HWSW Informatikai Kerekasztal: Csak kávét nem főz a Popcorn Hour A-100 lejátszó - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Csak kávét nem főz a Popcorn Hour A-100 lejátszó a cikk hozzászólásai Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 29. 17:16

Idézet: sityak - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 16:54

amúgy elég nagy érvágás lehet egy jó nagy eredeti DVD gyűjteménnyel az embernek, ha nagyfelbontásra vállt.
kitalálhatnának erre valami alternatív jogdijjat, mert minden filmet megvenni újra elég zsebbenyúlós dolog

Hehe, pedig ez pont errol szol... :) eladni mindent megegyszer. :( (lasd: LP -> CD, VHS -> DVD)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#42 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 17:20

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 0:17

jó hogy beírtam a DTS dolgot, mert találtam is rá megoldást. Majd kipróbálom a Close Encountersel, mert az kb 30 másodpercenként megkukul a PH-n. PC-n jó a hang, de ma már az semmit nem jelent.

Működik a dolog.

Már csak az egzotikus HD XVidet kellene valahogy újrakódolni, hogy a ph is szeresse.

Szerkesztette: MamaSaid 2008. 03. 29. 17:21 -kor

Mother always says, Sharing is Good

#43 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 17:49

Hiába kötsz rá usb-s dvd-lejátszót, a gyári lemezeket (filmeket) nem fogja lejátszani, ugyanis a készülék nem képes feloldani a titkosítást (CSS). Kizárólag olyan dvd-t tud lejátszani (iso-ból, vagy kibontott fájlszerkezetből), ami átesett egy deccs eljáráson. Hogy ez vonatkozik-e dvd-filmként újra felírt lemezre is, azt nem tudom.
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#44 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 17:55

Idézet: Before - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 17:49

Hiába kötsz rá usb-s dvd-lejátszót, a gyári lemezeket (filmeket) nem fogja lejátszani, ugyanis a készülék nem képes feloldani a titkosítást (CSS). Kizárólag olyan dvd-t tud lejátszani (iso-ból, vagy kibontott fájlszerkezetből), ami átesett egy deccs eljáráson. Hogy ez vonatkozik-e dvd-filmként újra felírt lemezre is, azt nem tudom.

Ha közben decryptelve volt, elvileg nem lehet gond :)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#45 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 18:36

Idézet: Before - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 17:49

pont addig amig bele nem teszik ezt a funkciót
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#46 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 19:05

Idézet: sityak - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 18:36

pont addig amig bele nem teszik ezt a funkciót

Szerintem nem véletlenül (értsd: jogdíjak) maradt ki belőle. Persze a neten elterjedhet egy "kalózfirm", ami orvosolja a problémát, de szerintem ennek nincs túl nagy jelentősége, alapvetően nem erre találták ki a készüléket.

alvaro: ja, hiszen dvd-image-ről is képes lejátszani...
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#47 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 03. 29. 19:29

és mennyit eszik egyébként? vki rádugta már egy fogyasztásmérőre, mit szipkáz ki a konnektorból?
mellesleg tényleg óriási probléma, h nincs egy hálózati lejáccón dvd olvasó. mennyi ideig is tart rányomni a vinyójára 100 megabiten (abból vajon mennyit tud valósan) egy lemezt (most olvasom image-ből is jáccik)?
vmilyen upscale funkció van rajta az sd anyagokhoz, vagy ezt a kivetítőre bízza?

Szerkesztette: avman 2008. 03. 29. 19:33 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#48 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 19:55

Igen, a(z elvileg) hivatalos magyarországi forgalmazó weblapján a vonatkozó fórumban szerepelnek az értékek. Emlékeim szerint huszon-harmincvalahány watt terheléstől függően...

#49 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 20:05

Idézet: avman - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 19:29

és mennyit eszik egyébként? vki rádugta már egy fogyasztásmérőre, mit szipkáz ki a konnektorból?
mellesleg tényleg óriási probléma, h nincs egy hálózati lejáccón dvd olvasó. mennyi ideig is tart rányomni a vinyójára 100 megabiten (abból vajon mennyit tud valósan) egy lemezt (most olvasom image-ből is jáccik)?
vmilyen upscale funkció van rajta az sd anyagokhoz, vagy ezt a kivetítőre bízza?

a másolás elég kula
Kép
olyan 4Mb/s körül van

Szerkesztette: sityak 2008. 03. 29. 20:06 -kor

Panorámák

#50 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 20:20

Egyébként nekem leginkább a wlan hiányzik róla. Azért az ember a legritkább esetben szokta a tv-jéhez vezetni az utp kábelt, hacsak nincs már ott egy htpc, de akkor meg minek venne ilyet?

#51 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 20:41

Idézet: avman - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 19:29

SMB: ~25Mbps
NFS: ~33Mbps
HTTP: ~42Mbps (same clip peaks at 47Mbps)
USB HDD: ~ 42Mbps
USB DVDROM (8x): ~42Mbps
Internal HDD: ~42Mbps

PH wiki

#52 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 20:45

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 20:20

Egyébként nekem leginkább a wlan hiányzik róla. Azért az ember a legritkább esetben szokta a tv-jéhez vezetni az utp kábelt, hacsak nincs már ott egy htpc, de akkor meg minek venne ilyet?

Megoldható a wlan, de HD tartalomhoz kevéske lehet.

#53 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 23:39

Én csak azt nem értem, hogy ha az amerikai kiskereskedő a 179+áfa dollárból ki tudja hozni a szállítást (gondolom a Távol Keleten rakják össze), a raktározást, a garanciát és a supportot, akkor ez Magyarországon miért került a duplájába?

#54 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 00:04

Idézet: HaZeX - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 23:39

Én csak azt nem értem, hogy ha az amerikai kiskereskedő a 179+áfa dollárból ki tudja hozni a szállítást (gondolom a Távol Keleten rakják össze), a raktározást, a garanciát és a supportot, akkor ez Magyarországon miért került a duplájába?

Azért mert gondolom a magyar kereskedő nem taiwanból hozatja, hanem usából hozatja ide vissza.

#55 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 00:05

Az a 179 dollar europaban rogton 179 euro lesz (ne kerdezd miert, Te is tudod hogy mindegyik gyarto igy csinalja), az forintban ~46e ha hozzacsapjuk az afat akkor mindjart ~55e... hianycikk, es igy is "csak" 60e a hivatalos supportot nyujto kereskedonel.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#56 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 00:06

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 20:45

Megoldható a wlan, de HD tartalomhoz kevéske lehet.

Elvileg nem kéne kevésnek lennie. 5-6Mbit a sávszélessége az átlag 720p anyagoknak. Ha van benne valami bufferelés, akkor akár 10mbit-es kapcsolat ezekhez elég kéne, hogy legyen.

#57 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 00:22

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. márc. 30., vasárnap - 0:06

Elvileg nem kéne kevésnek lennie. 5-6Mbit a sávszélessége az átlag 720p anyagoknak. Ha van benne valami bufferelés, akkor akár 10mbit-es kapcsolat ezekhez elég kéne, hogy legyen.

Elvileg igen, de a gyakorlat szerint sokszor a samba is kevés.

#58 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 08:41

Idézet: Samott - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 23:05

Az a 179 dollar europaban rogton 179 euro lesz (ne kerdezd miert, Te is tudod hogy mindegyik gyarto igy csinalja), az forintban ~46e ha hozzacsapjuk az afat akkor mindjart ~55e... hianycikk, es igy is "csak" 60e a hivatalos supportot nyujto kereskedonel.

Hát sajnos igen. Így viszont az a "gond" vele, hogy ennyiért, vagy nem sokkal több pénzért már egy pöpec kis HTPC* -t össze lehet rakni, ami lehet, hogy 1080p h264 -et nem bír el, de 720p -t biztosan, és bármilyen más alkalmazást komromisszumok nélkül futtat - hogy például csak a bitorrent kliensre utaljak, ami a magyar fórumok tanulsága szerint nagyon sok embernek gondot okozott a Popcorn Hour -on.

(* egy webshopban összedobtam ennyiért egy belépőszintű barebone + c2d + középkategóriás VGA + 1Gb ram gépet. Való igaz, hogy munka van vele, de azt ezekkel a médialejátszókkal sem spórolja meg az ember: az Mvix760 -am kapcsán a fórumolvasgatás + firmwarekeresés rutinná vált :) )

#59 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 08:42

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 23:22

Elvileg igen, de a gyakorlat szerint sokszor a samba is kevés.

Lehet hogy a WLAN -odban van a hiba, mert nálam a 720p stream gond nélkül működik az számítógép és a 360 között...

#60 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 08:50

Idézet: HaZeX - Dátum: 2008. márc. 30., vasárnap - 8:41

Hát sajnos igen. Így viszont az a "gond" vele, hogy ennyiért, vagy nem sokkal több pénzért már egy pöpec kis HTPC* -t össze lehet rakni, ami lehet, hogy 1080p h264 -et nem bír el, de 720p -t biztosan, és bármilyen más alkalmazást komromisszumok nélkül futtat - hogy például csak a bitorrent kliensre utaljak, ami a magyar fórumok tanulsága szerint nagyon sok embernek gondot okozott a Popcorn Hour -on.

(* egy webshopban összedobtam ennyiért egy belépőszintű barebone + c2d + középkategóriás VGA + 1Gb ram gépet. Való igaz, hogy munka van vele, de azt ezekkel a médialejátszókkal sem spórolja meg az ember: az Mvix760 -am kapcsán a fórumolvasgatás + firmwarekeresés rutinná vált :) )

írd már ide ezt a gépet, mert elég kiváncsi vagyok, hogy mit raksz össze a TV mellé ilyen áron és tudással

Szerkesztette: sityak 2008. 03. 30. 08:54 -kor

Panorámák

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.