HWSW Informatikai Kerekasztal: Csak kávét nem főz a Popcorn Hour A-100 lejátszó - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Csak kávét nem főz a Popcorn Hour A-100 lejátszó a cikk hozzászólásai Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 28. 14:40

Idézet

https://www.hwsw.hu/hirek/35660/popcorn_hou...multimedia.html
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 17:05

Az nincs leírva, hogy kiadja magából az 1080p -t is, vagy csak 1080i ? 60ropi kicsit talán sok, mert annyiból már összejön egy gép is ami képes minderre, igaz az az nagyobb, hangosabb, többet fogyaszt, viszont lehet másra is használni. 180$ már jó ár lenne érte!

#3 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 17:50

Idézet: agabe - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 17:05

Az nincs leírva, hogy kiadja magából az 1080p -t is, vagy csak 1080i ? 60ropi kicsit talán sok, mert annyiból már összejön egy gép is ami képes minderre, igaz az az nagyobb, hangosabb, többet fogyaszt, viszont lehet másra is használni. 180$ már jó ár lenne érte!

Ha a gyártói oldalra mész ("A támogatott formátumok, konténerek listája igen hosszú" mondatban a link), láthatod, hogy 1080p-t írnak.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#4 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 20:03

Idézet: agabe - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 17:05

180 dollarert azonnal vennek en is, 60-at sokallom egy kicsit. Termeszetesen 1080P-t is kitolja tobbfele frissitessel, sot, ha megnezed a cikk melletti kepernyomenteseket, az egyiken egeszen elborult meghajtasi modokat is lathatsz, tobbek kozott szelesvasznu LCD-monitorokat is nativban lehet hajtani vele egy HDMI-DVI atalakitoval, amit nem sok cucc tud elmondani magarol.
Latszik, hogy a fejleszteseknel figyelembe veszik a forumon megfogalmazodott igenyeket, ezert mondom, hogy fel even belul egy iszonyatosan jo mindenes kutyu valik ebbol a picit meg kiforratlan ujdonsagbol. Gyakorlatilag mar most is mindent megevett, amit adtam neki...

#5 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 20:53

Krinyo koszi a cikket, nagyok vagytok. a 65 ezres áron lehet szipogni, de vedd hozzá, hogy ennyiből egy 1080p-s h264-et tudo HTPC-t nem rax össze az egyszer szent. A PS3 egy 20assal több és azse játszik le mindent, ráadásul át kell csomagolni neki mindent vob-ba és ezek után még bele se lehet tekerni :( nem hiszem hogy a gyártó ilyen elvetemült, sokkal inkább a szögödi betyárok, akik a magyarországi disztribútorok lőtték be az árát ilyenre és valljuk be igazuk van, ezért az árszintért hasonlóan nagytudású lejátszót nem kapsz.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#6 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 20:57

Mit sokalltok a 60 ropin? nem a 180 dollárhoz kell mérni, hanem a hasonló képességű eddig elérhető lejátszókhoz. A hasonló képességet nyilván idézőjelben kell érteni, mert a legjobb is csak a felét tudta ennek. Persze vannak gyerekbetegségei, például egy normális filekezelő elkelne bele szerintem, de egyébként baromi jó cucc.
Az amerikai árakat el kell felejteni...
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#7 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 21:21

Idézet: Before - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 20:57

Mit sokalltok a 60 ropin? nem a 180 dollárhoz kell mérni, hanem a hasonló képességű eddig elérhető lejátszókhoz. A hasonló képességet nyilván idézőjelben kell érteni, mert a legjobb is csak a felét tudta ennek. Persze vannak gyerekbetegségei, például egy normális filekezelő elkelne bele szerintem, de egyébként baromi jó cucc.
Az amerikai árakat el kell felejteni...

:up:

#8 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 21:59

Persze, az ar sokallasat az amerikai arhoz viszonyitva ertsetek, tudom, hogy ennyiert hasonlot sem lehet kapni...

#9 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 22:10

ha sok a 60 rendeljétek meg neten.
160$ az 30ezer ft. legyen szállítással együtt 40ezer.
vám nemtom mennyi, mondjuk 5%, áfa 20%. még mindig csak 50ezer.
a magyar forgalmazó meg haljon éhen.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#10 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 22:50

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 23:10

Vámot, ÁFÁt el lehet felejteni, mert úgyis Giftként, vagy Sampleként küldik $20 értéket feltüntetve... :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#11 Felhasználó inaktív   Bitrider 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 28. 22:57

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 22:10

Hát, egyrészt 179 USD a kinti ára, és kb. 2 hónapos várólista van még mindig. Másrészt az általad (el)számolt árkülönbség nem fog tömegeket arra sarkallni, hogy bankkártyával neten rendeljen, intézze a vámolást, és lemondjon a magyar garanciáról és support-ról.
Képben vagy azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell mondjuk garanciális javításra az USA-ba küldeni egy terméket (kifelé is vámoltatni, befelé is megint)?
És tudod mennyibe kerül itthonról kiküldeni egy ilyen értékű csomagot biztosítva? Ilyen erővel az összes európai forgalmazó éhen fog halni szerinted, mert ha szétnézel a neten, látod, hogy sehol nem olcsóbb, mint idehaza, sőt...

Ráadásul a magyar képviselet komoly támogatást tesz mögé: magyar menü, magyar fórum, zárt terméktámogatás-oldal, stb. Tehát szerintem jóval több "kukoricát" kapunk itthon, mint az USA-ban...

Szerkesztette: Bitrider 2008. 03. 28. 23:07 -kor

#12 Felhasználó inaktív   r00t' 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 28. 23:42

'A magyar forgalmazo' kifejezessel azert nem dobaloznek mas ceg is behozza a termeket ugyanugy mint az a bizonyos szegedi...

De Krinyonak tenyleg koszi a tesztert.

Aki meg az arat sokalja nezze meg a Dvico hasonlo chipsetes termeket ketszer ennyiert, igaz abbol most jon ki a masodik hardware verzio mert az elsoben elfelejtettek bordat rakni a chipre, ami mar igy 300 MHz korul nem art.

ui.: nem jol jar a forum oraja, vagy az enyem de az kevesbe valoszinu

Szerkesztette: r00t' 2008. 03. 28. 23:46 -kor

Mindenkinek hinnie kell valamiben, en azt hiszem iszok meg egyet.

#13 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 00:02

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 22:50

Vámot, ÁFÁt el lehet felejteni, mert úgyis Giftként, vagy Sampleként küldik $20 értéket feltüntetve... :)

azért a vámosok sem teljesen hülyék... :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#14 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 00:17

Ami engem zavar:
-a nagyfelbontású XVID-et nem szereti, ha mindenféle varázslattal kódolták
-a DTS-es mkv fájlok esetenként drop outosak, ha nem gsmux-al készült a fájl

Jó hogy beírtam a DTS dolgot, mert találtam is rá megoldást. Majd kipróbálom a Close Encountersel, mert az kb 30 másodpercenként megkukul a PH-n. PC-n jó a hang, de ma már az semmit nem jelent.

Idézet: arianos - Dátum: Thu Feb 21, 2008 5:11 pm    Post subject: Solution(?) to H264MKV with DTS stuttering problem

1. Demux the DTS stream with MKVextract(GUI)
2. Process the DTS file with delaycut (found here: http://jsoto.posunpl.../audiotools.htm ). By processing, I mean just open and save as..
3. Remux MKV with the new DTS file (omit the old one Smile ), using MKVmerge(GUI)
4. Enjoy the movie.

The whole process takes about 20-25 minutes.
I stumbled across a file that had terrible stuttering. I tried simple remuxing, same thing. Tried recoding to AC3, channels got mixed up. I tried BeSweet, it failed, and the log file showed a gazillion sync errors, although the file played fine on the PC. So I tried this little beauty, NO PROBLEM, end to end!!.
However, as I only tried it on one file, I would appreciate some further testing - feedback.

Szerkesztette: MamaSaid 2008. 03. 29. 00:53 -kor

Mother always says, Sharing is Good

#15 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 03:45

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 22:50

ehhem. csaktod ha 1 lelkiismeretesebb vámos felbontja akkor könnyen járhacc úgy hogy akkora lehet a vámbünti hogy jobban jársz, ha átsem veszed

#16 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 03:48

Idézet: Bitrider - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 22:57

nem fog tömegeket arra sarkallni, hogy bankkártyával neten rendeljen, intézze a vámolást, és lemondjon a magyar garanciáról és support-ról.

magyar garancia/support az nemleges. csak annyi amennyit baseball ütővel ki tudsz verni a kereskedőből. a vámolás intézése sem egetrengető, lassan 8. éve van VPIDm. mondjuk fárasztó és unalmas, meg röhej hogycsak kp-ben lehet leróni a vámot az orczy téren :)

#17 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 03:54

Idézet: Bitrider - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 22:57

Hát, egyrészt 179 USD a kinti ára, és kb. 2 hónapos várólista van még mindig. Másrészt az általad (el)számolt árkülönbség nem fog tömegeket arra sarkallni, hogy bankkártyával neten rendeljen, intézze a vámolást, és lemondjon a magyar garanciáról és support-ról.
Képben vagy azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell mondjuk garanciális javításra az USA-ba küldeni egy terméket (kifelé is vámoltatni, befelé is megint)?
És tudod mennyibe kerül itthonról kiküldeni egy ilyen értékű csomagot biztosítva? Ilyen erővel az összes európai forgalmazó éhen fog halni szerinted, mert ha szétnézel a neten, látod, hogy sehol nem olcsóbb, mint idehaza, sőt...

Ráadásul a magyar képviselet komoly támogatást tesz mögé: magyar menü, magyar fórum, zárt terméktámogatás-oldal, stb. Tehát szerintem jóval több "kukoricát" kapunk itthon, mint az USA-ban...

amíg egy cég bő 50% hasznot tesz valamire addig azt mondom hogy igenis inkább megrendelem kintről.

kint 180$ a kisker ára. ami 30ezer forint. forgalmazó nagy tételben olcsóbban kapja, és a szállítás is jóval olcsóbb nagy tételnél.

szállításhoz itthon is április vége van írva. (az meg hogy magyar kereskedők mit szoktak kiírni, és utána meddig ígérgetik az egy másik kérdés)

vámolás kb 20 perces procedúra a királyi postánál, ha futárcéggel hozatod akkor ők intézik neked max faxolni kell.

gari az szopás, de valamit valamiért. egy ilyen cuccnál én bevállalnám ezt a kockázatot.

magyar menü nélkül szerintem el van mindenki aki eljut addig hogy kintről rendeljen, meg a kinti fórumot is lehet olvasni.
a magyar garis/support hozzáállásról nem is beszélve. nem nagyon találkoztam olyannal, amiért 1 forintot is fizetni szeretnék. persze leírva szépen hangzik hogy erre bizony van magyar gari, és support, arra meg nincs, csak usa.

lehet, hogy az én gondolkodásommal van a baj, de én undorítónak érzem hogy a magyar kereskedők jelentős része mekkora hasznot tesz a termékekre. inkább rendelem kintről, amit megéri.
sajnos, amíg boldogan megveszik itthon dupla áron az emberek a dolgokat, addig semmi nem fogja arra sarkallni a kereskedőket, hogy bármin is változtassanak.

(amúgy 200$ alatti cucc elég sokszor jön be manapság simán vám és áfa nélkül)

Szerkesztette: WiZARD 2008. 03. 29. 03:59 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#18 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 04:11

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 0:17

-a DTS-es mkv fájlok esetenként drop outosak, ha nem gsmux-al készült a fájl

naaaaa. az mkvmerge a hivatalos tool..  :reklamacio:

#19 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 04:18

WiZARD ha az uSPS ground post hozza akkor tuggyuk hogy esély van az elkallódásra. a futárcég esetében lehet a díjtétel akár $100 is, ami pöttyet sok.

amúgy azt figyeltem meg, hogy míg magyarországon 65-ért már simán ostogatja 1 hónapra a kereskedő addíg a benszülött usákok akár 3 hónapig is sorban állnak. szal a 65 ezerben aztis megfizeted hogy kézhez kapod időben, lásd MamaSaid.

amúgy ha én lennék a disztrib énis ezt csinálnám, a piacon a tudás/szolgáltatás szintjének megfelelő áron löném be.

#20 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 10:17

usps priority mail/ems annyira nem elveszős, de lehet rá biztosítást kötni...
4 pound súllyal számolva (2.2  a készülék) EMS 36$, és van hozzá tracking number, és aránylag gyors.
tehát 6000 ft a posta kb.  (priority mail 28-50$ doboztól függően)
ezzel 45ezerre jön ki vámmal áfával.

mint írtam, addig sajnos simán adhatják ennyiért, amíg a birkák tőlük veszik.
az 1 hónap meg vagy igaz vagy nem, itthon a kereskedők 90%-ának mindene raktáron van. legalábbis a weblapjuk szerint.

Szerkesztette: WiZARD 2008. 03. 29. 10:29 -kor

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó