HWSW Informatikai Kerekasztal: "KOMOLY" boltvezető intelmei (P4,i850,845) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KOMOLY" boltvezető intelmei (P4,i850,845) Értékeld a témát: -----

#1 Guest_cuzi_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 10. 02. 12:23

Sziasztok!

Nem szeretem a LAMERolást, de amikor egy "komoly" boltvezető szájából hallom a következőket, akkor kicsit felmegy bennem a pumpa:

A story:
Nagy teljesítményű 3D munkaállomásra árajánlat kérése.(3D fejlesztési munkához)
A gép lelke egy 2Ghz-es PIV, i850 lap, 2GB RDRAM, Quadro2, a többi most nem fontos...

Egy ismret Bp-i üzlet "BOLTVEZETŐ"-jének aggodalmai:
Először az alaplapba kötött bele a pasi, mondván, hogy i845 chipsettel jobban járok!
Mondtam neki, hogy amire a gép kéne, ott pont a nagy memóriasebesség lenne elengedhetetlen.
Erre bemagyarázza nekem, hogy az SDRAM az ő boltjuk által forgalmazott márkájú alaplapban SOKKAL gyorsabb, mint az RDram-os i850.
Először csupán az ismert teszteredményekkel próbáltam érvelni ( i845 SD<Px266 DDR<i850 RD), mire ő közölte, hogy ezek csak kozmetikázott értékek, amik az adott "tesztelő cég???" érdekei diktálnak.
Ezután egyszerű matematikai összefüggésekkel próbáltam érvelni, hogy lehetetlent állít.
Mire a fazon közölte, hogy ez általában igaz, DE az ő általuk preferált alaplapgyártó annyira ért az SDRAM-hoz!!!, hogy 4,5GB/sec!!!-os adatátvitelt tudnak elérni!
Most ez engem nézett nagyon hülyének, vagy ő volt az, de nagyon!

Csak azt nem értem, ha valaki "megtisztel" egy céget azzal, hogy nála vásárolja meg a több miliió ft-os konfigjait (nem egy gépről lett volna szó), akkor miért akarja azt ráerőltetni a kuncsaftra, amit ő akar, pláne, hogy köztudottan az intel is az i845 chipsetet az otthoni/irodai gépekbe tervezte, nem profi 3D munkára.
Nem azért vesz valaki több millió Ft-os konfigokat, hogy aztán pár ezer ft-os árkülönbözet miatt az egész rendszer teljesítménye a béka segge alatt legyen.

Mindezek tetejébe közölte velem a pasas, hogy i850-es Socket 478-as alaplap nem is létezik!
Pechére kakcsiból mondtam 2-3 lapot: (Abit TH7 II, ASUS p4T-E), mire ő közölte, hogy azok szarok.
"Az nem az, amit Ön akar" Témánál vagyunk: Megint Ő mondta meg,hogy én mit akarok!

#2 Guest_mocsi_*

Elküldve: 2001. 10. 02. 12:29

Szerintem nem neztel a hata moge. Tutti, hogy a raktarabol kifele dol az i845-os chipset-es lapocskak. Kép
Vagy elqrtak a rendelest, es eszemeletlen mennyiseget hozatnak, ami a budos eletben nem kelne el. Kép

#3 Guest_bibe_*

Elküldve: 2001. 10. 02. 12:41

A dolog ecceru:
Mar az elso szonal sarkon kellett volna fordulni. De meg most sem keso! Kép

------------------
Aki fél az alkoholmérgezéstől, ne igyon mérgezett alkoholt.

#4 Guest_szucsg_*

Elküldve: 2001. 10. 02. 12:44

Hozzászólás a): még be is intesz neki.
Hozzászólás B), mint bunkó: nem kell P4-et venni... Kép
SzG

------------------
'Remember: Linux's just like wigwam: no windows, no gates, apache inside.' Kép

#5 Guest_J_Blade_*

Elküldve: 2001. 10. 02. 12:46

Háát, nagyot hibáztál amikor az i845 varázsszó elhangzása után, nem távoztál szó nélkül...

-------------
Ezt meg a "komoly" Kép Kép Kép boltvezetőnek izenem:
"A tudatlanság hatalmas önbizalmat kölcsönöz"

------------------
"Az emberiség olyan, mint a krumpli, a legjava a föld alatt van."

#6 Guest_Gaga_*

Elküldve: 2001. 10. 02. 12:53

Akkor melyik boltba nem szabad betenni a lábunkat? Kép

#7 Guest_cuzi_*

Elküldve: 2001. 10. 02. 13:06

Sziasztok!

Sajnos azért nem láttam a kidőlő i845 chipsetekes alaplaokat, illetve azért nem fodultam sarkon, mert mindez faxon, telefonon történt. (árajánlat kérése)
Egyébként természeresen nem náluk vesszük a cuccost ezek után...

A dologban a legszebb az, hogy mindezt arcátlan kioktató hangon közölte velem a pasi és mikor egyszer beleszóltam a hülye dumájába, mert tudtam , hogy a 3 perces körmondatának a végéből sem sok okosság sül ki, akkor arogánsal közölte, hogy "AKKOR BEFEJEZEM EZT A MONDATOT, JÓ???)"
Egyébként már az első telefonbeszélgetés alkalmával, amikor beleszólt a telefonba lehettett tudni, hogy írtózatos f@szkalap lehet.
Akkor is jött a "Mi csak minőségi árukat árulunk" dumával, anélkül, hogy ezt bárki is kérdezte volna tőle.

A bolt nevét leírni nem akarom, de talán rájöttök abból, hogy most ilyenből 1024X768, ja nem 1280X1024 van a monitoromon... Kép))

Üdv.
Cuzi

#8 Guest_rev_*

Elküldve: 2001. 10. 02. 13:40

Felbontás Kft? Kép

Jólvan értjük... Elég láma, ilyen helyre nem kell menni. I850-nek télleg az RDRAM a hatalmas elonye, nem tunt fel neki hogy az a a dragabb + az RDRAM is elég drága? Kép

na mind1...

------------------
rev Kép
rev@heaventourist.net

#9 Guest_alex_*

Elküldve: 2001. 10. 02. 13:43

Akkor már értem a dolgot, mármint ha a PIXEL-re gondolsz. És nem értem miért nem akartad nyíltan elmondani. Jogod van hozzá, hogy véleményt nyilváníts. Nekem is volt hozzájuk korábban szerencsém, és nem tapasztaltam mást csak lenéző, okoskodó arroganciát.

#10 Guest_leslie_*

Elküldve: 2001. 10. 02. 13:50

Ott telleg ennyire hujek? nem a takaritono vette fel?
Mondjuk nalunk nem veszek semmit, mert eszmeletlenul dragak. Kép

------------------
"A nok miatt lettem ilyen gazember" - Moby Dick

#11 Guest_Renwick_*

Elküldve: 2001. 10. 02. 14:14

A PIXEL, mint komoly bolt? LOL Kép

Ezt komolyan gondoltad? Kép Kép Kép

üdv

R.

------------------
" Sose bánkódj az élet dolgai miatt! Nem tart örökké. Kép "

#12 Guest_cuzi_*

Elküldve: 2001. 10. 02. 14:58

Komolyan gondoltam persze!

Azért is tettem idézőjelbe!

Cuzi

#13 Guest_NauTiLUS_*

Elküldve: 2001. 10. 02. 18:15

vegyetek inkább egy Compaq EVO-t Kép

#14 Guest_UseR_*

Elküldve: 2001. 10. 02. 18:16

oda kell menni, Csokkolom, popper vagyok, itt egy milla, adjatok egy überfasza gepet!

hatha kihoznak egy überfasza K6/2-t Kép

#15 Guest_leslie_*

Elküldve: 2001. 10. 02. 18:20

Le kellett volna csapni az intelligens gombos aptivara...Az igenyes gep volt! Kép

------------------
"A nok miatt lettem ilyen gazember" - Moby Dick

#16 Guest_Inquisitor_*

Elküldve: 2001. 10. 02. 19:14

Hát ez elég gáz, ha arról a boltról van szó.
Akkor mit csinálnak ha valaki 860-as alaplapot kér tőlük??? (Merthogy ott virít az árlistán ...)
Mondjuk a hozzáállás nem rulez, mert jártam ott én is, de engem ez nem tud zavarni Kép
De ez olyan hihetetlen ...

#17 Guest_Lőrike_*

Elküldve: 2001. 10. 02. 20:15

Hasonló élethelyzeteket én az autószerelőknél szoktam átélni Kép
Nagyobb baj az, hogy ez nem egyedi eset. A közelmúltban egeret vettem, és az eladóval nem tudtam megértetni, hogy az érzékenység és a frissítési frekvencia két külön paraméter. Igaz ő csak natúr debil volt, nem arrogáns Kép Kép

#18 Guest_ufonauta_*

Elküldve: 2001. 10. 02. 20:26

idézet:
Eredetileg Lőrike írta:
Hasonló élethelyzeteket én az autószerelőknél szoktam átélni Kép
Nagyobb baj az, hogy ez nem egyedi eset. A közelmúltban egeret vettem, és az eladóval nem tudtam megértetni, hogy az érzékenység és a frissítési frekvencia két külön paraméter. Igaz ő csak natúr debil volt, nem arrogáns Kép Kép
[/quote]

Hali
Na,na... Kép Csak nem szídni az autószerelőket. Kép
-----------------
Hali UFO

------------------
"A memória az, amivel felejtünk..."

#19 Guest_Vortex07_*

Elküldve: 2001. 10. 02. 23:41

Eszmeletlen.Engem tutti ugy felhuzott volna hogy elkaptam volna a nyakat meg ugy telefon kagylon keresztul is!
Amugy hasonlo idiotasaghoz nekem is volt szerencsem,habar itt csak elado volt es nem uzletvezeto: bemegyek a boltba meg annak idejen es kerdem van-e GeForce 2GTS kartyajuk,mire az elado kozli velem,hogy nincs mert mar nem gyartjak ugyanis megjelent a GeForce2 MX es sokkal jobb mint az elodje a GTS Kép

#20 Guest_Sipi_*

Elküldve: 2001. 10. 03. 11:30

Csak az a baj, hogy ilyen boltból minden sarkon van egy. Én a haverommal szoktam ilyen helyekre járni, aztán otthon "végigcsemegézzük" az árlistájukat. Jókat lehet rajta derülni, de van, hogy felidegesítjük magunkat vele. (ti. hogy lehet valaki ennyire hülye)

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó