HWSW Informatikai Kerekasztal: Zalaszépe/zalaréme/ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Zalaszépe/zalaréme/ Értékeld a témát: -----

#51 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 19. 11:25

idézet:
Ezt írta zako:
Ha jobban ismernél, akkor tudnád, hogy mi sem áll tőlem távolabb, mint a nemzetiszínű romantika, nacionalizmus és magyarkodás, sőt, kiráz a hideg ezektől.[/quote]

Valóban nem ismerlek jobban, de én konkrétan nem a "magyarkodásra" gondoltam.

Legalábbis különválasztanám. Én arra a szemléletre gondoltam, hogy "büszkének kell lenni" alapból bármire, bárkire ami és aki magyar.
Pl. Litium írta a "minap" a FOCI topicba, hogy ha a magyar válogatott hasonlóan rossz játékkal -mint amit nyújtott- győzött volna, akkor senki nem szólna egy rossz szót sem.
Én akkor ott is írtam neki, hogy ez nem igaz, mert általánosítás és én pl. a meccs szünetében megírtam már a topicba, hogy ha győznek is a fiúk, akkor is elmehetnek a fenébe a teljesítményükkel.

De ettől függetlenül nem gondoltam ott sem, hogy Litium "magyarkodott" volna a kijelentésével.

Ez és amit te írtál a szememben nem magyarkodás és nem túlzott nacionalizmus. Azaz a politika nekem fel sem merült, amikor kifejtettem a véleményemet.
Ugyanakkor azt tartom még mai napig is, hogy csak azért ne dícsérjünk meg valamit, mert magyar.

Mondok egy egyszerű példát. Valóban egyszerű, de talán megfelel a célnak. Épül egy magyar gyár, ahol motorkerékpárokat gyártanak. A végterméket a világon mindenhol leszólják JOGGAL, mert elavult, gyenge teljesítményű, ronda kétkerekűek készülnek a gyárban.
Ennek ellenére valakik, azt mondják a motorra, hogy "csodálatos, hiszen a miénk" !
Ezt én inkább nevezem elfogultságnak, elvakult butaságnak, mint magyarkodásnak. (Aztán persze az igaz, hogy nehéz meghúzni a határt, honnantól és mi számít "magyarkodásnak".)Remélem, érted mire célzok. ;)

Én annak a híve vagyok, hogy igenis az ember merje vállalni a kritikáját, ha azt jogosnak érzi. Nem fog mindenki egyetérteni vele; ez nyilvánvaló és így van rendjén. De ne legyünk elvakultak, mert az nem jó.

Szóval szvsz ez a leányzó messze nem szép. Meg lehet nézni, hogy egyes szomszéd vagy közeli (és távoli) országok (csehek, szlovákok, oroszok, lengyelek, olaszok, India stb.) milyen gyönyörű lányokat küldenek a Miss World szépségversenyre. Anno linkeltem is képeket a "NEKED ki a legjobb nő ?" topicba. Meg lehet nézni.
Ellenben mi soha. Aztán mindig jön, hogy: "most nem sikerült, de majd..."; meg: "tulajdonképpen jó helyezés az a 28. hely a 96-ból" és stb. buta dumák.

Namost ez nem azért van, mert nálunk nincsenek szép lányok. Hanem "valahogy" ilyen megmérettetésen soha nem szerepelnek ilyenek. Azaz ez féligazság, mert volt már rá példa, hogy egy adott verseny 8. helyezettje "ütötte" az összes magyar szépségkirálynőt 15 évre visszamenőleg.
Szóval nem nyernek soha szépek.
Az tehát, hogy a Miss World-re pl. csúnya német lányok mennek rendszeresen, érthető, mert én még életemben nem láttam olyan német nőt, akire azt mondtam volna: szép.
De nálunk a lehetőség adott. Talán az okoknak nem ártana utánanézni !

idézet:
Ezt írta zako:

Az F. Á.-val való egy lapon említést kikérem magamnak! :)[...]Azért pedig, hogy Zsuzsából szépségkirálynő lett, nem szegény Fásy "Gagyi" Ádámot kell hibáztatni, hanem a Miss Europe 2003 zsűrijét... :) Tudom, hogy nagyon gáz a pali, de ne varrjunk mindent a nyakába.
[/quote]

:)

[ 2003. szeptember 19.: Piftuka szerkesztette a hozzászólást ]
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#52 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 09. 19. 11:43

Láttátok tegnap este Vágó Pityuval a nekem 80 című remek műsort?
Ebben jelent meg Kruppa Judit, 1985 szépségkirálynője. Szerintem jelenleg is simán nyerné ezt a királynőválasztást. Mostanában tényleg elég fura csajok indulnak el, sőt, még a lelkes zsűrinek tetszenek is. Aztán egy ország fogja a fejét.
A Playboy Playmate válaszás lányait két hétig néztem, és arra jutottam, hogy a 12-ből 5-6 lány eléri a nem rossz kategóriát. Na de egy ilyen újság színvonalát? Szóval ott is rém gyenge a felhozatal, pedig előzsűrizett csajok.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#53 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 19. 11:47

asszem már 10 éve, megszűnt a színvonalas (majd' az összes száma megvan, tényleg az) hazai Playboy

ez a mostani kiadvány minden csak nem az
már külső minőségében sem, de ami a legfontosabb: rendre gagyi (pl teljesen előnytelen beállítású) hazai képeket jelentetnek meg

#54 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 19. 11:53

Vitatkoznék egy kicsit:

Először magammal, Kruppa Judit csak második lett az ominózus évbem.
Másodszor: azért lelni az újságban jó képsorozatokat, pl az előző számot Rónai Aranka képsorozata miatt érdemes volt megvenni. De a cikkek színvonala tényleg a béka sege alatt van. A három állandó jegyzetíró (Réz András, Soma, Harsányi Levente) írásain kívül az összes cikk lemarad a férfimagazinok hazai színvonalától. Én általában csak akkor veszem meg, ha valaki olyan szerepel benne, aki kifejezetten érdekel.

#55 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 19. 11:59

idézet:
Ezt írta Studi:
azért lelni az újságban jó képsorozatokat[/quote]

ez kétségtelen, nem is vitatom
a gond az, h sokszor voltak már annyira rossz képek, amiknek semmi keresnivalójuk egy önmagára adó férfimagazinban

#56 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 19. 12:10

Azért én ilyenekkel még Playboyban nem nagyon találkoztam. Persze csak a meglévő 4-5 szám alapján nyilatkozhatok.

#57 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 19. 12:15

majd előkotrok párat hétvégén

#58 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 19. 13:15

na pl ez egy rém gyenge sorozat volt:
Kép

nem Xantussal van bajom (bár igaz, h nem tetszik), de alig van a sorozatban olyan kép, amit ne lehetett volna kevésbé előnytelenül megcsinálni
haverok közt elmegy, de ilyen lapban nem

#59 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 21. 08:08

idézet:
Ezt írta 2-More:
Ja ez az a luvnya akinek az ikkúját is dijazták? Szokásos "világbéke" meg "etetni a kis afrikai pulyákat", na ez az a duma amitől a belem kifordu, és már több ezerszer lehetett hallani, lehet hogy évről évre ugyanaz az agy, csak más a test? Amugy, szép-nemszép, az viszont tény, hogy ránézésre kilóméter van benn bőségesen.
És a korpa közti gyöngyre utalva, a disznók azt is megzabálják a korpával együtt, akkor meg nemmindegy? Nagybátyám örökérvényű mondatával bucsuzva: Moslékkal is lehet tüzet oltani.....
[/quote]

Hajam leteszem a dumatol. Kelleme csinalni egy tumor osszes-t. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#60 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 21. 09:10

idézet:
Ezt írta zako:

Az F. Á.-val való egy lapon említést kikérem magamnak! :) A vele való azonosítást pedig pláne! Sajnos a magyar rögvalóságban az ilyen fásy ádámok nélkül nem lehet elindulni, nem kell szeretni, de ez van. Jelen pillanatban az illető "úr" éppen befektetése gyümölcseit próbálja leszüretelni, de van egy olyan érzésem, hogy hamar le fogják pattintani, túl kispályás ő ahhoz, hogy ilyen pályán játsszon. Kap egy halom pénzt és felbontják vele a szerződést.

Azért pedig, hogy Zsuzsából szépségkirálynő lett, nem szegény Fásy "Gagyi" Ádámot kell hibáztatni, hanem a Miss Europe 2003 zsűrijét... :) Tudom, hogy nagyon gáz a pali, de ne varrjunk mindent a nyakába.
[/quote]

Megjegyzem én ismerem Sir Fásy-t :D
Hihetetlenül jólmenö szállodát és éttermet csinált az itteni lepusztult csaba hotelböl..Ahhoz nagyon értett..

Szvsz nemzetközi porondon sem lehet kispályás..

A Fásy mulatót meg inkább hagyjuk :D
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#61 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 21. 09:21

idézet:
Ezt írta Gandalf:

Megjegyzem én ismerem Sir Fásy-t :D
Hihetetlenül jólmenö szállodát és éttermet csinált az itteni lepusztult csaba hotelböl..Ahhoz nagyon értett..

Szvsz nemzetközi porondon sem lehet kispályás..

A Fásy mulatót meg inkább hagyjuk :D
[/quote]

Ha jól tudom, nem azt kifogásoltam, hogy nem ért a szállodához !

#62 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 21. 09:49

idézet:
Ezt írta Piftuka:

Ha jól tudom, nem azt kifogásoltam, hogy nem ért a szállodához !
[/quote]

Ha jól látom nem is neked irtam :D

Üzletembernek zseniális szvsz..

Én láttam a TV-ben eme hölgyet akit itt taglaltok jó ideje, nekem speciel tetszik..
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#63 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 21. 09:57

Nahát ez már ízlés dolga. Nekem a feje nem tetszik.

#64 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 09. 21. 10:03

Vödör.

#65 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 21. 12:00

idézet:
Ezt írta special:
Vödör.[/quote]

De csak a bádogvödör jó, mert a műanyagot ha ráolvasztod, felveszi az alakját. Inkább az előbbit hajtogasd rá. ;) :D
"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

#66 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 21. 19:08

idézet:
Ezt írta Degeczi:
na pl ez egy rém gyenge sorozat volt:
Kép

nem Xantussal van bajom (bár igaz, h nem tetszik), de alig van a sorozatban olyan kép, amit ne lehetett volna kevésbé előnytelenül megcsinálni
haverok közt elmegy, de ilyen lapban nem
[/quote]

Phőjjj!
Hát ez azért tényleg ízléstelen.

#67 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 27. 21:28

és itt van a nyertes:
http://www.zalaszepe.hu/

Zala Szépe 2003 - Tóth Kinga

Kép

Tébláboló fiatalemberek a színpadon, sehol a hölgyek, pedig szombaton este a Hevesi Sándor Színház valamennyi nézője arra volt kíváncsi, vajon kinek a fejére kerül a korona...

- Ott vannak a lányok a portán, Laci bácsi? Maga gyönyörködik bennük? Küldje fel őket! - hangzott az est házigazdájának utasítása. Rékasi Károly színművész, valamint két segítője, az örök elégedetlenkedő szerepébe bújt Derecskei Zsolt és az optimista Trinfúj Mihály aztán fogadta a képzeletbeli portástól elszabadult 16 csinos hölgyet, s ezzel kezdetét vette a játék, a 14. Zala Szépe verseny döntője.

Kép

A finisbe jutott hölgyek a zalai szólisták és csoportok produkcióinak keretében utcai, fürdő-, majd estélyi ruhában léptek a nagyérdemű és a héttagú zsűri elé.

Kép

a többi http://www.zalaszepe.hu/ oldalon olvasható (nem másolom be, mert túl hosszú)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#68 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 27. 23:22

Miss Alpok Adria
Kicsit közelebbről: itt

Szerkesztette: KaLeun 2004. 06. 27. 23:23 -kor

#69 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 27. 23:42

Ő áltiban az osztálytársam volt, és mellette ültem..
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#70 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 28. 09:55

Idézet: charlie - Dátum: 2004. jún. 27., vasárnap - 22:28

és itt van a nyertes:
http://www.zalaszepe.hu/

Zala Szépe 2003 - Tóth Kinga

Kép

Tébláboló fiatalemberek a színpadon, sehol a hölgyek, pedig szombaton este a Hevesi Sándor Színház valamennyi nézője arra volt kíváncsi, vajon kinek a fejére kerül a korona...

- Ott vannak a lányok a portán, Laci bácsi? Maga gyönyörködik bennük? Küldje fel őket! - hangzott az est házigazdájának utasítása. Rékasi Károly színművész, valamint két segítője, az örök elégedetlenkedő szerepébe bújt Derecskei Zsolt és az optimista Trinfúj Mihály aztán fogadta a képzeletbeli portástól elszabadult 16 csinos hölgyet, s ezzel kezdetét vette a játék, a 14. Zala Szépe verseny döntője.

Kép

A finisbe jutott hölgyek a zalai szólisták és csoportok produkcióinak keretében utcai, fürdő-, majd estélyi ruhában léptek a nagyérdemű és a héttagú zsűri elé.

Kép

a többi http://www.zalaszepe.hu/ oldalon olvasható (nem másolom be, mert túl hosszú)

Ember a Holdon! :eek:

Kép

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.