Nyomjuk le a Google-t! Magyar lesz a jövő keresője?
Elküldve: 2009. 07. 31. 14:27
Szóval a könnyű részén túl vagyok. Most jön a neheze, szeretnék pénzt csinálni belőle.
Ti hogy fognátok hozzá?
Elkezdtem egy blog írását, ha akarod itt nyomon követheted a megvalósítás folyamatát.
evolsearch blog
Az a tervem, hogy egyrészt mások okulása számára naplózom a történéseket. Másrészt mindig publikálok egy egy technikai részletet. Aztán ha előbb összeáll valakinek a kép mint ahogy nekem sikerül eladnom egy tál lencséért, akkor csinálja meg ő. Egyenlőre nem írok többet kiváncsi vagyok a reakciókra.
Szóval ha vannak építő jellegű hozzászólásaid köszönettel várom. Ha a lelki békédet az szolgálja hogy megírod milyen beképzelt majom vagyok, és hogy teljes képtelenség hogy az algoritmusom működik, hát azt is megteheted. Minden nézőpont hozzájárul a teljes képhez egy kicsit.
Elküldve: 2009. 07. 31. 14:35

Amúgy nem tudom, linket meg sem néztem, voltak itt már nem egyszerű kísérletezések a Skypeot leváltani, tömörítőalgoritmusra, tökéletes OSre, meg bármire. Aztán még egy nagy lavór semminél is kevesebb lett belőle, miután kicsontozták a flémet és a szakmainak tűnő ál dumákat.
Elküldve: 2009. 07. 31. 17:22
Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 31., péntek - 14:35

Amúgy nem tudom, linket meg sem néztem, voltak itt már nem egyszerű kísérletezések a Skypeot leváltani, tömörítőalgoritmusra, tökéletes OSre, meg bármire. Aztán még egy nagy lavór semminél is kevesebb lett belőle, miután kicsontozták a flémet és a szakmainak tűnő ál dumákat.
Köszi az első Hozzászólást!
Hasonlóra számítottam.Sajnos nem nagyon lehet rá mit mondani. Hogy működik vagy nem, arról csak úgy vitatkozhatnánk ha pontosan leírnám miről is van szó. azt meg még nem szándékozom. Egyébként nem kellene róla lefosztani a szakmai faldumát mivel maga az alapelv annyira egyszerű, hogy néhány mondatban elmondhatnám és néhány héten belül Tucatjával lennének hasonló elven működő keresők és Firefox-hoz írt kliens pluginok. Én meg továbbra is mehetnék kilincselni weblapmegrendelésért.
Ezért azt javaslom, csak a játék kedvéért, tételezzük fel hogy valóban kitaláltam a jövő keresőjét.
Aminek az egyik fő előnye hogy egyszerű, de egyben ez a legnagyobb hátránya is. Legalább is számomra.
Hisz mihelyst elmondom az elvét, abban a pillanatban én fölösleges vagyok. Magát a kódot egy kezdő programozó néhány hét alatt megírja. Én meg önző módon szeretnék egy kis pénzt érte.
Most hogyan tovább?
Elküldve: 2009. 07. 31. 18:34
Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. júl. 31., péntek - 18:22
Akkor minek bogozod a témát? Igyál sört, vagy mittomén.
Elküldve: 2009. 07. 31. 19:18
Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. júl. 31., péntek - 18:22
Akkor patthelyzet. Pénzt senki nem fog adni egy ismeretlen dologért (blogodban semmi konkrétum nincs). Legfeljebb úgy, kölcsönt, ha adsz neki biztosítékot és előre elvállalsz egy produkálandó eredményt. De kötve hiszem, hogy csak egyetlen algoritmus verné a Google-t. Egy kereső ráadásul nem csak néhány algoritmusból áll, az a kisebbik fele. A keresési adatbázis, annak kiépítése és fenntartása temérdek időt és erőforrást (pénzt) igényel, szervereket, pásztázó botokat, stb. Nem véletlen, hogy a MS új keresője, a Bing is a kis adatbázis miatt gyengélkedik.
Írod a blogodon, hogy "Jó a Google. de néha nagyon idegesítő tud lenni". Szerintem inkább az lehetséges, hogy nem tudod használni. Azért kapsz annyi kamu találatot vele, mert rossz kulcsszavakkal szűkíted a keresést. Én idáig mindent megtaláltam vele, ami lehetséges volt kereső szinten. Apróbb hibái vannak, van még mit rajta fejleszteni. De amire kitalálták, arra jó.
Elküldve: 2009. 07. 31. 19:42
Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 31., péntek - 20:18
Ilyen tudással menjen el céghez algoritmuskutatásprogramozni

Google azért engem is szopatott keresztbekasba, mikor drivert vadásztam, aztán a 3. katt után ugyanarra a warezoldalra jutottam, meg hasonlók. Erre verik a nyálukat, hogy keresőoptimalizálás.
Elküldve: 2009. 08. 01. 06:25
Elküldve: 2009. 08. 01. 09:20
Eddig a következő hasznos információkra tettem szert:
Jahno: Sört kell inni. Egyébként meg bárki elmehet egy céghez algoritmuskutatást programozni.
A sörivás megtörtént. Több cégenek is írtam hogy hozzájuk mennék alogritmust írni. eddig még nem válaszoltak....
N0zer0: A dolog reménytelen, és különben is a Google tökéletes csak nem értek hozzá.
Ez igaz lehet. De remélem mégsem.
Egyébként az egyik legjobb hozzászólás volt. A söriváson kívül. Elég jól látod a problémák egy részét. Nagyon meglepődnél ha azt mondanám hogy az említett technikai problémák mind megoldhatók Viszonylag kis pénzből ?(mármint cégeknek kis pénzből) Ami a biztosíték adást illeti már nehezebb kérdés, és ami még nehezebb hogy jutok el addig a fázisig hogy erről tárgyalhassak. És ez volna a lényeg, amiben remélem sokat fog segíteni ez a fórum. Egyébként már eddig is segített. Konkrétumok szép lassan napvilágot fognak látni, csak az a baj hogy minden egyes konkrétum eredeti célom esélyét csökkenti. Konkrétan a pénz szerzést. Ugyanis a megvalósítás minden részletéhez vannak nálam sokkal jobban értő emberek. Ők csak egyvalamit nem tudnak: kitalálni hogy mit is kellene csinálni. Ha én ezt elmondom, mi szükség van tovább rám?
Elküldve: 2009. 08. 01. 10:52
Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 10:20
Nagyon meglepődnél ha azt mondanám hogy az említett technikai problémák mind megoldhatók Viszonylag kis pénzből ?(mármint cégeknek kis pénzből) Ami a biztosíték adást illeti már nehezebb kérdés, és ami még nehezebb hogy jutok el addig a fázisig hogy erről tárgyalhassak.
Nem sértésnek szántam. Biztos értesz hozzá, bizonyos fokig. De lehet nincs olyan mélységű rutinod, hogy kivédd a tömeges kamu találatokat. Nem állítom biztosra, de az írásodból ez jött le.
Ha keresőről van szó, a kis pénz nem elég. A Microsoft súlyos milliárdokat öl bele, és eddig milyen vérszegény. A Google se 5 perc alatt lett az, ami. Óriási szerverpark, clusterek, temérdek idő, és főleg a kezdeti időben mérhetetlen tőke, míg pénzt nem kezd el hozni.
Ami a módszeredről való tárgyalást illeti: írsz a Google-nak. Körvonalazod, miről lenne szó. Rendelkezésedre bocsátanak mondjuk egy elszigetelt próbaszervert, egy "mini" adatbázissal. Azon keresztül lefuttatod az algoritmusodat, dokumentálod a találati hatékonyságot. Ha tetszik nekik, akkor szép pénzért megveszik a módszert. Ha a jogi részben bizonytalan vagy, keress meg egy informatikai területtel foglalkozó szabadalmi ügyvivőt. Hátha a tanácsot nem fogja olyan drágán mérni, mint a munkadíját. Tanácsot tud adni, mert ugyan az algoritmusok nem szabadalmaztathatók, lévén, hogy a szerzői jog védi őket (legtöbbször még az sem), de gyakorlatban van tapasztalata, hogy egy titkos technológiát hogyan kell eladni. El is adja neked, ha megfelelő %-ot kap belőle.
Még egy jótanács: ha kitalálsz, feltalálsz valamit, amit sem a szerzői jog nem véd, sem szabadalmaztatni nem lehet, vidd közjegyzőhöz és tedd letétbe, borítékban lezárva, lepecsételve. Akár több közjegyzőhöz, még külföldihez is, ha határszélen vagy, vagy nyaralni mész. Akkor bizonyítani tudod, hogy a te szellemi terméked. Pénzed ugyan nem lesz belőle, de a hírnév és a szakmai elismerés megmarad.
Szerkesztette: N0zer0 2009. 08. 01. 11:44 -kor
Elküldve: 2009. 08. 01. 18:30
Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 10:52
Ha keresőről van szó, a kis pénz nem elég. A Microsoft súlyos milliárdokat öl bele, és eddig milyen vérszegény. A Google se 5 perc alatt lett az, ami. Óriási szerverpark, clusterek, temérdek idő, és főleg a kezdeti időben mérhetetlen tőke, míg pénzt nem kezd el hozni.
Ami a módszeredről való tárgyalást illeti: írsz a Google-nak. Körvonalazod, miről lenne szó. Rendelkezésedre bocsátanak mondjuk egy elszigetelt próbaszervert, egy "mini" adatbázissal. Azon keresztül lefuttatod az algoritmusodat, dokumentálod a találati hatékonyságot. Ha tetszik nekik, akkor szép pénzért megveszik a módszert. Ha a jogi részben bizonytalan vagy, keress meg egy informatikai területtel foglalkozó szabadalmi ügyvivőt. Hátha a tanácsot nem fogja olyan drágán mérni, mint a munkadíját. Tanácsot tud adni, mert ugyan az algoritmusok nem szabadalmaztathatók, lévén, hogy a szerzői jog védi őket (legtöbbször még az sem), de gyakorlatban van tapasztalata, hogy egy titkos technológiát hogyan kell eladni. El is adja neked, ha megfelelő %-ot kap belőle.
Még egy jótanács: ha kitalálsz, feltalálsz valamit, amit sem a szerzői jog nem véd, sem szabadalmaztatni nem lehet, vidd közjegyzőhöz és tedd letétbe, borítékban lezárva, lepecsételve. Akár több közjegyzőhöz, még külföldihez is, ha határszélen vagy, vagy nyaralni mész. Akkor bizonyítani tudod, hogy a te szellemi terméked. Pénzed ugyan nem lesz belőle, de a hírnév és a szakmai elismerés megmarad.
Nem sértődtem meg, sőt kösz hogy segíteni próbálsz. Eddig te vagy az egyetlen.
Ami Google-vel való tárgyalást illeti az valami ilyesmi:
Kitaláltam egy új államformát. Írok a miniszterelnöki hivatalba, röviden vázolom az elképzelésem,
ők a rendelkezésemre bocsájtanak egy elszigetelt területet, mondjuk egy kisebb megyét hogy kipróbáljam az elméletem...
Szerinted mennyi erre az esély? Még ha tényleg jó is az új államforma. A közjegyzőknél való elhelyezés egyszerű pénzkidobás. Legfeljebb azt tudom vele bizonyítani hogy én is kitaláltam, aztán nem csináltam vele semmit. Egyébként sem pereskedni akarok hanem keresőt csinálni. Szabadalmaztatásba meg olyan kezdjen aki nem tud mit kezdeni a sok pénzével.
De abban igazad van, hogy míg nem mondok valami megfoghatót, nemigen fog senki komlyan venni.
Hát legyen. kezdjük mindjárt az irdatlan tőke igénnyel. Most nem akarok abba belemenni hogy a Microsftnak miért kerül súlyos milliárdjaiba az eddigi fejlesztése. Többek között azért mert van neki.
Az hogy valamire sokat költenek, nem jelenti azt hogy arra sokat is kell költeni. Pláne nem biztosíték a minőségre. Lásd magyar államháztartás. Egy vállalati rendszert ki lehet hozni sok millióból :Windows szerverek, xp kliensek, Novell hálózat, microsoft IIS stb És ki lehet hozni nulla forintból. Linux, Samba, apache, mysql. Most természetesen csak a szoftverekről beszélek.
De mondok mást: a klasszikus keresők olyanok mintha file megosztásra ftp szervert használnák.
Kis létszámú felhasználónál nagyon jól működi egyszerű olcsó, de próbálj meg rászabadítani néhány millió filmletöltésre éhes usert. Aztán csináld meg ezt az adatforgalmat kibíró kiszolgálót. És nézd meg a költségvetését. Nem lesz szegényes. Mégpedig azért nem, mert erre a feladatra nem ez a technika való.
Ide torrent kell. Nos a Google átvitt értelemben még mindig az ftp-t erőlteti. De jövő keresője a torrent lesz. Kapisgálod?
Elküldve: 2009. 08. 01. 19:29
Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 19:30
Szerinted mennyi erre az esély?
Azért egy próbaszervert ne hasonlíts egy államformához átadott próbamegyéhez. Ha tényleg olyan nagy szám az algoritmus, akkor egy kisebb szervert csak tudnak biztosítani. Neked már az is nagy lehet, ami nekik kicsi.
Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 19:30
Ezt írtam én is. Pénzed nem lesz belőle, csak a szakmai elismerést tarthatod meg. Az mégis több, mint a semmi.
"Mostani keresők ~ FTP" <-> "te keresőd ~ Torrent" hasonlatot vágom. Bár nem tudom elképzelni konkrétan.
Elküldve: 2009. 08. 01. 19:49
Az analógiáid sem állják meg a helyüket, ha ez olyan egyszerű lenne, hogy "térjünk át linuxra, ingyen van", akkor a sok hülye cégvezető miért vesz milliókért MS-alapú rendszereket? Ahogy a MS sem csupán azért tol milliárdokat a Bing-be, mert szerinted sok pénze van, hanem mert ez így működik. Sokéves, aprólékos fejlesztés, több tucatnyi fejlesztő, rengeteg zsákutca, folyamatos tesztelés, hibajavítások, csiszolgatások, stb. Ez már nem a középkor, hogy egy zseni a toronyszoba magányában a homlokára üt, hogy heuréka és felfedez valami addig soha nem létezett dolgot. Vagyis kb. ott tartasz, hogy meg akarod mászni a Himaláját és vettél egy túrabakancsot (1% completed

Egyébként ha már a linux szóba került: hány éve fejlesztik több százezren a világon, a legjobb koponyák, tele jobbnál-jobb ötletekkel, kreativitással - gyakorlatilag ingyen? Mégsem tudtak áttörést elérni, még a szerver oprendszerek piacán sem. Nem ismerem Torvalds anyagi helyzetét, de szerintem ő sem gazdagodott meg a linuxból.
Nem tudom, hány éves vagy, milyen végzettséged van, mihez értesz, az ország melyik részén élsz, de ha elfogadsz tőlem egy tanácsot, akkor nagyon sürgősen keresel egy IRL munkahelyet (ha kezdetben csak olyat találsz, amely nem felel a végzettségednek, akkor is érdemes ugródeszkaként kipróbálni) és rendezed az anyagi helyzeted. Jelen pillanatban ugyanis az ötleted csupán egy kósza ábránd, amelyből nem valószínű, hogy belátható időn belül pénzt látsz. Talán még N0zer0 javaslata a legjárhatóbb út - eladni az ötleted egy nagy multinak (nem feltétlenül a Google-nak, bár miért ne?) és utána már szüttyögjön vele ő, ha akar. Te meg közben kifejleszted a next-next gen keresőt vagy valami mást. Tipp: normális hangfelismerő rendszer, az eddigiek nem igazán akarnak működni, pedig ebbe is tolták a százmilliókat, nem ártana egy áttörés. Ha már a pénzhez saját bevallásod szerint nem igazán értesz...
Apropó, ha azt szeretnéd, hogy komolyan vegyenek, akkor egy kicsit figyelj jobban a helyesírásra, nyelvhelyességre (inteligencia, gyűrkőztem, központozás hiánya, stb.).
Elküldve: 2009. 08. 01. 20:04
Idézet: zako - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 20:49
Egyébként ha már a linux szóba került: hány éve fejlesztik több százezren a világon, a legjobb koponyák, tele jobbnál-jobb ötletekkel, kreativitással - gyakorlatilag ingyen? Mégsem tudtak áttörést elérni, még a szerver oprendszerek piacán sem.
...
Kis pontosítás!

A kiszolgálók több mint 80%-án, linux az oprendszer! A_TOP 500_-ban pedig csak 1% az M$.

Elküldve: 2009. 08. 01. 20:24
Idézet
Minden hasonlat sántít. A lényeg az hogy tök mindegy mekkora szám az algoritmusom. El sem fog jutni a döntéshozókig. De ha eljut is, Kinek érdeke a Google-nél szerinted hogy azt az irdatlan milliárdos fejlesztést a sarokba dobják. Előbb kapnék én ott golyót mint szervert.
Idézet
LÉgy erős a szakmai elismerés is azé lesz, aki megcsinálja. hiába lobogtatok én akármilyen iratot.
Idézet
Hát konkrétan nem is akarom leírni mivel ez igen lényeges része az algoritmusnak. A lényeg a következő:
A számítási feladatok nagy részét egy kliens program végzi a felhasználó gépén. Ez egyénenként nem olyan nagy szám, alig terheli meg a gépet ráadásul a processzor kihasználtsága vagy kihasználatlansága szerint lehet időzíteni. Sőt a felhasználók sávszélességét is használja mint a torrent. A központi szerver csak koordinálja a klienseket. Tulajdonképpen minél több a felhasználó, annál jobban működik a rendszer. Természetesen egy bizonyos felhasználó számhoz itt is biztosítani kell egy bizonyos szerver kapacitást, de ez töredéke a hagyományos módszernek. Rádasául ha túllépi a felhasználó szám az elvi kapacitást, akkor sem lefagyás és összeomlás a vége, vagy iszonyú hosszú várakozási idő, csak lassaban fejlődik a kliens személyre szabott tanuló programja, és a találatok lesznek pontatlanabbak. De még többszörös túlterhelésnél is verni fogja Google-t.
Persze jogos a kérdés hogy ki az a bolond aki engedi ezt a kliens programot futni a gépén. Nos például azok akik engedik a torrentet futni, vagy a java scriptet. Vagy akik nem annyira nagy ászok a google-vel való kommunikációval, és egyszerűen csak beírják hogy autószerelési leírásokat akarok kapcsolási rajzokkal és jólesne nekik ha nem 150000 találat jönne ki nekik autószerelők címeivel kölönféle autók rajzaival stb. Hanem az a néhány amik valóban ezeknek a rajzoknak a lelőhelyei.
Elküldve: 2009. 08. 01. 23:50
Idézet: zako - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 19:49
Az analógiáid sem állják meg a helyüket, ha ez olyan egyszerű lenne, hogy "térjünk át linuxra, ingyen van", akkor a sok hülye cégvezető miért vesz milliókért MS-alapú rendszereket? Ahogy a MS sem csupán azért tol milliárdokat a Bing-be, mert szerinted sok pénze van, hanem mert ez így működik. Sokéves, aprólékos fejlesztés, több tucatnyi fejlesztő, rengeteg zsákutca, folyamatos tesztelés, hibajavítások, csiszolgatások, stb. Ez már nem a középkor, hogy egy zseni a toronyszoba magányában a homlokára üt, hogy heuréka és felfedez valami addig soha nem létezett dolgot. Vagyis kb. ott tartasz, hogy meg akarod mászni a Himaláját és vettél egy túrabakancsot (1% completed

Egyébként ha már a linux szóba került: hány éve fejlesztik több százezren a világon, a legjobb koponyák, tele jobbnál-jobb ötletekkel, kreativitással - gyakorlatilag ingyen? Mégsem tudtak áttörést elérni, még a szerver oprendszerek piacán sem. Nem ismerem Torvalds anyagi helyzetét, de szerintem ő sem gazdagodott meg a linuxból.
Nem tudom, hány éves vagy, milyen végzettséged van, mihez értesz, az ország melyik részén élsz, de ha elfogadsz tőlem egy tanácsot, akkor nagyon sürgősen keresel egy IRL munkahelyet (ha kezdetben csak olyat találsz, amely nem felel a végzettségednek, akkor is érdemes ugródeszkaként kipróbálni) és rendezed az anyagi helyzeted. Jelen pillanatban ugyanis az ötleted csupán egy kósza ábránd, amelyből nem valószínű, hogy belátható időn belül pénzt látsz. Talán még N0zer0 javaslata a legjárhatóbb út - eladni az ötleted egy nagy multinak (nem feltétlenül a Google-nak, bár miért ne?) és utána már szüttyögjön vele ő, ha akar. Te meg közben kifejleszted a next-next gen keresőt vagy valami mást. Tipp: normális hangfelismerő rendszer, az eddigiek nem igazán akarnak működni, pedig ebbe is tolták a százmilliókat, nem ártana egy áttörés. Ha már a pénzhez saját bevallásod szerint nem igazán értesz...
Apropó, ha azt szeretnéd, hogy komolyan vegyenek, akkor egy kicsit figyelj jobban a helyesírásra, nyelvhelyességre (inteligencia, gyűrkőztem, központozás hiánya, stb.).
szerintem a rossz megközelítés ez az "úgysem fog sikerülni".
A bloggal valóban el vagyok maradva. Mentségemre szolgáljon hogy többek között az itteni hozzászólások alapján akarom írni.
Hogy egy brain stormingon hány ötlet születik .....
A világon milliárd számra születnek emberek de csak egyből lesz Leonardo.
Hogy valószínűleg mi lehet a mások fejében vagy alfa projekt státuszban ez "látó" embereknek való téma.
Sehol nem mondtam hogy térjünk át Linuxra, csak azt hogy abból ingyen is ki lehet alakítani vállalati rendszert. Hogy a hülye cégvezetők miért vesznek milliókért ms alapú rendszert? A válasz benne van a kérdésben.
Analógiának ez hegymászós toronyszobás sem egy nagy durranás.
A Linux mindig is meghatározó volt mint szerver oprendszer,ezért áttörést sem kell elérnie.
Ha találnék egy IRL munkahelyet vagy el tudnám adni az ötletet egy multinak, Gondolhatod hogy nem itt próbálkoznék.
Idézet
Ha meg vállalok valami rabszolga munkát, (Sajnos nagy valószínűséggel ez következik) Nem lesz energiám a fejlesztésre.
Mindenesetre kösz a tippeket.
Azért ha a helyesírásom miatt nem lesz semmi az ötletemből az elég gáz.
Elküldve: 2009. 08. 02. 09:30
Idézet
A bloggal valóban el vagyok maradva. Mentségemre szolgáljon hogy többek között az itteni hozzászólások alapján akarom írni.
Tudom, most úgy érzed, hogy te vagy a meg nem értett zseni. Pedig hidd el, az eddigi hozzászólók közül senki nem akar rosszat neked, sőt. Csak éppen meg szeretnénk kímélni egy nagy csalódástól. Láttunk mi már ennél nagyobb ívű ötleteket is hamvukba hullni, ahogy Jahno megjegyezte. Sokan úgy indulnak az életben, hogy "majd én megmutatom, én más leszek" - aztán az esetek nagy százalékában átlagos munkahely, család és napi rutin lesz a vége.
Idézet
Pont erre próbáltam rávilágítani, hogy manapság nem Leonardókra van szükség, hanem fejlesztő teamekre, stabil corporate háttérrel és sok tőkével. De ahogy látom, neked nem tanácsok kellenek, hanem megerősítést vársz - amelyet ezen a fórumon nem fogsz megkapni.
Idézet
Analógiának ez hegymászós toronyszobás sem egy nagy durranás.
Nem lehet, próbáltam (mármint ingyen linuxos vállalati rendszert kialakítani). Ahogy a hülye cégvezetőt is idézőjelbe kellett volna tennem, hogy érezhető legyen az irónia. Sok esetben nem az informatikai rendszer ára érdekli egy cég vezetőjét, hanem annak zavartalan működtetése. Ha a drága pénzen átképzett alkalmazottak nem tudnak elég hatékonyan kezelni egy linuxos rendszert (mert mindenhol máshol a kvázi szabvánnyá vált MS-termékeket használják), és minden szirszarért a drága linuxos rendszergazdát kell riasztani, mindjárt nem olyan olcsó az a linux. Ráadásul a partnerek elvárják, hogy az általuk küldött legújabb verziójú Office-szal készült szarráformázott dokumentumokat is tudd fogadni. Nagy ívben leszarják, hogy az OpenOffice vagy egyéb alternatíva nem kezeli száz százalékosan azokat. A mi cégünknél is pár hét szenvedés után szépen visszakerült a Windows és Office a gépekre, helyreállt a világ rendje. Tudod, a szélirány és a vizelet tipikus esete.
Minden analógia sántít, persze az enyém is, de tegnap este jópofának tűnt...

Idézet
Akkor most mit is akarsz? :confused: Munkahelyet nem találsz, a pénzhez nem értesz, programozónak gyenge vagy, az ötletedet nem akarod eladni... Tudod hányan végeznek "rabszolgamunkát" ebben az országban? Képzett, művelt, több nyelvet beszélő emberek kénytelenek aprópénzre váltani magukat, mert ez van és örülnek, hogy egyáltalán van munkahelyük. Ideje meg arra van az embernek, amire akarja, hogy legyen. Legfeljebb kevesebbet alszol, szórakozol.
Idézet
Szívesen.
Idézet
Ez egy nagyon régi vita a műszaki és a humán értelmiség között, ezen a fórumon is rengeteg csörte volt ebből. Én az utóbbiak táborába tartozom és sok ok miatt fontosnak tartom a helyesírást, a pontos kifejezésmódot. Ha nekem döntenem kellett eddig mondjuk egy új munkatárs felvételéről, akkor bizony figyelembe vettem, hogy mit és hogyan írt az önéletrajzába, a motivációs levelében. Egy profi ugyanis minden részletre odafigyel, a "csomagolásra" is. Ha azt látom, hogy valaki igényesen ír, fogalmaz, akkor feltételezem, hogy az élet más területein is pontos és precíz. Ha azonban a világmegváltó ötletét egy gyakorlatilag formázás és központozás nélküli ömlesztett blogposztban tárja a világ elé, akkor legalábbis kételyeim támadnak a dolog komolyságát illetően. Lehet, hogy számodra ezek sokadlagos tényezők, de hidd el, a döntéshozók számára nem azok.
Elküldve: 2009. 08. 02. 09:44
Idézet: zako - Dátum: 2009. aug. 2., vasárnap - 10:30
Pedig nem kéne. Semmi nem tanít olyan jól, mint a sajátlábúlag bevert orr.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2009. 08. 02. 14:51
Idézet
Sajnos nem úgy érzem, az vagyok. A csalódásoktól nem kell kímélni kijutott bőven. Ennek ellenére nem hiszem hogy nekem bárki is rosszat akar.
Idézet
Programozónak gyenge vagyok, a pénzhez nem értek munkahelyet, nem találok.Ez igaz. De hol mondtam hogy nem akarom eladni az ötletem? hisz ezért indítottam ezt a témát.
A rabszolga munkától nem félek kb 20 éve ilyet végzek. Csak gyűlölöm mert elöli a lelket. Egyébként az értelmiség közül azok tekintik ennyire az élet részének akik még soha nem próbálták.
Pont erre próbáltam rávilágítani, hogy manapság nem Leonardókra van szükség, hanem fejlesztő teamekre, stabil corporate háttérrel és sok tőkével. De ahogy látom, neked nem tanácsok kellenek, hanem megerősítést vársz - amelyet ezen a fórumon nem fogsz megkapni.
Hogy a világnak mire van szüksége az egy nagyon komoly téma, javaslom nyiss rá egy új topikot. rengeteget tudnék róla írni. Szerintem ezek a team-ek még a pusztakezes patkányvadászatot fejlesztenék mesteri szintre és nyershúst ennének ha nem volnának zsenik akik a tűz meg a fegyverhasználatot kitalálják.
Egyébként nincs szükségem megerősítésre. Amire szükségem van az egy használható tipp, hogy hogyan vegyem fel a kapcsolatot olyan emberekkel akik ezzel a témával foglalkoznak.
Elküldve: 2009. 08. 02. 17:51
Idézet: cyberde - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 21:04

Aztán nézzük meg a desktopot is, vagy nézzük meg a nem publikus kiszolgálókat, mint a levelezés/domain. Idehaza már nem az első céggel találkozom, ahol 10ezer-100ezer júzeres MS hálózatuk van kompletten, oszt csak pillázok.
Elküldve: 2009. 08. 02. 17:57
Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 21:24
Ha nem hiszel valamiben, az régen rossz. Menj inkább péknek, ott nem kell gondolkozni. Vagy akkor mit is szeretnél?