HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 05. 21:50

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 16:42

valaki akinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata:
szeretnék venni lemezeket. pl Plextort. vagy Verbatimot
a kérdésem az lenne hogy + osat vagy - osat vegyek?
Plextor PX-740A iróm van. melyiket szereti jobban?
régebben mintha PPeter azt irta volna hogy a +osat jobban szereti.

Még egy szavazat a +R-re. ;)

#1522 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 14:20

sziasztok

szeretnék lemezeket vásárolni. átolvastam ma több topicot is végig de mésig maradtak benne kérdések, ezt a topicot sorry nem tudtam átolvasni. egyszerüen nem volt idegzetem 50 oldal végig olvasására szóval bocsi!

VideoDVD t szeretnék irni amit aztán asztali DVD lejátszókban nézek meg.
Plextor 740A irom van Plextor FW-vel

ahogy olvasgattam azt szürtem le hogy a Plextor FW-hez a + os lemez a jobb, még BenQ Fw-hez ha esetleg a solidburn is van kapcsolva nem biztos hogy a + os a jobb. nademost ez nekem mind1 mert Plextor FW-m van.
Azért esetem gondolkodóba mert ugy tudom hogy az asztali lejátszók a - os lemezeket jobban kedvelik, viszont ha ehez rosszabb PI/PO értékek társulnak akkor nem biztos hogy érdemes - osat választanom.
a következő kérdésem ha már eldöntöttem hogy - os vagy + os akkor miylen sebsségü legyen? :D
16X os?
8X os?
16Xos 8Xosan irva?
8Xos 4Xesen irva?
és miylen sebességgel irjam öket? szóval mik hoznak jobb eredményt sajna a burn.hu n sincsen sok teszt a 740-eshez.
szóval tanácstalan vagyok!
légyszi aki tud segitsen!
ja és Verbatim lemezeket szeretnék venni! :)

#1523 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 20:26

16X +R Verbatim 8X írva bármelyik FW-rel tökéletes, ROM-ként szerintem nem rosszabb a kompatibilitása mint a -R-nek, sőt.

#1524 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 09:00

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 21:26

16X +R Verbatim 8X írva bármelyik FW-rel tökéletes, ROM-ként szerintem nem rosszabb a kompatibilitása mint a -R-nek, sőt.

köszönöm szépen!

#1525 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 18:52

na ok :)
most viszont az  akérdés vetődött fel bennem, hogy ha akkor 16X os Verbatimra irom a DVDVideo anyagot hogy asztali DVD-n le tudjam játszani és 8X osan irnám, mert ugye 8X osan + os lemezre nagyon jo minőséget produkál az író viszont ugy tudom hogy azokat a lemezeket amiket asztali lejátszoban szeretnénk megnézki, azokat jobb minél kisebb sebsséggel irni pl 4X-esen, viszont ha 4X-esen irnám ezt a 16X-os lemezt akkor már nem lenne ilyen jo a minősége. szerintem.

kérdésem: ugyanolyan jol le tudják játszani az asztali dvd-k a lemezt ha 4X esen irom mintha 8Xosan irnám, mert attól függ hogy miylen jó lett a megirt lemez minősége (PI/PO)? vagy mindenképp a sebességtől függ hogy mennyire lesz alkalmas a lemez a tökéletes lejátszáshoz minden dvdlejátszoban?

#1526 Felhasználó inaktív   kratos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 09. 19:13

Hello

Érdekes és egyben nagyon kellemetlen dologra lettem figyelmes az elmult napokban. LG4040B DVD íróm van már lassan két éve, az utóbbi 1 évben szinte csak Arita -8x-lemezeket használtam, igaz a legújabb frimware-el is csak 2x-esen írja de eddig egyet sem rontott és a minőséggel is meg voltam elégedve. Azonban a 10-11 hónapja írt lemezek kb. 90%-a teljesen olvashatatlan, amit betudok olvastatni azt is 0,2x max. 2,5x-es sebességgel tudom visszaolvastatni decrypterrel, de mondom a legtöbbet fel sem ismeri az olvasó. Próbáltam több olvasóval is, asztali egyszerűen kiköpi. Ha csak pár darabnál fordult volna elő nem izgatna a dolog, de kivétel nélkül az összes 10 hónapnál régebbivel hasonló a probléma kb 300db. Arra lennék kíváncsi hogy volt-e már másnak is hasonló tapasztalata Arita lemezzel vagy csak az íróm miatt van. Tudom nem mai darab az LG4040B de DL-re nem volt szükségem, de most leszeretném cserélni Pio 110D-re. Nem szeretnék így járni megint ezért kérem a véleményetek elég ha író cserélek vagy az Aritát is kerüljem?

#1527 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 19:27

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 19:52

na ok :)
most viszont az  akérdés vetődött fel bennem, hogy ha akkor 16X os Verbatimra irom a DVDVideo anyagot hogy asztali DVD-n le tudjam játszani és 8X osan irnám, mert ugye 8X osan + os lemezre nagyon jo minőséget produkál az író viszont ugy tudom hogy azokat a lemezeket amiket asztali lejátszoban szeretnénk megnézki, azokat jobb minél kisebb sebsséggel irni pl 4X-esen, viszont ha 4X-esen irnám ezt a 16X-os lemezt akkor már nem lenne ilyen jo a minősége. szerintem.

kérdésem: ugyanolyan jol le tudják játszani az asztali dvd-k a lemezt ha 4X esen irom mintha 8Xosan irnám, mert attól függ hogy miylen jó lett a megirt lemez minősége (PI/PO)? vagy mindenképp a sebességtől függ hogy mennyire lesz alkalmas a lemez a tökéletes lejátszáshoz minden dvdlejátszoban?

Nincs generál képlet. Ami nagyon jól tud esni az érzékeny asztali lejátszónak, ha nem változik a lemezen az optikai jelrögzítés jellemzője, tehát nem kell utánállítani folyamatosan a fejet, hogy a különböző optikai tulajdonsággal rendelkező területekhez alkalmazkodjon a lemez lejátszása közben. Ezt leginkább a CLV írásmód garantálja, mert itt ugyebár a lemez teljes hosszán változatlan írási sebességgel, azonos jelrögzítési szinttel dolgozik az író - hallgasd meg közelről, hogy a gyorsabban írt és/vagy rosszab minőségű lemezkkel mennyit "cicereg", kínlódik az asztali lejátszód. A CLV írás ugye a legjobb esetben is 6x-os sebességnél valósítható meg egyes írókban (a legtöbb íróban 4x-esen), illetve a P-CAV módban dolgozó írók némelyike a 8x-os írást valósítja úgy meg, hogy a lemez nagy részén CLV-ben dolgozik, csak az elején van egy rövid, intenzíven változó szakasz, amikor folyamatosan nő gyors ütemben az írási sebesség, amíg a 8x-os végesebességet el nem éri. Azt is figyelembe kell venni, hogy a PC-s meghajtókkal végzett visszaolvasások és minőségi tesztek nem feltétlenül feleltethetők meg az adott lemez asztali lejátszókban várható kompatibilitásával, ugyanis másképp működik a PC-s drive-ok olvasása, és megint más az asztali DVD-Video készülékek vezérlése. Szóval teszteli, próbálgatni, bevált módszerhez ragaszkodni, lemezeket időről-időre visszaolvasn -  új lemez/író/firmware/lejátszó kombinációk esetén csak óvatosan duhajkodni.

#1528 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 19:31

Idézet: kratos - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 18:13

Hello

Érdekes és egyben nagyon kellemetlen dologra lettem figyelmes az elmult napokban. LG4040B DVD íróm van már lassan két éve, az utóbbi 1 évben szinte csak Arita -8x-lemezeket használtam, igaz a legújabb frimware-el is csak 2x-esen írja de eddig egyet sem rontott és a minőséggel is meg voltam elégedve. Azonban a 10-11 hónapja írt lemezek kb. 90%-a teljesen olvashatatlan, amit betudok olvastatni azt is 0,2x max. 2,5x-es sebességgel tudom visszaolvastatni decrypterrel, de mondom a legtöbbet fel sem ismeri az olvasó. Próbáltam több olvasóval is, asztali egyszerűen kiköpi. Ha csak pár darabnál fordult volna elő nem izgatna a dolog, de kivétel nélkül az összes 10 hónapnál régebbivel hasonló a probléma kb 300db. Arra lennék kíváncsi hogy volt-e már másnak is hasonló tapasztalata Arita lemezzel vagy csak az íróm miatt van. Tudom nem mai darab az LG4040B de DL-re nem volt szükségem, de most leszeretném cserélni Pio 110D-re. Nem szeretnék így járni megint ezért kérem a véleményetek elég ha író cserélek vagy az Aritát is kerüljem?

Nagyon sok hamis Arita van a piacon, változó a minőségük is.
A helyedben nem írnék Aritára, egész olcsón lehet már normális minőségi lemezeket venni.

#1529 Felhasználó inaktív   kratos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 09. 19:42

Köszi a tanácsot megfogadom. Amúgy az egész RitekG05 vonal kerülendő megbízhatóság szempontjából vagy csak a gyengébb márkájú lemezek? Az a fura számomra hogy az annakidején agyonszidott Princo meg Fibra lemezeim mind a mai napig rendben vannak. Igazából arra gondolok hogy lehet az íróm régi a RitekG05 alapú lemezekhez, nincs kidolgozott írási stratégiája ehhez a típushoz, hisz csak 2x-en írja.

#1530 Felhasználó inaktív   Siem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 19:45

Idézet: IRON STORM - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 20:31

Nagyon sok hamis Arita van a piacon, változó a minőségük is.
A helyedben nem írnék Aritára, egész olcsón lehet már normális minőségi lemezeket venni.

Ezt a hamis Aritát honnan veszed? Bevizsgáltattad? Mert szerintem sok helyen gyártják, sokféle minőségben, és miután a Ritek hangsúlyozottan "B" minőségnek nevezi az Aritát, ezért sokat ne várjunk tőle, de hogy sok hamis Arita lenne? Nem hinném...

#1531 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:00

Szerintem sem hamis, csak egyszerűen hol jobb, hol rosszabb az a B kategóriás lemez, amit Arita név alatt dobnak piacra.

#1532 Felhasználó inaktív   kratos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:13

De lehetséges ez hogy 10-11 hónap és eltűnik róla minden még ha B kategóriás is?

#1533 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:21

Idézet: kratos - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 21:13

De lehetséges ez hogy 10-11 hónap és eltűnik róla minden még ha B kategóriás is?

Ez is benne van a pakliban.

#1534 Felhasználó inaktív   kratos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:41

PPeter te mit javasolsz megbízhatóság szempontjából plusszos vagy minuszos lemez? Jah és szerinted lehet valami összefüggés az LG4040B és a RitekG05-ös lemezek között? Baráti körben is sokan írnak Aritára de eddig akiktől kérdeztem nem volt hasonló jelenség.

#1535 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 20:57

Idézet: kratos - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 21:41

PPeter te mit javasolsz megbízhatóság szempontjából plusszos vagy minuszos lemez? Jah és szerinted lehet valami összefüggés az LG4040B és a RitekG05-ös lemezek között? Baráti körben is sokan írnak Aritára de eddig akiktől kérdeztem nem volt hasonló jelenség.

A RITEKG05-tel sok baja volt a régebbi LG-íróknak, firmware-től is függött, no meg persze az aktuális lemez minőségétől. Amúgy összességében érdemes kerülni a 8x-os és 16x-os lemezeket a régi 4x-es LG írókkal. Megbízhatóság szerint nem tennék különbséget a DVD+R és a DVD-R között. Normális lemez esetén ez teljesen mindegy.

#1536 Felhasználó inaktív   kratos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 09. 21:07

Köszönöm szépen a gyors választ PPeter!

#1537 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 14:59

köszi a válaszokat majd probálkozok. és ha Ner val irom akkor az CLV módban fog irni automatikusan?
másik kérdésem: mi a vélemyényetek a hengeres kiszerelésről? nem károsodik az adathordozó réteg ha igy emásra vannak pakolva a lemezek?

#1538 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 15:13

és még a sbességhez kapcsolódóan azt szeretném kérdezni hogy ha mondjuk a Nero-val lehetne irni CLV-ben csak az adott írótól függ hogy hányszoros sebsséggel tudja CLV-ben avgyis állando sebsséggel irni a lemezt, akkor azt honnan tudom meg hogy az én irómnál hányszoros sebesség a CLV mód?
Plextor.com on is szétnéztem, de nem jöttem rá :(
-- Write DVD+R
            16x: 22.160KB/s (CAV)
            12x: 16.620KB/s (PCAV)
            8x: 11.080KB/s
            4x: 5.540KB/s (ZCAV)
            2.4x: 3.324KB/s

#1539 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 21:40

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 16:13

-- Write DVD+R
            16x: 22.160KB/s (CAV)
            12x: 16.620KB/s (PCAV)
            8x: 11.080KB/s
            4x: 5.540KB/s (ZCAV)
            2.4x: 3.324KB/s

Érdekes az a ZCAV megjelölés, ilyet csak a 716-os tud produkálni bizoyos 16X lemezekkel 16X írásnál. :D
A Philips chipre épülő írók max. 4X sebességgel írnak CLV-ben, de a 8X P-CAV írásnak itt csak 9-10 %-a CAV, tehát a 90-91%-a CLV. Egy rendes menü van a film előtt, és máris CLV-ben írtad az egész filmet. :smoker:

#1540 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 13:32

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 22:40

Érdekes az a ZCAV megjelölés, ilyet csak a 716-os tud produkálni bizoyos 16X lemezekkel 16X írásnál. :D
A Philips chipre épülő írók max. 4X sebességgel írnak CLV-ben, de a 8X P-CAV írásnak itt csak 9-10 %-a CAV, tehát a 90-91%-a CLV. Egy rendes menü van a film előtt, és máris CLV-ben írtad az egész filmet. :smoker:

oké köszi :)

akkor szerinted jó ha 16X-os + os lemere irok 8X-osan?
ja és még azt válaszolja meg valaki hogy a hengeres kiszerelésnél neme károsodik az optikai adathordozó réteg az lemezek egymásra pakolásával?

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.