HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#2981 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 19. 21:53

Idézet: wladan - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 19:58

...dolog hogy p2p-t korlátozzák,
az ís egy dolog hogy szűrnek oldalakat...

...külföldi (német) szervereken nem lehet FPS-el játszani este 5-6 után ez már nevetséges és röhej...

1. p2p-t nem szurik, megy az csak lassan. bar tatabanyai haverom egesz nap 2,5 megaval toltott torrentrol ( gold csomag, korabban alig jott 100-200k-val )

2. szurik az oldalakat? tudsz peldat mondani? 5 eve csellos vagyok, ha nem volt kozponti hiba, akkor minden oldal bejott

3. jatek szinten jol megy, nemet cs:s szerverre egesz nap 30-40ms a pingem, nem lagol szoval zsirsagos

#2982 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 23:06

Idézet: KOCsi - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 19:01

Lemondtam a UPC netet, mert 10 Mbit helyett a valós sebességem 0.5 Mbit fájlcserénél lassan már egy hónapja. Ügyfélszolgálat szerint nincsen korlátozás, csak "priorizálás". Ezt kapod 7e ft-ért a UPC-től...
Most vissztérek a mobil internetre, de hamarosan lesz Digi (utcát már feltúrták), remélem, ott nem lesz ilyen jellegű, drasztikus sebesség korlátozás.

Priorizálás - milyen szépen fogalmaztak.  :)  Viszont ezzel beismerték, hogy mégis csak csinálnak valamit, ami így vagy úgy: korlátozás. A helyedben én is váltanék, mert lehet, hogy a dili is szopat majd, de csak harmad áron.  :D  Naon nem mindegy.
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#2983 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 11. 19. 23:57

Idézet: KOCsi - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 19:01

Most vissztérek a mobil internetre, de hamarosan lesz Digi (utcát már feltúrták), remélem, ott nem lesz ilyen jellegű, drasztikus sebesség korlátozás.

Ott is korlátozzák a torrentet, meg valami havi X giga a limit, nem? Túrás után meg akár 1 év is eltelhet. Felőlem mobilozz, több sávszél jut nekem :-)
Make love not Wor.

#2984 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 23:59

Idézet: wladan - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 19:58

az ís egy dolog hogy szűrnek oldalakat,

Köszönjük Emese  :respect: Aztán milyen oldalakat szűrnek?
Make love not Wor.

#2985 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 03:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 0:59

Köszönjük Emese  :respect: Aztán milyen oldalakat szűrnek?

Vigyázz, informatikus! :)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2986 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 09:02

Oldalakat szűr a UPC? Ez nekem új. Mégis, melyik(ek)et?

Nagy baj nem lehet, amíg ez bejön.  :D
Papesz

#2987 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 10:50

Lassan jöhet a következő 100 oldalas fejezet :)

#2988 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 15:08

Ismét árat emelt a UPC  :down:

1 hónapja még örömmel újságoltam,hogy az Okt. 31-én lejárt Medium csomagomat nem dobták át listás árra, hanem maradt a régi áron -sőt telefonon azt mondták,hogy ez az ár marad 2010.03.31-ig -na ez az utóbbi HAZUGSÁG volt a upc-től.

Az örömöm a mai napig tartott,amikor megjött a számla látom,hogy e hó 26-tól már nem 5.990 Ft-ot hanem 6.990 Ft-ot kell fizetni a Medium csomagért. :D
A számlán az alábbi szöveg is tájékoztatott erről:

"Tájékoztatjuk, hogy a chello medium szolgáltatásra kötött hűségnyilatkozata 2008. október 31-én lejárt.
Annak érdekében, hogy Ön a hűségidő lejárta után is minél előnyösebb feltételekkel vehesse igénybe
szolgáltatásunkat, akciónk keretében most a 9500 Ft-os listaár helyett kedvezményes,
6990 Ft-os havidíjon kínáljuk Önnek internetes csomagját 2010. március 31-ig, hűségvállalási
kötelezettség nélkül."

