HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#2941 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 11. 16. 19:31

Idézet: lorenzo - Dátum: 2008. nov. 16., vasárnap - 19:15

Szerintetek ezek a mostanság tapasztalható "szívatások" (dc, torrent, stb.) saját találmánya a UPC-nek vagy ezentúl az összes szolgáltató így tesz majd?  :confused:

ADSLnél nem kell, ott eleve nem sok vonal megy ilyen sebességgel :-) De pár külföldi szolgáltató már hasonlókat művelt.
Make love not Wor.

#2942 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 16. 21:46

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. nov. 16., vasárnap - 11:49

Pont arról szólt néhány post, hogy ez a gyakorlat megváltozni látszik. Többen leírták, hogy nem listaárra ugrott nekik a szolgáltatás ára, hanem ugyanannyi maradt/listaárhoz képest csekély mértékben emelkedett.

Én is leírtam, hogy családon belül két helyen sem lett listaáras a szolgáltatás, pedig okt 31-el lejárt a hűségszerződésünk tévére, netre és telefonra is.

Azt pedig nem lehet elvárni egy szolgáltatótól, hogy éveken keresztül ugyanolyan áron nyújtsa a szolgáltatást. Minimum az infláció értékével megegyező emelés simán belefér. A gazdasági válság miatt talán még több is ... Nem beszélve arról, hogy most már bármikor leléphet az ügyfél, tehát nem lehet fillérre pontosan a nyereséggel és a megtérülési idővel előre kalkulálni. Ebből pedig egyenesen következik, hogy a hűség eltörlése miatt a veszteséget kompenzálni kell valahogyan.

Én azt írtam, hogy ez volt a UPC árpolitikája. Nem a maguk két szeméért, hanem a Digi terjeszkedése miatt kényszerültek ezen változtatni. Ha rajtuk múlott volna, sohasem változtattak volna ezen. Sajnos, ahogy hallom, most a Magyar Telekom veszi át tőlük ezt a hülye gyakorlatot.
"Légy szerény mint én..."

#2943 Felhasználó inaktív   rszp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 09:14

Idézet: lorenzo - Dátum: 2008. nov. 16., vasárnap - 20:15

Üdv.
Szerintetek ezek a mostanság tapasztalható "szívatások" (dc, torrent, stb.) saját találmánya a UPC-nek vagy ezentúl az összes szolgáltató így tesz majd?  :confused:

A torrent korlátozás elég furcsán alakul nálam.
Október végéig jó volt majd 10napig nagyon szolíd 10-25kB.
Viszont pár napja megint nomális. Feltételezem, hogy elcsesztek valamit
és később korrigálták. Utólag szándékosságot nem feltételezek benne mert
úgy tűnik megcsinálták.

Ennek ellenére valószínű, hogy van korlátozás helyenként ahol gyengébb a hálózatuk.
Szerencse kédése lehet az egész.

#2944 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 09:44

Idézet: rszp - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 9:14

A torrent korlátozás elég furcsán alakul nálam.
Október végéig jó volt majd 10napig nagyon szolíd 10-25kB.
Viszont pár napja megint nomális. Feltételezem, hogy elcsesztek valamit
és később korrigálták. Utólag szándékosságot nem feltételezek benne mert
úgy tűnik megcsinálták.

Ennek ellenére valószínű, hogy van korlátozás helyenként ahol gyengébb a hálózatuk.
Szerencse kédése lehet az egész.

Nekem elég tudatosnak tűnik a dolog. Steam-ről leszedtem pár gigát fullon semmi probléma. Viszont "más" helyről már az első 15 megás fájl után szakadás. Olybá tűnik mintha lennének "tiltott" ip-k a rendszerükben, vagy valami ilyesmi. A leginkább érdekes, hogy ott jáccák el ezt a dolgot, ahol Digiék már a spájzban vannak.  :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#2945 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 12:08

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. nov. 15., szombat - 17:45

Az enyém most ilyen:

Receive Power Level:   -2.9 dBmV
Transmit Power Level:   47.9 dBmV

Az első sornak -a szakik szerint- mínuszosnak kell lenni !

Ezért kérdeztem, mert sehol egy leírás mennyi a jó, és a szaki bekötötte, meg csillapítás és miegyéb.. Akkor tegyek be még pár elosztót 3,5 és 6 dB csillapítási kimenetekkel?  :rolleyes:
Vagy hogyan csinálok az én Receive 10 dBmV-ből mínuszosat??? Mert a Transmit level jó, ahogy látom.

Szerkesztette: Mykee 2008. 11. 17. 12:11 -kor

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2946 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 12:38

Idézet: Mykee - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 12:08

Ezért kérdeztem, mert sehol egy leírás mennyi a jó, és a szaki bekötötte, meg csillapítás és miegyéb.. Akkor tegyek be még pár elosztót 3,5 és 6 dB csillapítási kimenetekkel?  :rolleyes:
Vagy hogyan csinálok az én Receive 10 dBmV-ből mínuszosat??? Mert a Transmit level jó, ahogy látom.

Itt van hogy minek milyennek kell lennie: http://chellotechfaq...otorola_sb5100e

#2947 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 13:37

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. nov. 16., vasárnap - 0:40

A megoldás az lenne, ha  a hűség- és hűségnélküli árak megegyeznének.

Ha megteheti, hogy a meglévő ügyfélnek ne adjon kedvezményt, akkor meg fogja tenni.
Jelenleg újfent az történik Dél-Pesten, ami korábban Észak-Pesten, hogy ahol nyomul a Digi, ott söpörnek előtte a UPC ügynökök, és sorra keresik fel a jelenlegi és lehetséges digi ügyfeleket mindenféle remekebbnél remekebb ajánlatokkal. Ahol nem kergeti a Digi a UPC-t, ott nem teremnek annyira jó ajánlatok.

#2948 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 13:50

Azt pedig nem lehet elvárni egy szolgáltatótól, hogy éveken keresztül ugyanolyan áron nyújtsa a szolgáltatást. Minimum az infláció értékével megegyező emelés simán belefér.
Nem egészen: ugyanis versenypiac van. A netes szolgáltatások ára alapvetően nem növekszik, sőt csökken, vagy pedig ugyanazért az árért magasabb szolgáltatási tartalom kerül bele.
Tehát: nem több pénzért valamivel több, hanem ugyanazért a pénzért több.

A gazdasági válság miatt talán még több is ...
A gazdasági válság alapból ügyfélfogyatkozást jelent, és nem újabb ügyféllehúzási indokot.

Nem beszélve arról, hogy most már bármikor leléphet az ügyfél, tehát nem lehet fillérre pontosan a nyereséggel és a megtérülési idővel előre kalkulálni.
Azonban mivel ez minden szolgáltatót érint, ezért ez csak az ügyfelek nagyobb mozgékonyságát segíti, ami azt jelenti, hogy ha valamelyik szolgáltató jobb, olcsóbb, minőségibb stb. szolgáltatást nyújt, könnyebb átmenni hozzá. Ennek a szolgáltatók közti különbségek elfedését árelőnnyel honoráló hűségrendszernek az elkopása nem túl nagy baj egyébként. Másfelől meg lecsökkenti az új vevők megszerzésének értékét (azaz, az új vevők premizálását a régiek rovására) a meglévők megtartásának értékével szemben.

Ebből pedig egyenesen következik, hogy a hűség eltörlése miatt a veszteséget kompenzálni kell valahogyan.
Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a Vasfüggöny lebontását kompenzálni kell valamivel :)
Az ügyfél itt marad magától, ha jó a szolgáltatás és értékeli a szolgáltató, hogy régóta ügyfél, jól fizető ügyfél stb.

#2949 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 14:30

Idézet: BigDil - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 12:38

Itt van hogy minek milyennek kell lennie: http://chellotechfaq...otorola_sb5100e

Kösz, elolvastam, gondolom ezek az értékek nemcsak a Motorola, hanem a Scientific Atlanta modemnél is érvényesek...  :rolleyes:
Már csak az a kérdés, hogy a dowstream level szintjét hogyan és mivel tudnám csökkenteni úgy, hogy a többi érték ne változzon?  :rolleyes:
Mondjuk a másik szintet is lejjebb kéne vennem, ha jól látom...
(ezek az értékek voltak legutóbb:
Receive Power Level
  10.1 dBmV

Transmit Power Level
  48.0 dBmV
)

Pár elosztó közbeiktatása gondolom jót tenne neki..  :rolleyes:

Szerkesztette: Mykee 2008. 11. 17. 14:42 -kor

#2950 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 16:14

Idézet: llamada - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 13:37

Ha megteheti, hogy a meglévő ügyfélnek ne adjon kedvezményt, akkor meg fogja tenni.
Jelenleg újfent az történik Dél-Pesten, ami korábban Észak-Pesten, hogy ahol nyomul a Digi, ott söpörnek előtte a UPC ügynökök, és sorra keresik fel a jelenlegi és lehetséges digi ügyfeleket mindenféle remekebbnél remekebb ajánlatokkal. Ahol nem kergeti a Digi a UPC-t, ott nem teremnek annyira jó ajánlatok.

Ezek gondolom ilyen lakóközösségi ajánlatok lehetnek, mert a hivatalos ajánlatokban ezekről semmi sincsen, és  gondolom, azok egységesek. Most szigorúan csak az internetre gondolok.

Szerkesztette: zoli62 2008. 11. 17. 16:21 -kor

"Légy szerény mint én..."

#2951 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 16:19

Idézet: Mykee - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 14:30

Kösz, elolvastam, gondolom ezek az értékek nemcsak a Motorola, hanem a Scientific Atlanta modemnél is érvényesek...  :rolleyes:
Már csak az a kérdés, hogy a dowstream level szintjét hogyan és mivel tudnám csökkenteni úgy, hogy a többi érték ne változzon?  :rolleyes:
Mondjuk a másik szintet is lejjebb kéne vennem, ha jól látom...
(ezek az értékek voltak legutóbb:
Receive Power Level
  10.1 dBmV

Transmit Power Level
  48.0 dBmV
)

Pár elosztó közbeiktatása gondolom jót tenne neki..  :rolleyes:

Nem értem mi a bajod. A 10.1 dBmV az "optimális" és a "nincs gond" közelében van, a 48.0 pedig a "jó" tartományban... Felesleges bármilyen otthoni sufnituning.

#2952 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 18:03

Idézet: BigDil - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 16:19

Nem értem mi a bajod. A 10.1 dBmV az "optimális" és a "nincs gond" közelében van, a 48.0 pedig a "jó" tartományban... Felesleges bármilyen otthoni sufnituning.

kicseréltem a két splittert másik két UPC-sre. A kettő között az a különbség, hogy míg amelyek bent voltak, azoknál az egyik ágon nem volt csillapítás, a másikra meg -6 dB ment rá, a mostaniakon meg mindkét ágra -3,5 dB-t tesznek rá. Így elértem ezeket az eredményeket:
Receive Power Level
   7.2 dBmV
Transmit Power Level
  49.5 dBmV

A transmit még 50 alatt marad, viszont a receive szintet sikerült az optimális felé elmozdítani... Nem sokat értek a csillapításokhoz, de valaki kioktatna, hogy a transmit miért nőtt?  :rolleyes:

Illetve a Scientific EPC2203 modemekben hogyan kaphatom meg a signal és a status fülek adatait?

Köszönöm!

Szerkesztette: Mykee 2008. 11. 17. 18:07 -kor

#2953 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 22:48

Idézet: Mykee - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 18:03

kicseréltem a két splittert másik két UPC-sre. A kettő között az a különbség, hogy míg amelyek bent voltak, azoknál az egyik ágon nem volt csillapítás, a másikra meg -6 dB ment rá, a mostaniakon meg mindkét ágra -3,5 dB-t tesznek rá. Így elértem ezeket az eredményeket:
Receive Power Level
   7.2 dBmV
Transmit Power Level
  49.5 dBmV

A transmit még 50 alatt marad, viszont a receive szintet sikerült az optimális felé elmozdítani... Nem sokat értek a csillapításokhoz, de valaki kioktatna, hogy a transmit miért nőtt?  :rolleyes:

Illetve a Scientific EPC2203 modemekben hogyan kaphatom meg a signal és a status fülek adatait?

Köszönöm!

Menthetetlen vagy. :) Megnéztem, nekem is pont ugyanilyen kábelmodemem van, mint neked.
Itt ennyik az értékek:
Receive Power Level
  7.0 dBmV
Transmit Power Level
45.5 dBmV

De ezek nem nagyon függnek a kábelmodem típusától.
A különbség az, hogy engem baromira nem érdekelnek ezek az értékek, amíg a net tökéletesen működik... :)

A többi fül (signal, status, log, emta) meg - ahogy rákattintva az angol szöveg is írja - direkt van letiltva a szolgáltató által. Magyarul felejtsd el, hogy azokat nézegeted.

#2954 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 09:30

Ma reggel végre normális sebességen üzemelt a p2p! (XI. kerületben)
Remélem, így is marad.
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#2955 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 11:16

Idézet: BigDil - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 22:48

Menthetetlen vagy. :) Megnéztem, nekem is pont ugyanilyen kábelmodemem van, mint neked.
Itt ennyik az értékek:
Receive Power Level
      7.0 dBmV
Transmit Power Level
     45.5 dBmV

De ezek nem nagyon függnek a kábelmodem típusától.
A különbség az, hogy engem baromira nem érdekelnek ezek az értékek, amíg a net tökéletesen működik... :)

A többi fül (signal, status, log, emta) meg - ahogy rákattintva az angol szöveg is írja - direkt van letiltva a szolgáltató által. Magyarul felejtsd el, hogy azokat nézegeted.

Különben az a 10-es érték nagyon ingadozott néha kicsit felfelé is, ezért akartam lejjebb venni. És néha gondolkodott az oldalak betöltésénél, majd egy frissítés után meg jó volt.
Igazából ezért cseréltem le a két splittert (azok is az UPC-től maradtak rám korábbról), de hasonló értékeket szeretnék, mint nálad, csak a 48 felment 49,5-re (átlagban), míg a 10-es érték 7-re csökkent. Kicsit így stabilabbnak is érzem...
Azért furcsállom, hogy le vannak tiltva azok az oldalak, mert a motorolában nincsenek letiltva. Másrészt google-ön rákerestem a típusra és nemzetközi oldalakat ki sem dobott szinte, csak magyar fórumokat.  :confused:  Ez ilyen spec modem lenne, hogy még a gyártónál sincs ilyen?

#2956 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 11:17

Idézet: csapdani - Dátum: 2008. nov. 18., kedd - 9:30

Ma reggel végre normális sebességen üzemelt a p2p! (XI. kerületben)
Remélem, így is marad.

Majd nézd meg este!  :Đ Reggel nem nagyon van baj a nettel...

#2957 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 12:12

Éjszaka furcsákat művelt a netem.

MSN: ki-be lépkedett
Torrent: ment ezerrel, de nem frissített trackert
DC: fel-le lépkedett
Böngészés: mesebeli - hol volt, hol nem volt

Lehetséges, hogy itt a VIII. ker környékén volt valami nagy gebasz? Más is érzékelte?

#2958 Felhasználó inaktív   Nocadlee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 18. 12:17

Van a UPC-nél olyan, hogy hálózatfelügyelet?
Egy útépítő cégnél dolgozom, és sürgősen beszélnem kellene valakivel a UPC-nél Budapesten, de sehol semmilyen számot nem találok, csak a 1221-et, ott viszont csak ügyfélszámmal állnak velem szóba, és én NEM akarok semmilyen szolgáltatást rendelni...

Szerkesztette: Nocadlee 2008. 11. 18. 12:18 -kor

#2959 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 13:49

Idézet: Nocadlee - Dátum: 2008. nov. 18., kedd - 13:17

Van a UPC-nél olyan, hogy hálózatfelügyelet?
Egy útépítő cégnél dolgozom, és sürgősen beszélnem kellene valakivel a UPC-nél Budapesten, de sehol semmilyen számot nem találok, csak a 1221-et, ott viszont csak ügyfélszámmal állnak velem szóba, és én NEM akarok semmilyen szolgáltatást rendelni...

lol
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2960 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 14:23

Gondolom, kanalaznának, és nem akarnak üvegszálat tépni. :)

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.