HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#1501 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 30. 18:58

Idézet: avman - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 17:37

maximálisan nem értek egyet...

Nem baj. :D

Idézet

a platinum nem váltogatta úgy az alapanyagait mint a tdk, elég régóta a +os cucca ricohos...

A 8x TDK DVD-R meg szinte tuti hogy TTG02 volt... :omg: Szóval sántít az okfejtés.

Idézet

ha riteket akarok venni akkor nem a tdk/platinumot márkanév alatt akarok keresgélni... én legalábbis... de olybá tűnik lassacskán tökmindegy mit veszek, zsákbamacska... kivéve a ricoh

Hogy te/mi mit akarunk, azt hiszem a TDK-t nem hatja meg.
Az átlagfelhasználó megveszi a lemezt, berakja az íróba, megpörköli, és csókolom. Nem nézeget MIDet, sőt, azt se tudja mi az. :omg: És valljuk be, nekik adják el a legtöbb lemezt...

Nekünk válogatni kell, ez van.
Ha valaki kényes arra, hogy milyen alapanyagot kap a különböző szitázások alatt, informálódjon vétel előtt. Eddig is ezt kellett csinálni, most is ezt kell, semmi nem változott. (Én is szaladtam már bele nekem nem tetsző lemezbe, de az én hibám volt, mert biztosra vettem, hogy Fuji 8x lemezben Fujifilm03-as korongot kapok. :) )
Úgyhogy nem értem a kifakadásodat. :)

Főleg, hogy egy "noname" lemezen (Platinum) kérsz számon olyat, ami a tények szerint még a nívós márkáktól sem várhatóak el. :)

#1502 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 19:02

Ezen mondjuk még én is jót röhögtem:

Idézet

Philips ****DVD-R**** 8x 25-50cake
Infodisc, Fujifilm, Prodisc vagy RITEK alapanyag! Az alapanyag tipusa bármelyik lehet, nem tudjuk garantálni hogy épp melyik jön a philipstöl!

:D  :D  :D

#1503 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 19:30

Idézet: multibit - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 12:18

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Én ugyan csak 8x-os sebességgel írtam, de tényleg kifogástalan lett. Ez igen kellemes, főleg azt figyelembevéve, hogy amikor a Piodata firmware-t reszelték (nekem az van az íróban), még sehol sem voltak 16x-os lemezek.

Nekem is piodata van rajta fw.

Thx mindkettőtöknek a választ!

Szerkesztette: Flashget 2005. 09. 30. 19:34 -kor

#1504 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 09. 30. 21:37

Idézet: Etele - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 19:58

Úgyhogy nem értem a kifakadásodat. :)

Főleg, hogy egy "noname" lemezen (Platinum) kérsz számon olyat, ami a tények szerint még a nívós márkáktól sem várhatóak el. :)

"Több dolog van földön s égen, ó Horatio, mintsem bölcselmetek azt felfogni
képes..."
szívem joga kifakadni, ha a várt ricoh helyett reteket tolnak a pofámba. mesmeg ég egyetlen  TTG02 mides tdk -val sem találkoztam... igaz hanyagolom is azt a márkát, inkább noname platinum...

>>Ha valaki kényes arra, hogy milyen alapanyagot kap a különböző szitázások alatt, informálódjon vétel előtt. <<<
magad mondtad, kibontás után derül ki... ezek szerint keressek egy röntgenszemet...

Szerkesztette: avman 2005. 09. 30. 21:39 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1505 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 21:58

Idézet: avman - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 22:37

"Több dolog van földön s égen, ó Horatio, mintsem bölcselmetek azt felfogni
képes..."
szívem joga kifakadni, ha a várt ricoh helyett reteket tolnak a pofámba. mesmeg ég egyetlen  TTG02 mides tdk -val sem találkoztam... igaz hanyagolom is azt a márkát, inkább noname platinum...

Felesleges Shakespeare szavaival lehülyézni. :omg:  :D

Nem mondta senki, hogy nem fakadhatsz ki - viszont nekem meg szívem joga annak okán meglepődni... :cool: Nemdebár?

Idézet

>>Ha valaki kényes arra, hogy milyen alapanyagot kap a különböző szitázások alatt, informálódjon vétel előtt. <<<
magad mondtad, kibontás után derül ki... ezek szerint keressek egy röntgenszemet...

De azt is mondtam, hogy az én hibámból, le is írtam a a dolgot... mit nem értesz rajta? Segítsek, és elmagyarázzam az esetet? :think:
Vagy csak csúsztatsz?
Vicceske. :D

(Gy.k.: lusta voltam megkérdezni a forrást, hogy milyen alapanyagú a lemez, biztosra vettem hogy Fujifilm, nem az volt. Ha már valaki annyira "expert" hogy MIDek között bogarászik, annyi esze legyen, hogy mielőtt megveszi a lemezt, kérdezzen rá az eladónál a MIDre. 100% hogy választ ad... már ha jó helyen veszi. De akinek ilyen fontos a dolog, oldja meg, és keressen megfelelően informált ellátót/boltot. Nem kell hozzá zseninek lenni.)

A pofádba tolt Ritek lemez mellé jól fog mutatni a röntgenszem, úgyhogy növessz csak nyugodtan. :D Azért utána egy fotót rakj be a topikba plz. :)

Szerkesztette: Etele 2005. 09. 30. 22:04 -kor

#1506 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 23:11

Idézet: Etele - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 19:58

Ha valaki kényes arra, hogy milyen alapanyagot kap a különböző szitázások alatt, informálódjon vétel előtt. Eddig is ezt kellett csinálni, most is ezt kell, semmi nem változott. (Én is szaladtam már bele nekem nem tetsző lemezbe, de az én hibám volt, mert biztosra vettem, hogy Fuji 8x lemezben Fujifilm03-as korongot kapok. :) )

Ennél durvább volt, amikor a 8X +R Fuji váltott YUDEN-ről Ritekre. :reklamacio: Szerencsére ezt a szitázás is mutatta, és a forrásom is szólt.

Igazából az A Grade Ritek lemezekkel nincs semmi gond, csak a jobb lemezekhez képest nagyobb rajta az átlagos PIE szám. Mivel ez is bőven a megengedett éréték alatt van, és a kritikus fajtákból (PIF, POF) kevés van, vagy egyáltalán nincs rajta, így könnyedén megoldja a hibajavítás. Igazából én a korral se tapasztaltam romlást ezeknél a lemezeknél, a másfél évvel ezelőtt megírt G05 és R03 lemezeim is gond nélkül futnak az asztaliban.
Persze ettől függetlenül én is igyekszek jobbnak mondott lemezekre írni saját célra (márpedig 95 %-ban csak magamnak írok), de akkoriban még az volt a (számomra is) megfizethető lemez. Ma már azért a 250 Ft-ért 2 db 16X +R Verbatimot kapok... :eek:

#1507 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 09:04

Jaja. :)

Megjegyzem szerintem sem olyan rossz a G05 (R03-am még nem volt :D ), viszont megértem azokat, akik pl. a TDK esetében nem Riteket várnak, hiszen azt akarnának, olcsóbban vettek volna Traxdata lemezt pl... (Bár az itmedia-nal már 80 forint a TDK 8x DVD-R, köszönhetően annak, hogy nem tudni, TTG02 vagy G05 MID-el kapod! :D ). Csak hát ahogy írtam: azért megoldható, hogy azt kapd, amit vársz... :)

A TY-ről Ritekre váltás nagyon durva. :D Nem egy súlycsoport a két alapanyag, az biztos...

#1508 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 10. 02. 09:58

Idézet: Etele - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 22:58

...

inkább nem kommentállak... láttam már párszor, h arállag értelmes emberek vitája flémbe és személyeskedésbe fulladt veled... :sajnálkozik:
zserk: elgéplés

Szerkesztette: avman 2005. 10. 02. 10:04 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1509 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 10:25

Nem engem kellene kommentálnod (tudod, az már személyeskedés - megjegyzem most pontosan azt tetted), hanem a csúsztatásaidra adott válaszaimat. :omg:  :D

De sebaj.  :D Egészségedre.

#1510 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 13:38

Philips 4X DVD+RW lemez .
gyártó: ismeretlen
alapanyag: infodisc

ezt nem nagyon értettem hogy miért nem ismeri fel a gyártót és hogy az alapanyag miért nem Philips, esetleg valami jobb :):eek:   :think:   :confused:

http://kepfeltoltes....ips_4xdvdrw.jpg

lemez boritója: http://sonlumiereconcept.nuxit.net/catalog...NIERLE/2066.jpg

Szerkesztette: balazs-_ 2005. 10. 02. 13:39 -kor

#1511 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 13:47

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 14:38

Philips 4X DVD+RW lemez .
gyártó: ismeretlen
alapanyag: infodisc

ezt nem nagyon értettem hogy miért nem ismeri fel a gyártót és hogy az alapanyag miért nem Philips, esetleg valami jobb :):eek:   :think:   :confused:

http://kepfeltoltes....ips_4xdvdrw.jpg

lemez boritója: http://sonlumiereconcept.nuxit.net/catalog...NIERLE/2066.jpg

Az hogy ismeretlen, még az nem azt jelenti, hogy abszolút nem tudni, hogy ki gyártotta, hanem azt, hogy a program adatbázisában nem szerepel gyártó cég az adott MID mellett. Egyébként gyakori, hogy a Philips más gyártóktól vesz lemezt, az Infodisc normális lemezeivel nem szokott baj lenni, bár ezt az újríaírható korongot konkrétan én még nem próbáltam.

#1512 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 19:51

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 14:47

Az hogy ismeretlen, még az nem azt jelenti, hogy abszolút nem tudni, hogy ki gyártotta, hanem azt, hogy a program adatbázisában nem szerepel gyártó cég az adott MID mellett. Egyébként gyakori, hogy a Philips más gyártóktól vesz lemezt, az Infodisc normális lemezeivel nem szokott baj lenni, bár ezt az újríaírható korongot konkrétan én még nem próbáltam.

értem köszönöm.

amugy többször irtam már erre a lemezre, többször is csináltam a Nero CDDVD Speed-el ilyen visszaolvasási grafikont és nagyon szép lett az ábra 16X -os sebességig egy picike kiugrás, lehajlás nélküli szép vonal lett, szépen haladt felfelé egyenletesen.

viszont egy másik ugyanilyen Philips RW lemezt amikor probáltam irni adatdvdként azt irta a végén hogy adatellenőrzési hiba  :confused:    érdekes, de lehet hogy a filenevekkel volt  a gond. midnenesetre még nem probáltam azóta törölni és ujra megirni, de mondom ennek a másik lemeznek szép ábrája lett ;)

#1513 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 21:41

Ha a görbe szép egyenletes, az jó jel! :) :up:

#1514 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 22:01

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 20:51

amugy többször irtam már erre a lemezre, többször is csináltam a Nero CDDVD Speed-el ilyen visszaolvasási grafikont és nagyon szép lett az ábra 16X -os sebességig egy picike kiugrás, lehajlás nélküli szép vonal lett, szépen haladt felfelé egyenletesen.

Mecsoda meghajtóval nyomod az RW-t 16X sebességig, nekem csak az MCSE speed hacked BenQ 1640 tud ilyet. :think:

#1515 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 06:05

Sziasztok.

pioneer 108 (piodata fw-val) és a TDK 8* DVD-R ami TTG02-es, mik a tapasztalatok? Nekem a 12x írást ajánlja fel az író és 6* írtam meg.

azért kérdem mert én csak Ridata majd Verbatim lemezre írtam vele. És ez a TTG02 ez milyen?
Thx előre is a válaszokat!

végeztem egy kisérletet PPetert olvasva az ide kábelek terén. Nálam minden (optikai meghajtók, vinyók) a hagyományos szalagkábelen vannak. Kértem kölcsönbe cső kábelt vagy nevezzük kereknek akinek ahogy tetszik. Sima olvasási teszt ezt hozta ki ugyanarra a lemezre:

cső kábel teszt
szalagkábel teszt

#1516 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 15:09

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 23:01

Mecsoda meghajtóval nyomod az RW-t 16X sebességig, nekem csak az MCSE speed hacked BenQ 1640 tud ilyet. :think:

olvasási sebesség a 16X-os... nem az irási ha arra gondoltál :D

meghajtóm Plextor 740A

#1517 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 15:10

Idézet: Flashget - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 7:05

Sziasztok.

végeztem egy kisérletet PPetert olvasva az ide kábelek terén. Nálam minden (optikai meghajtók, vinyók) a hagyományos szalagkábelen vannak. Kértem kölcsönbe cső kábelt vagy nevezzük kereknek akinek ahogy tetszik. Sima olvasási teszt ezt hozta ki ugyanarra a lemezre:

cső kábel teszt
szalagkábel teszt

nekem csőkábelem van és nekem oylan a grafikonom mint neked a szalagkábellel :D
mint ebben neked: http://www.kepfeltol...050930/jobb.jpg

#1518 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 15:12

lenne egy olyan kérdésem hogy mi a tapasztalat ezzel a lemezzel kapcsolatban?:
Verbatim 6X DVD-RW
Alapanyag: MKM

#1519 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 22:12

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 16:09

olvasási sebesség a 16X-os... nem az irási ha arra gondoltál :D

meghajtóm Plextor 740A

Olvasást értettem én is, de mintha a stock FW nem engedné 16X-ig az RW-t. :confused:

#1520 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 15:42

sziasztok

valaki akinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata:
szeretnék venni lemezeket. pl Plextort. vagy Verbatimot
a kérdésem az lenne hogy + osat vagy - osat vegyek?
Plextor PX-740A iróm van. melyiket szereti jobban?
régebben mintha PPeter azt irta volna hogy a +osat jobban szereti.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.