HWSW Informatikai Kerekasztal: Teljes csendet akarok, SEGITSÉG!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teljes csendet akarok, SEGITSÉG!!!!

#301 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 24. 20:15

Igazából, csak a pozitív kábelt kell a csatlakozóba bedugni (sárga a +12 volt) a ház meg a negatív! Így elég 1 vezetéket húzni sok esetben. Ha 7 volton járatod, akkor értelemszerűen csak az 5 és 12 voltos csatikkal  szórakozva kapsz 7 voltot. De inkább vegyél egy potmétert. Kb.:200-300 Ft!

#302 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 21:52

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. április 24, szombat - 16:27

Fogd fel, mint egy koordinata rendszert. (-5) + (+12) = 7

És hogy lett a (+5)-ből (-5)?

Az egyenleted helyesen: (+12) - (+5) = (+7)

Jaj, bazze!  :)
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#303 Felhasználó inaktív   IllaKilla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 22:41

Hdd -t akarok halkitani és tualjdonképpen mindent elolvastam itt a hwsw-n ami ezzel kapcsolatos a fa doboz melett döntök méghozzá 5v-os ventivel füszerezve egyet azonban nem értek a fa ddoboz belsejébe hogyan rögzitsem a vinyot tegyem rá egy szivacsra vagy furjam föl valami kerettel légyszi segitsetek mert a maxtor fémes bugásátol valoszinüleg egyik nap lerugom a gépet

#304 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 08:13

Idézet: IllaKilla - Dátum: 2004. április 24, szombat - 23:41

... nem értek a fa ddoboz belsejébe ...

a vinyót hozzácsavarozni nem kell félned jó lesz ha más is csatlakozik én nem ellenzem
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#305 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 18:37

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. április 24, szombat - 20:52

És hogy lett a (+5)-ből (-5)?

Az egyenleted helyesen: (+12) - (+5) = (+7)

Jaj, bazze!  :)

Jaj, bazze! Elrontottam az igyekezetben. Koszonom!  ;)
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#306 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 19:17

Idézet: IllaKilla - Dátum: 2004. április 24, szombat - 23:41

Hdd -t akarok halkitani és tualjdonképpen mindent elolvastam itt a hwsw-n ami ezzel kapcsolatos a fa doboz melett döntök méghozzá 5v-os ventivel füszerezve egyet azonban nem értek a fa ddoboz belsejébe hogyan rögzitsem a vinyot tegyem rá egy szivacsra vagy furjam föl valami kerettel légyszi segitsetek mert a maxtor fémes bugásátol valoszinüleg egyik nap lerugom a gépet

szerintem nem árt ha valami puhábbal érintkezik mint mint a fa. A fa elég merev ahhoz hogy átvegye a rezgéseke. bár tompulni fog a hangja, de át fog jönni egy éles zörej, amit egy közbeiktatott bumilap/szivacs jól felfoghat. persze ez attól fütt mennyi helyed marad kétoldalt ennek megvalósítására...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#307 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 08:49

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 23, péntek - 10:54

Most te tulajdonképpen mit szeretnél? (nem követtem a topicot) Elmondok neked bármit!  :smoker:

Hali...

Van egy Házventim ami egy molex csatin kap 12v-t, de így ez a leghangosabb darabja a gépnek.
Ezért szeretném 5v-ról járatni,de nem tudom hová kell kötni a venti piros, és fekete vezetékét.
Mert a molex csatin keresztül a sárga és fekete vez.-be csatlakozik.
KB így:

Csatolt fájl:

#308 Felhasználó inaktív   saca100 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 26. 14:53

Ma rendeltem meg egy Zalman Reserator 1-et. Ez egy komplett passzív vízhűtéses rendszer. Használ-e valaki ilyen rendszert? Tapasztalatok...

#309 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 17:51

Majd toled, ha beszerelted. :)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#310 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 18:10

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 7:13

a vinyót hozzácsavarozni nem kell félned jó lesz ha más is csatlakozik én nem ellenzem

Szvsz inkabb logasd le a hdd-t. Pl.: cipofuzon, fonalon, spargan, stb. A lenyeg, hogy ne merev legyen. A seek hang tuti mellozott lesz. De vegul is teheted 10-15mm vastag szivacsra is.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#311 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 18:29

Ezt mondtam én is...
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#312 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 21:33

Idézet: carr - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 9:49

Hali...

Van egy Házventim ami egy molex csatin kap 12v-t, de így ez a leghangosabb darabja a gépnek.
Ezért szeretném 5v-ról járatni,de nem tudom hová kell kötni a venti piros, és fekete vezetékét.
Mert a molex csatin keresztül a sárga és fekete vez.-be csatlakozik.
KB így:

A lényeg hogy valahol, ahol a legkényelmesebb (ez ott van ahol a molex toldásról lemegy a két vezetés a ventillátorhoz)  felcseréld a pirosat a sárgával és a feketét a másik feketével. (most a sárgába és a mellette lévő feketéből szedi az áramot, és rakd úgy át hogy a másik kettőből) Nem nagy ügy. Én speciel megszűntettem a venti csatlakozóját mint hosszabítót üzemeltetni, és a molex végébe beledugtam a venti két kábeljét (feketét a feketéhez, pirosat a megfelelő színeshez).
Ha nem voltam világos, rajzold le pontosan az egészet, hogy mi merre megy és akkor rárajzolom :)
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#313 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 11:10

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 22:33

A lényeg hogy valahol, ahol a legkényelmesebb (ez ott van ahol a molex toldásról lemegy a két vezetés a ventillátorhoz)  felcseréld a pirosat a sárgával és a feketét a másik feketével. (most a sárgába és a mellette lévő feketéből szedi az áramot, és rakd úgy át hogy a másik kettőből) Nem nagy ügy. Én speciel megszűntettem a venti csatlakozóját mint hosszabítót üzemeltetni, és a molex végébe beledugtam a venti két kábeljét (feketét a feketéhez, pirosat a megfelelő színeshez).
Ha nem voltam világos, rajzold le pontosan az egészet, hogy mi merre megy és akkor rárajzolom :)

Asszem siekrült felfognom...
;)

Köszi...
kár, h nincsen kcs... :)

carr

#314 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 14:45

Idézet: saca100 - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 15:53

Ma rendeltem meg egy Zalman Reserator 1-et. Ez egy komplett passzív vízhűtéses rendszer. Használ-e valaki ilyen rendszert?

szerintem Te leszel az elso

#315 Felhasználó inaktív   [sabee] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 18:16

Nálam a hitacs 7k250 lent pihizik a ház aljában két gumírozott aljú padlószőnyeg darabkán...na ennek aztán nemigen van rezgése, hangja meg alapból is nagyon csekély ennek a winyónak, tehát csend az van. Cipelgetni nemigen szoktam, de ha mégis (költözés mostanában) akkor lekapom a bakokról és külön jönnek (a Zalman 7000CU-val társbérletben... :D  :D )

A felfüggesztés is jó ötlet egyébként, csak nem tudom mennyire himbálózik egy ilyen felállásban a winyó? (pl. kutya nekirombol a gépnek, asszony takarítás közben oldalba taszajtja a porszívóval stb.)
konfig / asszony-konfig
It's not denial. I'm just selective about the reality I accept.

#316 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 15:13

Idézet: [sabee] - Dátum: 2004. április 27, kedd - 17:16

A felfüggesztés is jó ötlet egyébként, csak nem tudom mennyire himbálózik egy ilyen felállásban a winyó?

Ha nem utodik semminek, akkor nem lesz problema. Ha lemodellezed a mozgasi lehetosegeit megerted mirol beszelek. Fuggolegesen ne mozogjon.

|                      |
 \                    /
   \                /
     \            /
      | H D D |
     /            \
   /                \
 /                    \
|                      |

A felfuggesztest en igy alakitottam ki. A felso szalagok nyulasmentesek, az alsok gumiszalagok.

#317 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 15:38

Idézet: [sabee] - Dátum: 2004. április 27, kedd - 19:16

A felfüggesztés is jó ötlet egyébként, csak nem tudom mennyire himbálózik egy ilyen felállásban a winyó? (pl. kutya nekirombol a gépnek, asszony takarítás közben oldalba taszajtja a porszívóval stb.)

jobban is jársz mert a himbálózáskor nagyn kicsi erő hat a vinyóra, viszont ha fixen be van kötve, az ütés csillapítatlanul éri a meghajtót.
--HunFrost vízhűtés--

#318 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 20:51

Idézet: saca100 - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 13:53

Ma rendeltem meg egy Zalman Reserator 1-et. Ez egy komplett passzív vízhűtéses rendszer. Használ-e valaki ilyen rendszert? Tapasztalatok...

Remélem tolod majd az infókat róla mert nekem is nagyon megtetszett!!! :)
"Live Fast! Die Young!"

#319 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 06:32

Idézet: saca100 - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 13:53

Látom megrendelted a Zalmant én is akarok egy ilyet venni szóval ha meglessz kiváncsi leszek hogy milyen.Ahogy olvastam róla az a baj hogy csak a Cpu blokkot adják hozzá alapból,kérdés elbírna még egy chipset és egy vga blokkot?
Asus P8z68-VPro,2600K + Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4 GB,Nec AD7261S DVD,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,Sound Blaster X-Fi Platinum,Logitech Z5300 5.1 THX,LG W2600H-PF,Cooler Master Haf-X 942 Ház,Corsair TX 850,Logitech G15,Logitech Mx1000

#320 Felhasználó inaktív   Borely 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 29. 14:34

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 20:33

A két feketét? Minek? Én csak a pirosat cseréltem fel a sárgával és már ment is 5V-n a venti. Vagy az 5V-s és a 12V-s ágnak külön földje van, és nem biztonságos keverni?

Téma megosztása:

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.