z gond - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Acer Aspire5710Z gond vista...XP Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Kaliga 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 08. 15:37

Sziasztok!

1 barátomnak kérnék segítséget!

Nekem egy Acer Aspire5710Z laptopom van Vistával és szeretném lecserélni róla XP-re, eddig kevés sikerrel.
Ha telepíteném,akkor a hardverkiépítés vizsgálatát megcsinálja és aztán megáll egy hibaüzenettel,miszerint a telepítés nem folytatható,mert nincs a rendszerhez csatlakoztatva,merevlemezes meghajtó.
Még ami furcs,van egy 10 gigás partíció,amit sehonnan nem tudok formázni(kintről sem).

#2 Felhasználó inaktív   vlxe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 09. 16:02

na szerintem megoldást találtam de kitudja :)

1.
http://service.acer....e_4310_4710.zip
Xp driverek közül le kell tölteni az INTEL SATA HDD DRIVER FLOPPY UTILITY-t...

2.
Nézd meg eszközkezelőben az IDE/ATAPI vezérlők pontos típusát.

3.
nLite progammal integrálni az XP-be

jókérdés,hogy műxik-e én még nem próbáltam
ja és csak ezt az egy drivert kell beintegrálni xp-be szerintem

Szerkesztette: vlxe 2007. 09. 09. 16:11 -kor

CPU:Intel® Core2 Duo T7300,CHIPSET:Intel® PM965 Express,GPU:NVIDIA® GeForce Go 8600M-GT 256MB,2GB RAM 667MHZ,160GB S-ATA,

#3 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 17:46

Idézet: Kaliga - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 16:37

Sziasztok!

Nekem egy Acer Aspire5710Z laptopom van Vistával és szeretném lecserélni róla XP-re, eddig kevés sikerrel.
Ha telepíteném,akkor a hardverkiépítés vizsgálatát megcsinálja és aztán megáll egy hibaüzenettel,miszerint a telepítés nem folytatható,mert nincs a rendszerhez csatlakoztatva,merevlemezes meghajtó.
Még ami furcs,van egy 10 gigás partíció,amit sehonnan nem tudok formázni(kintről sem).

Így van, sata driver kell neki az xp-be integrálva. Itt valaki leírta, hogy is csináld: http://prohardver.hu...tart=1307&len=1

#4 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 18:15

Nem néztem utána a laptopodnak, mert az acer legendásan kaki lapján nincs nagy kedvem kotorászni.
Ha inteles vezérlő van a kütyün, akkor itt a megoldás:

Az aláírásomban van a webcímem.
A támogató programokra menj és a servicepack menü alatt van a mátrix driver integráció.
Azt hiszem az jó neked.

Betöltöd az xp lemezed valamilyen iso buzerátorba. (Azt hiszem a run menüben levő poweriso jó neked, bár az tojik kilépni - úgy kell agyonverni feladatkezelőből)
Kiszeded az i386-ból a txtsetup.sif fájlt és a végére beilleszted a letöltött packban lévő txtsetup.sif.txt - ből a szöveget.
Visszamásolod, és a sy_ fájlokat is beteszed a i386-ba.
Kiírod, oszt próba.

Egyébként a többi drivert megtaláltad hozzá?

Szerkesztette: Brokkoli 2007. 09. 09. 18:17 -kor

#5 Felhasználó inaktív   george1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 21:54

Sziasztok....

Na én lennék akinek ez a segítség kellene.

Mindenkinek nagyon köszönöm a választ és sorban kipróbálom mindet.....ameddig hátha jó lesz valamelyik.

Ha végeztem és sikerült(vagy ha nem),akkor be fogom ide írni,a történteket.

Mégegyszer köszönöm mindenkinek.

#6 Felhasználó inaktív   Kaliga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 22:38

Idézet: george1 - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 21:54

Sziasztok....

Mindenkinek nagyon köszönöm a választ és sorban kipróbálom mindet.....ameddig hátha jó lesz valamelyik.

Szia pajti! :Đ
Én is köszönöm a segítséget mindenkinek! :respect:  :cool:

#7 Felhasználó inaktív   Bobek01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 22:20

Idézet: Kaliga - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 15:37

Sziasztok!

Szia!

Én is ugyan ilyen problémával küzdöttem, csak nekem Limpus Linux volt fenn, és a mell. Link alapján fel is ment az Xp  ;)

http://www.acer-xp.fw.hu/ :D 

#8 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 11:02

Idézet: george1 - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 20:54

Sziasztok....

Sziasztok

Epp tegnap telepitettem egy ilyen gepre xp-t.

Az acer oldan valaszd panamerica-t, mert ott vannak xp-s driverek mindenhez, europaban csak vista van...

En a drivereket mindet leszedtem, es utolag telepitettem, de a windowsos xp amirol felment mar egy elore elkeszitett volt, amiben mindenfele driver van, ezert nem talalkoztam a sata problemaval.

a driverek letoltesenel a kamera valami s kezdetu driverrel megy csak, mert lesz vagy 4 fajta, illetve figyelj, hogy intel chipsetes es intel grafikus kartya van benne, tehat ezekhez valo drivert tolts le.

a realtek drivere az acernel erdekes, mert az ami realtek az az intelnek az disk drivere :) a realtek oldalrol le tudod szedni realtek 268 chip van a laptopban.

az elso particion van a vista telepitoje, recovery vagy mi, gondolom TE se kaptal hozza Vista dvd-t. Szoval az ott a vista dvd :) vista alol ird ki az acer eRecovery programjaval.

sok sikert!

laca

Szerkesztette: Laca 2007. 09. 18. 11:03 -kor

#9 Felhasználó inaktív   havee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 00:05

Idézet: Laca - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 11:02

Sziasztok

Epp tegnap telepitettem egy ilyen gepre xp-t.

Az acer oldan valaszd panamerica-t, mert ott vannak xp-s driverek mindenhez, europaban csak vista van...

En a drivereket mindet leszedtem, es utolag telepitettem, de a windowsos xp amirol felment mar egy elore elkeszitett volt, amiben mindenfele driver van, ezert nem talalkoztam a sata problemaval.

a driverek letoltesenel a kamera valami s kezdetu driverrel megy csak, mert lesz vagy 4 fajta, illetve figyelj, hogy intel chipsetes es intel grafikus kartya van benne, tehat ezekhez valo drivert tolts le.

a realtek drivere az acernel erdekes, mert az ami realtek az az intelnek az disk drivere :) a realtek oldalrol le tudod szedni realtek 268 chip van a laptopban.

az elso particion van a vista telepitoje, recovery vagy mi, gondolom TE se kaptal hozza Vista dvd-t. Szoval az ott a vista dvd :) vista alol ird ki az acer eRecovery programjaval.

sok sikert!

laca

Hello
Nekem egy Aspire 5715Z laptopom van és az XP telepítéssel nem volt gondom (vista helyére), csak miután megtörtént a beavatkozás, teljesen megnémult a gép.....
Nem ismertek valamiféle drivert, vagy megoldást, hogy dalra fakadjon???(Realtek268 hangchipes).
Előre is köszi a segítséget.

#10 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 20:50

Itt megtalálható az összes XP-s driver

Nemrégiben izzítottam be egy 5715Z-t, és semmilyen problémám nem adódott vele. Biosban AHCI IDE mód be, és máris települt az XP. :)
A belinkelt oldalról leszedtem az összes kellő drivert, pluszba még a Realtek oldalán a legutóbbi hivatalos hangkártya drivert, ugyebár sok helyen olvastam én is, hogy bajok lehetnek a hangkeltéssel. Nekem szerencsére nem volt. :)

2.03 verziójú driver, mondjuk én anno 2.02t telepítettem.

Szerkesztette: Breakbeat 2008. 09. 10. 20:57 -kor

#11 Felhasználó inaktív   havee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 00:46

Köszi a segítséget :respect: , de melyik menüpontban találom az ominózus drivereket?
És még annyi hogy neked működik ez az oldal?(nekem időtúllépés miatt nem tölti be....) :think:

#12 Felhasználó inaktív   havee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 13. 01:32

Idézet: havee - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 0:46

Köszi a segítséget :respect: , de melyik menüpontban találom az ominózus drivereket?
És még annyi hogy neked működik ez az oldal?(nekem időtúllépés miatt nem tölti be....) :think:

Sikerült letölteni minden cuccot még 1x hálás köszönet ezért a tippért :respect: , de az miért van hogy a winrar azt magyarázza, hogy sérült, meg hogy végtelen az állomány, amikor fel akarom telepíteni a drivereket? :confused:

#13 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 13. 10:52

Idézet: havee - Dátum: 2008. szept. 13., szombat - 1:32

Sikerült letölteni minden cuccot még 1x hálás köszönet ezért a tippért :respect: , de az miért van hogy a winrar azt magyarázza, hogy sérült, meg hogy végtelen az állomány, amikor fel akarom telepíteni a drivereket? :confused:

Báááh...
Olyan nálam a lan drivernél volt. Újra le kellett tölteni. :omg:

#14 Felhasználó inaktív   havee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 14. 11:31

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2008. szept. 13., szombat - 10:52

Báááh...
Olyan nálam a lan drivernél volt. Újra le kellett tölteni. :omg:

Ezt nem hiszem el, ráklikkelek a linkre és letöltés helyett mutatja a html kódját :mad:
Breakbeat, ha nagyon szépen megkérlek, nem tudod elküldeni nekem legalább a hangkártya drivert? :)

#15 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 14. 12:00

Idézet: havee - Dátum: 2008. szept. 14., vasárnap - 11:31

Ezt nem hiszem el, ráklikkelek a linkre és letöltés helyett mutatja a html kódját   :mad:
Breakbeat, ha nagyon szépen megkérlek, nem tudod elküldeni nekem legalább a hangkártya drivert? :)

De jókor döglött meg a Realtek oldala... :omg:  :D
Ez már jó lesz.

Szerkesztette: Breakbeat 2008. 09. 14. 12:01 -kor

#16 Felhasználó inaktív   havee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 14. 22:20

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2008. szept. 14., vasárnap - 12:00

De jókor döglött meg a Realtek oldala... :omg:  :D
Ez már jó lesz.

Köszönöm a gyors választ :respect2: , de a 2.03 -as realtek driver az megvan már(biztos ami biztos a 2.02 -es is :D ), én az amerikai acer oldalon akadtam ki, az nem működött, hogy szakadna meg :grrr:. Esetleg amiket onnan töltöttél le drivereket, azokat, vagy legalább a hangkártya drivert el tudnád küldeni? :cool2:

#17 Felhasználó inaktív   Beeboy78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 19:17

Nekem a BIOS-t is frissítenem kellett ahhoz, h SATA vinyóra is felmenjen az XP.
Ez nagy szívás volt, mert nem mindegyik biosflash progi müxik Vistán ugye.
Addig szórakoztam míg találtam egyet. Utánna a BIOS-ban kell beállítani a vinyót és már megy is fel az XP.

ACER notikhoz driver minden mennyiségben

#18 Felhasználó inaktív   havee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 11:23

Egy mexikói emberke adta meg(egy külföldi fórumon)a végleges megoldást az Acer aspire 5715Z laptopom hangtalanság problémájára, XP operációs rendszer esetén.
1.)  Eszközkezelőben le kell tiltani az UAA Audio Bus, vagy vmi hasonló nevű eszközt.
2.)  Majd telepíteni kell a Realtek oldaláról vagy az Acer oldaláról, vagy akárhonnan szerzett típusnak                megfelelő Realtek hangkártya drivert.
3.)  Újraindítás
4.)  Az Eszközkezelőben el kell távolítani az előbbiekben letiltott UAA Audio eszközt
5.)  Megint fel kell telepíteni ugyanazt a Realtek drivert, amit a 2.) lépésben
6.)  Újraindítás

És már dalol is, ahogy a hangszórón kifér...

#19 Felhasználó inaktív   peba0706 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 12. 14:39

Eddig mindenki azt mondta az ismerőseim közül, hogy ezek az újabb Aspire notik Vistával használhatók csak, és ettől féltem ilyet vásárolni. A jövőben tervezem noti vásárlását, elég jó árban vannak, és amint látom XP is felmehet rá, az nagyon jó :) Köszi az infókat!! Egyébként megbízható gépek? Mennyit lehet tőlük elvárni? 2-3 év?
[ changemydesk.net ] - oszt' nézzedmánmeg!

#20 Felhasználó inaktív   ambudriver 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 16:47

Sziasztok!
Nekem sikerült a telepítés...csak egy gond van...nem kapcsolódik a wifi a routerhez.Látni látja csak nem kapcsolódik...Sehol nem találtam rá megoldást...Valaki tud segíteni? A legfrissebb driver van fenn...

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó