HWSW Informatikai Kerekasztal: Nyomjuk le a Google-t! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nyomjuk le a Google-t! Magyar lesz a jövő keresője? Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Zseniális Teknős 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 03. 10:40

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. aug. 3., hétfő - 2:04

... nekiálltál előadni a hattyú halálát, és köpködni mindenkit, aki csak hozzád merészelt szólni.

Idézet

...mikor közölték, hogy ilyen hozzáállással nem is lesz az ötletedből soha semmi, akkor nekiálltál előadni a hattyú halálát, és köpködni mindenkit, aki csak hozzád merészelt szólni.
qnadam!
Jó Magyar szokás szerint senki nem késlekedett közölni hogy úgy sem lesz az ötletemből semmi. Ennek ellenére csak te vagy itt meg a jahno aki  köpködni kezdett. Némi szarkazmust tényleg megengedtem magamnak de ez még mindig kulturáltabb formája a társalgásnak mint a nyílt személyeskedés. Ha megfigyelted én senkinek a vélt vagy valós lelki defektjeivel nem foglalkoztam. Nem próbáltam senki intelligenciáját két mondat alapján megítélni és Úgy általában nem törekszek rá hogy minősítsem az embereket. Ha azt  mondom hogy te és jahno hozzászólásaitokkal leginkább a nyílt kötözködés, a kioktatás és a lekicsinylés kategóriát képviselitek, akkor sem titeket minősítelek csak a hozzászólásaitok stílusát. Attól ti meg lehettek nagyon klassz csávók, és lehet hogy csak mindennapi stresszt próbáljátok így levezetni, nemtudom.  De nem is próbálom kitalálni. Ez a topik  ugyanis
Nem a minősítsük egymást topik. Hanem az adjunk el egy ötletet topik.
Ugyanez vonatkozik a működhet nem működhet kérdéskörre is. Ha azt akarnám tudni hogy az ötletem működőképes-e, vagy hogy egyáltalán meg lehet-e csinálni akkor azt kérdeztem volna meg.
Részemről ezeket a témákat lezártam. Ti továbbra is írhattok bármit, de én válaszolni már csak érdemi hozzászólásra fogok.
Most hogy így leírtam ezt az adjunk el egy ötletet topicot, bevillant, hogy lehet hogy mégis csak hülye vagyok. Nem is itt kellett volna indítani hanem egy gazdasági fórumon. Persze hisz ti szakemberek vagytok, nem tudtok másról vitatkozni csak technikai kérdésekről....
Na ennek utána kel járni.

#42 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 03. 12:01

Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. aug. 3., hétfő - 11:40

Nem is itt kellett volna indítani hanem egy gazdasági fórumon.

Gazdasági fórum most így hirtelen eszembe se jut. De a titkos technológiák eladása végső soron jogi kérdés. Ez akadályozza meg, hogy a vevő átverjen, miután elmondtad neki az ötleted. Így próbáld meg a jogiforum.hu oldal fórumán. Hátha ott tudnak még valami eladási tanácsot adni. Lehet, hogy még szabadalmi ügyvivő is olvassa azt a fórumot.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#43 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 03. 12:39

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 3., hétfő - 10:22

A Google magyarországi részlegéhez is van elérhetőség.

Ott a küldjön üzleti ajánlatot. Bár lehet le is lövik érte :-)
Make love not Wor.

#44 Felhasználó inaktív   Zseniális Teknős 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 03. 13:06

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. aug. 3., hétfő - 12:01

Gazdasági fórum most így hirtelen eszembe se jut. De a titkos technológiák eladása végső soron jogi kérdés. Ez akadályozza meg, hogy a vevő átverjen, miután elmondtad neki az ötleted. Így próbáld meg a jogiforum.hu oldal fórumán. Hátha ott tudnak még valami eladási tanácsot adni. Lehet, hogy még szabadalmi ügyvivő is olvassa azt a fórumot.

Köszi! ez jó.

#45 Felhasználó inaktív   Zseniális Teknős 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 03. 13:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 3., hétfő - 12:39

Ott a küldjön üzleti ajánlatot. Bár lehet le is lövik érte :-)

Poénnak ez sem rossz.
Egyébként meg fogom próbálni.

#46 Felhasználó inaktív   Zseniális Teknős 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 03. 13:09

Újabb blogbejegyzés született:

A fórum eddigi termése:

Megtudtam hogy túl nagy az arcom rossz a hozzáállásom, dolgozni kell keményen és hinni a sikerben, vagy igyak inkább egy sört. Ja és a jó magyar szokás szerinti úgysem lesz abból semmit, sem lehetett kihagyni. További kedvenceim: a lehetetlen, minden úgy jó ahogy van, hogy hogy még ez másnak nem jutott eszébe, és az összeesküvés elmélet. Mindez megfűszerezve némi személyeskedéssel, off-olással.

Aki még nem olvasta annak érdemes elolvasni. Nagyon tanulságos. És akármilyen fura még haszna is van. Például a Googlenek való eladást eddig teljes képtelenségnek tartottam, de most már egész elgondolkodtam rajta. Sőt miért ne kereshetném meg az összes keresőt.Csak az a baj hogy érdemi tárgyaláshoz gyenge az angol tudásom. Jó lenne ha pont olyan valaki olvasná ezeket a bejegyzéseket  aki vállalná a tolmácsolást. Ha sikerül szívesen adok részesedést. Ha nem akkor neki is volt egy sikertelen vállalkozása.

Hozzászólás írás közben jutott eszembe hogy indítani kellene egy másik topikot is valami gazdasági témájú fórumon. Végül is eladásban inkább ők az illetékesek.

Apróhirdetést is adtam fel, és már érkezett is egy megkeresés. Szóval elég döcögősen de végül is elindult a dolog.
Nem véletlenül mondják hogy még legrosszabb terv legcsapnivalóbb kivitelezése is többet ér, mintha az ember nem csinál semmit. Számtalan jó ötletem volt már de mivel nem kezdtem neki a megvalósításnak nem lett belőle semmi. Ahhoz képest ez a "reménytelen" vállalkozás egész szépen alakul.

És közben találtam egy érdekes blogot is kocka.blog.hu

Már volt néhány E-mail váltás is. Még abból is lehet valami.

#47 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 08. 03. 13:40

Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. aug. 3., hétfő - 14:09

Újabb blogbejegyzés született:

A fórum eddigi termése:

Megtudtam hogy túl nagy az arcom rossz a hozzáállásom, dolgozni kell keményen és hinni a sikerben, vagy igyak inkább egy sört. Ja és a jó magyar szokás szerinti úgysem lesz abból semmit, sem lehetett kihagyni. További kedvenceim: a lehetetlen, minden úgy jó ahogy van, hogy hogy még ez másnak nem jutott eszébe, és az összeesküvés elmélet. Mindez megfűszerezve némi személyeskedéssel, off-olással.

....

Tipikus! :bologat:

Az önjelölt zseni besértődik mert nem bírja a kritikát! :lama:

Csak egy megjegyzés, mielőtt még komolyabb személyiségzavaraid keletkeznek.  :rolleyes:

A világ körülöttem forog és nem körülötted!  :cool:  :D

#48 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 03. 14:29

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. aug. 3., hétfő - 13:40

Tipikus! :bologat:

Az önjelölt zseni besértődik mert nem bírja a kritikát! :lama:

Csak egy megjegyzés, mielőtt még komolyabb személyiségzavaraid keletkeznek.  :rolleyes:

A világ körülöttem forog és nem körülötted!  :cool:  :D

Valamire azért csak jó ez a topik, itt a robotmunka közben hozott egy kis vidámságot. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#49 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 05. 13:54

:up: Sehol semmi?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#50 Felhasználó inaktív   Zseniális Teknős 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 18:44

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. aug. 5., szerda - 13:54

:up: Sehol semmi?

Hát az önjelölt zseni besértődött mert nem bírja a kritikát.  :)
A komoly szakemberek meg úgy látszik megnémulnak, ha érdemi hozzászólást kérek.
Bocs a nagy arcért... :respect:
Hosszas és alapos agymunka után úgy döntöttem, hogy egyenlőre mégsem a Google-vel kezdek. Tök jó volna, ha egy magyar fejlesztéstől volna hangos a világ. Meg hát az ötlet eleve abból indult, hogy nyomjuk le a Google-t. Találtam, illetve Kocka kockablog felhívta a figyelmemet egy most induló magyar fejlesztésű keresőre. szörcs. Arra gondoltam hogy az algoritmust több önálló ötletre bontom, és ha az elsőt a legkönnyebben megvalósíthatót sikerült megcsinálni, a következőért már komolyabb pénzt is kérhetek, esetleg  bevonnak a fejlesztésbe.
A következő levelet sikerült megszülnöm:

Üdv!
Tetszik az új keresőtök. Volna egy két ötletem amivel akár a Google-t is lenyomhatnátok. Legalábbis Magyarországon, aztán később ki tudja...
Az első nagyon egyszerű. A szerver oldalon nem sokat kell változtatni. A lényegi munkát egy kliens program (pl.:firefox plugin) végzi. A fejlesztési költsége  nem sokba fog kerülni. Nekem ugyan, nagyon jól jönne egy kis zsebbpénz, de sokkal fontosabb hogy elismerjétek az én ötletemnek. Így már könnyebben el tudnám adni a többit.
Ha érdekel a dolog írjatok.
Ha nem, sok szerencsét a további fejlesztéshez.

Na jöhetnek a vélemények...
De személyeskedésre továbbra sem fogok válaszolni.

#51 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 20:47

:up: No, így már mindjárt más, ez sokkal realistább és megvalósíthatóbb útnak tűnik. Sok sikert!  :)
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#52 Felhasználó inaktív   Zseniális Teknős 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 20:50

Néhány biztató szótól eltekintve, a fórum kezd szép lassan bloggá átalakulni...
Úgy látszik nem is az önjelölt zseni sértődött meg.
Na mindegy, ha valakit megbántottam attól elnézést kérek. Ha meg az érdemi hozzászóláshoz nem nagyon akar az ihlet jönni, megosztom egy ötletemet. Ez még másoknak is jól jöhet ha ötletet akarnak eladni. és ennek a fórumnak az is az egyik célja hogy segítse a hasonló cipőben járó ötletelőket. Szerintem sokan vannak,( a híres Magyar szürke állomány) és szerintem nagy lendületet adhatnának a fejlődésnek, ha nem csak a családtagjaikat boldogítanák a "hülyeségeikkel". Nem mondom hogy mind zseniális, de egyik ötlet szüli a másikat, és minél több van annál nagyobb az esély egy igazán jóra. Egyébként tervezem egy weblap létrehozását is. Itt megpróbálnám összehozni az ötletgazdákat a pénzesgazdákkal. De nézzük az értékesítési ötletem
A probléma a következő: Ha elmondom az ötletem, többet meg sem ismernek, megcsinálják, én mehetek pereskedni ahova akarok. Nincs a kezemben semmi amivel bizonyítani tudom hogy nem ők találták ki. Van persze a közjegyzős megoldás, de ők nem fognak azért fizetni egy közjegyzőt hogy meghallgassanak, egy lehet hogy jó ötletet. Én meg ha mindenkinek aki meghalgat, fizetek egy közjegyzőt gyorsan eladhatom a házat.
Tehát az ötletet leírom egy szöveges fájlba, betömörítem egy jelszó védett RAR-ba. A hexa kódját kinyomtatom két példányban. Mindkét példányt aláírjuk. Az egyik az enyém a másik az övék. Megírjuk a szerződést hogy milyen feltételekkel használhatják az ötletet ha jónak találják. Ha minden oké megkapják a jelszót.
Ha az ember nem kér túl sokat nem valószinú hogy új céget alapítanak megcsinálni. A régivel meg van szerződésünk. Persze az előfordulhat hogy az ötlet jó, de ők valamiért mégsem akarják megcsinálni. Akkor sem nagyon adják tovább, miért segítsék a konkurenciát. Ötlet eladással meg komoly cég nem foglalkozik. Persze ehhez az kell hogy komoly céggel tárgyaljunk.
Már csak két kérdés maradt.
egy: hogyan vegyünk rá komoly céget hogy tárgyaljon velünk?
kettő: elég biztonságos-e a rar jelszóvédelem. vagy inkább MD5-öt kellene használni, vagy valami mást?

#53 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 21:11

Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 21:50

kettő: elég biztonságos-e a rar jelszóvédelem. vagy inkább MD5-öt kellene használni, vagy valami mást?

Van itt nekem spéci titkosító programom. Ha érdekel, akkor picit még heggesztek rajta és használhatod, csak a netet ki ne húzd titkosítás közben. :D

#54 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 21:51

Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 19:44

Na jöhetnek a vélemények...

Pld. Firefox plugin. Ez nem egyszerű történet, de van Explorer, Opera, Safari, Bigyó. Ehhez akkor mindegyikhez kell plugin?
Make love not Wor.

#55 Felhasználó inaktív   Zseniális Teknős 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 21:59

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 21:11

Van itt nekem spéci titkosító programom. Ha érdekel, akkor picit még heggesztek rajta és használhatod, csak a netet ki ne húzd titkosítás közben. :D

Köszi!
De egyenlőre úgy gondolom, ha a rar vagy az MD5 megfelel akkor inkább azt használom. Ne keljen még azt is magyarázni hogy milyen csuda programmal van titkosítva.

Idézet

Pld. Firefox plugin. Ez nem egyszerű történet, de van Explorer, Opera, Safari, Bigyó. Ehhez akkor mindegyikhez kell plugin?

Igen. De ha firefoxosok szép számban használják sec perc alatt megírják a többihez is. Nem egy plugin járt már így. Én egyszer olvasgattam egy firefox plugin író tutorialt nem tűnt túl bonyolultnak.

#56 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 22:11

Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 22:59

Igen. De ha firefoxosok szép számban használják sec perc alatt megírják a többihez is.

Azért ez nem olyan egyszerű. Évek kérdése.
Make love not Wor.

#57 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 22:20

Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 22:59

Köszi!
De egyenlőre úgy gondolom, ha a rar vagy az MD5 megfelel akkor inkább azt használom. Ne keljen még azt is magyarázni hogy milyen csuda programmal van titkosítva.

Kár, pedig az a csuda program elküldte volna nekem is a titkosítandó fájlt. :p Csak vicceltem, na, nem vetted a lapot a kell neki net résznél. :D

Szerkesztette: Ndrew 2009. 08. 06. 22:21 -kor

#58 Felhasználó inaktív   Zseniális Teknős 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 06. 23:21

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. aug. 6., csütörtök - 22:20

Kár, pedig az a csuda program elküldte volna nekem is a titkosítandó fájlt. :p Csak vicceltem, na, nem vetted a lapot a kell neki net résznél. :D

Tényleg nem vettem. Biztos az álmosság miatt.  :rolleyes:
Egyébként egynek jó volt. ;)

Idézet

Azért ez nem olyan egyszerű. Évek kérdése.

Nekem biztos beletelne egy időbe. De egy programozónak is olyan nagy szám?

#59 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 00:08

Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 0:21

Nekem biztos beletelne egy időbe. De egy programozónak is olyan nagy szám?

Attól függ, mit kell csinálnia, de "csak egy plugin", azért csúnya is bír lenni, főleg ha activeX, oszt mire megreszeli, arra jön az új böngésző. Bár eleve netes kereséshes minek plugin, meg akkor most majd MACes verzió, mobilverzió?

Nálunk van egy szoftver, több millió PC-n fent van, de 1-1 kisebb hibajavítás néha évekig eltart, aztán örökös vadászatok vannak a 32 bit, 64 bit, Linux, Safari, Opera, satöbbi verziókavakáddal.
Make love not Wor.

#60 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 08:14

Idézet: Zseniális Teknős - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 0:21

... De egy programozónak is olyan nagy szám?

Azt mondtad, hogx egy kezdőnek néhány hét. Akkor nem nagy szám. Bárki megcsinálja, te miért nem kezded el, neked is csak néhány hét lenne, s azonnal látnál eredményt.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.