HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 29. 12:01

idézet:
Ezt írta Gab3c:
Hmm, en is most vettem Princo 4x DVD-R lemezeket.

PLextor 708A-val irom oket 2x-esen, de tenyleg 1 ev mulva elfelejthetem a file-kat amiket raegettem?? :eek:

[ 2004. január 29.: Gab3c szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Szerintem hamarabb is. Nálam 1x-esen megírva, 1 hónap után már nem olvasta az asztali DVD. (4XH sorozat)

#22 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 29. 13:29

Én kiváncsi lennék egy olyan hordozóra, ami nem olcsó, de biztosan évek múltán is jó minőségben olvasható marad! A verbatimban nagyon csalódtam!! -R -RW média érdekel.

SzaboZE

#23 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 29. 13:44

No, mondd, miért?

Eddig ez a gyártó nem nagyon volt leszólva itt.. :confused:

#24 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 29. 16:24

idézet:
Ezt írta --== SzaboZE ==--:
Én kiváncsi lennék egy olyan hordozóra, ami nem olcsó, de biztosan évek múltán is jó minőségben olvasható marad! A verbatimban nagyon csalódtam!! -R -RW média érdekel.

SzaboZE
[/quote]

Hát, hogy évek múltán is... Asszem erre igazán nem lehet mit mondani, olyan nagyon erősen nem lehet még évekről beszélni a DVD írás esetében. Amit biztosra mondhatok, hogy a Nashua nálam már 9 hónapja tuti nyerő, és a Multidisc is olyan, mint amilyen közvetlen írás után volt. De az olvasottak után asszem az összes létező lemezem tesztelésre kerül majd az elkövetkezendő hetekben. Főleg a Princo-k (mert hát kb. 4-5db sikeresen megíródott abból is).
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#25 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 29. 17:53

Hat amit olvasok itt....ugy erzem nekem is hozz kell szolnom....leszoljatok itt szinte az osszes markat...valakinek Verbatim jo, valakinek az nem jon be.....ugyanez Ritekre...Princot mindenki szidja...
En eddig Princo,Universal es Ritek lemezekre vestem anyagot. 1eve irok lemezekre...kb. 600db-ot megirtam mar.....
Sracok......egytol egyig MIND visszaolvashato...asztalim nem vacakszik veluk.Pedig legtobbje meg Princo....bar en 4x-es Princora nem nagyon irtam eddig( kb. 50-60-at).
En eddig Ritek G03-at(The One,Primedisc)tartom a legjobbnak. Kb. 15fele lejatszoval etetem oket, de eddig egy sem parazott a G03-mal. Szerintem a legjobbak egyike.
Az hogy Ritek-bol is vannak gyengebb tipusok...az egy dolog...de ebbol meg nem lehet az egeszre kovetkeztetest levonni.

#26 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 11:57

Kedves fcseh és foxyr!

Azért még egy dologra nagyon kíváncsi lennék: mikor íródtak a legidősebb lemezek és azok is tökéletesen olvashatók-e. Mert pl. a Princo-nál alapvetően az jött le nekem, hogy idővel megszűnik rajta az adatok létezése. (Ezt jól megasszontam). :D Szóval mi újság az időtállósággal?
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#27 Felhasználó inaktív   serpa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 13:00

2002 augusztusi Princo 1x lemez PioA03-al írva még lejátszható az asztalin (Samsung).Nem szeretem a princot én sem :) már nem is írok rá,de akkor ez volt olcsó (kb.550)és a ritek (kb.700).

#28 Felhasználó inaktív   miNimAL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 30. 13:10

Háj!

Kollegám most dobott ki 2 db Princo 1-4X lemezt. Kétszeresen írta mindkettőt, írás közben kivágta őket a Pioneer A06-os író.

No comment...
"Legnagyobb istenáldása a kukoricagombóc!"

#29 Felhasználó inaktív   Piet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 30. 13:25

Sziasztok!

Nehany forumot megneztem, de nem talaltam Plextor DVD lemezekkel kapcsolatban infot (Plextor CD-krol csak jokat irtak). Konkretan erre a tipusra lennek kivancsi: Plextor DVD+R 4.7GB 4X multispeed (piros csomagolas), de mas Plextorrol is johet info, koszi.
None of us is as smart as all of us

#30 Felhasználó inaktív   Syraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 14:15

Nah, en is megirtam mar jonehany lemezt, osztom akkor az eszt:
Idorendben ezekre a lemezekre irtam: princo H0, universal, prodisk, princo 4X, maxell, sony, ritek G03,4 (miracle)

Princo H0, universalra irtam eleg sokat, de nehany filmnel, ahol nagy volt a bitrateugras kockas volt a film vege minden asztalin. Ezeket a filmeket prodisk (smartbuy) lemezekre irtam.
A kesobbi lemezekkel mar nem volt ilyen problema, de maxellbol 2Xes irasnal rontott nehanyat, a sony, ritek mindig tokelets, princo 4Xet eleg gyakran elrontja es csak 1Xesen irja, de ez csak a toshiba hibaja.
Visszaolvasas: A Toshiba irom minden lemezt visszaolvas, a szar H0-as princokat is amit 1 eve irtam, meg az olvasasi sebbesseg is csak nehany lemeznel nem maximalis.
LG DVD olvasoval: a H0s princonak nagy resze nem olvashato, universalnal meg eleg gyakran eloforduldul, de a sony, ritek es a princo 4X teljesen jok! Miracle: 5 lemezbol 2nel volt olvasasi hiba (az egyik egy PIO 105ben irva), tehat a jelelenleg kaphato legszarabb lemez szerintem.
Uj: A64 X2 3800+, Asus M2N-E/SLI, 2x512 Geil, 250GB SATA samsung, CoolerMaster Hyper TX

Kövület:Athlon XP 1700+@2400+ (1925MHz 12.5x154), Vulcano 6CU, Abit KR7A133, 3x256 DDR(266@300), Radeon 7500(300/500), Seagate Barracuda IV 7200RPM 60GB, 120GB, Maxtor 80Gb, SB Audigy, Toshiba SD R-5002, Realtek 8019AS 10M Combo, Realtek 8139 10/100 UTP
Canon PowerShot A70

#31 Felhasználó inaktív   Syraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 14:23

Meg egy kep a miraclerol:
Kép

A Toshiba SD-R5002-hoz van valami jo hack firmware?
Engem az erdekelne, hogy gyorsabban olvassa az irott lemezeket, esetleg a princot ija meg 2Xesen es jol :)
Uj: A64 X2 3800+, Asus M2N-E/SLI, 2x512 Geil, 250GB SATA samsung, CoolerMaster Hyper TX

Kövület:Athlon XP 1700+@2400+ (1925MHz 12.5x154), Vulcano 6CU, Abit KR7A133, 3x256 DDR(266@300), Radeon 7500(300/500), Seagate Barracuda IV 7200RPM 60GB, 120GB, Maxtor 80Gb, SB Audigy, Toshiba SD R-5002, Realtek 8019AS 10M Combo, Realtek 8139 10/100 UTP
Canon PowerShot A70

#32 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 17:33

idézet:
Ezt írta Henci Papa:
Kedves fcseh és foxyr!

Azért még egy dologra nagyon kíváncsi lennék: mikor íródtak a legidősebb lemezek és azok is tökéletesen olvashatók-e. Mert pl. a Princo-nál alapvetően az jött le nekem, hogy idővel megszűnik rajta az adatok létezése. (Ezt jól megasszontam). :D Szóval mi újság az időtállósággal?
[/quote]

Az en legregebben irodott lemezeim 1 evesek
...azok nekem is mind Princo 1x-es lemezek....Ritek G03,G04-re fel eve irok.....tehat az en Princoim olvashatoak mind egytol egyig....meg annyit, hogy az osszes 1x-es Princot Toshiba SDR5002-vel irtam, mig 2honapja Pio106-sal egetem a lemezeket...Ritek lemezeket nagyon jo minosegben irja....bar en 2x-esen irok maximum....

#33 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 17:34

idézet:
Ezt írta justman:
No, mondd, miért?

Eddig ez a gyártó nem nagyon volt leszólva itt.. :confused:
[/quote]

Két különböző dvd íróval is megírható volt, de visszaolvasni vagy csak az író tudta vagy az se :(

SzaboZE

#34 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 17:38

idézet:
Ezt írta fcseh:

Sziasztok!

Nem értek egyett az előttem szólóval. Eléggé sok DVD lemezt probáltam ki, és eddig messzemenően a Verbatim DVD-R 4* vastag és Slim tokos tünik a legmegbizhatóbnak, amit a Michubisi Chemical gyárt. Kb. 20db lemezt írtam meg LG GSA-4040B A301fw. DVDDecrypter legujabb változata 4*-es sebeséggel. Mindegyik Verbatim lemez nagy jól sikerült és gond nélkül olvasható elejétől a végéig!!!
Sajnos a Ritek alapanygú és Princo lemezekről ez nem mondható el.

Neked mi bajod volt a Verbatim lemezekkel?
Író + fw., Software amivel írtad, írási sebesség?

Üdv!
[/quote]

Ez érdekes, mert én 4040B-vel is írtam és 301-es fw-el elég rossz munkát végzett. Még 302-essel is csak a 2x volt a legmegbízhatóbb variáció. Viszont vagy 3-4 féle princoval semmi gond nem volt, hibamentesen írta. :confused: Verbatim 4x lemezekről van szó.

#35 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 18:04

Lenne egy kérdésem:
Mennyire kell komolyan venni a CDRW/DVDRW gyártók ajánlását a lemezre nézve?
Vagy igazából ez csak marketing?
Üdv.

#36 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 18:09

Valaki nagyon szétcseszte az oldalt...

Szerkessze plz a hozzászólását. :(

#37 Felhasználó inaktív   Fritzee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 14:49

Hali!

Vettem most kinn a bécsi Media Marktban 25 Euroért 25 db DVD-R -t.

a DVD Identifierrel az eredmény a következő:

Unique Disc Identifier : [DVD-R:NO_ID_PRESENT]
--------------------------------------------------------------------------
Disc Type : [DVD-R]
Manufacturer ID : [Not Present On Disc]
Disc Application Code : [Unrestricted Use : Consumer Purpose]
Recording Speeds : [1x - (2x)]
Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4,489.3 MB = 4.38 GB]
[DVD Identifier - [url="http://"http://DVD.Identifier.CDfreaks.com"]"]http://DVD.Identifier.CDfreaks.com][/url]

Nincs rajta semmi márkajelzés, a felülete teljesen sima, csak annyi van ráírva, hogy DVD-R FOR GENERAL USE, valamint az, hogy 4.7 GB DATA 120 MIN VIDEO.
Majd megpróbálok róla képet berakni. Ismeri ezt valaki? Tapasztalatok?
Ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz! :)

#38 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 16:07

"NO_ID_PRESENT"

Ez nem márkajelzés vagy gyártókód :D, hanem azt jelenti, hogy a gyártókód helyén csak szép kövér nullák vannak... Nem a legjobb előjel... :eek:

#39 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 17:59

idézet:
Ezt írta PPeter:
"NO_ID_PRESENT"

Ez nem márkajelzés vagy gyártókód :D, hanem azt jelenti, hogy a gyártókód helyén csak szép kövér nullák vannak... Nem a legjobb előjel... :eek:
[/quote]

Ha a lézerkalibrációs adatok fent vannak rajta szépen, akár még jó is lehet :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#40 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 18:14

1x/2x lemezeken nincs pontos kalibrációs adat, ezért van sok gond az ilyen lemezek írásával (valójában nincs is külön 2x-es lemez), mert gyakorlatilag azon múlik, hogy jól tudja-e megírni egy író az ilyen lemezt, hogy az adott gyártókódhoz milyen kalibrációs adatokat (és milyen írási sebességekhez) tartalmaz a firmware-je (ha tartalmaz egyáltalán). A DVD-R szabványban csak 4x-es lemezektől vezették be az ATIP/ADIP zónában tárolt pontos kalibrációs adatok rendszerét.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó