HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   SyaBBi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 27. 21:01

Sziasztok!
Az alábbi oldalt átolvasván elég sok kérdés merült fel bennem.
[url="http://"http://dvdr.uw.hu/"]http://dvdr.uw.hu/[/url]

Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre. Valóban 1-2 év múlva már olvashatatlanok lesznek pl. a Princo lemezek?
Továbbá itt átlátható módon ki lehetne gyűjteni a most forgalomban lévő lemezeket (márkák, sorozatszám, melyik jó, melyiket kerüljük stb.)

Ha a felső linket átolvastad, itt van még1:
[url="http://"http://forum.cdfreaks.com/showthread.php?s=&threadid=78353"]Kprobe, LiteOn Testing Tool[/url]

#2 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 27. 21:54

Jó infók, de majd jön PPéter és megmondja nekünk a frankót... ;)

Egyébként azt hiszem van benne valami, sajnos.

#3 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 22:22

Én is néztem az oldalt, elgondolkoztató.

Ide invitálom a srácot.

Próbálta valaki, tényleg csak Lite-On meg Nec írókkal megy ez a progi? :o
És Jézus szóla hozzájuk: "Mondjátok, ki vagyok én?" És ők felelék: "Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, melyben interperszonális kapcsolataink legvégső értelme tárul fel előttünk." És Jézus szóla: "Mi?"

#4 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 23:54

Borzasztó hiányos oldal, borzasztó nagy hülyeségekkel. A szándék dícséretes, de a tartalom borzalmas. Először is: csak akkor van értelme összevetni az ilyen grafikonokat, ha ugyanazon íróval, egyforma sebességgel megírt, ugyanazt az anyagot tartalmazó korongokról van szó (az ábrákból látható, hogy itt erről szó sincs). Az alkalmazott írási sebességre és íróra sincs utalás a "leírásban", mint ahogy arra sem, hogy pontosan milyen lemezekről is van szó (2x-es, 4x-es, stb.). Másodszor: mind a márkás (ajánlott), mind a noname, olcsó, nem ajánlott lemezek listája félrevezető és hiányos. Ugyanis az ajánlott lemezek között van olyan márkanév, amely mögött nem ajánlott gyártók valamelyike áll. Ez így abszolút nem reális kép. Az alapvető tárgyi tévedésekről - pl. hogy melyik lemezt melyik országban gyártják, meg hogy az írási sebesség és a lemezre kerülő hibák száma között milyen direkt matematikai összefüggés van - már nem is beszélve. Én tudom, hogy milyen nehéz, milyen borzasztó felelősségteljes meló egy KORREKT lemez-összehasonlító oldalt, adatbázist létrehozni. Szinte minden meghajtóhoz és minden lemezhez hozzáférhetnék, de még így sem mertem vállalkozni ilyesmire eddig.

#5 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 00:06

Ronda módon még a szándékot is megkérdőjelezném, ugyanis az apróneten is több hirdetésben hirdeti magát a teszt, hogy nézzed meg mit veszel. Magyarán felfogható ez egy princot nem áruló nepper jó PR üzenetének is :)

#6 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 00:21

idézet:
Ezt írta Merlin:
Próbálta valaki, tényleg csak Lite-On meg Nec írókkal megy ez a progi? :o[/quote]
Teac, akarom mondani Pioneer-ral nem megy.

#7 Felhasználó inaktív   GGu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 08:41

Én néhány hete vásároltam külföldi fórumok pozitív hozzászólásait olvasván FORTIS DVD-R 4X lemezt, és csak azt tudom mondani, hogy az olcsósága ne rettentsen el senkit, ezek valóban nagyon jónak tűnő, stabilan írható és lejátszható lemezek! Így azzal a megállapítással, hogy "Sokan lennének kíváncsiak a most kapható olcsó lemezek minőségére (Diamond, Fibra, Fortis E-performance, Optodisk). Sajnos (vagy hál istennek) nem tudok információt adni róluk. De valószínű, hogy b-kategóriás lemezek, nem ajánlom őket senkinek" nem tudok egyetérteni, legalábbis ami a FORTIS-lemezt illeti. Elég felelőtlenség csak az ár lapján ilyen sommás véleményt mondani!

[ 2004. január 28.: GGu szerkesztette a hozzászólást ]

#8 Felhasználó inaktív   GGu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 08:55

A következőt találtam a FORTIS-lemezről egy német fórumban:

Kép

Kép

Pioneer 105, Fortis (GSC002), DVD-R 4x, [url="http://"http://www.burn-dvd.de"]www.burn-dvd.de[/url]
25 Stk. = 26,50€ (Ab 100€ Versandkostenfrei!)
Aus dem Hause GIGASTORAGE.
Habe letzte Woche zwei davon getestet, sobald meine restlichen Riteks verbrannt sind, werde ich mal 100 Stück ordern!

Vagyis: két lemezt tesztelt Pio105 íróval, az eredmény láthatóan tökéletes lett, így mihelyst elfogynak a RITEK lemezei, rendel is belőlük 100at, tehát nem nem lehet ez olyan gagyi...! :-)

#9 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 14:05

idézet:
Ezt írta GGu:
Én néhány hete vásároltam külföldi fórumok pozitív hozzászólásait olvasván FORTIS DVD-R 4X lemezt, és csak azt tudom mondani, hogy az olcsósága ne rettentsen el senkit, ezek valóban nagyon jónak tűnő, stabilan írható és lejátszható lemezek! Így azzal a megállapítással, hogy "Sokan lennének kíváncsiak a most kapható olcsó lemezek minőségére (Diamond, Fibra, Fortis E-performance, Optodisk). Sajnos (vagy hál istennek) nem tudok információt adni róluk. De valószínű, hogy b-kategóriás lemezek, nem ajánlom őket senkinek" nem tudok egyetérteni, legalábbis ami a FORTIS-lemezt illeti. Elég felelőtlenség csak az ár lapján ilyen sommás véleményt mondani!

[ 2004. január 28.: GGu szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Legalább akkor ál biztonságérzetet teremthet, ha valaki letesztelt 2, azaz kettő darab ilyen lemezt.
Szerintem sokkal nagyobb rizikófaktor az ilyen áru lemezeknél, hogy különböző szériák között nagy lehet az eltérés. Magyarán most veszel egy pakkot, az jó lesz, de lehet a következő adag, mondjuk fél év múlva, már egy kalap fos.

#10 Felhasználó inaktív   GGu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 14:53

idézet:
Ezt írta Yoisten:

Legalább akkor ál biztonságérzetet teremthet, ha valaki letesztelt 2, azaz kettő darab ilyen lemezt.
Szerintem sokkal nagyobb rizikófaktor az ilyen áru lemezeknél, hogy különböző szériák között nagy lehet az eltérés. Magyarán most veszel egy pakkot, az jó lesz, de lehet a következő adag, mondjuk fél év múlva, már egy kalap fos.
[/quote]

Most ebbe nem akarok belemenni és további linkeket mellékelni német fórumokról, ahol többen már jónéhány hónapja használják megelégedéssel a lemezt, s bizony pont a RITEK G03 és G04 favorizált lemezeivel szemben állapítják meg többen, hogy ez stabilabb minőséget produkál, nincsenek nagy kilengések. De én nem szándékozom senkit se meggyőzni, csak a fórum címe miatt gondoltam, hogy hozzászólok. :confused: De ígérem, mihelyst az ellenkezőjéről számolhatok be, megteszem azt is!

#11 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 15:39

idézet:
Ezt írta PPeter:
Borzasztó hiányos oldal, borzasztó nagy hülyeségekkel. A szándék dícséretes, de a tartalom borzalmas. Először is: csak akkor van értelme összevetni az ilyen grafikonokat, ha ugyanazon íróval, egyforma sebességgel megírt, ugyanazt az anyagot tartalmazó korongokról van szó (az ábrákból látható, hogy itt erről szó sincs). Az alkalmazott írási sebességre és íróra sincs utalás a "leírásban", mint ahogy arra sem, hogy pontosan milyen lemezekről is van szó (2x-es, 4x-es, stb.). Másodszor: mind a márkás (ajánlott), mind a noname, olcsó, nem ajánlott lemezek listája félrevezető és hiányos. Ugyanis az ajánlott lemezek között van olyan márkanév, amely mögött nem ajánlott gyártók valamelyike áll. Ez így abszolút nem reális kép. Az alapvető tárgyi tévedésekről - pl. hogy melyik lemezt melyik országban gyártják, meg hogy az írási sebesség és a lemezre kerülő hibák száma között milyen direkt matematikai összefüggés van - már nem is beszélve. Én tudom, hogy milyen nehéz, milyen borzasztó felelősségteljes meló egy KORREKT lemez-összehasonlító oldalt, adatbázist létrehozni. Szinte minden meghajtóhoz és minden lemezhez hozzáférhetnék, de még így sem mertem vállalkozni ilyesmire eddig.[/quote]

Mindezek mellett van még egy olyan probléma is, hogy az egy dolog, hogy azonos íróval, azonos írási sebességgel teszteljünk, de pl. az én Toshiba SD-R 5002-es íróm alapban gyűlöli a Princo-t, amíg más íróval (olvasva az ehhez kapcsolódó topicokat) hibátlanul írható. Szóval szerény véleményem szerint azzal kéne kezdeni, hogy xy író Vs. xy lemez és onnan már az ember képben van, mert akkor kapásból azzal kezdi, hogy "na, nekem ilyen és ilyen íróm van, mivel érdemes etetnem"?
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#12 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 16:05

idézet:
Ezt írta Henci Papa:

Mindezek mellett van még egy olyan probléma is, hogy az egy dolog, hogy azonos íróval, azonos írási sebességgel teszteljünk, de pl. az én Toshiba SD-R 5002-es íróm alapban gyűlöli a Princo-t, amíg más íróval (olvasva az ehhez kapcsolódó topicokat) hibátlanul írható. Szóval szerény véleményem szerint azzal kéne kezdeni, hogy xy író Vs. xy lemez és onnan már az ember képben van, mert akkor kapásból azzal kezdi, hogy "na, nekem ilyen és ilyen íróm van, mivel érdemes etetnem"?
[/quote]

Nem az író FW-jén múlik a dolog? SZVSZ szerintem meg tudná írni az író, de lustaságból vagy üzleti érdekből nem teszik be FW-be.
És Jézus szóla hozzájuk: "Mondjátok, ki vagyok én?" És ők felelék: "Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, melyben interperszonális kapcsolataink legvégső értelme tárul fel előttünk." És Jézus szóla: "Mi?"

#13 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 16:11

Idézet a [url="http://"http://dvdr.uw.hu/"]http://dvdr.uw.hu/[/url] oldalról Princo lemez:

"Hát ez már necces egy kicsit, ez nem mindenhol fog menni sajnos. Másfélmillió hiba. A vége felé összeesik majd a kép, vagy megáll a lejátszás Elméletileg PI 280-ig jó volna de idővel ez még romlani fog, nem is keveset fél év alatt 50% 2 év alatt pedig 100%-ot romlik a lemez, még akkor is ha nem vesszük elő egyszer sem. Sovány vigasz, hogy két év múlva a Riteket is nehezen tudjuk majd lejátszani."

Honnét lehet ezeket a romlási időket tudni?
Én elhiszem, hogy gyenge lemezek de, hogy 2év vagy 7év múlva fog meghalni ezt szerintem nem lehet megmondani.

#14 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 16:22

idézet:
Ezt írta Merlin:

Nem az író FW-jén múlik a dolog?
[/quote]

Erre én is gondoltam, ezért töltöttem minap a lehető legújabbat. Csak az a baj, hogy legkorábban jövő szerdán tudom kipróbálni, mert Tatabányán dolgozom, de miskolci vagyok. :mad: Legalább addig se gyártok DVD-t a kukába. :D Ja, annó megírt vagy 5-6 db Princot hibátlanul, ennek hatására vettem egy 25-ös pakkot. Még van 14. :) A legnagyobb hasznát egy Dolby mini-DVD megírásakor vettem. A lemez eleje ugyanis minden esetben hibátlan. Úgy 3-3,5 Gigánál kezdődik a gond. :mad:
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#15 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 16:48

Ppeter:
"Másodszor: mind a márkás (ajánlott), mind a noname, olcsó, nem ajánlott lemezek listája félrevezető és hiányos. Ugyanis az ajánlott lemezek között van olyan márkanév, amely mögött nem ajánlott gyártók valamelyike áll."

Idézet a [url="http://"http://dvdr.uw.hu/"]http://dvdr.uw.hu/[/url] oldalról:
Taiyo Yuden ( Plextor, TDK, Memorex, Imation, Teac, Taiyo Yuden, HP márkanevek alatt futnak)

Hát igen, az szép is lenne, ha pl. Memorex lemezt vennék és tutira Taiyo Yuden lemezt kapnék! De a valóság:

Egy sorba írd be a böngészőbe: [url="http://"http://www.dvdrhelp.com/dvdmedia.php?dvdmediasearch=memorex&dvdmediadvdridsearch=&type=6&size=All&dvdburnspeed"]http://www.dvdrhelp....ll[/url]
=All&searchdvdwriter=&searchdvdwriterfirmware=&searchdvdplayer=&order=Name&search=Search+or+List+Media

:(
Média kódok is inkább csak tájékoztatásra jók.

Bár felületi vizslatás + médiakód + egy ilyen Parity Inner & Parity Outer teszt. Már azért elég jó kezdő infót add lemezvásárlásnál. 1-2darabot megvesz az ember leteszteli (felrakja a teszteredményeket és beszerzési forrást/árat HWSW-re :D ) és utána jöhet egynagyobb mennyiségű vásárlás.
Mi a véleményetek?

Kellene egy minden íróban használható tesztprogi ami tudja ezt a Parity Inner & Parity Outer dolgokat tesztelni. :confused:

[ 2004. január 30.: PPeter szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2004. január 30.: Merlin szerkesztette a hozzászólást ]

#16 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 18:57

A médiakód azért sok mindent elárul, a Memorex lemezek között akad pl. CMC, Ritek és Prodisc médiakódú is. Olyan, hogy "Memorex", mint gyártó és mint gyártókód nincs is. Ezért hülyeség az ilyen márkákat (amelyek állandóan más-más gyártóval dolgoztatnak) a márkajelzés alapján besorolni ide vagy oda.

#17 Felhasználó inaktív   SyaBBi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 28. 19:13

MIRACLE (Media Code-LEADDATA01)márkájú/média kódú lemezzel találkozott már vki?
1x-2x van rászitázva a lemezre, viszont a Nero 1x-4x -ig engedi a Pioneer 106-os íróval. 4x-esen nem próbáltam, de 2x-esen eddig felírtam 1 lemezt. (Van még 1 :D ) Érdemes ebből nagyobb tételben venni?

#18 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 20:34

idézet:
Ezt írta PPeter:
A médiakód azért sok mindent elárul, a Memorex lemezek között akad pl. CMC, Ritek és Prodisc médiakódú is. Olyan, hogy "Memorex", mint gyártó és mint gyártókód nincs is. Ezért hülyeség az ilyen márkákat (amelyek állandóan más-más gyártóval dolgoztatnak) a márkajelzés alapján besorolni ide vagy oda.[/quote]

Akad még más gyártó is a Memorex gyártói bázisába, amint fentebb belinkeltem.

idézet:
Phuli írta a "Kiváló minőségű írható CD-k és DVD-k" témában
"Charles Palmer, a cd-recordable.com-tól, ezt mondta a gyártók azonosításáról:

„Az ilyen programokat használók két dolgot szentírásnak vesznek, ezek a
Media Manufacturer (média gyártó) és a Dye Data (festékadat) információk.
Ez a két adat jóformán használhatatlan.

Ennek az az oka, hogy sok CD-R gyártó (mint pl. a CD-Recordable.com is)
a nyomómintát (a nikkel anyalemez, melyről minden CD-R hordozót nyomnak)
harmadik féltől szerzi be. Ezek a külső gyártók (más lemezgyártók vagy
mastering houses) adják meg – az eredeti üvegmester készítésekor – azokat
az adatokat, melyet ezek az 'Azonosító' programok beolvasnak. A 'Gyártó'
neve rendszerint az a cég, amely a mesterlemezt készítette. Mivel a
mesterről készített nyomólemez a világ bármely gyártójához eljuthat,
minden egyes, az ilyen gyártók által erről a nyomólemezről készített
lemezen ugyanaz lesz a 'Gyártó'. Ez az információ nyilvánvalóan hibás és
lényegtelen. A CD-R-ekbe kódolt 'gyártó' információ csak nagyon ritkán
árul el többet annál, hogy ki készítette az eredeti mesterlemezt.
[…]

A másik adat (a festéktípus) is bizonytalan. Mivel a legtöbb
mester/nyomólemez konfigurációt bizonyos festéktípushoz (ftalocianin,
cianin, azo stb.) fejlesztik ki, ezért a mesterlemezre kódolt 'festék'
információ azt a festéktípust jelöli, amelyhez a mesterlemez készült. Arra
természetesen nincs garancia, hogy az a gyártó, aki megveszi és használja
ezt a nyomólemezt, olyan festéket fog használni, amilyenhez azt tervezték.
Könnyen lehet, hogy egy CD-R gyártó a mesterlemezen tárolt 'festék'
információnak ellentmondó nyomólemez/festék kombinációt használ. Ezért ez
az információ is ugyanúgy potenciálisan félrevezető lehet, mint a fentebb
tárgyalt 'gyártó' adat.”

Gondolom sokan olvasták ezt már, de azért becopyztam. Az Andy McFadden féle Írható CD GYIK-ből van."
[/quote]

Sejtésem szerint ez hasonlóan van DVD lemezknél is, ezért önmagában sajnos a médiakódban sem lehet bizni.

idézet:
PPeter ezt te írtad a "Kiváló minőségű írható CD-k és DVD-k" témában:
"A CMC is tud jó lemezt gyártani, feltéve ha megfizetik - ha viszont olcsó, tömegáru kell, azt is tud gyártani (lásd a Philipsnek gyártott vackaikat, bár mostanában a Philips inkább a NAN-YA nevű, szintén "vilászínvonalú" társasággal dolgoztat). Csak azt akartam ezzel mondani, hogy akár kiváló CMC lemezzel is találkozhatsz, mint ahogy van csúcsminőségű Ritek is. Arról nem is besszélve, hogy vannak speciális esetek, pl. a Primedisc, ami kód alapján Ritek, de minőségileg az egyik legjobb."[/quote]

DVD lemezek estén is van ilyen? Ha van ilyen gyártón belüli minőségi különbség, azt megfigyeléseim szerint nem lehet megállapítani médiakód alapján (remélem tévedek). :confused:

PPeter mit mondasz? (CD lemezek esetén miből lehetett tudni ezt a minőségi különbséget?)

#19 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 29. 09:03

[url="http://"http://web.axelero.hu/mszaby"]DVD lemezek eredetiségvizsgálata[/url]

#20 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 29. 10:41

Hmm, en is most vettem Princo 4x DVD-R lemezeket.

PLextor 708A-val irom oket 2x-esen, de tenyleg 1 ev mulva elfelejthetem a file-kat amiket raegettem?? :eek:

[ 2004. január 29.: Gab3c szerkesztette a hozzászólást ]
Sony VAIO Type G

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.