Szerintük ez előnyös feltétel ? 7.500 Ft-ért már 10/2-es csomagot kapok.

Elnézést kérek, ha vkit. félrevezettem a múltkor,de nekem is HAZUDTAK !!

Szerkesztette: alibabusic 2008. 11. 20. 15:10 -kor

#2989 Felhasználó inaktív   KOCsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 17:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 0:57

Ott is korlátozzák a torrentet, meg valami havi X giga a limit, nem? Túrás után meg akár 1 év is eltelhet. Felőlem mobilozz, több sávszél jut nekem :-)

Igen, a mobilon is korlátozzák (bár a havi limitet nem sokáig), de minek tartsak fenn két "korlátolt" előfizetést?
Szóval marad egyelőre a mobil, az olcsóbb is, meg mobil is. :)
A UPC meg kenje a hajára a 0.5 Mbites letöltési sebességét az ígért 10 Mbit helyett.

Egyébként szerintem az a legfelháborítóbb ebben a UPC P2P témában, hogy lényegében duplán korlátoznak:
1. Van egy havi 300 Gbyte-os korlátod
2. Van egy P2P sebesség korlátod, ami annyira szarul van belőve, hogy peerenként max 1 Kbyte/sec-el tudok tölteni.

A 300 Gbyte-os havi korlát rendben van, sőt a fele is bőven elég lenne (up és down irányt összeadva is), de hogy azt is megszabják, hogy mit töltögethetek normál sebességen, az már túlzás.

Szerkesztette: KOCsi 2008. 11. 20. 17:57 -kor

#2990 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 18:09

Idézet: Nocadlee - Dátum: 2008. nov. 18., kedd - 22:18

Nem, csak korrekt akartam lenni a környékkel szemben, ahol (esetleg, ha megnyerem a munkát) dolgozni fogok.
Azt hittem, a UPC is korrekt a saját előfizetőivel szemben, de gyakorlatilag több órás telefonálgatás után sem jutottam semmire.
Mindegy, ha baj lesz, majd telefonálgatnak a lakók.

Szerk.: értem, de én nem mondtam, hogy a munka közepén vagyok.

Ha megnyered a munkát.

Akkor leszel korrekt, ha a kapott kiviteli tervdokumentációt szépen kézenfogod, átolvasod, megnézed a benne lévő közműegyeztetéseket, elolvasod a közműüzemeltetői nyilatkozatokat, és az azokban leírt feltételeket, előírásokat betartod. Megkéred a szükséges engedélyeket, és szakfelügyeletet attól, aki azt előírta.

Ja és a tervben benne lesz a UPC illetékes műszaki szakijának az elérhetősége IS. Feltéve, hogy a tervezett nyomvonal, (akár úté is) érinti a UPC nyomvonalát.

De ez már tényleg ebben a fórumban off.

Én kérek elnézést.

#2991 Felhasználó inaktív   wladan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 20. 19:20

Idézet: meghaltam - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 21:53

1. p2p-t nem szurik, megy az csak lassan. bar tatabanyai haverom egesz nap 2,5 megaval toltott torrentrol (   gold csomag, korabban alig jott 100-200k-val )

2. szurik az oldalakat? tudsz peldat mondani? 5 eve csellos vagyok, ha nem volt kozponti hiba, akkor minden oldal bejott

3. jatek szinten jol megy, nemet cs:s szerverre egesz nap 30-40ms a pingem, nem lagol szoval zsirsagos

1. bocsánat akkor KORLÁTOZZÁK. most jobb a lelki világod?
2. igen youtube-ot
3.azt hiszem eltudom dönteni hogy hl2dm-be steamen látszik hogy a magyar szerverek 10-15ös latencyvel jön a válasz, az összes német meg 60>150-ig, és milyen érdekes hogy reggel meg ~20 környékén van, nem különös? este 5-6tól meg szépen elkezd felkúszni 130ig szép folyamatosan.

és örülök hogy neked jól megy a cs-d de ez most nem nyugtatott meg. örülj neki, és kend a hajadra.

és nem szeretném megmagyarázni hogy itt a körzetbe hogy dobál le a netről, és nem csak nekem másnak is, ahol még modemet is cseréltek. megjegyzem: hiába.

egyéb megjegyzés?

#2992 Felhasználó inaktív   wladan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 19:38

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 21:25

Köszönjük, hogy benéztél közénk, mint informatikus.
A "panaszaid" nagy részét ismerjük, és vagy tudunk ellene tenni, vagy más szolgáltatót választunk.
Már akinek van rá lehetősége, és nincs monopol helyzetben a cég.
A p2p korlátozása érthető, az esti időszakban épp a játékosok miatt teszik, ettől függetlenül, ha kell valami, és van elég seeder, akkor az elérhető maximummal jön.
Bár, hogy a 10 megás neten én töltikézek, a fiam meg "osztja a halált", az csak a párom számára akadály, amikor egy-egy weboldalt töltene fel tartalommal.
Valóban nehéz elérni a telefonos supportot, de azért még mindig megoldották a távolról megoldható dolgokat, még a számlaprobléma miatti korlátozás feloldására sem kellett kivárni az elvi 24 órát, hanem a beszélgetés után helyreállt a rend.

Lehet, hogy csak meg kéne vizsgáltatnod a kábelezéseket, hátha valaki amatőr módon rndezkedett. Lehet más műszaki gond is, ha nincs bejelentve akkor sosem fognak tudni róla.
Van internetes support is, egész jól meg lehet velük oldani problémákat.

meddig vizsgáljam meg a kábeleket? a Deutsche Telekom-ig?

Most bontsam le a vakolatot, és nézem meg az elosztokat, vagy majd később? Engem nem nyugtat meg hogy a modembe a jelerősség mennyire jó, mert az még semmit nem jelent.
Nem, nem osztom szét a netet, nincs ilyenről szó, router sincs.

A telefonos vagy internetes szupport bővíteni fogja nekem a hálózatot? ha igen akkor megteszem. de nem sok esélyt látok rá.

#2993 Felhasználó inaktív   wladan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 20:00

azért kíváncsi lennék ki tud három olyan okot mondani ami miatt az UPC jobb mint a másik...

Szupport? szerintem hagyjuk
stabil internetkapcsolat? ha-ha, valahogy a körzetben nem jött be, de biztos nálam van a probléma :)
sebesség? ez igen, 10mbit le 2 fel!!!!! De mire is? http kérésekre? hurrá!
ár? biiiiip ez se nyert
letöltés? ja, de jó hogy 10mbittem van. gyorsan keljünk fel korán hogy kitudjuk használni, ezentúl nem is alszok, hátha hajnalba kevesebbet interneteznek az UPCsek.
korlátozások? áhh, ugyan hová gondolok...
fix ip? ja-ja ezzel már domain szervert is lehet futtatni :D

ne játssz, ne tölts, ne internetez, szakadj meg, és fizess!!!!!

Hmm... valahogy nekem nem jut eszembe a három ok...

Azért érdekes mikor 7évig ADSL-em volt, valahogy stabilabb volt minden, amint átköltöztem és UPC lett, valahogy más lett minden.  De én tiszta szívemből örülök hogy nektek jó. azt hiszem ti azok kevesekhez tartoztok, akik az UPCnak dolgoznak. :D

úgy érzem hogy terjedni fog a mobil 3G-s szolgáltatás, úgy fog haldokolni az UPC. Itt legalábbis Magyarországon nem sok jövőt jósolok neki.

Talán nem véletlen

#2994 Felhasználó inaktív   wladan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 20:16

Lehet hogy nem a letöltést kellene korlátozni, hanem az emberek munkaidejét kellene három részletbe osztania az UPC-nek!

Az első lenne a 24:00-tól reggel 8:00-ig az emberek 1/3-da
Második reggel 8:00-tól délután 16:00-ig
Harmadik 16:00-tól 24:00-ig

arányosan szét kell osztani, és akkor bírni fogja az UPC "hálózata"

szerintem be elökellene terjeszteni mint adatforgalom optimalizálási javaslat

#2995 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 20:38

szerintem pihenj.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2996 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 21:14

Idézet: wladan - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 20:16

Lehet hogy nem a letöltést kellene korlátozni, hanem az emberek munkaidejét kellene három részletbe osztania az UPC-nek!

Az első lenne a 24:00-tól reggel 8:00-ig az emberek 1/3-da
Második reggel 8:00-tól délután 16:00-ig
Harmadik 16:00-tól 24:00-ig

arányosan szét kell osztani, és akkor bírni fogja az UPC "hálózata"

szerintem be elökellene terjeszteni mint adatforgalom optimalizálási javaslat

Figyu! Én megértelek. Nekem 2000 óta van chellom. Akkor még nem is chellonak hívták, hanem broadband-nek. Abban az időben kezdtem, amikor még 1 Gigás korlát volt és a havidíj 12 ropi.  :eek: Ilyen szar még sosem volt, mint most! November eleje óta egy határ szar a letöltés. De olyan szinten, hogy mindenhonnan szakadozik. Ez nem korlátozás (értsd: sebességkorlátozás) hanem akadályozás.  :down:  :reklamacio:
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#2997 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 22:50

Idézet: wladan - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 19:38

meddig vizsgáljam meg a kábeleket? a Deutsche Telekom-ig?

Most bontsam le a vakolatot, és nézem meg az elosztokat, vagy majd később? Engem nem nyugtat meg hogy a modembe a jelerősség mennyire jó, mert az még semmit nem jelent.
Nem, nem osztom szét a netet, nincs ilyenről szó, router sincs.

A telefonos vagy internetes szupport bővíteni fogja nekem a hálózatot? ha igen akkor megteszem. de nem sok esélyt látok rá.

Vajon mennyi köze van a Deutsche Telekomnak a UPC magyarországi kábelhálózatához?
Milyen körzetben, milyen típusú UPC internetszolgáltatást veszel igénybe?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2998 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 22:53

egyébként a magas pingről annyi,t hogy nézd meg hogy magyar szerverekre milyen. ha jó (csúcsidőben is) akkor nem feltétlen az upc sara, hanem egy nemzetközi peering szarakszik, most pl az interoute-ra jellemző, t-home, tvnetwork, ruby stb ügyfelek is szívnak emiatt.

Szerkesztette: -Turbo- 2008. 11. 20. 22:53 -kor

JóSebesség

#2999 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 23:09

Idézet: wladan - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 19:20

egyéb megjegyzés?

Szerintem speciel rossz a stílusod. Nem személyeskedésképpen, csak a kérdésedre válaszul.

Tanács: válts vissza ADSL-re.
Papesz

#3000 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 23:42

Idézet: wladan - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 20:00

úgy érzem hogy terjedni fog a mobil 3G-s szolgáltatás, úgy fog haldokolni az UPC. Itt legalábbis Magyarországon nem sok jövőt jósolok neki.

Elég szar jós lennél. Mostani állapotok mik a mobil 3G-ben? Fővárosban pár megabit, 5 giga korlát, havi 6 pénzért, DC/torrent korlátozva? Ráadásul 1.5 napja a Deák térnél elég jól döcög, volt már jobb is.

Mobilnet elég sokára fogja helyettesíteni a 24h kábeles kapcsolatot. Én meg majdnem tudom miről beszélek, van 2 szolgáltatótól mobilnetem, idehaza 2 kábelesem, de anyóshoz is vettem kábelest, mert sokat vagyok arrafelé, mobilnet meg pont ott gyenge. Ügyfelekről nem is beszélve.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.