HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (II.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (II.) Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Erasmus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 20. 16:04

A korábbi téma itt folytatódik.

üdv,

Erasmus :D

#2 Felhasználó inaktív   Gagyibyte 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 20. 20:09

Hallott már valaki a Sentinel nevű DVD-R lemezről?
Vettem belőle 1párat és eddig a PIO105-tel írva szg-ben megy.
Valami észrevétel???
Gagyibyte

#3 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 20. 21:22

Help!
Tehát leszedem a subrip-el a vob-rola feliratott amit a dvd maestroba berakok!DE hogyan tudom megváltoztani a felirat szinet mert mindig piros és fehér és fekete-fehér legyen! :)
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#4 Felhasználó inaktív   gloop 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 20. 21:28

Szerintetek normalis dolog az hogy a pio-a05 irom (kulon olvasom nincs) es a dvd2dvdr v1.3.7 tobb mint egy oraja olvas egy eredeti dvd-t es most jar kb a felenel. Ezt korabban kitargyaltuk hogy a pio-105 csak 2X-esen olvassa az eredeti alapanyagot de azert ez mar tulzas... ez meg az 1x nel is lassabb. OK mondjuk dual layeres a cucc (armageddon) de 1ora 10perc alatt 50% nem tul keves? Tipp?

[ 2003. február 20.: gloop szerkesztette a hozzászólást ]

#5 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 20. 22:27

Na most mér kell másik topcsot tapicsni? :D
Hifi: Oppo DV-980, Yaqion 6V6 csöves, JMLab Focal 918

#6 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 20. 22:36

idézet:
Ezt írta gloop:
Szerintetek normalis dolog az hogy a pio-a05 irom (kulon olvasom nincs) es a dvd2dvdr v1.3.7 tobb mint egy oraja olvas egy eredeti dvd-t es most jar kb a felenel. Ezt korabban kitargyaltuk hogy a pio-105 csak 2X-esen olvassa az eredeti alapanyagot de azert ez mar tulzas... ez meg az 1x nel is lassabb. OK mondjuk dual layeres a cucc (armageddon) de 1ora 10perc alatt 50% nem tul keves? Tipp?

[ 2003. február 20.: gloop szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Hát nem tom én a DVDROMommal csináltam azzal is hoszabb mint egy sima decrypter mert itt ugye demuxol is közben és párhuzamosan menti a képet meg hangokat stb, de dvd rommal igy is átlag 30 perc alatt végez nekem.

#7 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 20. 22:37

idézet:
Ezt írta deadcode:
Help!
Tehát leszedem a subrip-el a vob-rola feliratott amit a dvd maestroba berakok!DE hogyan tudom megváltoztani a felirat szinet mert mindig piros és fehér és fekete-fehér legyen! :)
[/quote]

ráklikk jobbal az egyik feliratra és ott valahol van valami olyasmi (fejből) hogy edit palette itt vannak RGB számok. Mindegyiknek befirkálsz 255-öt és mán jó is lesz.

#8 Felhasználó inaktív   homestead 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 08:48

Az én felirataim a Maestroban úgy jelennek meg,
hogy a karakterek körvonala fehér a belseje + átlátszó!

Ez normális, vagy elrontottam?

Az előző hozzászólásomat + nem saját örömömre töröltem, hanem kihalt alattama fórum.
Azt hittem, hogy a [url="http://"http://www.dvd2dvdr.com"]www.dvd2dvdr.com[/url] az a hely ahol a progit is megtaláljuk, de sajnos nem.

#9 Felhasználó inaktív   QuToR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 08:59

A másik topicban, valaki emlegette , hogy remeg a kép, átkódolás után. Nekem meg az a bajom (lehet, hogy ugyanaz) , hogy mikor asztali lejátszóban nézem a filmet akadozik... Decrypterrel van megirva 1x-en és mégis akadozik. Nem én kódoltam át, már így szedtem le. ????
A szgép viszont szépen folyamatosan játsza le? Asztali lejátszó probléma, esetleg túl, magas, vagy túl alacsony a bitrate, vagy esetleg írási gond, vagy alapanyag probléma?

[ 2003. február 21.: QuToR szerkesztette a hozzászólást ]

Mindenki arra költi a pénzét amire akarja..... de ha lehet mindenki utaljon a következő számlára egy kicsit 1177.............................

:)

#10 Felhasználó inaktív   homestead 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 09:19

Na megtaláltam végre, [url="http://"http://users.pandora.be/DVD2DVD-R/"]http://users.pandora.be/DVD2DVD-R/[/url]

ezen belül itt a progi 1.3.8! + a leírás és info stb.
eredetiben [url="http://"http://users.pandora.be/DVD2DVD-R/DVD2DVD-R.htm"]http://users.pandora...R/DVD2DVD-R.htm[/url]
és angolul is [url="http://"http://users.pandora.be/DVD2DVD-R/UK-DVD2DVD-R.htm"]http://users.pandora...K-DVD2DVD-R.htm[/url]

Használjátok egészséggel!

idézet:
Az vesse rá az első követ, aki utoléri. [/quote]

#11 Felhasználó inaktív   megadeth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 09:23

HI !
Köszi szépen GECCO .

Sikerült a segitségeddel a felirat színek beállítása.

lenne most egy másik kérdésem. Talán erre is van megoldás.

Adott egy DVD film amire magyar feliratot szeretnék feltenni. ha átkonvertálom a feliratfájlomat MaestroSBT-vel .srt-ből MaestroDVD formátumuvá akkor kapok többek között egy .son kiterjesztésű állományt ami egy leíró fájl a BMP felirat fájlokhoz.

Nos ha ezt az átkonvertált fájl hozzáillesztem a filmemhez (MAestroDVD) akkor gyönyörűen be is lövi a filmhez. szinte minden oké.

de sajnos itt jön a bibi. ha nézem a filmet akkor azt veszem észre, hogy a magyar felirat egy "hangyányit el van csúszva". De ez nem olyan jellegű csúszás ami pld akkor jelentkezik ha egy film 25 képkockás a hozzá belőtt felirat meg 23,9-es. És a film elején még tökéletes. ez egy nagyon kis eltérés és mondjuk 1 óra alatt jön össze kb 1 mp-es csúszás. ami már elég idegesítő.

Nos én gondoltam lerippelem a film eredeti angol feliratát (subrip) és ha azt elmentem MaestroDVD formátumban akkor megkapom a helyes időzítéseket. Eddig el is jutottam.

A nagy kérdésem pedig az lenne , hogy ha van magyar feliratom egy picit hibás időzítéssel akkor hogy tudom az angol JÓ(!!!) időzítést hozzárendelni ?
Magyar felirat + a dvd-ről leszedett időzítés...

Remélem nem írtam le túl bonyolultan.... Bocs ha mégis. :-/

Kérem Segítsetek.

Köszönöm !

#12 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 11:17

Ez engem is érdekelne bár félek tőle hogy nincs ilyen szoftver :(

#13 Felhasználó inaktív   Syraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 12:34

idézet:
Ezt írta megadeth:
HI !

A nagy kérdésem pedig az lenne , hogy ha van magyar feliratom egy picit hibás időzítéssel akkor hogy tudom az angol JÓ(!!!) időzítést hozzárendelni ?
Magyar felirat + a dvd-ről leszedett időzítés...

Remélem nem írtam le túl bonyolultan.... Bocs ha mégis. :-/

Kérem Segítsetek.

Köszönöm !
[/quote]

Kiszeded az angol srt-t, aztan notepad meg copy-paste.
Vagy egyszeruen az srt idoziteset valtoztatod meg ugy, hogy a vege 1 masodperssel odebb keruljon.
Uj: A64 X2 3800+, Asus M2N-E/SLI, 2x512 Geil, 250GB SATA samsung, CoolerMaster Hyper TX

Kövület:Athlon XP 1700+@2400+ (1925MHz 12.5x154), Vulcano 6CU, Abit KR7A133, 3x256 DDR(266@300), Radeon 7500(300/500), Seagate Barracuda IV 7200RPM 60GB, 120GB, Maxtor 80Gb, SB Audigy, Toshiba SD R-5002, Realtek 8019AS 10M Combo, Realtek 8139 10/100 UTP
Canon PowerShot A70

#14 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 14:15

Hali:
1.14-es subrippel érvényes
NA elmondom mit kell csinálni a felirattal ha zöld hupilila vagy akármi.
I:
1.Behuzod a maestroba a feliratos son fájlt.
2.Szétnyomod a timeline-t, a + - gombbal, alul a csúszkjával keresel egy helyet ahol van felirat, egyikbe belekattintasz.
Ekkor egy uj ablak jelenik meg amibe az aktuális feliratod látszik mondjuk pirosan. Jobb oldalt felül van 3 fül , abbol a középsőre kattintasz "COLORS" majd alul az "edit"-re, ekkor egy kicsi ablak jelenik meg. Ott,a "load" gomb, ott megkeresed az spf- file amit a subrip csinált. Utána apply, és kész is. A többi felirat sávra már nem kell elvégezni ezt a műveletet.

II:
Subrippel való helyes leszedés:
amikor megjelenik az elsö bmp, és felugrik a kis beállitás ablak, ott a köv. vannak:
1.Background
2.Subtitle
3.Contour
4.Antialias
(A sorrendbe nem vagyok biztos)

Van melletük egy-egy kis ablak számokkal. Összesen 4 szám van amiböl egyet-egyet hozzá kell rendelni a 4 felsorolt dolog valamelyikéhez.
Most fejből mondom tovább mert meghalt a világháló, szóval a backgroundhoz kell a feketét, a utána a subtitle-hez a fehéret, a contour azt hiszem kék és antialias (ha van!!) akkor annak a contour-on kivül kell esnie aszem piros.
Magyarán ha nem jó az alapbeáálítás akkor ki kell a számokkal sakozni a helyes beállítást. Ez kb 4 mp-t vesz igénybe.
Elmented a feliratokat majd megnyitod az son fájlt editre. Ott látod egy sorban fent pl (15 0 15 15) , ezek az értékek amiket kapsz ha betöltöd a maestroba, az első "15" az antialias ezt érdemes 0-5 közé tenni.
Mentsd el a son-t és töltsd be a son.t a Maestroba. Most jön a I pont.

Homestead nek pont az a baja hogy az antialias bekerült a kontur elé holott kivül kell lennie. Ezt szinte filmenként be kel állítani a II pont szerint.

Megadeth: a köv a feladat:
Azonos szinüeknek kell lenniük, az angol és magyar feliratoknak.
Sajnos meg kell keresned azokat a feliratokat ahol a magyar különbözik az angoltol, nincs más megoldás, Ha ez megvan akkor töröld ki azokat a magyar vagy angol feliratokat (bmp)(persze már egy elmentett verziod mindenbol van máshol)
ami a 2 son fileban különbözik. Ha ez megvan akkor sorrend helyes a windows commmanderrel nevezd át (van erre funkcio benne) a magyarokat arra a filenév formára ami az angolba van. Most huzd be a Maetroba.

Syraly:_ neki nem srt-be van hanem maestro formában, azaz son meg spf meg bmp hegyek.

Ennyi

#15 Felhasználó inaktív   gsr945 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 14:43

Az lenne a kérdésem hogy a DVD Decrypter-ben milyen beállításokat használok az íráshoz? Nekem 3 lemezt sikerült vele elcsesznem, viszont ha ugyan azt az ISO-t felirtam a RecordNow MAX-al akkor minden tök jó, mindkét programnál az alapbeálításokat használtam. Az a jelenség hogy az asztalim csak a RecordNow MAX-al megirt lemezt olvassa be a Decryptereset nem, viszont a számítógépen mindkét lemez fut szépen.

Thx

#16 Felhasználó inaktív   Horizont 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 19:39

Sziasztok!
Föleg PPetertől szeretnék segítséget kérni. Van egy toshiba 5002 DVD irom. Erdetileg 1030as firmware volt benne. (Egyik ismerösömnek is ugyanilyen irója van) Az ismerősöm irójával irtam két eProformance DVD-R lemezt. (2153j933 03391 04) És olvasta az en irom is. Mots, hogy frissitettem benne a firmwaret elöször x030, majd x031re és most legvegül 1031re, ezeken a lemezeken némelyik fájlt nem olvassa! Ugyanazokat. Viszont az ismerosom DVD-irojában olvassa. Ennyit számitana a firmware? Vagy mi baja az iromnak? Uj firmware-rel irt Princo 2* DVD-R siman megirta es hiba nelkül visszaolvassa. Az optodisce-ket is. Valahogy esetleg van valakinek eredeti 1030as firmwareje? Vagy a drive a hibas? Valaszokat elöre is köszi!
Asus A8VX ,AMD64 3800+ (939) ,1 Gb DDR 400,120 Gb WD 7200,200 Gb Seagate 7200,Inno3D 7600GT,Teac 40/12/48,NEC 3540 DVD író,SB Audigy 4,stb...:)

#17 Felhasználó inaktív   QuToR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 21:00

idézet:
Ezt írta QuToR:
A másik topicban, valaki emlegette , hogy remeg a kép, átkódolás után. Nekem meg az a bajom (lehet, hogy ugyanaz) , hogy mikor asztali lejátszóban nézem a filmet akadozik... Decrypterrel van megirva 1x-en és mégis akadozik. Nem én kódoltam át, már így szedtem le. ????
A szgép viszont szépen folyamatosan játsza le? Asztali lejátszó probléma, esetleg túl, magas, vagy túl alacsony a bitrate, vagy esetleg írási gond, vagy alapanyag probléma?

[/quote]

Mindenkitől elnézést. Megnéztem a régi topicot, de nem találtam választ a kérdésemre (biztos vak voltam :()
Valakinek van ötlete???????
Mindenki arra költi a pénzét amire akarja..... de ha lehet mindenki utaljon a következő számlára egy kicsit 1177.............................

#18 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 21:13

"Föleg PPetertől szeretnék segítséget kérni. Van egy toshiba 5002 DVD irom. Erdetileg 1030as firmware volt benne. (Egyik ismerösömnek is ugyanilyen irója van) Az ismerősöm irójával irtam két eProformance DVD-R lemezt. (2153j933 03391 04) És olvasta az en irom is. Mots, hogy frissitettem benne a firmwaret elöször x030, majd x031re és most legvegül 1031re, ezeken a lemezeken némelyik fájlt nem olvassa! Ugyanazokat..."

Két Toshiba íróm is van, egyikkel sem vettem észre ilyesmit a firmware frissítés után. Mondjuk nem túl sok ePro lemezt írtam, mert a Pio105-öm nem szeresse őket, ezért úgy általában nem veszek ilyen korongot. Érdekes.

#19 Felhasználó inaktív   QuToR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 22. 00:14

Kedves PPeter!

Az én problémámra is mondanál egy-két okos dolgot???

Köszi

Q

#20 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 22. 00:20

Nem értem pontosan a tüneti leírásodat. Az akadás az olvasatomban más, mint a remegés. A korábban tárgyalt remegés az interlaced módban kódolt filmek esetén akkor fordult elő, ha az MPEG stream fordított (helytelen) field sorrend jelzéssel volt ellátva. A te akadásod is ilyen remegésszerű (főleg függőleges mozgásoknál, csíkozódás, ugrálás), vagy maga a film áll meg egy-egy pillanatra, de a kép ettől eltekintve tiszta?

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó